مهاجرت

جمعیت کویت

جمعیت کویت

کویت کشوری کوچک، در حال توسعه و عربی زبان است که ممکن است برخی افراد ساکن کشورهای کم درآمد مثل پاکستان و غیره تمایل به اخذ اقامت آن را داشته باشند. جمعیت کویت و متوسط درآمد ماهیانه افراد، آمار بیکاری 2022 و غیره از جمله مواردی است که متقاضیان اخذ اقامت کویت باید از قبل نسبت به آن آگاهی داشته باشند. در مقاله پیش رو که توسط تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده است، اطلاعاتی راجع به کشور کویت به لحاظ موقعیت جغرافیایی و شرایط اقتصادی کویت، دانشگاه های برتر کویت و غیره ارائه می شود.

  • تحولات جمعیتی در کویت در سال های اخیر چگونه بوده است؟
  • آیا کویت کشور مناسبی برای مهاجرت است؟
  • مزایای زندگی در این کشور چیست؟
  • نرخ بیکاری در کویت چگونه تغییر کرده است؟
  • هزینه زندگی در این کشور چقدر است؟

آشنایی با موقعیت جغرافیایی و جمعیت کویت

کویت که به طور رسمی “دولة الکویت” خوانده می شود کشوری عربی زبان و در حال توسعه در آسیای غربی است که در امتداد خلیج فارس واقع گردیده است. کویت از شمال با عراق و از جنوب با عربستان سعودی همسایه و هم مرز می باشد و کشوری کوچک است که با 17818 کیلومتر مربع مساحت، حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد. لازم است ذکر شود از این جمعیت تنها 1.3 میلیون نفر کویتی هستند و مابقی افراد خارجی هایی هستند که برای کار در کویت اقامت دارند و حدود 70% جمعیت کویت را تشکیل می دهند. در سال 1938 منابع نفتی کویت کشف شدند و به واسطه استخراج و صادرات آن، این کشور به درآمد زیادی رسید و نتیجتا از سال 946 تا 1982 این کشور به سمت مدرن تر شدن حرکت کرد.

کویت حکومتی نیمه دموکراتیک دارد که با چین روابط بسیار نزدیکی دارد و همچنین لازم به ذکر است دولت کویت به واسطه داشتن ششمین ذخایر نفتی عظیم دنیا، درآمد بسیار بالایی دارد. دینار کویت، واحد پول رسمی این کشور است که با ارزش ترین واحد پول در دنیا است و همین مسئله باعث شده برخی افراد برای کسب درآمد بالا از کشورهای دیگر وارد کویت شوند. در میان جمعیت کویت در سال 2022، 40.42% آسیایی، 30.36% کویتی، 27.29% سایر اعراب، 1.02% آفریقایی، 0.39% اروپایی و 0.52% سایرین هستند. البته اگرچه دین رسمی این کشور اسلام است اما به دلیل حضور خارجی ها ادیان دیگری نیز در این کشور وجود دارند که در نمودار ذیل نشان داده شده اند:

درصد حضور پیروان ادیان مختلف در کشور کویت

شرایط اقتصادی جمعیت کویت

کویت اقتصادی نفت محور دارد چرا که در سال 2022 نیز همچنان عمده ترین صادرات آن نفت است و البته وجود همین ذخایر عظیم نفتی سبب شده کویت به گزارش بانک جهانی (World Bank)، هفتمین کشور ثروتمند دنیا باشد. در واقع درآمد نفتی 50% از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور کویت و همچنین 90% درآمد دولت این کشور را تامین می کند هر چند طی 5 سال اخیر به کارآفرینی و ایجاد استارت آپ ها (start-ups) توجه ویژه ای شده است. همچنین به دلیل وجود اینترنت و تجارت های اینستاگرامی، فعالیت بخش غیررسمی در کویت نیز طی 2،3 سال گذشته منجر به ایجاد درآمد زیادی شده است. در جدول ذیل آمار بیکاری در کویت طی سال جاری و چند سال اخیر نشان داده شده است:

سالدرصد بیکاری در کویت
20202.06
20212.17
20222.09

متوسط درآمد ماهیانه جمعیت کویت در سال 2022

میزان درآمد دریافتی در تمامی کشورهای دنیا از جمله کویت به موارد مختلفی از جمله سن فرد، تعداد سال های سابقه کار، میزان تحصیلات، مهارت های عملی و غیره بستگی دارد البته در برخی کشورها سطح درآمد مردم بالاتر از سایرین است. همان طور که گفته شد واحد پول در این کشور دینار کویت است که با ارزش ترین واحد پول در کل دنیاست و به همین دلیل درآمدی که مردم کویت کسب می کنند نشان دهنده قدرت خرید بالای آن ها می باشد.

متوسط درآمد ماهیانه مردم کویت در سال 2022 به میزان 1270KWD (دینار کویت) می باشد یعنی کم ترین میزان حقوق ماهیانه در کویت 170KWD (دینار کویت) است و بیشترین میزان حقوق در این کشور 5640KWD (دینار کویت) می باشد. در واقع نوع شغلی که که هر فردی در کویت دارد تاثیر عمده ای در میزان درآمد اکتسابی وی می گذارد و پردرآمدترین مشاغل در این کشور در سال 2022 عبارت هستند از: مدیر بنگاه های معاملات اموال غیرمنقول، مشاور گزارش های مالی (حسابداری و مدیریت مالی)، مدیر منابع انسانی (HRIS Manager)، مدیر روابط دولتی، مدیر محیط زیست، متخصص IT و غیره.

تحصیلات جمعیت کویت

کویت بالاترین میزان باسوادی را در میان کشورهای عربی دارد و نظام تحصیلی آن به 4 بخش تقسیم می شود: مهدکودک و پیش دبستانی (2 سال)، ابتدایی (5 سال)، دوره متوسطه اولیه (4 سال) و دوره متوسط ثانویه (3 سال). لازم به ذکر است از 4 تا 16 سالگی یعنی تا بخش متوسطه، تحصیلات برای تمامی افراد اجباری است و همچنین تمامی دوره های تحصیلی که شامل دوره آموزش عالی نیز می شود برای تبعه های کویت رایگان می باشد. خارجی هایی که برای کار به کوی می روند بعضا تمایل دارند در دانشگاه های کویت نیز تحصیل کنند تا میزان درآمد بیشتری داشته باشند و میزان شهریه ای که باید پرداخت کنند با توجه به رشته تحصیلی و مقطع آن ها (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) متفاوت است و بین 100KWD (دینار کویت) تا 300KWD (دینار کویت) یعنی بین 330$ تا 995$ (دلار آمریکا) می باشد.

تنها دانشگاه کویت که رنکینگ زیر 1000 در QS دارد دانشگاه کویت است که از نظر طبقه بندی QS رنکینگ 801 دارد ولی به عقیده U.S. News & World Report Ranking رتبه آن در سال 2022 در واقع 1082 بوده است. از دیگر دانشگاه های این کشور می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • دانشگاه علوم و تکنولوژی خلیج فارس (Gulf University for Science and Technology)
  • کالج استرالیایی کویت (Australlian College og Kuwait)
  • دانشگاه آمریکایی کویت (American University of Kuwait)
  • مدرسه مدیریت کویت (Maastricht School of management Kuwait)

تحصیلات جمعیت کویت

نحوه اخذ اقامت کویت

خارجی هایی که قصد ادامه زندگی در کشور کویت و اخذ اقامت آن را دارند غالبا برای کار وارد این کشور می شوند البته باید مدنظر داشت راه اخذ ویزای کاری کویت داشتن پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در خاک کویت می باشد. افراد همچنین می توانند در دانشگاه هایی که در کویت هستند به تحصیل بپردازند و پس از فارغ التحصیلی اگر شغلی پیدا کردند ویزای تحصیلی کویت را تبدیل به ویزای کاری نمایند.

مقایسه هزینه زندگی کویت و ایران

هزینه زندگی در کویت در سال 2022 از ایران بیشتر می باشد و برای مقایسه بهتر در جدولی که در ادامه ترسیم شده است قیمت اقلام و خدمات مختلف در این دو کشور بیان شده است:

اقلامقیمت در ایران (دلار آمریکا)قیمت در کویت (دلار آمریکا)
یک وعده غذا در رستوران ارزان قیمت4.886.41
بطری آب معدنی0.310.50
بطری یک لیتری شیر0.881.53
قالب 500 گرمی نان سفید0.630.92
یک کیلوگرم برنج3.062.05
یک شانه 12 تایی تخم مرغ1.631.92
یک کیلوگرم پنیر محلی4.044.84
یک کیلوگرم فیله مرغ3.333.96
یک کیلوگرم سیب1.182.03
یک کیلوگرم پرتقال0.961.65
بلیت یک طرفه حمل و نقل عمومی0.240.80
بلیت ماهیانه حمل و نقل عمومی11.1340.06
اجاره ماهیانه آپارتمان یک خوابه533.04880.91
اجاره ماهیانه آپارتمان سه خوابه1160.691793.39

در مقاله بالا اطلاعاتی راجع به جمعیت کویت، متوسط درآمد ماهیانه، هزینه زندگی و غیره در کویت مطابق تغییرات سال 2022 ارائه شد. علاقه مندان به تحصیل و کار در یک کشور خارجی مثلا متقاضیان اخذ ویزای کاری کانادا در سال 2022 یا طرفداران تحصیل در فرانسه، نروژ، هلند، اتریش، سوئد، دانمارک، ترکیه، کانادا، مجارستان، ایتالیا، اوکراین و غیره می توانند به منظور به دست آوردن اطلاعات بیشتر راجع به این کشورها با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایند.

4.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *