مهاجرت کاری کانادا

ویزای کاری کانادا

ویزای کاری کانادا

بسیاری از افراد تمایل دارند از راه های مختلف نظیر تحصیل در کانادا، ویزای کاری کانادا، سرمایه گذاری، تولد، ازدواج و … برای ورود به کانادا اقدام نمایند. می توان گفت ویزای منتخب مهاجرتی ایرانیان ویزای کاری کاناداست. یکی از پرطرفدارترین و کم هزینه ترین ویزاهای کشور کانادا، ویزای کاری کانادا می باشد. اصولا مهاجرت از طریق ویزای کاری، یکی از بهترین روش های مهاجرتی به شمار می رود زیرا علاوه بر اینکه هزینه خاصی را در پی ندارد، بلکه درآمد نیز خواهد داشت. مهاجرت به کشور کانادا از طریق تحصیل در کانادا یا کار در این کشور می تواند گزینه مناسبی برای اخذ اقامت موقت یا دائم این کشور محسوب شود. در این راه اما سوالاتی وجود دارد که ذهن افراد را به خود مشغول می دارد:

  • انواع ویزای کاری کانادا کدامند؟
  • اخذ ویزای کاری کانادا یا همان ورود سریع چقدر زمان می برد؟
  • هزینه های جانبی اخذ ویزای کاری کانادا چقدر است؟
  • مدارک و امتیازبندی ویزای کاری کانادا چگونه است؟

اکثر ایرانیان برای انتخاب کشور و مسیر مهاجرتی خویش به کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و نیوزلند می رسند. چرا که این کشورها انگلیسی زبانند و از نرخ بیکاری پایینی برخوردار هستند و دارای اقتصادی قدرتمند در اختیار دارند. از این رو متقاضیان معمولا راهی که انتخاب می کنند راه ویزای کاری است چرا که سریع به درآمد و اقامت ختم می شود. در این مقاله کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، ویزای کاری کانادا را تحلیل و آنالیز کرده و دید جدیدی را به شما عرضه می کنند.

مهاجرت به کانادا

کشور کانادا با 10 استان و 3 قلمرو در شمال قاره آمریکا واقع شده است. کانادا بین دو اقیانوس واقع شده است و تنها با کشور آمریکا مرز مشترک دارد که البته یکی از طولانی ترین مرزهای دنیا است. این کشور مقام دوم را از نظر وسعت کسب نموده است و حال آن که تنها حدود چهل میلیون نفر جمعیت دارد. از جهت آب و هوایی می توان آب و هوای کشور کانادا را بیشتر نواحی سرد و در برخی نقاط معتدل تشکیل می دهد. زبان رسمی مردم این کشور انگلیسی و فرانسه بوده و به این زبان ها تسلط دارند.

این کشور یکی از کشورهای صنعتی دنیا و جزء ده کشور برتر به منظور کار و زندگی در جهان به شمار می رود. کانادا یکی از کشورهای مهاجر پذیر دنیا به شمار می رود و راه های قانونی متفاوتی بدین منظور وجود دارد. افرادی که تمایل دارند برای زندگی و اخذ اقامت به کشور کانادا مهاجرت کنند ترجیح می دهند از روش های کم ریسک و کم هزینه برای ورود استفاده نمایند. روش Express Entry، ورود نیروی متخصص به استان کبک، و روش خود اشتغالی از راه های ورود متقاضیان ویزای کاری کانادا محسوب می شود.

اینفوگرافیک ویزای کاری کانادا

روش Express Entry کانادا

اگرچه تمامی اطلاعات مربوط به روش های مختلف مهاجرت در سایت canada.ca به ثبت رسیده است، اما وظیفه خود می دانیم که به تشریح شرایط مهاجرت کاری به کانادا بپردازیم. سیستم Express Entry یا ورود سریع برای جذب افراد متخصص و حرفه ای و همچنین بهره مندی از این افراد در بازار کاری این کشور راه اندازی شده است. در این سیستم مهارت ها، توانایی ها و تخصص افراد امتیازبندی شده و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

افرادی که رزومه برتری داشته و امتیازات بالاتری نسبت به سایر متقاضیان دارند شانس بیشتری برای ورود به کشور کانادا خواهند داشت. این روش خود شامل دو مرحله می گردد که هر یک از فاکتورها، از ارزش های متفاوتی برای امتیاز بندی برخوردار است. در مرحله اول متقاضی باید 67 امتیاز از 100 امتیاز را دریافت نماید تا بتواند به مرحله دوم ورود نماید. مرحله اول خود شامل 6 فاکتور برای امتیازبندی می باشد که عبارت است از:

مدرک زبان برای ویزای کاری کانادا

مهارت های زبانی متقاضی شامل مهارت های speaking ، Listening، Writing، Reading مورد ارزیابی قرار گرفته و امتیازات خاص خود را داراست. این نکته دارای اهمیت می باشد که مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه برای این نوع از ویزا الزامی می باشد. نمرات زبان انگلیسی به شرح جدول ذیل است:

سطح زبان امتیاز speaking امتیاز  Listening امتیاز Reading امتیاز Writing
پایین تر از 7CLB بدون نمره بدون نمره بدون نمره بدون نمره
CLB 7 4 4 4 4
CLB 8 5 5 5 5
CLB  9  و  یا بالاتر 6 6 6 6

معادلسازی آزمون های انگلیسی و فرانسوی در کانادا

به دلیل آنکه آزمون های زبان متعددی در کشور کانادا دارای ارزش و اعتبار قانونی هستند، جهت همسان سازی امتیاز این آزمون ها شاخص CLB طراحی شده است. نحوه امتیازبندی این شاخص در جدول زیر ارائه شده است.

سطح CLB IELTS Reading IELTS Writing IELTS Listening IELTS Speaking
10 8 7.5 8.5 7.5
9 7 7 8 7
8 6.5 6.5 7.5 6.5
7 6 6 6 6
6 5 5.5 5.5 5.5
5 4 5 5 5
4 3.5 4 4.5 4

معادلسازی آزمون TEF (فرانسه) با CLB

یکی دیگر از آزمون های مورد پذیرش در کشور کانادا آزمون TEF به زبان فرانسوی است. شرایط متیاز بندی این آزمون از ابتدای آپریل 2014 تا کنون به شرح زیر است:

سطح CLB TEF Reading TEF Writing TEF Listening TEF Speaking
10 263-277 393-415 316-333 393-415
9 248-262 371-392 298-315 372-392
8 233-274 349-371 280-297 349-371
7 206-232 309-348 248-279 309-348
6 181-205 271-308 217-247 271-308
5 150-180 225-270 180-216 225-270
4 121-149 181-224 145-179 181-224

در صورتی که پس از یک آپریل 2014 صادر گشته باشد امتیازات به روش زیر محاسبه می گردد:

سطح CLB TEF Reading TEF Writing TEF Listening TEF Speaking
10 263-277 393-415 316-333 393-415
9 248-262 371-392 298-315 371-392
8 233-274 349-370 280-297 349-370
7 207-232 310-348 249-279 310-348
6 181-206 271-309 217-247 271-309
5 151-180 226-270 181-216 226-270
4 121-150 181-225 145-180 181-225

مدرک تحصیلی برای ویزای کاری کانادا

مدرک تحصیلی متقاضی که در کانادا تحصیل نموده باشد امتیاز خاص خود را دارد. متقضیانی که مدرک تحصیلی خود را از کشور کانادا دریافت نکرده اند باید مدارک خود را توسط اداره مهاجرت این کشور ارزیابی و معادل سازی نموده و به تایید دولت کانادا برسانند.

شرایط امتیازبندی مدرک تحصیلی برای ورود به کانادا به شرح جدول زیر است:

مدرک تحصیلی امتیاز
مدرک دانشگاهی در سطح دکتری یا معادل آن 25
مدرک دانشگاهی کارشناسی ارشد یا معادل آن 23
مدارک مشاغل تخصصی نظیر (رشته پزشکی، دندان پزشکی، دامپزشکی، اپتومتری، کایروپراتیک، حقوق، داروسازی) 23
مشاغل مربوط به این رشته ها باید در NOC سال 2011 در سطح A باشند و توسط سازمان تنظیم مقررات استانی مورد تایید واقع شده باشند. 23
2 مدرک یا بیشتر مربوط به مقاطع بالاتر از مقطع دبیرستان از کشور کانادا یا معادل آن (یکی از مدارک باید حداقل دوره 3 ساله و یا بیشتر باشد مانند دوره کارشناسی) 22
مدرک پس از دبیرستان برای دوره بیش از 3 سال از کشور کانادا یا معادل آن (کارشناسی) 21
مدرک پس از مقطع دبیرستان برای دوره 2 سال از کشور کانادا یا معادل آن (کاردانی) 19
مدرک پس از مقطع دبیرستان برای دوره 1 سال از کشور کانادا یا معادل آن 15
مدرک دیپلم دبیرستان کانادایی یا معادل آن 5

محاسبه امتیازات شرایط سنی و کار ویزای کاری کانادا

تجربه کاری متقاضیان در این بخش باید به صورت تمام وقت یعنی حداقل 30 ساعت در هفته یا معادل آن به صورت پاره وقت محاسبه گردد. این سابقه کاری باید پس از پایان دوره تحصیل محاسبه گردد و در حین دوره تحصیل به صورت سابقه نیمه وقت محاسبه خواهد گردید.

سابقه کاری امتیاز
1 سال 9
2 الی 3 سال 11
4 الی 5 سال 13
6 سال و بیشتر 15

یکی دیگر از شاخص های بسیار مهم در رابطه با کسب امتیاز ویزای کاری کانادا، سن متقاضی است. شرایط امتیازبندی این شاخص به شرح زیر است.

سن 18 تا 35 36 37 38 39 40
امتیاز 12 11 10 9 8 7
سن  41 42 43 44 45 46
امتیاز 6 5 4 3 2 1

انطباق پذیری برای ویزای کاری کانادا

متقاضی می تواند قبل از اقدام از طریق SKILLED WORKER، با داشتن پیشنهاد کاری تمام وقت و دائم با حقوق در کشور کانادا، در سطح مشاغل 0 یا A یا B در لیست NOC تا حداکثر 10 امتیاز دریافت نماید. امتیازات مربوط به انطباق پذیری:

انطباق پذیری امتیاز
سطح زبان همسر (مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه در سطح CLB  4 یا بیشتر برای تمامی مهارت ها) 5
تحصیلات قبلی متقاضی در کشور کانادا (متقاضی حداقل 2 سال تحصیل تمام وقت در کشور کانادا گذرانده باشد) 5
سابقه کار قبلی متقاضی در کشور کانادا 10
سابقه کار قبلی همسر متقاضی در کشور کانادا (حداقل یکسال تمام وقت) 5
استخدام هماهنگ شده در کانادا 5
حضور اقوام متقاضی یا هسمر وی در کانادا 5

منظور از اقوام موارد زیر است:

  • والدین
  • پدر بزرگ یا مادر بزرگ
  • فرزند
  • خواهر یا برادر
  • نوه
  • عمه/ عمو/ خاله/ دایی
  • خواهرزاده/ برادرزاده که بالای 18 سال داشته باشند

این افراد همگی باید از طریق اقامت قانونی در کشور کانادا حضور داشته باشند.

مرحله دوم روش Express Entry کانادا

در صورتی که متقاضی حداقل 67 امتیاز از مرحله اول را دریافت نماید می تواند برای اخذ ویزای کاری کانادا وارد pool یا استخر (مرحله دوم) شود. در صورتی که متقاضی بتواند از عوامل فردی و پیشنهاد کاری تا حداکثر 1200 امتیاز دریاقت نماید می تواند به این کشور ورود نماید. متقاضیان واجد شرایط با اخذ بالاترین امتیاز با داشتن دعوت نامه در 25 نوبت می توانند برای اخذ اقامت دائم کشور کانادا گلچین شوند.

پارامترهای لازم در مرحله دوم عبارت است از سن متقاضی:

سن امتیازات فرد متاهل امتیازات فرد مجرد
کمتر از 17 سال 0 0
18 90 99
19 95 99
20 تا 29 سال 100 110
30 95 105
31 90 99
32 85 94
33 80 88
34 75 83
35 70 77
36 65 72
37 60 66
38 55 61
39 50 55
40 45 50
41 35 39
42 25 28
43 15 17
44 5 6

مدرک تحصیلی و زبان در مرحله دوم Express Entry کانادا

مدرک تحصیلی و مدرک زبان متقاضی در مرحله دوم امتیازات خاص خود را داراست که در زیر به آن اشاره می کنیم:

تحصیلات امتیازات فرد متاهل امتیازات فرد مجرد
دیپلم دبیرستان 28 30
مدرک 1 ساله از دانشگاه، کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات 84 90
مدرک 2 ساله از دانشگاه کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات 91 98
لیسانس یا دوره 3 ساله یا بیشتر در دانشگاه، کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات دیگر 112 120
2 مدرک یا بیشتر که یکی ازآنان باید حداقل دوره 3 ساله یا بیشتر باشد 119 128
مدرک کارشناسی یا مدرک تخصصی نظیر (رشته پزشکی، رشته دامپزشکی، رشته دندان پزشکی، رشته اوپتومتری، رشته حقوق، رشته داروسازی، رشته کایروپراکتیک)
126 135
دکترا 140 150

در رابطه با مدرک زبان نیز شرایط امتیاز بندی به شرح زیر است:

نمره CLB برای هر مهارت امتیاز فرد متاهل امتیاز فرد مجرد
CLB کمتر از نمره  4 0 0
CLB 4 یا 5 6 6
CLB 6 8 9
CLB 7 16 17
CLB 8 22 23
CLB 9
29 31
CLB 10
32 34

مهارت زبان دوم برای ویزای کاری کانادا نیز به شرح زیر محاسبه می شود.

نمره هر مهارت امتیاز فرد متاهل امتیاز فرد مجرد
نمره 4 و یا کمتر 0 0
نمره 5 و 6 1 1
نمره 7 و 8 3 3
نمره 9 و یا بیشتر 6 6

تجربه کاری و امتیازات همسر در ویزای کاری کانادا

تجربه کاری و امتیازات همسر یا پارتنر برای ویزای کاری کانادا به شرح زیر می باشد:

تجربه کار در کانادا امتیازات افراد متاهل امتیازات افراد مجرد
کمتر از یک سال 0 0
1 سال 35 45
2 سال 46 53
3 سال 56 64
4 سال 63 72
5 سال و بیشتر 70 80

تا کنون مشاهده شد که افراد مجرد شانس بسیار بیشتری برای دریافت ویزای کار کانادا خواهند داشت اما همسر متقاضیان نیز به صورت جداگانه می توانند امتیازاتی را برای همسر خود به ارمغان آورند.

تحصیلات امتیاز
کمتر از دیپلم 0
دیپلم 2
مدرک 1 ساله از دانشگاه، کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات 6
مدرک 2 ساله از دانشگاه کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات 7
لیسانس یا دوره 3 ساله یا بیشتر در دانشگاه، کالج فنی حرفه ای یا سایر موسسات دیگر 8
2 مدرک یا بیشتر که یکی ازآنان باید حداقل دوره 3 ساله یا بیشتر باشد 9
مدرک کارشناسی یا مدرک تخصصی نظیر (رشته پزشکی، رشته دامپزشکی، رشته دندان پزشکی، رشته حقوق، رشته داروسازی، رشته کایروپراکتیک) 10
دکترا 10

امتیاز نمره زبان  وتجربه کار همسر متقاضی به روش زیر محاسبه می شود.

نمره CLB برای هر مهارت امتیاز
نمره CLB 4 یا کمتر 0
نمره CLB 5 یا 6 1
نمره CLB 7 یا 8 3
نمره CLB 9 یا بیشتر 5

نحوه امتیاز بندی تجربه کاری در کشور کانادا به شرح زیر محاسبه می شود.

تجربه کار کانادایی امتیاز
هیچ یا کمتر از یک سال 0
1 سال 5
2 سال 7
3 سال 8
4 سال
9
5 سال به بالا
10

تجربه کاری و امتیازات همسر در ویزای کاری کانادا

تطابق پذیری در مرحله دوم Express Entry کانادا

تطابق پذیری برای ویزای کاری کانادا در مرحله دوم به شرح زیر می باشد:

مدرک تحصیلی امتیاز برای CLB 7  یا بیشتر برای زبان اول با چند مهارت زیر CLB 9 امتیاز برای CLB 9 و بیشتر یرای تمام مهارتهای زبان اول
پس از دبیرستان (دوره یکساله یا بیشتر) 13 25
داشتن 2 مدرک یا بیشتر پس از دبیرستان که حداقل دوره برای مدت 3 سال یا بیشتر باشد 25 50

تطابق پذیری سابقه کاری به شرح زیر است.

مدرک تحصیلی امتیاز برای تحصیلات+یکسال سابقه کارکانادایی امتیاز برای تحصیلات+دو سال و یا بیشتر سابقه کار کانادایی
پس از دبیرستان 13 25
داشتن 2 مدرک یا بیشتر پس از دبیرستان که حداقل دوره برای مدت 3 سال یا بیشتر باشد 25 50

سابقه کار خارجی به شرح زیر محاسبه می شود.

سال تجربه امتیاز برای تجربه کارخارجی+یکسال تجربه کارکانادایی امتیاز برای تجربه کارخارجی+2 سال یا بیشتر تجربه کار کانادایی
1 یا 2 سال 13 25
3 سال یا بیشتر 25 50

امتیاز بیزینسی و مدیریتی نیز به شرح زیر ارزشگذاری می شود.

مدرک مهارت (شغلهای تجارت) با سطح زبان خوب (CLB 5 یا بیشتر) امتیاز برای مدرک مهارت+CLB 5 یا بیشتر برای تمامی مهارتهای زبان اول و 1 یا چند مهارت زیر 7 امتیاز برای مدرک مهارت+CLB 7 یا بیشتر برای تمامی مهارتهای زبان
با مدرک 25 50

امتیازات اضافی برای ویزای کاری کانادا

امتیازات اضافی در سیستم امتیازبندی کانادا شامل موارد زیر می شود:

مورد امتیاز
داشتن پیشنهاد شغلی در سطح NOC 200
داشتن پیشنهاد شغلی در سایر سطوح 50
گواهی منتخب از یکی از استان ها به غیر از کبک
600

در صورت دریافت امتیازات لازم پس از اخذ دعوت نامه ۹۰ روز به متقاضی فرصت داده می شود تا درخواست اقامت خود را ثبت نماید. پس از مدت ۶ ماه کشور کانادا ویزای کاری این کشور را برای اقامت دائم صادر می نماید.

مهاجرت نیروی متخصص به استان کبک

این روش نیز همچون Express Entry امتیازبندی بوده و متقاضی باید برای ورود امتیازات لازم را دریافت نماید. شرایط کلی امتیاز بندی ویزای کاری به کبک به شرح زیر است.

 پارامتر امتیاز
سن حداکثر 16
مدرک تحصیلی حداکثر 14
مدارک فنی و آموزشی حداکثر 16
مدرک زبان (زبان انگلیسی یا فرانسه) حداکثر 22
تجربه کاری حداکثر 8
پیشنهاد کاری تائید شده حداکثر 10
داشتن اقامت قبلی یا اقوام در استان کبک حداکثر 8
 ویژگی ها و انطباق پذیری همسر متقاضی حداکثر 16
فرزندان وابسته حداکثر 8

علاوه بر موارد فوق رشته تحصیلی متقاضیان و متاهل بودن متقاصی در مهاجرت به استان کبک امتیاز مخصوص به خود را داراست. علاوه بر موارد فوق شما می توانید پر متقاضی ترین مشاغل کانادا در سال 2019 را در مقاله مربوطه مورد بررسی قرار دهید، کافی است بر روی لینک مربوط به آن کلیک نمایید.

کار از طریق تحصیل در کانادا

یکی از فرصت های مناسب برای شهروندان خارجی در کشور کانادا، کار ضمن تحصیل در این کشور است. همانطور که اطلاع دارید، تحصیل در کانادا به دلیل جایگاه بالای دانشگاه های این کشور یک فرصت بسیار مناسب برای افزایش شانس کاریابی در کانادا و یا سایر کشورهای جهان است. با این وجود دانشجویان خارجی در کانادا نیز اجازه خواهند داشت در شرایطی خاص به صورت نیمه وقت در کشور کانادا کار کنند. میزان درآمد حاصل از کار نیمه وقت در کشور کانادا به گونه ای است که به کمک آن می توان بخش قابل توجهی از هزینه های ماهیانه را پوشش داد.

علاوه بر دانشجو، همراهان وی که به صورت قانونی به کشور کانادا مهاجرت کرده اند نیز قادر خواهند بود تا در کشور کانادا کار کنند. در رابطه با کار همراه هیچ گونه محدودیت ویژه ای وجود ندارد و وی قادر خواهد بود تا همچون شهروندان رسمی کشور کانادا در خاک این کشور مشغول به کار شود. در این صورت با توجه به شرایط کار در کانادا فرد می تواند از بیمه نیز بهرمند شود و در این حالت بخشی از هزینه های سالیانه وی نیز کاهش پیدا می کند.

روش خود اشتغالی‌ در کانادا

افرادی که هنر خاصی دارند نظیر هنرمندان، عکاسان، نویسندگان، مترجمان، ورزشکاران و … این امکان را دارند که بدون نیاز به مدرک زبان برای ورود به کشور کانادا اقدام نموده و با توجه به توانایی خود به اشتغال زایی بپردازند. این روش لیست مشاغل مربوطه به خود را دارد که محدود است. ویزای کاری این کشور با وجود پیچیدگی و دشواری هایی که دارد مورد توجه بسیاری از متقاضیان قرار می گیرد که در صورت داشتن شرایط و رزومه مطلوب می تواند راه ورود خوبی به کشور کانادا محسوب شود.

افرادی که تمایل دارند برای مهاجرت به کانادا از طریق کار در کانادا اقدام کنند باید پیش از هر تصمیمی امتیازات خود را مورد بررسی دقیق قرار دهند. برای بررسی امتیازات و اخذ اطلاعات لازم پیشنهاد می کنیم با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل نموده و از مشاورین مجرب و متخصص در این امر اطلاعات مورد نیاز را دریافت نمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *