بسیاری از افراد تصمیم میگیرند که دوران بازنشستگی خود را در کشوری دیگر بگذرانند؛ اخذ ویزای بازنشستگی آمریکا نیز یکی از گزینه های موجود است. محبوبیت مهاجرت به آمریکا بر هیچ کس پوشیده نیست و به دلایل گوناگونی از جمله سیستم تحصیلی به روز و پیشرفته، رعایت استانداردهای بالای زندگی، سیستم بهداشتی و درمانی توسعه یافته و غیره، این کشورسالانه با تقاضای بسیاری در حوزه مهاجرت از سوی افراد سراسر جهان رو به روست. علیرغم سخت گیری های دولت آمریکا در حوزه مهاجرت، امکان زندگی در این کشور در دوران بازنشستگی به طرق مختلفی فراهم بوده و می تواند مقصدی مناسب برای لذت بردن از این دوران به شمار رود. در این مقاله که توسط تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به رشته تحریر درآمده است اقامت در آمریکا در دوران بازنشستگی را بررسی کرده و شرایط اخذ آن را توضیح خواهیم داد.
- شرایط مهاجرت به آمریکا برای بازنشستگان چیست؟
- مزایای استفاده از ویزای بازنشستگان چیست؟
- بهترین راه برای سرمایه گذاری در آمریکا چگونه است؟
- شرایط بازنشسته شدن در آمریکا چیست؟
در مورد مهاجرت به آمریکا و اخذ ویزای این کشور
مهاجرت به آمریکا از دیر باز بین ایرانیان محبوب بوده و بسیاری از افراد این کشور را جهت ادامه تحصیل انتخاب می کرده اند. فرصت های پیشرفت در زمینه های متنوع در کشور آمریکا برای افراد مستعد فراهم می باشد و افراد تلاشگر با مهاجرت به این کشور می توانند آینده ای متفاوت برای خود رقم بزنند. آمار نشان می دهد که درآمد سالیانه ساکنین آمریکا دامنه ای بین $24000 الی $423000 (دلار آمریکا) را در بر می گیرد. یک فرد شاغل به طور میانگین مبلغی برابر $94799 (دلار آمریکا) در سال درآمد دارد که در حوزه های مختلف متفاوت است. عواملی از جمله سن، نژاد، جنسیت و مدرک تحصیلی از جمله موارد تاثیر گذار بر میزان درآمد ساکنین آمریکا می باشند. از جمله مشاغل پردرآمد آمریکا به همراه درآمد سالیانه در سال 2020 می توان به موراد زیر اشاره کرد:
- متخصص هوشبری: $267000 (دلار آمریکا)
- جراح: $255110 (دلار آمریکا)
- خلبان: $146660 (دلار آمریکا)
مهاجرت تحصیلی به آمریکا نیز یکی دیگر از روش های پر طرفدار متقاضیان زندگی در این کشور است. دانشگاه ها و مراکز آموزشی آمریکا از اعتبار بسیار بالایی در سطح جهانی برخوردار بوده و از گران ترین مقاصد دنیا جهت مهاجرت تحصیلی به شمار می رود. سرمایه گذاری نیز از دیگر روش های پرطرفدار مهاجرت به آمریکا به شمار می رود. به دلایل مختلفی از جمله پر سود بودن سرمایه گذاری در آمریکا و امکان اخذ گرین کارت از این طریق، بسیاری از سرمایه گذاران خارجی این کشور را جهت تجارت انتخاب می کنند. روش های دیگری از جمله ازدواج با تبعه آمریکا نیز برای مهاجرت به این کشور وجود دارد. ممکن است عده ای پناهندگی به آمریکا را جهت مهاجرت به این کشور انتخاب کنند اما با توجه به سخت گیری های اخیر دولت آمریکا، پیشنهاد ما مهاجرت از طریق سایر روش ها است.
معرفی ویزای بازنشستگی آمریکا
عده ای از بازنشستگان با فرا رسیدن این دوران تصمیمی به مهاجرت به کشورهای دیگر می گیرند. برخی کشورهای جهان از جمله پرتغال، ایتالیا، اسپانیا و غیره با ارائه ویزای بازنشستگی این امکان را برای علاقه مندان فراهم کرده اند. ویزای بازنشستگی که با عناوینی از جمله خود حمایتی یا تمکن مالی نیز شناخته می شود، شاخه ای از مهاجرت از طریق سرمایه گذاری می باشد. لازم به ذکر است که دولت آمریکا ویزایی تحت عنوان ویزای بازنشستگی ارائه نمی دهد اما امکان مهاجرت از طریق سرمایه گذرای برای بازنشستگان فراهم می باشد. از مزایای گذارندن دوران بازنشستگی در آمریکا می توان به مالات بردرآمد پایین در ایالت هایی از جمله داکوتای جنوبی، واشنگتن، نوادا، تگزاس، فلوریدا و آلاسکا اشاره نمود. تنوع آب و هوایی و گوناگونی فرهنگ به دلیل آمار بالای مهاجران از دیگر مزایای زندگی در این کشور می باشند.
هزینه زندگی در آمریکا | میزان هزینه به دلار آمریکا |
یک وعده غذا در رستورانی ارزان قیمت | $15 |
McMeal در مک دونالد | $8 |
یک گالن 1.5 لیتری آب | $1.8 |
رفت و آمد ماهیانه | $72 |
هزینه ماهیانه قبوض (آب، برق و غیره) | $160.8 |
اجاره ماهیانه یک واحد آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر | $1362.4 |
اجاره ماهیانه یک واحد آپارتمان یک خوابه در اطراف شهر | $1088.9 |
شرایط اخذ ویزای بازنشستگی آمریکا
برای مهاجرت به آمریکا در دوران بازنشستگی روش های گوناگونی وجود دارد. در صورتی که یکی از افراد خانواده شهروند آمریکا باشد، سایر اعضای آن می توانند از این طریق موفق به مهاجرت به آمریکا شوند. مهاجرت از طریق سرمایه گذاری نیز یکی دیگر از روش های اصلی می باشد. یکی از انواع ویزاهایی که به سرمایه گذاران ارائه می شود، ویزای EB-5 است؛ با اخذ این ویزا فرد امکان زندگی و سرمایه گذاری در این کشور را خواهد داشت. دولت آمریکا سالانه بیش از 10000 موقعیت برای متقاضیان این روش ایجاد می کند که از 1 اکتبر تا 30 سپتامبر هر سال امکان ارائه درخواست جهت اخذ این نوع ویزا وجود دارد. از جمله شرایط اخذ این ویزا می توان به سرمایه گذاری مبلغی حدود $1000000 (دلار آمریکا) با ایجاد حداقل 10 شغل تمام وقت برای شهروندان آمریکا یا مهاجران اشاره نمود.
هم چنین می توان با وارد کردن سرمایه ای برابر با $500000 (دلار آمریکا) و ایجاد اشتغال در آمریکا می توان موفق به اخذ ویزای EB-5 شد. امکان اخذ این نوع ویزا برای همسر و فرزندان مجرد و زیر 21 سال نیز وجود دارد. افراد نهایتا می توانند موفق به اخذ گرین کارت آمریکا شوند. همچنین اخذ ویزای B-1 به فرد امکان سفر به آمریکا به قصد تجارت یا سرمایه گذاری را خواهد داد. اعتبار این نوع از ویزا 90 روز بوده و فرد باید تضمین کند پس از اقامت کوتاه مدت خود به کشورش بازگشته و تمکن مالی اقامت در این کشور را دارد. ویزای B-2 نیز همانند ویزای B-1 بوده با این تفاوت که امکان سرمایه گذاری در آمریکا را به فرد نمی دهد و تنها می توان برای موارد توریستی و یا شرکت در سمینار از آن استفاده کرد.
نحوه اخذ ویزای بازنشستگی آمریکا
متقاضیان اخذ ویزا جهت مهاجرت به امریکا باید با ارائه مدارک خود به سفارت آمریکا پروسه اخذ ویزا را آغاز نمایند. از جمله مهم ترین مدارک در اخذ ویزای سرمایه گذاری EB-5 می توان به مدارک مالی اشاره نمود. این مدارک نشان دهنده سرمایه گذاری فرد در حوزه مشخص و هم چنین مبلغ آن و سایر اطلاعات مربوطه می باشند. از جمله سایر مدارک لازم می توان به مدارک هویتی، پاسپورت معتبر، گواهی عدم سوپیشینه و گواهی سلامت اشاره نمود. فرم های مربوطه نیز باید توسط فرد تکمیل شده و به همراه مدارک ارائه گردند. در صورت همراهی همسر و فرزند مجرد و زیر 21 سال، مدارک و گواهی های ذکر شده برای آنان نیز باید ارائه شوند. برای اخذ اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت در دوران بازنشستگی می توانید با وکلای مجرب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشید.