اقامت رومانی

اقامت رومانی

رومانی کشوری کهن در جنوب شرق اروپا است که امروزه چهره مدرنی به خود گرفته است و اقامت رومانی مورد توجه بسیاری از افراد می باشد. این کشور که سال های طولانی تحت حاکمیت ترکان عثمانی و بعد از آن سلطه شوروی بود، سرانجام توانسته در دهه های اخیر نقش مستقل خود را به دست آورد و خصوصا در یک دهه گذشته، روند صعودی و رو به رشدی را در پیش بگیرد. رومانی حدود 10 سال است که به عضویت اتحادیه اروپا درآمده است و از این رو، موقعیت ارزنده ای را به دست آورده است.

داشتن اقامت رومانی یعنی داشتن اقامت اتحادیه اروپا. شهروندان رومانی و افرادی که اقامت آن را به دست آورده اند، این امکان را دارند که به امکانات تراز اول اروپا دسترسی داشته باشند و بتوانند به راحتی از آن ها بهره مند گردند. تابعیت و اقامت کشور رومانی مانند سایر کشورهای دنیا، از طرق مختلفی مانند:

  • تحصیل در رومانی
  • کار در رومانی
  • سرمایه گذاری در رومانی
  • ازدواج با یکی از اتباع رومانی
  • پناهندگی در رومانی

هر یک از این طرق، راهکارهای خاص خود را دارند که برای موفقیت لازم است که با مشاوره و زیر نظر کارشناسانی خبره و کارآزموده نسبت بدان اقدام نمود. کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با تسلط بر جزئیات امور مهاجرت می توانند بهترین مشاور شما در امر مهاجرت و توفیق در روند آن باشند.

زندگی در کشور رومانی

کشور رومانی در جنوب شرقی اروپا قرار گرفته است و پایتخت آن بخارست می باشد. رومانی همانند سایر کشورهای اروپای شرقی و جنوب شرقی، پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی به حوزه نفوذ ایدئولوژیک اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی که اصطلاحا بلوک شرق نامیده می شد درآمد و در تمام آن سال ها بر اساس سیستم بسته سیاسی و اقتصادی کمونیستی اداره می شد. در آخرین سال حیات حکومت شوروی، دیکتاتور چپ گرای رومانی بطور غافلگیرانه ای به دست مردم به قتل رسید و چیزی شبیه انقلاب در این کشور اتفاق افتاد.

فروپاشی رژیم شوروی، رویدادی بود که این تغییر را تشدید کرد. احزاب مختلف در این کشور به وجود آمدند و دموکراسی شروع به پا گرفتن در آن کرد. درهای کشور رو به دنیای آزاد گشوده شد و اقتصاد به سمت بازار آزاد رفت. این کشور از ابتدای سال 2007 میلادی به عضویت اتحادیه اروپا درآمد و این گام بلند، نوید بخش چشم انداز روشن و آینده ای امیدوار کننده برای این کشور بود.

بر اساس آمارهای جهانی، رومانی در سال 2010 میلادی کشوری با درآمد رو به بالا بود که شاخص های توسعه انسانی آن نیز بالا بود و روندی افزایشی داشت. به نظر می رسد آن چه که هم اکنون بیش از هر عامل دیگری رومانی را مورد توجه قرار داده است، عضویت آن در اتحادیه اروپایی است که می توان از آن به مثابه پلی برای ورود به قاره سبز استفاده کرد.

معایب زندگی در رومانی

زندگی در رومانی به ویژه در بخارست می تواند امتیازهای زیادی را به همراه داشته باشد و این مسئله ای است که نمی توان به راحتی از کنار آن عبور کرد. در حال حاضر مزایای بسیار زیادی برای زندگی در رومانی وجود دارد که برخی از مهم ترین آنها عبارتند از:

  • جذابیت های بصری بالا
  • دسترسی به حمل و نقل عمومی با بالاترین کیفیت
  • وجود رستوران ها با غذاهای سنتی، مدرن و رستوران های ملل مختلف
  • دسترسی به مراکز خرید بزرگ
  • برقراری زندگی شبانه در رومانی
  • دسترسی به کوه و دریا

برخی از مهم ترین معایبی که زندگی در رومانی به همراه دارد عبارتند از:

معایب زندگی در رومانی

مزایا و معایب مهاجرت به رومانی

هر روش مهاجرتی می تواند مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد و به همین دلیل است که علاقمندان به کشورهای مختلف پیش از مهاجرت به هر کشوری باید اطلاعات دقیق در رابطه با این کشور به دست آورن. پروسه مهاجرت به رومانی نیز با مزایا و معایبی همراه است که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

مزایا و معایب مهاجرت به رومانی

درباره اقامت رومانی در 2024

اقامت یک کشور، عبارت است از مجوزی که دولت آن کشور برای اتباع خارجی صادر می کند و به موجب آن به خارجیان اجازه سکونت در خاک خود را به منظور خاصی و برای مدت زمان مخصوصی می دهد. این مجوز می تواند موقت باشد یعنی با سر رسیدن زمان آن، به پایان برسد و یا آن که دائمی باشد یعنی دارنده آن مجاز است که بدون محدودیت زمانی به زندگی در خاک آن کشور بپردازد. مطابق روند حقوقی، اقامت موقت می تواند به اقامت دائم منجر شود و اقامت دائم نیز مقدمه کسب تابعیت کشور دیگر است.

بر این اساس، ساده ترین راه برای افراد خارجی در سال 2024 که به دنبال اکتساب اقامت رومانی هستند این است که طی یکی از امور تحصیل در رومانی، کار در رومانی، سرمایه گذاری در رومانی، ازدواج در رومانی یا پناهندگی در رومانی، نخست اقامت موقت آن را و سپس اقامت دائم و نهایتا تابعیت آن را از آن خود کنند. امور اقامتی و مهاجرتی در رومانی زیر نظر سازمانی دولتی موسوم به بازرسی کل مهاجرت (GII) است.

اقامت رومانی از طریق تحصیل

مطابق استاندارد جهانی، نظام آموزشی در رومانی شامل 2 سطح عمومی و دانشگاهی است. تحصیلات دانشگاهی در 3 مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می باشد. تدریس در دوره لیسانس به زبان بومی آن کشور یعنی رومانیایی است ولی در مقاطع بالاتر، دوره هایی به زبان بین المللی انگلیسی نیز وجود دارد. روند پذیرش در دانشگاه های این کشور نیز مانند سایر کشورها است یعنی باید طی نامه ای رسمی به دانشگاه مورد نظر به همراه ارائه مدارک مورد نیاز، درخواست پذیرش تحصیلی کرد.

آن ها بررسی کرده و در صورت موافقت، پاسخ را به صورت مکتوب ارسال می دارند. اکنون متقاضی می تواند با در دست داشتن نامه پذیرش و همچنین سایر مدارک مورد نیازبه سفارت رومانی مراجعه کرده و درخواست ویزای تحصیلی کند و با آن ویزا وارد رومانی شده و به تحصیل و زندگی در آن جا بپردازد. این ویزا، قابل تمدید است و دارنده آن اجازه کار پاره وقت در حین تحصیل و کار تمام وقت پس از تحصیل خواهد داشت.

مهاجرت به رومانی از طریق تحصیل به افرادی توصیه می شود که توان تحصیل در برخی از کشورهای برتر جهان را ندارند. مهم ترین دانشگاه های رومانی برای تحصیل در خارج از کشور عبارتند از:

بهترین دانشگاه ها برای مهاجرت تحصیلی به رومانی

اقامت رومانی از طریق کار

کار در رومانی برای خارجی ها نیازمند دعوت نامه کاری از سوی کارفرمای رومانیایی است که صدور آن دعوت نامه نیز بر طبق قوانین جامع اروپا و به منظور حمایت از نیروی کار داخلی، نیازمند پیش شرط آگهی دادن 2 مرحله ای به مدت 3 ماه در داخل رومانی و در سطح حوزه اتحادیه اروپایی است. متوسط درآمد ماهانه در رومانی در قیاس با کشورهایی مثل آلمان پایین تر است اما در مقابل هزینه های زندگی در رومانی هم تقریبا نصف هزینه های زندگی در رومانی است.هزینه زندگی در رومانی در حال افزایش در قیاس با شهرهای بوداپست، پراگ و کراکوف می باشد. اشخاص متقاضی می توانند در خصوص تکمیل آگاهی خود به لینک هزینه زندگی در رومانی نیز مراجعه نمایند.

اقامت رومانی از طریق کار

اقامت رومانی از طریق سرمایه گذاری

مهاجرت به رومانی بر پایه سرمایه گذاری و کسب اقامت آن پر رنگ ترین بخش مهاجرت به آن کشور است. سرمایه گذاری در رومانی اغلب در قالب ثبت شرکت می باشد. با توجه به عضویت رومانی در اتحادیه اروپا، راه اندازی کسب و کار در این کشور به معنای دسترسی راحت و سریع به بازار بزرگ اروپا است.

از سوی دیگر، هزینه های تولید و نیروی کار در این کشور نیز بسیار مقرون به صرفه است. مجموع این 2 عامل، انگیزه بزرگی را برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کرده است. بر طبق گزارش ها، سرمایه داران زیادی از کشورهای خاور نزدیک مخصوصا روسیه و نیز چین بدین جهات اقدام به سرمایه گذاری در رومانی کرده اند. سرمایه گذاری بخش خصوصی خارجی در کشور رومانی مشروط بر آورده دست کم 100000€ (یورو) و ایجاد 10 موقعیت شغلی برای دست کم 5 سال، می تواند ضامن اخذ اقامت دائم رومانی باشد.

اقامت رومانی از طریق ازدواج و پناهندگی

اقامت رومانی از طریق ازدواج نیز نیازمند تحقق عقد ازدواج رسمی با یکی از اتباع کشور رومانی است که پس از طی زمان قانونی و گذراندن مراحل قانونی آن می توان به تابعیت آن کشور رسید. پناهندگی نیز به هیچ وجه توصیه نمی شود و بلکه شدیدا هم پرهیز داده می شود، خصوصا در کشورهایی که قدرت اقتصادی چندانی ندارند. این روش، همواره پرخطرترین و پرهزینه ترین روش مهاجرت است.

پاسپورت رومانی

دریافت اقامت رومانی می تواند به دریافت پاسپورت این کشور منجر شود و این روندی است که باید در مسیر دریافت شهروندی این کشور پشت سر گذاشت. پاسپورت رومانی یکی از 10 پاسپورت معتبر در سطح جهان است و به همین دلیل می توان آن را برای بسیاری از افراد یک امتیاز بسیار بزرگ دانست.

پاسپورت رومانی

بر اساس تصویر فوق، امتیاز پاسپورت رومانی 164 است:

  • بدون نیاز به ویزای برای مهاجرت به 113 کشور
  • امکان مهاجرت و سفر به 51 کشور با ویزای فرودگاهی
  • نیاز به دریافت ویزا در 34 کشور

از دست دادن تابعیت و اقامت رومانی

مواردی که باعث از دست دادن تابعیت و اقامت در این کشور می شوند، ممکن است از افرادی که مرتکب جرایم یا جنایات بسیار مهمی در خارج از کشور شوند که باعث خدشه دار نمودن وجهه کشور رومانی گردند تابعیت و اقامت در رومانیان آن ها سلب گردد. اتباعی که در خارج از کشور به خدمت نیروهای مسلح کشوری درآمده باشند که با دولت این کشور قطع روابط دیپلماتیک نموده و یا در حال جنگ باشند و اشخاصی که بطور غیرقانونی تابعیت و اقامت در این کشور را تحصیل نموده باشند. لازم به توضیح است که سلب تابعیت شوهر هیچگونه تأثیری در تابعیت زن و اولاد وی نخواهد گذاشت.

اهمیت اخذ تابعیت رومانیایی در چیست؟

برای پی بردن به اهمیت تابعیت (شهروندی) رومانی ابتداء بایستی با ارزش و جایگاه پاسپورت رومانی در جهان آشنا شد. کشوری که عضوی از اتحادیه اروپایی (EU) و ناحیه شینگن بوده و پاسپورت آن نیز جزء پاسپورت های خوب دنیاست. در حال حاضر پاسپورت این کشور در بین پاسپورت های مختلف جهان در سال 2024 در جایگاه 17- ام قرار گرفته است. و دارندگان این پاسپورت می توانند بدون اخذ ویزا به 175 کشور جهان سفر کنند. گذشته از این آنها می توانند از دیگر امتیازات اخذ تابعیت (پاسپورت) رومانی به شرح زیر برخوردار شوند:

  • زندگی و کار در هر نقطه از کشور رومانی
  • بهره مندی از انواع خدمات دولتی
  • اخذ تابعیت دوم (پاسپورت دوم)
  • امکان افتتاح همه نوع حساب بانکی
  • امکان معامله املاک مختلف
  • حق رای دادن

وکیل مهاجرت به رومانی

مهاجرت از طریق تحصیل یکی از برترین راه های اخذ اقامت این کشور محسوب می گردد. اشخاصی که تمایل به مهاجرت از طریق کار در رومانی را دارند می بایست در ابتدای امر نسبت به قوانین و شرایط کاری در این کشور مطلع باشند. 5 طرق اصلی اقامت کشور رومانی را در این مقاله بررسی کردیم.

در حال حاضر برخی از پروسه های مهاجرت به رومانی را وکیل مهاجرت به رومانی می تواند با شرایط بهتری پیش ببرد و به همین دلیل است که توصیه می شود در صورتی که تمایل به سپردن پروسه مهاجرت خود به وکیل مهاجرت ندارید، می توانید سوالات خود را در این رابطه با آن ها مطرح کنند. اشخاص متقاضی نیز می توانند با مراجعه به لینک های مذکور در سایت موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آگاهی خود را نسبت به این امر تکمیل نمایند.

سوالات پرتکرار درباب اقامت رومانی

متقاضیان اخذ اقامت رومانی سوالات زیر را عنوان می نمایند:

  • آیا امکان اخذ اقامت رومانی از طریق تحصیل وجود دارد؟ اقامت رومانی از طریق تحصیل تنها یک اقامت موقت است.
  • چه راه هایی برای اخذ اقامت دائم رومانی وجود دارد؟ ازدواج، کار، تحصیل و سرمایه گذاری راه های قانونی اخذ اقامت در رومانی هستند.
  • شرایط اخذ اقامت رومانی از طریق کار چیست؟ دستیابی به کار در رومانی برای شهروندان خارجی بسیار دشوار است و توصیه می شود این افراد برای کاریابی در رومانی، از برنامه بلند مدت تحصیل در این کشور استفاده کنند.
  • آیا هزینه های زندگی در رومانی زیاد است؟ رومانی را می توان به عنوان یکی از ارزان ترین کشورهای اروپایی نام برد.
4.9/5 - (15 امتیاز)
دسته‌بندی: مهاجرتدر دسامبر 6, 2018 منتشر شد16 دیدگاه on اقامت رومانی

16 دیدگاه

  1. محسن ژانویه 18, 2023 در 4:48 ب.ظ - پاسخ

    با سلام و وقت بخیر من میخواستم برای در رومانی اقامت بگیرم به واسطه کار میخواتسم بپرسم به په مواردی نیاز هست ؟ شما کاریابی این کشور را انجام میدید؟

    • امیر جلالی ژانویه 18, 2023 در 10:11 ب.ظ - پاسخ

      سلام
      در برخی از حوزه های خاص این امکان هست. باید تماس بگیرید تا پرونده شما بررسی بشه

  2. زیبا ژانویه 20, 2022 در 12:00 ق.ظ - پاسخ

    آیا کسی که در رمانی ویزای تحصیلی واقامت تحصیلی داره. زن وبچه اش را هم می تواند مقیم آنجا کنه؟ برای کسی که متاهل است وبچه داره چه راه هایی هست

    • امیر جلالی ژانویه 20, 2022 در 8:20 ق.ظ - پاسخ

      سلام
      شما در رومانی می تونید از این روش مهاجرتی استفاده کنید.
      حتما با مشاورین ما تماس بگیرید 02191003232

  3. لیدا بهرامی دسامبر 7, 2018 در 6:33 ق.ظ - پاسخ

    اقتصاد ضعیفی داره نمی ارزه وقت و هزینه بزاری تو این کشور

  4. هما دسامبر 6, 2018 در 6:59 ب.ظ - پاسخ

    وقتى شرايط كاريش بد باشه قطعا فايده اى نداره هزينه كنيم بابت تحصيل در اين كشور… مجارستان بهتره كه راه رسيدن به اتريش و آلمانه

  5. sohrab دسامبر 6, 2018 در 8:35 ق.ظ - پاسخ

    من به دنبال تحصیل تو این کشور بودم اما ظاهرا شرایط به کار رسیدن تو این کشور بعد از تحصیل به خاطر شرایط نه چندان خوب اقتصادی این کشور خیلی آسون نیست