مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

کشور ترکیه یکی از کشورهای اوراسیایی در حال توسعه است و شرایط مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه برای هموطنان عزیز بسیار مناسب می باشد. به همین دلیل، متخصصان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت قصد دارند تا هموطنان عزیز را از شرایط کارشناسی ارشد در ترکیه به صورت کامل آگاه سازند. بیش از 100 دانشگاه در کشور ترکیه وجود دارد که برخی از آن ها، دانشگاه های دولتی و برخی از آن ها خصوصی هستند.

اما به هر حال هدف آن ها ارائه بالاترین استانداردهای اروپایی برنامه های تحصیلی سطح و کیفیت بالا به دانشجویان و متقاضیان بین المللی در دانشگاه های کشور ترکیه می باشد. دانشگاه های بزرگ در شهرهای پویا و رنگارنگ در ترکیه واقع شده اند. دانشگاه های ترکیه فعالانه در برنامه اراسموس کمیسیون اروپا شرکت می کنند که جریان قوی دانشجویان بین المللی و فرصت های تبادل تحصیلات را تضمین می کند. در این خصوص، پاسخ به سوالات زیر در اولویت قرار دارد:

اینفوگرافیک تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

فرآیند پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

آن دسته از اتباع کشورهای خارجی که به دنبال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه هستند، باید با فرآیند پذیرش در این مقطع به خوبی آشنا شوند. به این ترتیب توصیه می شود که قبل از نقل مکان به این کشور به خوبی با فرآیند پذیرش در دانشگاه های ترکیه آشنا شوید. به طور کلی فرآیند پذیرش برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه به نسبت اغلب کشورهای مدرن اروپایی بسیار ساده تر و در کوتاه ترین زمان ممکن صورت می گیرد. البته لازم به ذکر است که، نحوه و زمان درخواست دانشجویان کارشناسی ارشد به برنامه تحصیلی آنها بستگی دارد. بنابراین بهتر است با برنامه های تحصیلی که می خواهید در پایگاه دانشگاه درخواست دهید، شروع کنید. به طور کلی تمامی برنامه های تحصیلی موجود از طریق برنامه مشترک، دوره درخواستی مشترکی دارند و هر ساله در ژانویه به ویژه در دانشگاه های ارزان ترکیه ترتیب داده می شود.

البته شایان ذکر است که، هنگام درخواست برای برنامه های کارشناسی ارشد در ترکیه معمولا باید چندین گواهی پایان تحصیلی داشته باشید. علاوه بر این برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه باید مدرک کارشناسی در سطح دانشگاه یا معادل آن را با موفقیت گذرانده باشید. همچنین برای ورود به دوره کارشناسی ارشد در ترکیه حاقل 2 سال تجربه کاری در این زمینه پس از تکمیل مدرک کارشناسی دانشجویان الزامی است. با این حال شرایط پذیرش دقیق ممکن است از یک برنامه مدرک به برنامه دیگر در ترکیه متفاوت باشد. در نهایت اینکه، پس از اتمام دوره درخواست و امتحانات ورودی احتمالی، دانشگاه هایی که برای آن درخواست داده اید درخواست شما را بررسی کرده و تصمیم نهایی را برای پذیرش می گیرند. پس از پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته پزشکی، نامه رسمی پذیرش از دانشگاه های پزشکی ترکیه را دریافت خواهند کرد.

امتحانات ورودی در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

اغلب متقاضیان تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه، علاوه بر نیاز به مدارک مناسب در سطح تحصیلی قبلی باید در امتحان ورودی نیز شرکت کنند. البته این در مورد برنامه های تحصیلات تکمیلی و برای متقاضیان بین المللی در این کشور نیز صدق می کند. به عبارت دیگر، آزمونی که در ترکیه استفاده می شود آزمون ورودی برای کارکنان دانشگاهی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. همچنین بسیاری از برنامه های کارشناسی ارشد در ترکیه از دانشجویان می خواهند که حداقل نمره 50 را در این آزمون ها کسب کنند. به این ترتیب، با نتایج بهتر به طور بالقوه شانس شما برای پذیرش در مکان های راقبتی تر یا برنده شدن بورسیه های مبتنی بر شایستگی افزایش می یابد. همچنین برخی از موسسات در ترکیه ممکن است آزمون های بین المللی مانند GMAT و GRE را بپذیرند.

دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

اصولا تحصیل در ترکیه در هر مقطعی جذابیت های خاص خود را دارد. چرا که هم سیستم آموزش عالی ترکیه و هم امتیازات پذیرش از این سیستم به دانشجو امکان بهره گیری از فرصت های ناب را می دهد. از این گذشته ترکیه را می توان همچون یک سکوی پرش به اروپا هم دانست.

همانند بقیه نقاط اروپا، تهیه کنندگان آموزش عالی ترکیه نیز به دو دسته موسسات دولتی و خصوصی با شرایط زیر تقسیم می شوند:

موسسات دولتی و خصوص برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

دانشگاه های دولتی ترکیه معمولا توسط دولت ترکیه تاسیس شده و این موسسات اکثریت ثبت نام ها یعنی حدود 75% کل را تشکیل داده و معمولا هم وسیع ترین دامنه از برنامه های کارشناسی ارشد را در رشته های مختلف تهیه می کنند. اما دانشگاه های خصوصی به صورت موسسات مستقل و برپایه اصل غیرانتفاعی مدیریت می شوند. از این دانشگاه ها گاها به عنوان دانشگاه های فونداسیون هم یاد می شود.

در نمودار زیر می توان با نسبت درصدی آمار پذیرش و ثبت نام دانشگاهی در دو نوع دانشگاه ترکیه بهتر آشنا شد:

آمار ثبت نام دانشجو در ترکیه

شرایط مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

جهت ورود به مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه متقاضیان و دانشجویان رشته های مختلف می بایست حداقل یک سال و حداکثر سه سال مشغول به تحصیل شوند. در این بخش قصد داریم تا شما عزیزان را از شرایط کارشناسی ارشد در ترکیه به صورت کامل آگاه سازیم. اگر تصمیم به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در یک دانشگاه در ترکیه گرفتید، برای اثبات اینکه شرایط شما متناسب با شرایط دانشگاه می باشد، باید مدارک و اسناد مورد نیاز را جمع آوری کنید. ارائه اطلاعات كامل شخصی، مدارك تحصیلی کسب شده، اطلاعات مالی و بیانیه شخصی را از مهم ترین مدارک و اسناد مورد نیاز مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه می باشند.

شرایط ورود به مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های ترکیه در یک نگاه بدین صورت است:

آیتم شرح
تعداد دانشگاه های ترکیه 193 دانشگاه
قدیمی ترین دانشگاه Istanbul ϋniversitesi
برترین دانشگاه ملی
Kӧç ϋniversitesi
تعداد دانشجوی بین المللی 87903 دانشجو
طول دوره 1-2 سال
شهریه معمول 490€ (یورو)
سال تحصیلی اکتبر تا جولای

دلایل اخذ پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

سالانه صدها تبعه خارجی از نقاط مختلف جهان، به دلایل گوناگونی تحصیل مقطع کاررشناسی ارشد در ترکیه را برای آینده شغلی خود انتخاب می کنند. زیرا این کشور مزیت های بی شماری را برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را دارند ارائه می دهد. همچنین طبق آمار به دست آمده در روند ورود دانشجویان بین المللی به ترکیه با روند رو به رشد 18 درصدی نسبت به سالهای اخیر مواجه شده است که این امر به طور دقیق به دلیل پیشرفت های قابل توجه این کشور در حوزه های مختلف آموزشی بوده است.

جهت درک عمیق تر از دلایل تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه به مواردی که در این بخش از مقاله به آنها اشاره شده توجه فرمایید:

دلایل تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

مدارک لازم مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

برای درخواست ورود به دانشگاه های ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد تهیه مدارک زیر الزامی است:

  • تکمیل فرم درخواست
  • ارائه مدرک کارشناسی
  • تکمیل فرم دانشگاهی
  • اهداف نامه و توصیه نامه
  • نامه های مرجع اساتید و کارفرمایان
  • نمره مهارت زبان
  • اثبات بودجه

اگر یک سند و یا بیانیه به زبان انگلیسی یا ترکی نباشد، متقاضیان و دانشجویان بین المللی می بایست آن را به طور رسمی به زبان انگلیسی و یا ترکی ترجمه کنند. در برخی موارد، پذیرش دانشگاه ها نیاز دارد که شما نیز در امتحان یا مصاحبه شرکت کنید. برای جلوگیری از تأخیر یا مهلت های از دست رفته، متقاضیان و دانشجویان می بایست از تاریخ های درخواست و ورود به دانشگاه مورد نظر اطلاعات کامل کسب کنند.

زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

دانشجویان و متقاضیان بین المللی که قصد دارند اقدام به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه کنند، حتما باید توانایی ها و مهارت های زبان انگلیسی خود را با ارائه مدرک معتبر زبان اثبات کنند. ارائه مدارک آیلتس و یا تافل جهت اثبات توانایی ها و مهارت های زبان انگلیسی جهت تحصیل و شرکت در برنامه های تحصیلی انگلیسی زبان در دانشگاه های کشور ترکیه الزامی می باشد.

مدارک زبان مورد قبول و حداقل نمرات مورد قبول دانشگاه های ترکیه به شرح ذیل می باشند:

آزمون زبان حداقل نمره لازم
TOEFL از نوع PBT 537
TOEFL کامپیوتری (CBT) 203
TOEFL اینترنتی (IBT) 75
IELTS 5.98

آزمون های GRE و GMAT در ترکیه

هزینه های مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

به طور کلی، هزینه تحصیل (یک ترم) در دانشگاه های ایالتی ترکیه که آموزش آن به زبان ترکی ترکیه که برنامه های تحصیل آن به زبان ترکی ارائه می شوند، برای اتباع و دانشجویان ترکیه از آذربایجان، باشکورتوستان، بوسنی و هرزگوین، داغستان، کاراچراخ چرکسیا، قزاقستان، قرقیزستان ، مقدونیه، مغولستان، مولداوی، ازبکستان، ازبکستان، تاجیکستان، تارتارستان، ترکمنستان، اوکراین و نخجوان حدود 150$ الی 300$ (دلار) می باشد. همچنین هزینه های تحصیل (یک ترم) برای دانشجویان و متقاضیان بین المللی در دانشگاه های ایالتی که آموزش در آن ها به زبان ترکی است از 350$ الی 650$ (دلار) می باشد.

به یاد داشته باشید که هزینه های تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه از 700$ الی 1400$ (دلار) در هر ترم می باشد. دانشجویانی که قصد دارند در دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه مشغول به تحصیل شوند باید در نظر داشته باشند که هزینه های تصحیل در این دانشگاه ها به طور سالانه از 2000$ الی 6000$ (دلار) می باشد. شایان ذکر است که دانشجویان دانشگاه های خصوصی می توانند با داشتن شرایط مورد نیاز اقدام به کسب کمک هزینه های تحصیلی کنند تا هزینه های تحصیل خود را تا 40% کاهش دهند.

برنامه های کارشناسی ارشد دانشگاه های ترکیه

برنامه های تحصیلی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه به طور کلی به زبان ترکی تدریس می شود. لازم به ذکر است که برخی از برنامه های تحصیلی در این دانشگاه ها به زبان های انگلیسی، آلمانی یا فرانسوی نیز تدریس می شوند و دانشجویان می توانند برای شرکت در این دوره ها، مدرک زبان مورد نیاز را ارائه دهند. دانشجویانی که به زبان ترکی تسلط ندارند و وارد برنامه های ترکی می شوند می توانند قبل از شروع دوره های تحصیلی، در دوره های آموزش زبان ترکی یک ساله شرکت کنند. بیشتر برنامه های تحصیلی بین المللی در کشور ترکیه در دانشگاه های خصوصی تدریس می شوند، جایی که زبان آموزش معمولا انگلیسی می باشد. دانشگاه های خصوصی همچنین به عنوان دانشگاه های Foundation شناخته می شوند.

در حال حاضر حدود 30000 دانشجو بین المللی در برنامه های تحصیلی مختلف در دانشگاه های کشور ترکیه مشغول به تحصیل می باشند. با این حال، دولت ترکیه هدف دارد که این تعداد را به 150000 نفر برساند و تعداد دانشجویان و متقاضیان خارجی را به طور چشمگیری افزایش دهد. اگرچه بیشتر رشته های دانشگاهی برای تمامی دانشجویان در دسترس می باشند، برنامه های محبوب برای دانشجویان بین المللی عبارتند از روابط بین الملل، مطالعات مدیترانه شرقی، مطالعات امور فرهنگی چندگانه، مهندسی، مدیریت تجارت و مهمان نوازی.

کار حین تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

همانند برخی از کشورهای اروپای غربی، دانشجویان بین المللی می توانند حین تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه، مشغول به کار شوند. کار ضمن تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه، مزایا بی شماری را برای دانشجویان بین المللی به همراه دارد. که از جمله این مزایا می توان به برقراری ارتباط با مردم محلی محلی و ورود به بازار کار ترکیه اشاره کرد. علاوه بر این، دانشجویان با کار پاره وقت دانشجویی در ترکیه می توانند پس انداز قابل توجهی را حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در این کشور به دست بیاورند. البته کار حین تحصیل در ترکیه دارای قوانینی نیز می باشد که دانشجویان باید رعایت کنند. به طور مثال، دانشجویان بین المللی فقط می توانند 22 ساعت در هفته در این کشور مشغول به کار شوند.

در تصویر زیر می توانید محبوب ترین مساغل دانشجویی در ترکیه را مشاهده فرمایید:

محبوب ترین مساغل دانشجویی در ترکیه

اخذ بورسیه دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

دانشجویان بین المللی از نقاط مختلف جهان که بضاعت مالی کافی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را ندارند، می توانند از بورسیه های دانشجویی این کشرو استفاده کنند. اخذ بورسیه دانشجویی یکی از متداول ترین روش ها برای ورود به ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. اغلب بورسیه های دانشجویی در ترکیه، توسط دولت و با همکاری دانشگاه های این کشور به دانشجویان مستعد در مقطع کارشناسی ارشد اعطا می شود. همچنین برای دریافت بورسیه های دانشجویی در ترکیه دانشجویان باید در یک موسسه آموزشی معتبر در این کشور به صورت تمام وقت پذیرفته شده باشند.

در نمودار زیر می توانید روند اعطای بورسیه دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را طی سالهای اخیر مشاهده فرمایید:

اعطای بورسیه دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

دانشگاه های برتر ترکیه برای مقطع ارشد

اصولا موسسات آموزش عالی ترکیه (Yuksek Okullar) به واسطه دو عامل هزینه ارزان تحصیلی و نیز کیفیت آموزشی معروفند. به همین دلیل است که ترکیه به عنوان یکی از مقاصد در دسترس و آسان برای دانشجویان متقاضی ایرانی مطرح است. از بهترین دانشگاه های ترکیه در سال 2024 در مقطع کارشناسی ارشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

نام دانشگاه کشور/ شهر رتبه در رنکینگ برترین دانشگاه های جهان (QS)
دانشگاه کوچ ترکیه – استانبول 451
دانشگاه بیل کنت ترکیه – آنکارا 501 – 510
دانشگاه سابانجی ترکیه – استانبول 521 – 530

متقاضیان گرامی می توانند علاوه بر روش تحصیل، با کسب ویزای کاری ترکیه یا سرمایه گذاری در این کشور، اقامت و مهاجرت به ترکیه را بدست بیاورند. شما عزیزان نیز می توانید با تماس با کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت از مدارک لازم جهت کسب ویزای کشورهای خارجی مطلع شوید.

سوالات متداول در خصوص مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

از سوالات متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد در این کشور عبارتند از:

  • هزینه های تحصیل یک ترم در مقطع ارشد به زبان ترکی چقدر است؟ هزینه های تحصیل یک ترم برای دانشجویان و متقاضیان بین المللی که به زبان ترکی است از 350$ الی 650$ (دلار) می باشد.
  • اخذ بورسیه دانشجویی برای مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه چگونه است؟ دانشجویان بین المللی از نقاط مختلف جهان که بضاعت مالی کافی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه را ندارند، می توانند از بورسیه های دانشجویی این کشور استفاده کنند. اخذ بورسیه دانشجویی یکی از متداول ترین روش ها برای ورود به ترکیه جهت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. اغلب بورسیه های دانشجویی در ترکیه، توسط دولت و با همکاری دانشگاه های این کشور به دانشجویان مستعد در مقطع کارشناسی ارشد اعطا می شود. همچنین برای دریافت بورسیه های دانشجویی در ترکیه دانشجویان باید در یک موسسه آموزشی معتبر در این کشور به صورت تمام وقت پذیرفته شده باشند.