صفحه اصلی » بلژیک » تحصیل مهندسی در بلژیک
سفیران سروش سعادت

تحصیل مهندسی در بلژیک

تحصیل مهندسی در بلژیک
نوشته شده توسط em.user2 | بلژیک | دیدگاه ۰

رشته های مهندسی همواره پرطرفدارترین رشته ها جهت مهاجرت تحصیل بوده و بسیاری از افراد برای تحصیل مهندسی در بلژیک اقدام مینمایند. در سال های اخیر بلژیک مقصد نهایی بسیاری از دانشجویان ایرانی می باشد. از اینرو موضوع تحصیل مهندسی در بلژیک عنوان مقاله ایست که موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت جهت راهنمایی متقاضیان این امر گردآوری نموده است.

 

تحصیل در بلژیک

بلژیک کشوریست با جاذبه های توریستی فراوان و کیفیت زندگی بسیار بالا که در اتحادیه اروپا واقع شده است. می توان به جرات گفت، اکثر دانشگاه های این کشور درصد بالایی از دانشجویان بین المللی در اروپا را در خود جای داده اند که در ادامه ی مقاله دلایل آن توضیح داده می شود.

یکی از اصلی ترین دلایل اقدام دانشجویان جهت تحصیل در دانشگاه های کشور بلژیک، هزینه های پایین تحصیل در این کشور می باشد. به عنوان مثال، در حال حاضر یک دانشجوی بین المللی جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته های مهندسی نهایتا سالیانه حدود ۴۰۰۰ یورو هزینه ی تحصیل در دانشگاه را خواهد پرداخت. این در حالیست که در کشوری مانند هلند هزینه ی یک سال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مبلغی حدود ۱۴۰۰۰ می باشد.

از دیگر دلایل جذب دانشجویان به این کشور، برخورداری آن از سیستم آموزشی بسیار پیشرفته و به روز می باشد. اکثر دانشجویان بلافاصله پس از اتمام دوره ی تحصیلی شان جذب بازار کار می شوند. هم چنین به دلیل دریافت مدرک تحصیلی از بهترین دانشگاه های دنیا در بلژیک، می توانند برای تحصیل در مقاطع بالاتر به سایر کشورها مهاجرت نمایند. چرا که مدرک معتبری را در اختیار دارند.

سایر شرایط کشور بلژیک از جمله آب و هوای معتدل، دسترسی آسان به سایر کشورهای حوزه ی شنگن، رتبه ی بالای آن در زمینه ی اقتصادی و سیاسی نیز سایر عوامل موثر در جذب دانشجویان به این کشور می باشند.

 

تحصیل مهندسی در بلژیک

در صورتی که فارغ التحصیل یکی از رشته های مهندسی هستید، بدون شک بلژیک یکی از بهترین گزینه ها جهت ادامه ی تحصیل شما می باشد. دانشگاه های این کشور رنج وسیعی از گرایش های مختلف رشته های مهندسی را در تمامی مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می دهند.

جهت ادامه ی تحصیل در رشته های مهندسی می بایست رزومه ی تحصیلی مرتبط با این رشته ها را ارائه دهید. به عبارت دیگر اگر در مقطع کارشناسی در رشته ای غیر از رشته های مهندسی تحصیل نموده اید، شانس کمی در اخذ پذیرش از دانشگاه های بلژیک در رشته های مهندسی خواهید داشت. بنابراین اگر مایل به تحصیل در مقطع کارشناسی رشته های مهندسی هستید، می بایست دیپلم ریاضی، و اگر مایل به ادامه ی تحصیل در این رشته ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هستید می بایست حداقل یک مدرک کارشناسی مهندسی داشته باشید.

معمولا مدت زمان دوره های تحصیلی رشته های مهندسی در بلژیک مشابه ایران است. در واقع یک دانشجو در مقطع کارشناسی ۴ سال، کارشناسی ارشد ۲ سال و دکترا حداقل ۴ سال زمان می گذارد تا در نهایت بتواند موفق به اخذ مدرک تحصیلی شود.

در صورتی که هنگام اخذ پذیرش موفق به دریافت فاند تحصیلی از سوی استاد یا دانشگاه مورد نظر در کشور بلژیک شوید، از تحصیل رایگان برخوردار شده و بنابراین پیشنهاد می کنیم رزومه ی قوی ارائه دهید تا شانس خود را جهت دریافت این فاند تحصیلی بالا ببرید.

 

مدارک لازم جهت اخذ پذیرش در رشته های مهندسی

رزومه ی تحصیلی دانشجو

فرم درخواست پذیرش که می بایست توسط دانشجو پر شود

مدرک زبان معتبر

اسکن گذرنامه ی دانشجو که می بایست بالای شش ماه اعتبار داشته باشد.

ترجمه ی مدارک تحصیلی دانشجو

 

پرداخت هزینه ی درخواست پذیرش

در صورتی که دانشجو موفق به دریافت پذیرش از سوی دانشگاه های کشور بلژیک شود می بایست هزینه ی یک سال تحصیل را به حساب دانشگاه واریز نماید تا بتواند نامه ی پذیرش نهایی را دریافت کنند. بدون در اختیار داشتن نامه ی پذیرش نهایی دانشجو موفق به دریافت مجوز ورود یا اصطلاحا ویزای تحصیلی این کشور شود.

پس از دریافت پذیرش نهایی از سوی دانشگاه مورد نظر در کشور بلژیک، دانشجو می بایست جهت دریافت ویزای تحصیلی درخواست خود را به کنسولگری این کشور در کشور مبدا ارائه دهد. سفارت بلژیک در ایران برقرار است و در ابتدا فرد متقاضی می بایست وقت مصاحبه جهت دریافت ویزای تحصیلی را دریافت نماید.

در حال حاضر سفارت بلژیک برای یک سال آینده وقت مصاحبه ی تحصیلی برای متقاضیان در نظر می گیرد. بنابراین این نکته را در نظر داشته باشید که زمانی درخواست وقت مصاحبه دهید که به شروع ترم تحصیلی تان در دانشگاه مقصد برسید.

پروسه ی بررسی درخواست ویزا توسط سفارت بلژیک حدود ۳ماه تا نهایتا ۶ ماه می باشد.

معمولا ویزای دانشجویی به میزان مدت زمان دوره ی تحصیلی فرد در کشور مقصد ارائه می شود. به عنوان مثال اگر فردی برای تحصیل در مقطع دکترا پذیرش گرفته باشد، افسر سفارت پس از بررسی های نهایی در صورتی که متقاضی را مجاز به دریافت ویزا نماید، یک ویزای ۴ الی ۵ ساله را برای ایشان در نظر می گیرد. بنابراین در صورتی که شخص پس از اتمام دوره ی تحصیلی اش در بلژیک، به واسطه ی سایر روش های مهاجرت مانند ازدواج و یا کاریابی اقامت خود را تمدید ننماید، می بایست این کشور را ترک کند و به کشور خود بازگشته در صورت تمایل مجدد درخواست ویزا نماید.

 

سخن پایانی

امیدواریم با مطالعه ی این مقاله به پاسخ سوالاتتان در زمینه ی تحصیل مهندسی در بلژیک دست یافته باشید.

اگر می خواهید در زمینه ی حقوقی بین الملل و سایر روش های قانونی مهاجرت مانند کار، ازدواج و تولد فرزند و سرمایه گذاری مشاوره شوید می توانید با کارشناسان حاذق موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید.

در حال حاضر به دلیل وقت دهی طولانی مدت سفارت بلژیک، این کشور چندان از لحاظ مهاجرت تحصیلی پیشنهاد داده نمی شود. در صورتی که مایل به تحصیل در اتحادیه اروپا هستید می توانید کشورهایی مانند هلند، ایتالیا، دانمارک و نروژ را در نظر بگیرید.

موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، آماده ی ارائه ی خدمات مشاوره ای در زمینه ی تحصیل مهندسی در بلژیک و تحصیل و مهاجرت تحصیلی به تمام کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا، امریکا، استرالیا و نیوزلند و حتی کشورهای همسایه مانند گرجستان و ترکیه می باشد.

تحصیل مهندسی در بلژیک
امتیاز دهی
سفیران سروش سعادت