استارت آپ انگلستان: گام به گام تا راه اندازی استارت آپ انگلستان [2024]
شما برای راه اندازی استارت آپ انگلستان نیازمند اخذ تاییدیه از هیئت ممیزی endorsing bodies هستید. شرط اصلی اخذ آن ارائه یک بیزینس پلن قوی است که دارای شاخص های امکان پذیری، مقیاس پذیری و نوآوری باشد. فقط در صورت اخذ این تاییدیه است که می توان برای تاسیس شرکت استارت آپ و اخذ ویزای استارت آپ انگلستان امیدوار شد. اما ویزای مورد اشاره یک ویزای اقامتی 2 ساله بوده و مزیت اصلی آن تحت پوشش قرار گرفتن کل اعضای خانواده می باشد.
گروه کارشناسان و مشاورین زبده موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله ضمن بررسی شرایط کلی انگلستان برای شروع یک استارت آپ خوب همچنین به طور جداگانه ای به بررسی کامل موارد زیر می پردازند:
- فرآیند ارائه درخواست ویزای استارت آپ
- شرایط و مدارک لازم جهت اخذ ویزای مذکور
- نحوه تنظیم یک بیزینس پلن قوی
شرایط انگلستان برای شروع یک استارت آپ
کشور انگلستان به عنوان اولین کشور صنعتی اروپا و یکی از غول های اقتصادی کل اروپا (EU) و جهان محسوب می شود. اقتصاد این کشور یک اقتصاد مبتنی بر تجارت آزاد بوده و سطح رفاه و شاخص توسعه انسانی در آن بسیار بالا است. این کشور از هر لحاظ برای سرمایه گذاری و شروع استارت آپ مناسب است. چراکه اولا این کشور از نظر شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) بعد از آلمان دومین کشور پردرآمد اروپا محسوب می شود:
دوما بر طبق رنکینگ سازمان دارایی فکری جهان (WIPO) انگلستان در رتبه پنجم اقتصادهای نوآور جهان قرار دارد و از این لحاظ جزء گروه کشورهای پردرآمد جهان قرار دارد. نمودار زیر به خوبی نشانگر جایگاه انگلستان در بین کشورهای برتر جهان از نظر نوآوری است:
سوما انواع مختلف شرکت مثل شرکت سهامی، شرکت مسئولیت محدود، شرکت تعاونی، نمایندگی و غیره برای شروع بیزینس موفق در انگلستان وجود دارد و از این نظر دست کارآفرینان برای شروع استارت آپ انگلستان باز است. از این گذشته صنایع نفت و گاز، تولید دارو و تجهیزات پزشکی، تولید و فرآوری محصولات غذایی، صنایع بیمه و امور مالی از جمله صنایع پیشرویی در انگلستان 2024 هستند که دارای قابلیتهای زیادی برای راه اندازی استارت آپ هستند. جالبتر اینکه طبق رتبه بندی سالانه مرکز تحقیقات و نقشه اکوسیستم استارت آپ جامع جهانی (StartuoBlink) انگلستان از نظر شرایط توسعه استارت آپ ها در رده دوم جهانی قرار دارد:
کارآفرینان از این طریق ضمن دریافت مشوق های دولتی خوب مثل وام بانکی و معافیت مالیاتی همچنین می توانند به ویزای استارت آپ انگلستان با مزایای زیر دست یابند:
فرآیند درخواست ویزای استارت آپ انگلستان
انگلستان از جمله برترین کشورهای جهان در زمینه شروع و راه اندازی یک استارت آپ جدید محسوب می شود. همان طوری که در نمودار زیر هم ملاحظه می شود، این کشور اروپایی جزء معدود کشورهای جهان است که به کارآفرینان خارجی ویزای استارت آپ Start-up visa صادر می کند:
فرآیند درخواست ویزای استارت آپ انگلستان | توضیحات |
تایید درخواست | در قدم اول برای تایید ویزای استارت آپ خود از یک نهاد تایید کننده و تایید شده درخواست خود را ثبت کنید. |
فرم درخواست | متقاضیان باید فرم درخواست آنلاین را در وب سایت اداره مهاجرت انگلستان تکمیل کنند. |
جمع آوری مدارک مورد نیاز | متقاضیان باید مدارک مورد نیاز را برای ویزای استارت آپ انگلستان آپلود کنند. |
هزینه های درخواست | در این مرحله باید هزینه های لازم برای ویزای استارت آپ انگلستان را پرداخت کنید. |
شرکت در قرار ملاقات | هنگام حضور در قرار ملاقات باید بیومتریک، عکس و اثر انگشت خود را ارائه دهید. |
مزایا و معایب اخذ ویزای استارت آپ انگلستان
دریافت ویزای استارت آپ انگلستان نیز همانند اغلب کشورهای مدرن جهان دارای مزایا و معایب متعددی در زمینه های مختلف می باشد. بنابراین بهتر است قبل از شروع فرآیند درخواست ویزای استارت آپ انگلستان به خوبی با مزایا و معایب این نوع از ویزا آشنا شوید. برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب دریافت ویزای استارت آپ انگلستان به موارد ذکر شده در جدول زیر توجه فرمایید:
مزایا اخذ ویزای استارت آپ انگلستان | معایب اخذ ویزای استارت آپ انگلستان |
می توانید همسر و فرزندان خود را نیز به انگلستان بیاورید. | دارندگان ویزای استارت آپ انگلستان نمی توانند مزایایی مانند بودجه عمومی دریافت کنند. |
متقاضیان می توانند از سایر انواع ویزا به ویزای استارت آپ انگلستان انتقال پیدا کنند. | دارندگان ویزای استارت آپ انگلستان نمی توانند به عنوان یک ورزشکار حرفه ای کار کنند. |
دارندگان ویزای استارت آپ انگلستان می توانند در شغل دیگری و برای کسب و کار خود کار کنند. | نمی توانید در دوره آموزشی به عنوان پزشک یا دندانپزشک کار کنید. |
در نمودار ارائه شده در این بخش از مقاله می توانید آمار موفقیت استارت آپ های انگلستان را در مناطق مختلف برتانیا بررسی کنید:
فرآیند اخذ نامه تاییدیه استارت آپ انگلستان
یکی از اصل های ضروری که تمامی متقاضیان راه اندازی استارت آپ انگلستان باید به طور دقیق بررسی کنند، فرآیند اخذ نامه تاییدیه در این زمینه می باشد. به عبارت دیگر، اگر به دنبال کارآفرینی یا یک ایده تجاری برای نوآفرینی در انگلستان هستید، باید تاییدیه از یک نهاد تایید کننده دریافت کنید. در غیر این صورت اجازه راه اندازی استارت آپ در هیچ یک از بخش های اقتصادی انگلستان را نخواهید داشت. به طور کلی، نهاد های تایید کننده ویزای استارت آپ انگلستان سازمانی هایی هستند که، مجوز رسمی برای صدور مجوز برای متقاضیان راه اندازی استارت آپ را دارند. البته لازم به ذکر است که، وزارت کشور باید این نهاد های تایید کننده را در انگلستان تایید کنند. در نهایت اینکه، قبل از شروع فرآیند راه اندازی استارت آپ در انگلستان مطمئن شوید که طرح شما در یکی از نهادهای تایید کننده در این کشور تایید شده است. تا از این طریق بتوانید از بروز مشکل در فرآیند راه اندازی استارت آپ و سرمایه گذاری در انگلستان جلوگیری کنید.
کمک های مالی برای راه اندازی استارت آپ انگلستان
دولت انگلستان با همکاری بانک های این کشور به اتباع خارجی که واجد شرایط راه اندازی استارت آپ در انگلستان هستند، کمک های مالی ویژه ای را ارائه می دهند. این کمک های مالی به افراد مستعدی که بضاعت مالی کافی برای تاسیس استارت آپ در انگلستان را ندارند کمک های بسزایی را ارائه می دهد. وام های اعطا شده توسط دولت انگلستان، برای تامین مالی هزینه های اولیه شروع و توسعه یک کسب و کار طراحی شده به متقاضیان اعطا می شود.
البته لازم به ذکر است که این وام ها را نمی توان برای تامین مالی فعالیت های زیر استغاده کرد:
البته لازم به ذکر است که سرمایه گذاران بین المللی واجد شریاط زیر می توانند برای دریافت کمک های مالی در انگلستان اقدام کنند:
واجدین شرایط دریافت کمک های مالی در انگلستان | توضیحات |
مشارکت های تجاری | در مواردی که نیاز تجاری گسترده ای وجود دارد، چندین شریک تجاری در انگلستان می توانند به صورت جداگانه برای وام راه اندازی تا سقف 35000£ (پوند انگستان) درخواست دهند. |
خرید مشاغل در دسترس | اگر یک کسب و کار در دسترس را در انگلستان خریداری می کنید، حتی اگر کسب و کار مورد نظر بیش از 3 سال است همچنان واجد شرایط درخواست وام راه اندازی در انگلستان هستید. |
قدرت کسب و کار متقاضیان | ارزیای کلی کمک های مالی در انگلستان قدرت و دوام کسب و کار سرمایه گذاران را از طریق طرح تجاری و پیش بینی جریان نقدی و مقرون به صرفه بودن وام از طریق بودجه بقای شخصی در نظر می گیرد. |
آشنایی با قوانین استارت آپ انگلستان
طبق قوانین انگلستان، متقاضیان راه اندازی استارت آپ انگلستان نیازی به ارائه هیچ فاندی جهت سرمایه گذاری در بیزینسشان ندارند. با این همه شروط برخورداری از ایده بیزینسی امکان پذیر Viable و مقیاس پذیر Scalable در عمل بدان معناست که شما برای سرمایه گذاری نیازمند فاند یا بودجه مالی هستید. اما ناگفته نماند که برخی از هیئت های ممیزی یا endorsing bodies (متولیان صدور تاییدیه بیزینس برای متقاضیان) برای متقاضیان شرط سطح خاصی از فاندینگ را تعیین می کنند.
در لیست زیر می توان با اسامی برخی از هیئت های ممیزی جهت اخذ تاییدیه آشنا شد:
- Bethnal Green Ventures
- Blue Orchid Enterprise Solutions Ltd
- The Bakery
- Cylon
- Consilium Consulting
- DRS Business Solutions
- Emsworth Corporte Planning
- Entrepreneure First
در حقیقت متقاضیان راه اندازی استارت آپ در انگلستان قبل از ارائه درخواست ویزای خود به اداره مهاجرت و ویزاهای انگلستان (UKVI) بایستی حتما تاییدیه خود را از یکی از این هیئت های ارزیابی دریافت کنند. لازمه این کار نیز ارائه بیزینس پلن کارآمد و قوی است. به همین دلیل نیز ایده بیزینس پیشنهادی شما به عنوان کارآفرین بایستی دارای معیارهای زیر باشد تا رضایت خاطر هیئت ممیزی را جلب نماید:
در حقیقت متقاضیان راه اندازی استارت آپ در انگلستان قبل از ارائه درخواست ویزای خود به اداره مهاجرت و ویزاهای انگلستان بایستی حتما تاییدیه خود را از یکی از این هیئت های ارزیابی دریافت کنند. لازمه این کار نیز ارائه بیزینس پلن کارآمد و قوی است. به همین دلیل نیز ایده بیزینس پیشنهادی شما به عنوان کارآفرین بایستی دارای معیارهای زیر باشد تا رضایت خاطر هیئت ممیزی را جلب نماید:
شرایط ویزای استارت آپ انگلستان 2024 چیست؟
اول از همه باید به عرض برسانیم که شرایط اخذ ویزای انگلستان پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپایی (EU) تغییر کرده است. از همین رو متقاضیان استارت آپ انگلستان دیگر نمی توانند برای ویزای تایر 1 (ویزای سرمایه گذاری انگلستان) این کشور درخواست دهند. طبق قوانین مهاجرتی جدید انگلستان، این دسته از متقاضیان بایستی نسبت به اخذ ویزایی به نام ویزای استارت آپ انگلستان Start-up Visa اقدام نمایند. از مشخصات ویزای جدید انگلستان نیز این است که ویزای مذکور ویزایی 2 ساله بوده اما از قابلیت تمدید هم برخوردار است.
همچنین این ویزا به کارآفرینان خارجی اجازه تاسیس شرکتشان در انگلستان را می دهد به شرط اینکه آنها دارای شرایط زیر باشند:
- حداقل سن آنها 18 سال باشند.
- سابقه بیزینس قبلی در انگلستان نداشته باشند.
- بیزینس پلن قوی داشته باشد.
- تاییدیه بیزینس معتبری از هیئت ممیزی داشته باشند (از تاریخ صدور تاییدیه مذکور نبایستی بیش از 3 ماه گذشته باشد)
- پاسپورت معتبر و مدارک هویتی معتبری داشته باشند.
- چند قطعه عکس پاسپورتی جدید داشته باشند.
- گواهی تمکن مالی کافی در اختیار داشته باشند (به میزان 1270£ پوند برای 12 ماه)
- از دانش زبان انگلیسی حداقل سطح B2 (معادل مدرک زبان IELTS با نمره 5.5 در رایتینگ، اسپیکینگ، ریدینگ و لیسینیگ) برخوردار باشند.
هزینه نوآفرینی در انگلستان
سودآورترین صنایع سال 2024 در انگلستان عبارت هستند از:
- بانک ها
- فعالیت های حقوقی
- مشاوران مدیریتی
- پیمانکاران ساختمانی
- مشاوران کامپیوتر در انگلستان
- کارگزاری قراردادهای امنیت و کالا
- فروشندگان خودروهای جدید و خودروهای سبک
منتهی آغاز چنین صنایعی به سرمایه بسیار زیادی نیازمند است که باید توسط افراد در انگلستان تامین شود. در واقع حداقل سرمایه مورد نیاز برای نوآفرینی در انگلستان بستگی به عوامل مختلفی دارد و یکی از مهم ترین آن ها نوع تجارتی است که فرد قصد آغاز آن را دارد. به عنوان مثال با 1000£ (پوند) هم می توان تجارتی در انگلستان آغاز نمود. از جمله بیزینس هایی که با حداقل مبلغ مزبور قابل آغاز به کار در انگلستان هستند عبارت می باشند از:
- فروش آنلاین لباس و غیره
- ارائه خدمات دیجیتال
- مشاغل مرتبط با حیوانات خانگی
- تدریس خصوصی
- تجارت گیاهی
- کسب و کار نانوایی/ آشپزی
در سال 2024 نظرسنجی Intuit نشان داد که 64% از مشاغل کوچک با 10000$ (دلار آمریکا) یا کمتر شروع میکنند و 75% از صاحبان مشاغل برای راهاندازی به پساندازهای شخصی خود متکی هستند. در برخی موارد، شما می توانید یک کسب و کار را با کمتر از 100$ (دلار آمریکا) به اضافه زمان، انرژی و تعهد بی وقفه خود راه اندازی کنید. راه اندازی یک کسب و کار جدید می تواند دلهره آور باشد، اما هر سال نزدیک به نیم میلیون کسب و کار جدید در بریتانیا راه اندازی می شوند که بسیاری از آنها با موفقیت و سودآوری فعالیت می کنند. راهاندازی کسبوکار جدید شامل وظایف زیادی است، بنابراین به شما کمک میکند تا قبل از شروع، یک برنامه کاری از همه کارهایی که باید انجام دهید داشته باشید.
نحوه نگارش بیزینس پلن جهت راه اندازی استارتاپ انگلستان
همان طوری که در مطالب فوق نیز گفته شد، کلید اصلی برای شروع یک استارت آپ موفق در انگلستان و اخذ ویزای اقامت این کشور تدوین یک بیزینس پلن (Business Plan) موفق می باشد. در واقع بیزینس پلن نیز سندی مکتوب است که با جزئیات تمام نحوه کار استارت آپ را توضیح داده و ضمنا اهداف این نوع بیزینس و نحوه دست یابی به این اهداف را تعریف می کند. در واقع این سند به مانند نقشه راه مکتوب شرکت استارت آپی در زمینه بازاریابی، امور مالی و اجرایی می باشد. بنابراین یک بیزینس پلن قوی و موفق بایستی دربرگیرنده آیتم های زیر باشد:
بدیهی است که در نگارش بیزینس پلن قوی برای شروع استارت آپ خود در انگلستان بایستی به 2 نکته مهم توجه کرد:
- نکته اول: بیزینس پلن باید طوری نگارش شود که هدف و روش کار شما را توضیح دهد. پس بررسی ایده های استارتاپی از بالاترین سطح اهمیت برخوردار است.
- نکته دوم: بیزینس پلن باید طوری نگارش شود که با شرایط و ضوابط هیئت ممیزی یا Endorsement body کاملا مطابقت داشته باشد.
اخذ اقامت انگلستان از طریق نوآفرینی
توجه شود که با نوآفرینی در انگلستان نمی توان به این کشور رفت و اقامت گرفت و فرد باید ابتدائا از طرق دیگر مثل تحصیل در انگلستان ورود خود به انگلستان و اخذ اقامت قانونی این کشور را آغاز نماید. پس از اخذ اقامت انگلستان فرد باید ببیند با توجه به نوع فعالیتش به چه میزان هزینه ای نیاز دارد. اگرچه حداقل هایی برای ایجاد و شروع نوآفرینی در انگلستان وجود