افرادی که تمایل به اخذ گذرنامه سوئیس و زندگی در این کشور دارند، بایستی شرایط و قوانین برای زندگی در این کشور را بدانند. برای مثال فرد متقاضی بایستی با شیوه و آداب و رسوم زندگی در سوئیس، خطرات و به طور کلی قوانین و مقررات حاکم بر این کشور آشنایی کامل داشته باشد. قوانین و مقرراتی که برای دریافت گذرنامه سوئیس تصویب می گردد، به طور مداوم در حال تغییر است. پاسپورت سوئیس در رتبه دوم پاسپورت های معتبر در کنار کشورهایی نظیر سوئد، آلمان و فنلاند قرار دارد و با استقاده از میتوان به 174 کشور در سال 2023 بدون نیاز به ویزا سفر کرد. متقاضیان گرامی در نظر داشته باشند که هر سال طبق آخرین قوانین بایستی برای دستیابی به اقامت و پاسپورت این کشور اقدام نمایند. در همین راستا، می توانید جهت اطلاع و آگاهی از قوانین مهاجرتی سوئیس یا هر کشور اروپایی و غیر اروپایی، به موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مراجعه نموده و از کارشناسان و وکلای این موسسه کسب مشاوره نمایید.
- مزایای اخذ گذرنامه سوئیس چیست؟
- به کمک پاسپورت سوئیس به کدام کشورها می توان آزادانه سفر کرد؟
- اعتبار پاسپورت سوئیس چقدر است؟
- از چه طرقی می توان پاسپورت سوئیس را به دست آورد؟
- آیا سوئیس تابعیت دوگانه را می پذیرد؟
قوانین مصوب اخذ گذرنامه سوئیس
دولت سوئیس برای اعطای پاسپورت یا گذرنامه به افراد خارجی شرایط خاصی را در نظر گرفته است. به طوری که مجلس سوئیس در مورخ 20 ژوئن سال 2014 میلادی نسبت به وضع قانون جدید درخصوص اخذ گذرنامه سوئیس اقدامات لازم را به عمل آورد و قوانین جدیدی را تصویب نمود. یکی از مواردی که در این قانون تصویب گردیده است، بالا رفتن تعداد سال های اقامت برای افراد خارجی می باشد. البته ناگفته نماند که نوع اقامت افراد و همچنین گروه سنی آنان قبل از اقدام جهت اخذ گذرنامه سوئیس و اقامت در این کشور بایستی مشخص و شفاف سازی شود. زیرا در اعطای پاسپورت از طریق هر یک از راه های مهاجرت به سوئیس، قوانین و شرایط مختلفی وجود دارد.
الزامات زندگی در سوئیس
مهاجرانی که تمایل به زندگی و اقامت در کشور سوئیس دارند، بایستی یکسری الزامات را در نظر داشته باشند. به عبارت دیگر جهت اقامت در سوئیس شرایطی مورد نیاز است که متقاضیان باید آنها را دارا باشند. برخی از این شرایط به شرح زیر می باشد:
- فرد متقاضی بایستی کلیه مالیات های مربوطه را پرداخت نماید.
- فرد متقاضی بایستی جهت انجام خدمات نظامی، آمادگی های لازم را داشته باشد.
- متقاضی بایستی تابع قوانین و مقررات حاکم بر کشور سوئیس بوده و به آنها احترام بگذارد.
- از لحاظ شخصیتی بایستی با مردمان کشور سوئیس سازگاری داشته باشد.
- شخص متقاضی می بایست توانایی، مهارت و دانش لازم برای صحبت به زبان فرانسوی یا آلمانی یا ایتالیایی را داشته باشد.
- در دست گرفتن حرفه ای اجتماعی و یکپارچه که به دولت سوئیس و نهادهای این کشور وابسته باشد.
قوانین اقامت در سوئیس
همان طور که اشاره گردید افراد مهاجر به کشور سوئیس، بایستی واجد شرایط ورود به خاک این کشور باشند. برای مثال قوانینی که برای وارد شدن به خاک شهر ژنو وجود دارد به صورت زیر است:
- کودکان برای اخذ گذرنامه سوئیس، الزاما بایستی همراه با والدین خود تقاضا دهند. تنها در صورتی مجاز به درخواست به صورت جداگانه هستند که در کشور سوئیس به دنیا آمده باشند. در این صورت این اجازه را دارند که از سن 11 سالگی به بعد درخواست اقامت خود را اعلام دارند. شهر ژنو چنین قانونی را دارا است.
- افراد با گذشت 11 الی 12 سال اقامت نیز می توانند اقدامات لازم را انجام دهند. توجه داشته باشید که مدت 10 الی 20 سال 2 مرتبه مورد شمارش قرار می گیرند.
پیشنهاد ما مطالعه مقاله مهاجرت به سوئیس است که بتوانید از تمامی مدارک و شرایط مربوط به ویزای کشور سوئیس اطلاع پیدا نمایید.
روند اخذ گذرنامه سوئیس در 2023
در سال 2023 مدت زمانی که طول می کشد تا فرآیند اخذ اقامت سوئیس سپری گردد، تقریبا 10 سال می باشد که در پروسه های سرمایه گذاری میتواند تا 7 سال کاهش پیدا نمیاد. در این اقدام، 3 عنصر اصلی دخیل هستند که شامل مقامات فدرال، کانتون و کمون است. این 3 عنصر در مورد اقامت شما در سوئیس تصمیم گیری نموده و تعیین می نمایند که واجد شرایط جهت اخذ گذرنامه سوئیس هستید یا خیر. در مرحله اول فرد می تواند به دفتر کمون یه دفتر فدرال مراجعه نموده و درخواست خود را اعلام دارد. پس از آن پرونده وی توسط کانتون مورد بررسی قرار می گیرد و سپس نتیجه بررسی به کمون انتقال می یابد. در واقع تصمیم نهایی توسط کانتون گرفته می شود.
پاسپورت سوئیس و اعتبار آن
همانطور که مطلع هستید، اعتبار و ارزش پاسپورت 1 کشور بر پایه تعداد کشورهایی که فرد بدون دریافت ویزا امکان سفر به آنها را دارد، مورد سنجش قرار می گیرد. پاسپورت کشور سوئیس نیز در زمره پاسپورت هایی قرار دارد که از ارزش و اعتبار بالایی برخوردار است. به طوری که رتبه جهانی دوم را به خود اختصاص داده و هم رده با کشورهایی مانند فرانسه، بلژیک، اتریش و هلند است.
این کشور با نام رسمی کنفدراسیون سوییس از نظر اقتصادی جز برترین و قوی ترین های جهان با نرخ بیکاری فوق العاده پایین می باشد که دارای همسایگانی برتری مانند ایتالیا، فرانسه، آلمان، اتریش و لیختن اشناین است، سوئیس با مساحت 41285 کیلومتر مربع کشور نسبتاً کوچکی است و با جمعیت 8/3 میلیونی رادای تراکم جمعیت متوسط می باشد. سوییس همچنین از جمله ثروتمند ترین کشورهای جهان است که عضو اتحادیه و عضو انجمن تجارت آزاد اروپا EFTA است در نتیجه داد و ستد بین کشورهای عضو اتحادیه و سوییس بسیار آسان خواهد بود.
از جمله مهم ترین نکته در مورد این کشور اعتبار پاسپورت آن می باشد که در سطح جهانی دارای رتبه 3 می باشد که در زمره کشورهای پیشرفته ای مانند آلمان، فنلاند، اسپانیا، ایتالیا، کره جنوبی و استرالیا می باشد. شهروندی سوئیس اساساً بر اساس (حق خون) است. این بدان معنی است که اگر از والدین سوئیسی متولد شده باشد، تابعیت به دست می آید. سوئیس تابعیت مضاعف را بدون محدودیت از اول ژانویه 1992 از افراد پذیرا هست در نتیجه برای اخذ پاسپورت این کشور نیازی نیست از ترک تابعیت کشور و محل تولد خود را داشته باشیم .با پاسپورت کشور سوییس امکان سفر به 102 کشور را بدون نیاز به اخذ ویزا برای متقاضیان فراهم می کند. از جمله نکات مهم دیگر در مورد پاسپورت کشور سوییس طی سال های متمادی هیچ نکته منفی در مورد ارزش و اعتبار پاسپورت این کشور گزارش نشده.
چگونگی اخذ گذرنامه سوئیس
فردی که موفق به اخذ گذرنامه سوئیس شده باشد، می تواند بدون اخذ ویزا به 174 کشور مختلف جهان سفر کند و تنها برای ورود به تعداد کمی از کشورهای جهان نیاز به ویزا خواهد داشت. سوئیس به لحاظ اعطای تابعیت به نوزادان تابع سیستم خون است و نظام خاک یعنی jus soli را هم برای جلوگیری از بی تابعیت شدن افراد تا حدودی پذیرفته است. در واقع تنها نوزادانی می توانند پاسپورت سوئیس را به محض تولد خود اخذ کنند که حداقل یکی از والدین آن ها سوئیسی باشند.
اما این امکان وجود دارد که اگر نوزادی در خاک سوئیس متولد شد اما تابعیت و هویت هیچ کدام از والدین وی مشخص نبود، هم پاسپورت کشور سوئیس را اخذ نماید. در صورتی که فرد با تولد به پاسپورت سوئیس نرسیده باشد می تواند با اقامت قانونی در خاک این کشور برای اخذ آن درخواست کند. به دست آوردن پاسپورت سوئیس برای اروپایی ها و غیر اروپایی ها متفاوت است و شرط اقامت در خاک سوئیس برای این افراد به شرح ذیل می باشد:
مدت زمانی که غیر اروپایی ها باید برای اخذ پاسپورت سوئیس در خاک این کشور اقامت داشته باشند | مدت زمانی که تابعین اتحادیه اروپا برای اخذ پاسپورت سوئیس باید در خاک این کشور اقامت داشته باشند |
10 سال | 5 سال |
هزینه اخذ گذرنامه سوئیس
برای اخذ گذرنامه سوئیس و تابعیت و اقامت سوئیس، هزینه هایی وجود دارد که توسط فرد متقاضی بایستی پرداخت گردد. این هزینه ها مربوط به موارد زیر می گردد:
- فدرال
- کانتون
- جمعی
بالاترین هزینه ای که در ایالت ژنو وجود دارد، مبلغی معادل CHF850 (فرانک سوئیس) خواهد بود. البته ممکن است هزینه های دیگری نیز وجود داشته باشد که از طریق مشورت با کارشناسان ما می توانید از آنها آگاهی یابید. ضمنا برخی شرایط مزیت ها وجود دارد که هزینه های مربوطه را برای خانواده و افرادی که سن آنها کمتر از سن قانونی است، کاهش می دهد.
مزایای گذرنامه کشور سوئیس
فرآیند اخذ گذرنامه سوئیس کمی مشکل به نظر می رسد. زیرا کشور سوئیس به عنوان یک کشور اروپایی و پیشرفته به راحتی برای افراد متقاضی پاسپورت صادر نمی نماید. اما چنانچه فرد متقاضی موفق به دریافت پاسپورت سوئیسی شود، مزایای بسیار زیادی به او تعلق می گیرد. چرا که از شهروندان سوئیس محسوب می گردد و از جمله مواردی در حقوق شهروندی سوئیس وجود دارد، حق رای در انتخابات این کشور است. در صورتی که اگر فرد صرفا اقامت این کشور را داشته باشد، مجاز به شرکت در انتخابات نیست. افرادی که دارای پاسپورت سوئیسی هستند، چنانچه بخواهند این کشور را ترک کنند، پاسپورت سوئیسی برای آنان حفظ می گردد.
متقاضیان و مهاجران گرامی می توانند از طریق تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به دفتر موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، با خیالی آسوده امور حقوقی مربوط به مهاجرت به سوئیس را آغاز نموده و به سهولت موفق به اخذ گذرنامه سوئیس شوند و در نهایت به اقامت، شهروندی و دریافت تابعیت این کشور دست یابند. این موسسه تجارب بسیار خوب و طولانی در امر مهاجرت به کشورهای اروپایی و غیر اروپایی دارد. بنابراین پیشنهاد می نماییم از مشاوره های تخصصی و حرفه ای کارشناسان و وکلای این موسسه بهره ببرید.