یکی از شیوه های متداول مهاجرت به کشوری ثانویه در سال های اخیر، دریافت ویزای کاری می باشد؛ بررسی تفاوت کار در ترکیه و آفریقای جنوبی موضوع جالبی است که به فراخور افتراق پذیری شرایط اقتصادی دو کشور مذکور، اوضاع متفاوتی را رقم خواهد زد. به رغم اینکه مساحت کشور آفریقای جنوبی در مقایسه با ترکیه بسیار بیشتر بوده و گستره فراتر از 1 میلیون کیلومتر مربعی این کشور نویدبخش زیرساخت هایی با قابلیت توسعه فراوان در عرصه های گوناگون می باشد، تراکم جمعیت بسیار بالاتر در شهرهای ترکیه در مقایسه با آفریقای جنوبی این کشور را به مقصدی جذاب تر در این حیطه بدل نموده است. در ادامه این نگارش که توسط تیم ترجمه و تحقیق موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت گردآوری شده و به رشته قلم درآمده است، قصد داریم با پرداختن به جزئیات کار در ترکیه و آفریقای جنوبی به مقایسه آن ها بپردازیم.
- متوسط درآمد کار در کدام یک از کشورهای آفریقای جنوبی و ترکیه بیشتر می باشد؟
- بهترین شهرهای هر یک از کشورهای مذکور برای اشتغال مهاجرین خارجی به کدام شرح است؟
- نوسانات نرخ بیکاری کشورها طی سال های اخیر، بر بازار کار کدام سرزمین تاثیر بیشتری داشته است؟
- مزایا و معایب کار در شهرهای اصلی ترکیه و آفریقای جنوبی کدامند؟
- ضوابط اخذ ویزای کار آفریقای جنوبی و ترکیه به چه ترتیبی است؟
تفاوت های عمده کار در ترکیه و آفریقای جنوبی
ترکیه کشوری در همسایگی ایران بوده و جذابیت های متعدد مهاجرت به آن بر کسی پوشیده نیست؛ بسیاری از کارشناسان ترکیه را مهمترین پل ارتباطی میان این بخش از آسیا و قاره اروپا دانسته و جمعیت 52 میلیون نفری مهاجرینی که با اهداف مختلفی چون تفریح، سرمایه گذاری، تحصیل و اشتغال در سال 2020 ترکیه را به عنوان مقصد خود برگزیده اند خود گویای این امر می باشد. طبق بررسی های صورت گرفته در سال 2020 بیش از 70% مهاجرین بین المللی که در زمینه های کار گوناگون ترکیه مشغول به فعالیت هستند، رضایت خود را از شرایط موجود اعلام داشته اند. شایان ذکر است که شهرهایی چون استانبول با تأمین 27% از تولید ناخالص داخلی سالانه ترکیه نقش پر رنگی در اقتصاد این کشور داشته و در زمره محبوب ترین شهرها برای مهاجرت کاری افراد می باشند.
در طرف دیگر مقایسه، کشور آفریقای جنوبی قرار دارد که با توجه به جمعیت کمتر متمرکز در شهرهای آن در قیاس با ترکیه، می توان انتظار داشت فرصت های مطلوب شغلی به کرات در بازار اقتصاد این کشور مشاهده گردد. آفریقای جنوبی همزمان بزرگ ترین تولیدکننده و مصرف کننده انرژی در قاره آفریقا بوده و در مقایسه با همسایگانی چون زیمباوه و موزامبیک، متداول بودن زبان انگلیسی میان مردم به عنوان زبان رسمی این کشور کمک شایانی به رشد بازار سرمایه آن کرده است. از مشاغل موردنیاز آفریقای جنوبی در یک دهه اخیر می توان به مهندسی معماری، علوم ارتباطات، رشته های مدیریتی و مهندسی کشاورزی اشاره کرد. رایج ترین ویزاهای کار در آفریقای جنوبی به دو دسته ویزای 3 الی 6 ماهه و ویزای 3 ساله تقسیم می گردند. نرخ بیکاری بالاتر آفریقای جنوبی در مقایسه با ترکیه از نقاط ضعف این کشور در مقوله بازار کار می باشد:
تفاوت درآمد در ترکیه و آفریقای جنوبی
در سال 2020 متوسط حقوق سالانه شهروندان ترکیه 151700TRY (لیر) اعلام شده است که پس از کسر مالیات حقوق خالص افراد 106550TRY (لیر) خواهد بود. این درحالی است که متوسط درآمد کارکنان در شهرهایی نظیر آنکارا و استانبول بیشتر بوده و کارمندان دولتی حاضر در این نقاط قادر خواهند بود ماهیانه به حقوق متوسط 22700TRY (لیر) دسترسی داشته باشند که بسیار مطلوب بنظر می رسد. از سوی دیگر متوسط حقوق کار در شهرهای اصلی آفریقای جنوبی 31400ZAR (راند) اعلام شده این درحالی است که همچون ترکیه که افراد حاضر در مشاغل محبوبی چون مدیریت فروش به حقوق ایده آل 102000TRY (لیر) دست می یابند، خلبانان و مدیران شعب بانک در آفریقای جنوبی حقوق فراتر از 65000ZAR (راند) را به دست خواهند آورد. در ادامه به بررسی معتبرترین موسسات کاریابی واقع در شهرهای گوناگون ترکیه و آفریقای جنوبی پرداخته ایم:
معتبرترین موسسات کاریابی ترکیه | معتبرترین موسسات کاریابی آفریقای جنوبی |
TURKEY HR | Robert Walters |
LEARN 4 Good | Kontak |
DeTAm özel istihdam Arcilik hizmetleri | Find a job in Africa |
تفاوت شرایط کار در ترکیه و آفریقای جنوبی
شاخص بالاتر کیفیت زندگی در شهرهای ازمیر و بورسای ترکیه در مقایسه با استانبول همچنان از حجم متقاضیان اشتغال در این شهر زیبا نکاسته و با توجه به حضور کمپانی های مطرح و معتبری چون Bear Stearns Companies و GlaxoSmithKline در استانبول افراد زیادی خواهان دریافت مجوز کار آن می باشند. مطابق قوانین اشتغال در ترکیه مدت زمان کار در هفته 47 ساعت بوده و ساعت کاری مشاغل دولتی از 8:30 صبح الی 17 می باشد. تسلط بر زبان های ترکی و انگلیسی شانس افراد را برای دستیابی به موقعیت شغلی ایده آل خود افزایش داده و همچنین از وجوه اشتراک کار در ترکیه و آفریقای جنوبی می توان به امکان دریافت اقامت دائم پس از سپری شدن زمانی 5 ساله از شروع اشتغال آن ها اشاره کرد.
از بهترین شهرهای آفریقای جنوبی برای کار می توان به دوربان و ژوهانسبورگ اشاره کرد. از ضوابط و شرایط موردنیاز جهت دستیابی به ویزای کار در دو کشور مذکور می توان به سند کارفرما شامل قرارداد استخدام، گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی سلامت پزشکی و اطلاعات شخصی اشاره کرد. همچنین شایان ذکر است که در آفریقای جنوبی، زنان شاغل از حقوقی پایین تر از مردان برخوردار بوده و میانگین حقوق آن ها 89% متوسط حقوق مردان این کشور را شامل می گردد.
جزئیاتی پیرامون تفاوت کار در ترکیه و آفریقای جنوبی
اقتصاد ترکیه بیش از حمل و نقل و صنعت به کشاورزی خود وابسته بوده و طبق برآوردهای صورت گرفته تجارت های صورت گرفته در حوزه کشاورزی معادل مجموع درآمدهای کسب شده از دو حوزه دیگر برای دولت این کشور سوددهی داشته. بنابراین می توان اظهار داشت فعالیت در این حوزه در کنار زمینه های مرتبط با توریسم و گردشگری در ترکیه درآمد مطلوبی را برای اشخاص در پی خواهد آورد. در طرف دیگر اما تعدد معادن غنی در آفریقای جنوبی بخش قابل توجهی از شهروندان را به فعالیت در این زمینه سوق داده است. به هر روی می توان هر دو کشور ترکیه و آفریقای جنوبی را در زمره برترین انتخاب های پیش روی افراد برای کار در کشوری ثانویه جای داد. همچنین شما عزیزان قادر هستید از طریق برقراری ارتباط با همکاران توانای ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت بهترین مشاوره ها را در این مقوله کسب نمایید.