ویترین

صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

کاهش سرمایه به شرط موافقت اکثریت شرکاء، در قالب تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی امری امکانپذیر است. اصولا نیز صورتجلسه مذکور در جلسه ای با عنوان جلسه مجمع عمومی فوق العاده تنظیم و یک نسخه از آن نیز برای ثبت رسمی به اداره ثبت شرکت ها ارسال می گردد. اما اینکه این صورتجلسه چگونه باید تنظیم گردد و یا خود جلسه مجمع عمومی فوق العاده در شرکت تضامنی به چه نحوی باید تشکیل شود، سوالاتی هستند که ما در این مقاله به توضیح کامل درباره آنها می پردازیم. پس با ما درموسسه حقوقی سفیران سروش سعادت همراه باشید تا از سیر تا پیاز فرآیند ثبت شرکت یا موسسه از هر نوعی و در هر شهری قرار گیرید.

تصمیم گیری درباب صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

با اینکه شرکت تضامنی نیز همانند سایر شرکت های تجاری دارای اساسنامه مدون و مخصوص به خود است اما مققرات موجود در این اساسنامه ابدی و تغییر ناپذیر نبوده بلکه ممکن است بنا به ضرورت و نیاز موجود دائما تغییر کند. مثلا نام شرکت تغییر کند و یا محل و یا مقدار سرمایه آن شرکت تغییر کند. اما سوال اینجاست که مسئولیت این تغییراتدر شرکت تضامنی بر عهده کیست؟ در واقع مسئولیت ها در این زمینه کاملا تقسیم شده است و هر 3 رکن شرکت یعنی مجمع عمومی عادی، هیات مدیره و مجمع عمومی فوق العاده در نقش تصمیم گیرنده ظاهر می شوند.

منتها در این بین وظایف و مسئولیت های مجمع عمومی فوق العاده به مراتب بیشتر از دو رکن دیگر شرکت تضامنی است و حتی وظیفه تصمیم گیری درباب کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی نیز برعهده این مجمع است. ولیکن خود مجمع برای تشکیل جلسه از اصول و مقررات زیر تبعیت می کند:

  • اولا مجمع عمومی فوق العاده شرکت تضامنی بایستی با بیش از نصف اعضا (شرکا) تشکیل شود.
  • دوما در صورت تشکیل مجمع مذکور با حداکثر اعضاء، رعایت تشریفات آگهی دعوت و درج در روزنامه الزامی است.
  • سوما در جلسات مجمع با بیش از دوازده نفر نیز انتخاب افرادی در سمت هیات نظارت ضرورت دارد.
  • چهارما خروجی جلسه مجمع حتما بایستی به صورت صورتجلسه تنظیمی باشد.
  • پنجما از نظر قانونی نیز امضاء کلیه شرکا حاضر در این جلسه در زیر صورتجلسه بسیار ضروری و مهم است.

تصمیم گیری درباب صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

لزوم تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

شرکت تضامنی نوعی از شرکتهای هفتگانه تجاری است که غالبا با شراکت دو یا چند شریک تضامنی تاسیس می شود و از همین رو از بهترین شرکتها برای جلب اعتماد مشتریان یا مراجعین خود محسوب می شود. این نوع شرکت تجاری نیز پس از ثبت و تاسیس رسمی ممکن است با تغییراتی مواجه شود. تغییرات مذکور نیز امکان دارد دامنه وسیعی از موضوعات را مثل تغییر نام، موضوع، محل شرکت و غیره شامل شود. یکی از مهمترین تغییرات نیز مربوط به کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی است. اما برای انجام این تغییر انجام دو اقدام مهم زیر ضروری است:

لزوم تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

در حقیقت با تنظیم صورتجلسه است که جلسه مجمع عمومی فوق العاده در شرکتهای تضامنی کامل شده و به رسمیت شناخته می شود. از این گذشته شرکت تضامنی بعد از ثبت در اداره صبت شرکتها به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقلی در نظر گرفته می شود و از همین رو نیز هر گونه تغییر و تحولی در این شرکت مستلزم تنظیم صورتجلسه، تکمیل آن با امضا کل شرکا و نهایتا ارسال آن به اداره ثبت شرکتها جهت انجام تشریفات اداری مربوطه می باشد.

ضوابط تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

پس از اتمام عملیات ثبت شرکت تضامنی ممکن است در طی زمان تغییراتی در این شرکت نیز رخ دهد و به همین علت نیز این تغییرات حتما بایستی در طی صورتجلساتی مدون تنظیم و ارائه گردد. یکی از این صورتجلسات نیز مربوط به صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی می باشد. اما این صورتجلسه بایستی با مدنظر قرار دادن شرایط قانونی خاصی تنظیم و به اداره ثبت شرکتها ارسال گردد. اولا صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی باید در طی جلسه مجمع عمومی فوق العاده و روی سربرگ شخصیت حقوقی تنظیم شود. دوما تنظیم و تدوین این صورتجلسه نیز بدون امضاء شرکا هیچ مبنای قانونی ندارد. سوما در این صورتجلسه نیز علاوه بر وجود بندهایی مربوط به شخصیت حقوقی و نیز اطلاعات جلسه همچنین باید به اسامی شرکا و میزان سهم الشرکه آنها نیز اشاره شود:

ضوابط تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

همچنین باید به این موارد تعداد نسخه های تنظیمی از صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی را نیز اضافه کنیم. مطابق قوانین موجود تنظیم سه نسخه از این صورتجلسه بهمراه امضای کل شرکا و ارسال یک نسخه تکمیلی از آن به اداره ثبت شرکتها امری ضروری است.

ثبت و ارسال صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

اولین گام پس از تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و به دنبال آن تنظیم صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی، دریافت پذیرش آنلاین از طریق سامانه ثبت شرکتها به نشانی www.irsherkat.ssaa.ir می باشد. برای انجام این کار نیز یکی از شرکاء به نمایندگی از شرکت یا وکیل رسمی همان شرکت موظف است تا ضمن مراجعه به سامانه مذکور برای اخذ پذیرش آنلاین اقدامات زیر را انجام دهد:

ثبت و ارسال صورتجلسه کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی

پس از انجام اقدامات فوق و اخذ پذیرش آنلاین، اکنون نوبت آنست که کلیه مدارک مربوطه از جمله صورتجلسه کاهش سرمایه در شرکت تضامنی به آدرس دفتر ثبت شرکتها ارسال گردد و این ارسال نیز بایستی به صورت پستی انجام پذیرفته و بارکد پستی هم در سامانه درج شود. نهایتا پس از موافقت اداره ثبت شرکتها، شریک یا وکیل رسمی با مراجعه به این اداره زیر دفاتر ثبت را امضاء نموده و پیش نویس آگهی کاهش سرمایه و خروج شریک از شرکت تضامنی را دریافت نموده و در ادامه کار برای درج در روزنامه رسمی آماده می شود. عزیزان علاقه مند شروع بیزینس در کشورهای خارجی نیز می توانند با اخذ مشاوره های رایگان از وکلای حرفه ای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در جریان شرایط اخذ اقامت اروپا با ثبت شرکت یا شرایط اخذ ویزای استارت آپ کانادا در سال 2021 قرار گیرند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *