مهاجرت

ترک تابعیت لیتوانی

ترک تابعیت لیتوانی

برخلاف سیر صعودی مهاجرت به لیتوانی در سالهای اخیر، ترک تابعیت لیتوانی بعلت موضوعات گوناگون، متقاضیان بیشتری نسبت به سالهای پیشین دارد. لیتوانی سرزمینی در شمال اروپا بوده و در دو دهه اخیر به پیشرفت های بسیاری در زمینه های مختلف از جمله اقتصاد و امور مربوط به آموزش دست یافته است. از جمله این موارد می توان به کاهش نرخ تورم به 2% و افزایش متوسط حقوق کارگران به دوبرابر اشاره کرد. لیتوانی همچنین دارای جاذبه های طبیعی بسیاری بوده و افراد از اقصی نقاط جهان برای بازدید از دریاچه ها و مراتع بی نظیر این کشور اروپایی، به اخذ ویزای توریستی مبادرت می ورزند. در ادامه این مقاله که توسط تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت گردآوری شده است قصد داریم همراه شما به بررسی دلایل ترک تابعیت این کشور و ضوابط آن بپردازیم.

  • محدودیت های زندگی در لیتوانی چیست؟
  • شرایط دریافت تابعیت در این کشور چیست؟
  • روند ترک تابعیت لیتوانی چیست؟
  • بهترین راه برای دریافت تابعیت لیتوانی چیست؟
  • محدودیت های ترک تابعیت لیتوانی چیست؟

انواع اقامت در لیتوانی در 2024

اقامت در لیتوانی معمولا برای یک سال به طور اولیه و در دفعات بعدی برای 2 سال و در برخی موارد حتی برای 3 سال قابل تمدید در خاک همین کشور می باشد. 2 نوع مجوز جهت اخذ اقامت در لیتوانی وجود دارد:

  • مجوز اقامت موقت
  • مجوز اقامت دائمی

اجازه اقامت موقت این کشور برای مدت محدود و تجدید پذیر بوده که همان کارت (TRP) نامیده می شود. همچنین فرد مهاجر می تواند پس از مدت 5 سال برای کارت دائمی یا همان اقامت دائم درخواست نماید. برای به دست آوردن اقامت دائم، باید در لیتوانی برای مدت 5 سال با اجازه اقامت موقت زندگی کند. پس از این دوره، افراد حق درخواست اقامت دائمی را تحت شرایطی با رعایت اصول مهاجرتی خواهند داشت.


افراد نیز می توانند به طور سالیانه به مدت 5، 10، 15 یا 20 سال، مجوز اقامت موقت خود را ادامه دهند. اما اگر می خواهند مجوز اقامت دائمی بگیرند، باید آماده پذیرش آزمون لیتوانیایی و قانون اساسی باشند. تمام امتحانات توسط مرکز توسعه آموزش و پرورش سازمان یافته و نظارت می شود. پس از 10 سال زندگی در لیتوانی، خارجی ممکن است برای شهروندی در جمهوری لیتوانی نیز درخواست کند.

درباره پاسپورت لیتوانی

پاسپورت لیتوانی همواره از اعتبار خوبی در جهان برخوردار بوده و در دهه اخیر دائما در بین 10 پاسپورت برتر جهان جای داشته است. طبق اعلام رسمی سازمان گردشگری در سال 2024 پاسپورت لیتوانی با کسب امتیاز 169 در کنار کشورهای توسعه یافته ای چون کانادا، مجارستان و جمهوری چک در جایگاه پنجم جهان قرار گرفته است. لیتوانی بیش از بیست سال است که تحت استعمار هیچ سرزمینی نبوده و از سال 2004 تاکنون عضو اتحادیه اروپا می باشد؛ افراد دارای پاسپورت لیتوانی قادر خواهند بود بدون نیاز به اخذ ویزا به 122 کشور جهان از جمله فرانسه و اتریش سفر کنند. همچنین مهاجرت به 47 کشور در صورت دریافت ویزا در فرودگاه مقصد جایز بوده و تنها 29 کشور شهروندان لیتوانی را ملزم به اخذ ویزا می دانند. در ادامه به بررسی جایگاه پاسپورت لیتوانی و مقایسه امتیاز این کشور با سایر کشورهای جهان می پردازیم:

مقایسه ارزش پاسپورت لیتوانی با چند کشور دیگر

روش های اخذ تابعیت لیتوانی

کشور کوچک لیتوانی در زمره سرزمین هایی قرار دارد که شرایط پیچیده ای را برای تخصیص ویزای تحصیلی به متقاضیان اعمال نمی کنند؛ به صورتی که علاقه مندان می توانند جهت تحصیل در دانشگاه دولتی ویلنیوس یا سایر مراکز آموزشی معتبر این کشور با تکمیل فرم درخواست و پرداخت هزینه های مربوطه از شانس بالایی برای دربافت ویزا برخوردار باشند. اغلب دانشگاه های لیتوانی از افراد آزمون ورودی به عمل آورده و رشته های مدیریت مالی و بازرگانی از پرطرفدارترین شاخه های تحصیلی در بین شهروندان این کشور می باشند؛ به دلیل اینکه کارفرمایان موسسات گوناگون در رومانی جهت استخدام افراد، فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور را در اولویت قرار می دهند، افراد پس از اخذ مدرک خود درواقع آینده شغلی خود را نیز تضمین کرده و می توانند به اخذ تابعیت از این طریق بپردازند.

اخذ تابعیت لیتوانی از طریق کار پس از 10 سال اقامت در این کشور امکان پذیر می باشد. متقاضیان می بایست در ابتدای امر با دریافت اقامت موقت یک ساله TRP و تمدید آن به مدت 5 سال جایگاه خود را تثبیت نمایند. ثبت شرکت در لیتوانی از متداول ترین شیوه های اخذ تابعیت این کشور می باشد که نیازمند سرمایه اولیه 260000€ (یورو) می باشد. همچنین طبق فراخوان دولت لیتوانی در سال 2017 افراد با ایده های گوناگون جهت کارآفرینی و سرمایه گذاری در لیتوانی اجازه اقامت 1 ماهه داشته و در صورت تایید موارد پیشنهادی، اجازه اخذ تابعیت به فرد تعلق می گیرد. ازدواج با همسری از اتباع لیتوانی از دیگر روش ها می باشد که طبق قوانین حقوقی لیتوانی، پس از ارائه سند ازدواج و محرز گشتن حقیقی بودن آن، افراد پس ار 7 سال سکونت در شهرهای لیتوانی اجازه دریافت تابعیت را خواهند داشت.

موارد ترک تابعیت لیتوانی

موارد ترک تابعیت لیتوانی

همچون سایر کشورهای اروپایی، لیتوانی نیز در کنار تمامی مزیت های موجود دارای ضعف های گوناگونی بوده و این امر موجب شده است تا برخی از شهروندان آن و افراد دارای اقامت دائم لیتوانی، اقدام به ترک تابعیت این کشور نمایند. علی رغم لیتوانی یکی از مقرون به صرفه ترین کشورها از جنبه هزینه های زندگی می باشد، همچنان برخی افراد توان پرداخت هزینه هایی چون مسکن را که به عنوان نمونه 410€ (یورو) در ماه برای اجاره یک آپارتمان کوچک بوده را نداشته و مجبور به مهاجرت به کشوری ارزان تر در خارج از اروپا می شوند. تسلط بر یکی از زبان های لیتوانیایی، انگلیسی و روسی کمک شایانی به افراد در این زمینه خواهد کرد. از دیگر موارد منجر به ترک تابعیت لیتوانی می توان به نرخ بیکاری این کشور اشاره کرد که 7% بوده و مالیات 20 درصدی وضع شده شرایط را اندکی دشوار خواهد کرد.

لیتوانی دارای آمار مرگ و میر بالا به علت سکته های مغزی و قلبی بوده و همچنین آمار تصادفات در این کشور 5 برابر آلمان اعلام شده و یکی از 5 علت اصلی تعداد بالای مرگ افراد در لیتوانی می باشد؛ سقط جنین از دیگر معضلات جامعه پزشکی لیتوانی بوده و آمار آن در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. لیتوانی در زمینه های ورزشی مختلف نیز از جایگاه مطلوبی برخوردار نبوده و ورزشکاران این کشور در رشته های مختلف برای تجربه رفاه بیشتر و کسب درجات بالاتر تابعیت سایر کشورها را اخذ می نمایند. نخبه های علمی نیز وضعیتی مشابه داشته و دست به وداع با لیتوانی و ترک تابعیت این کشور می زنند. علاوه بر این موارد دولت لیتوانی تابعیت این کشور را از برخی افراد به دلایل سیاسی و امنیتی سلب نموده و برای آن ها چاره ای جز خروج از کشور باقی نمی گذارد.

قوانین تابعیت مضاعف و ترک تابعیت در لیتوانی

قوانین حقوقی لیتوانی موجب شده است این کشور از معدود سرزمین هایی باشد که افراد دارای تابعیت دوگانه را به رسمیت شناخته و آن ها را از تمام حقوق شهروندی بهره مند سازد. از مزیت های دارا بودن همزمان تابعیت دو کشور مختلف می توان به امکان سرمایه گذاری و داشتن حق رأی در هر دو آن ها اشاره نمود. ذکر این نکته حائز اهمیت است که تابعیت مضاعف لیتوانی در تمامی موارد قانونی نبوده و دارای 4 اصل می باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

عنوان موارد قابل قبولتوضیحات
اخراج از کشورپیش از مارچ 1990 رخ داده باشد
خروج با اختیار از تابعیت لیتوانیمربوط به سال های قبل از 1990 باشد
دریافت تابعیت از زمان تولدتولد در خاک کشورهای دیگر از والدین لیتوانیایی
ازدواجازدواج با اتباع لیتوانی

همکاران مجرب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده ارائه مشورت و کمک رسانی بیشتر به شما عزیزان در مسیر ترک تابعیت لیتوانی خواهند بود.

پرسش هایی درباره ترک تابعیت لیتوانی

ممکن است برخی از افراد تابعیت لیتوانی را به عنوان یک امتیاز در نظر نداشته باشند. به همین دلیل است که قصد ترک کردن آن را خواهند داشت. برخی از مهم ترین پرسش هایی که در این رابطه مطرح می شوند عبارتند از:

  • چه شرایطی برای ترک تابعیت لیتوانی وجود دارد؟ قوانین مشخصی وجود دارد که بر اساس آن، فرد تابعیت لیتوانی را به صورت خودکار از دست می دهد. همچنین افراد می توانند به صورت خود خواسته، اقدام به ترک تابعیت این کشور کنند.
  • آیا ترک تابعیت در لیتوانی ارزشمند است؟ باید در نظر داشت که در شرایط کنونی، لیتوانی یکی از کشورهایی است که تابعیت آن ارزش خوبی دارد. با این حال برای دریافت اقامتی ارزشمند تر می توان به دنبال پاسپورت سایر کشورها بود.
  • آیا ایرانی ها می توانند تابعیت لیتوانی را به دست آورند؟ بله این امکان وجود دارد.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *