مهاجرت به کشور قطر

ترک تابعیت قطر

ترک تابعیت قطر

علیرغم اینکه قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای خاورمیانه به شمار میرود و رشد اقتصادی داشته است، ترک تابعیت قطر یکی از موضوعات پرمخاطب می باشد. کشور قطر سرزمینی با آب و هوای گرم و خشک در کنار آب های خلیج فارس می باشد؛ با وجود نرخ تورم منفی در قطر، هزینه های زندگی در این کشور بیشتر از همسایگانی چون عربستان سعودی بوده و جاذبه های بی شمار بازار کار آن باعث جلب توجه مهاجرین بسیاری شده است. نرخ بیکاری قطر در چند سال اخیر نزدیک به صفر اعلام شده و با توجه به منابع متعدد و غنی نفت و گاز این کشور، انتظار می رود تا دو دهه آتی سران آن دغدغه ای بابت صادرات این فرآورده ها نداشته باشند.

مشکلات متعدد زندگی در قطر و افزایش شمار مهاجرین در این کشور، موجب گشته است تا شمار زیادی از شهروندان قطری نارضایتی خود را از این بابت اظهار داشته و به وداع با سرزمین خود و ترک تابعیت قطر مبادرت ورزند. سایر دلایل منتهی به خروج از تابعیت این کشور آسیایی را در ادامه این مطلب ذکر خواهیم کرد. در این مقاله که به همت کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نگاشته شده است قصد داریم پیرامون ضوابط ترک تابعیت قطر و دلایل آن به بحث و بررسی بپردازیم.

  • شرایط ترک تابعیت قطر چیست؟
  • تابعیت قطر از چه کسانی گرفته می شود؟
  • محدودیت های مهاجرت به قطر چیست؟
  • بهترین راه برای دریافت تابعیت قطر چیست؟
  • آیا می توان با پاسپورت این کشور به کشورهای مختلف جهان مهاجرت کرد؟

ترک تابعیت قطر و پاسپورت آن

اگرچه قطر توانسته است با وجود مساحت بسیار کمی که دارد، به موفقیت های روز افزونی در زمینه های صنعت و تجارت دست یابد که از جمله آن می توان کسب میزبانی جام جهانی 2022 را نام برد، مسئولان آن اغلب چنین موفقیت هایی را مرهون مهاجرین حاضر در این کشور می باشند. به رغم اینکه در سال های پیشین درصد قابل توجهی از جمعیت قطر را بومیان این کشور تشکیل می دادند، هم اکنون بیش از 80% از 2.8 میلیون جمعیت حاضر در این سرزمین متعلق به مهاجرینی است که با انواع اهداف شغلی، تحصیلی و غیره به قطر مهاجرت کرده اند؛ ترک تابعیت قطر از سوی مهاجرین حاضر در این کشور محتمل تر بوده و بخش کمی از آمار خروج از تابعیت قطر متعلق به شهروندان آن می باشد.

وجود فرصت های شغلی مناسب در بازار پر رونق اقتصادی قطر، امکان سرمایه گذاری با ریسک کم در این کشور و دریافت اقامت دائم جهت تجربه یک زندگی مرفه و به دور از دغدغه های مالی از جمله دلایلی است که موجب هجوم سیل عظیمی از مهاجرین به این کشور آسیایی شده است؛ با همه این موارد پاسپورت قطر از شرایط مطلوبی برخوردار نبوده و برای افرادی با هدف اخذ تابعیت و پاسپورت این کشور نه تنها امکانات محیر العقولی را به ارمغان نیاورده بلکه در مواردی از حداقل های لازم نیز برخوردار نمی باشد. طبق آمار رسمی منتشر شده در سال 2022 پاسپورت قطر با کسب 103 امتیاز پایین تر از ترکیه و گرجستان در جایگاه 47 قرار گرفته است؛ اشخاص دارای پاسپورت قطر تنها مجاز به اقامت موقت در 56 کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا می باشند.

مقایسه امتیاز پاسپورت قطر و سایر کشورهای جهان

روش های اخذ تابعیت قطر

با توجه به استراتژی اقتصادی حاکم بر قطر و منابع فراوان نفت و گاز در این کشور که آن را به سومین صادر کننده برتر جهان در این زمینه بدل کرده است، مهاجران قادر نخواهند بود با فعالیت در انواع شاخه های مهندسی اقدام به دریافت اقامت دائم و در نهایت تابعیت قطر نمایند. افراد متخصص در زمینه های کاری گوناگون قادر هستند از طریق ارائه فرم درخواست به کارفرما یا اسپانسر قطری و دریافت مجوز کار قطر به مدت 3 ماه در این کشور اقامت داشته و سپس با اخذ تاییدیه لازم مدت اقامت خود را تمدید نمایند. با توجه به اینکه امکان کار همزمان با تحصیل در قطر دارای محدودیت هایی می باشد، اخذ مجوز و ویزای کاری ایده آل ترین راه اشتغال در این سرزمین کوچک و ثروتمند به شمار می رود. مدارک و اطلاعات لازم جهت نیل به این عنوان به شرح ذیل می باشد:

  • گذرنامه با اعتبار حداقل 6 ماه
  • ذکر نام شرکت یا موسسه مقصد
  • عنوان شغلی و شرح جزئیات
  • رسید پرداخت هزینه های مسیر اخذ ویزا
  • گواهی سلامت پزشکی
  • عدم سوء سابقه کیفری
  • رزومه کاری و سوابق اشتغال در موسسات معتبر

همچنین اگر شخصی دارای درآمد حداقل 8100 درهم در ماه باشد، قادر خواهد بود به دریافت اقامت قطر برای همسر و فرزندان زیر 25 سال خود مبادرت ورزد. شایان ذکر است که ازدواج با اتباع قطری از سایر روش های اخذ تابعیت این کشور می باشد که طی آن پس از اثبات حقیقی بودن ازدواج و ارائه اسناد و مدارک حقوقی به دولت قطر، اشخاص با حداقل حقوق ماهیانه 4000 درهم مجاز به اخذ تابعیت پس از سکونت در قطر تلقی خواهند شد. این نوع اقامت بیشتر شامل حال زنان خارجی می شود.

موارد ترک تابعیت قطر

موارد ترک تابعیت قطر

پیوستن به نیروی نظامی سایر کشورها و خدمت در آن ها همه ساله اشخاص زیادی را مجبور به ترک تابعیت کشورهایی چون قطر می کند؛ همچنین فعالیت در سرزمینی که درحال جنگ با قطر می باشد منجر به خروج از تابعیت این کشور خواهد شد. از سایر دلایل ترک تابعیت قطر می توان به نارضایتی از هزینه های زندگی به خصوص مسکن اشاره کرد که در شهرهایی نظیر دوحه در مقایسه با کشورهای همسایه هزینه اجاره مسکن به مراتب بیشتر بوده و در مواردی به دوبرابر نیز می رسد. ازدحام و ترافیک موجود در دوحه و شهرهای نظیر آن از دیگر مشکلات شهروندان قطری می باشد. قطر کشوری با آب و هوای گرم و خشک بوده و اگرچه در فصل زمستان روزهای بارانی متعددی در این کشور مشاهده می شود، امکان فعالیت های کشاورزی در حداقل میزان ممکن خود قرار دارد.

ترک تابعیت قطر و قوانین تابعیت مضاغف

طبق قوانین حقوقی قطر، افراد با تابعیت مضاعف در این کشور به رسمیت شناخته نشده و علاقه مندان به زندگی در کشوری ثانویه نیز پیش از مهاجرت مجبور به ترک تابعیت قطر می باشند؛ علاوه بر این مهاجرینی که با اهداف مختلف به قطر سفر می نمایند می بایست پیش از اخذ ویزای این کشور تابعیت پیشین خود را ترک نموده سپس مجاز به زندگی در قطر گردند. بنابراین تابعیت دوگانه در قطر مورد پذیرش نبوده و جهت آشنایی با قوانین بیشتر در این زمینه همکاران مجرب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با شکیبایی کامل پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *