مهاجرت

پاسپورت امارات

پاسپورت امارات

پاسپورت امارات در سال 2024 جزء بهترین پاسپورت های جهان و آسیا محسوب می شود و از امتیازات فراوانی برای علاقه مندان برخوردار است. از امتیازات اصلی آن می توان به آزادی مسافرت های بین المللی، امکان کار و زندگی آزاد در هر جایی از کشور امارات، امکان اخذ پاسپورت برای کل اعضای خانواده، بیزینس آزاد، دسترسی به حقوق مدنی و … اشاره نمود. جالب است بدانید که همه ساله بر متقاضیان پاسپورت امارات افزوده می شود ولی از آنطرف بر سختی های دریافت این پاسپورت نیز اضافه می شود. متقاضیان راه هایی برای درخواست این پاسپورت مثل ازدواج، کار یا سرمایه گذاری نیز در اختیار دارند که کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله به تفصیل دراینباره سخن می گویند.

  • شرایط دریافت گذرنامه امارات چیست؟
  • مزایای دریافت گذرنامه اماراتی چیست؟
  • اعتبار گذرنامه امارات چقدر است؟
  • آیا می توان با استفاده از گذرنامه امارات به کشورهای اروپایی سفر کرد؟
  • محدودیت های استفاده از گذرنامه امارات چیست؟

شرایط تبدیل اقامت به تابعیت در امارات

برای این که بتوانید به شهروندی امارات دست یابید، می بایست چندین سال از عمر خود را در خاک این کشور سپری نمایید که این یکی از قوانین مهم محسوب می گردد. مطابق با ماده 17 قانون 1972 ملی امارات در خصوص اعطای شهروندی امارات به اتباع خارجی، هر مرد خارجی یا زن خارجی جهت گرفتن پاسپورت اماراتی می بایست یکی از شرایط به شرح ذیل را دارا باشند:

  • هر تبعه عربی که ریشه اجدادی وی به کشورهای عربی بحرین، عمان و قطر باز می گردد و حداقل 3 سال از عمر خود را در خاک امارات گذرانده باشد. در صورتی که فاقد هر گونه جرایم و تخلفات کیفری باشد می تواند به شهروندی امارات دست یابد.
  • هر تبعه عربی که حداقل 7 سال از زندگی خود را در خاک امارات پشت سر گذاشته باشد و ضمن مشهور بودن در این کشور، عاری از هر گونه جرم و جنایت نیز باشد. در این صورت شهروندی امارات به او داده می شود.
  • هر یک از اتباع خارجی که مسلط به زبان عربی بوده و از سال 1940 میلادی به صورت کاملا قانونی در خاک امارات زندگی کرده باشد، ضمن داشتن شهرت کافی و عدم سوء سابقه های کیفری می تواند پاسپورت اماراتی داشته باشد.
  • هر تبعه غیر عرب که به زبان عربی تسلط دارد و از 30 سال زندگی در امارات،‌ حداقل 20 سال آن متعلق به پس از تاریخ تصویب قانون فوق الذکر باشد، در صورتی که فاقد هر گونه سوء سابقه کیفری بوده باشد می تواند پاسپورت اماراتی دریافت کند.

مشخصات پاسپورت کشور امارات

گذرنامه این کشور با عنوان عربی جواز السفر الاماراتی ویژه شهروندان امارات متحده عربی (UAE) جهت تسهیل مسافرت های بین المللی صادر می شود. در همین ابتدای بحث باید به این نکته خیلی جالب درباره ارزش پاسپورت این کشور اشاره کنیم که از نظر تعداد مسافرت های آزاد، گذرنامه کشور امارات از سال 2006 به بعد جزء یکی از 5 پاسپورت برتر جهانی بوده است. مطابق رتبه بندی Passport Index رنکینگ این پاسپورت از سال 2018 ترقی بسیار زیادی داشته و دارندگان این پاسپورت آزادانه و بدون محدودیت ویزایی می توانند به بیش از 170 کشور جهان مسافرت کنند.

اولین پاسپورت کشور امارات در سال 1971 توسط دولت این کشور با هدف تعیین هویت یا Identification صادر شده و نخستین نسخه از گذرنامه جدید نیز با عنوان پاسپورت بیومتریک در 11 نوامبر سال 2011 منتشر شده است. معمولا متولی رسیدگی به درخواست متقاضیان و صدور پاسپورت در امارات متحده عربی نیز وزارت امور خارجه این کشور می باشد. مدت اعتبار نهایی این پاسپورت نیز نهایتا 5 سال پس از اخذ آن می باشد. اما هزینه صدور این پاسپورت نیز فعلا حدود 50 AED (درهم) معادل 13.60$ (دلار) می باشد. پس مشخصات پاسپورت امارات 2024 از این قرار است:

آیتم هامشخصات
نوع مدرکپاسپورت بیومتریک
هدفشناسائی
اولین نسخه صادرهدر 11 نوامبر سال 2011
هزینه صدور13.60$ (دلار)

انواع پاسپورت کشور امارات

علاقه مندان بایستی در جریان این امر باشند که امارات دارای فقط یک نوع پاسپورت نبوده و متقاضیان می توانند بسته به شرایط خود متقاضی نوع خاصی از پاسپورت این کشور باشند. بر این اساس، انواع پاسپورت امارتی کدگذاری شده با رنگ خاص عبارتند از:

  • پاسپورت معمولی (جلد آبی اقیانوسی) که معمولا برای اتباع اماراتی صادر می شود.
  • پاسپورت خاص (جلد سبز) که برای اعضای شورای ملی فدرال، اعضای خانواده پادشاهی و کارکنان رتبه بالای دولتی و اعضای خانواده آنها صادر می شود.
  • گذرنامه دیپلماتیک (جلد قرمز) که برای دیپلمات های در حال خدمت در سفارتخانه های کشور امارات متحده و اعضای خانواده آنها صادر می شود.
  • پاسپورت موقت یا خدمتی (جلد یشمی) که برای اتباع اماراتی یا خارجیان در شرایط خاصی صادر می شود.
  • پاسپورت اضطراری (جلد خاکستری) مخصوص شهروندان اماراتی که پاسپورت خود را در خارج گم کنند.

امتیازات دریافت پاسپورت کشور امارات

از مهمترین امتیازاتی که دارندگان گذرنامه این کشور می توانند از آن بهره ببرند یکی همان مسافرت های آزادانه می باشد. در همین رابطه و به استناد رتبه بندی Henley Passport Index در اکتبر سال 2019، شهروندان کشور امارات می توانند به بیش از 172 کشور جهان بدون ویزا رفته و یا هنگام سفر خود ویزا دریافت کنند. اما سایت Passport Index از یک نظام رتبه بندی نسبتا متفاوتی بهره گرفته و گذرنامه امارات را در رتبه اول پاسپورت های جهان قرار می دهد که دارندگان آن می توانند به 178 کشور جهان دسترسی داشته باشند.

کشورهایی که تبعه امارات بدون نیاز به ویزا میتوانند ورود نمایند

همانطوری که در تصویر فوق نیز مشاهده می شود، کشورهایی که اتباع اماراتی بدون ویزا به آن کشورها می توانند سفر کنند به رنگ سبز تیره مشخص است. کشورهایی که شهروندان اماراتی می توانند به هنگام سفر از آنها ویزا درخواست کنند به رنگ سبز روشن و کشورهایی که اتباع اماراتی برای ورود به آن کشورها حتما باید ویزا اخذ کنند نیز به رنگ خاکستری درآمده اند. اما امتیازات گذرنامه اماراتی به اینجا ختم نمی شود و دارندگان این پاسپورت همچنین از یکسری حقوق اجتماعی و مدنی مثل حق کار، تحصیل و برخورداری از خدمات عمومی نیز بهره مند می شوند.

شرایط و روش های دریافت گذرنامه امارات

قبل از هر چیزی بایستی این نکته را مدنظر قرار داد که قانون تابعیت اماراتی است که بر شیوه اعطای پاسپورت این کشور نظارت می کند. خود این قانون در سال 1972 در رابطه با تابعیت اماراتی و پاسپورت این کشور به تصویب دولت امارات رسیده است. اصل اساسی این قانون نیز در اعطای تابعیت اماراتی توجه به اصل خون یا jus sanguins می باشد. این قانون می گوید که به اتباع خارجی از طریق کار و ازدواج می توان پاسپورت کشور امارات را داد اما نمی توان فقط به خاطر تولد در خاک امارات به آنها تابعیت داد. پس افراد در صورتی مستحق اخذ تابعیت امارات از طریق تولد هستند که:

  • پدر یا مادر و یا هر دوی آنها تبعه اماراتی باشد
  • از والدین بدون تابعیت زاده شوند
  • از والدین عرب و قبل از 1925 در کشور امارات به دنیا آمده باشند.

روش دوم اخذ تابعیت و اقامت امارات از طریق ازدواج با اتباع همین کشور می باشد. در این روش زنان خارجی فقط حق ازدواج با مردان اماراتی را داشته و برای درخواست تابعیت کشور امارات نیز از ازدواج آنها حداقل 7 سال گذشته و در ضمن یک فرزند هم داشته باشند. اما روش اخذ شهروندی امارات از طریق قبول تابعیت کمی سخت بوده و شرایط سخت گیرانه ای نیز دارد که عبارتند از:

  • شهروندان عرب تبار (قطری، بحرینی و عمانی) می توانند با اقات قانونی حداقل 3 ساله در این کشور درخواست گذرنامه امارات متحده عربی را بدهند.
  • شهروندان غیر عرب مثل اتباع ایرانی فقط در صورتی می توانند نسبت به درخواست پاسپورت در امارات درخواست دهند که از مدت اقامت آنها حدود 7 سالی گذشته باشد..

شرایط و روش های دریافت پاسپورت امارات

سلب تابعیت کشور امارات

افرادی که تابعیت امارات را کسب می کنند و در یک برهه از زمان خواستار ترک این تابعیت هستند می توانند به طرق مختلف سلب تابعیت نمایند که به قرار ذیل است:

  • اگر کسی تابعیت کشور دیگری را تحصیل کرده باشد.
  • اگر شهروندی بدون آنکه ازدولت اجازه کسب نماید به استخدام نیروهای مسلح کشور دیگر درآید.
  • اگر شهروندی در کشور جنایتی انجام دهد.
  • اگر شهروندی بیشتر از چهار سال در خارج از کشور اقامت بگیرد.
  • اگر یک شهروند معاند امنیت کشور بوده و علیه امنیت ملی اقدام کرده باشد.

پیچیدگی های اخذ تابعیت امارات

سختی های درخواست پاسپورت این کشور کم نیست. گذشته از شرط اقامتی طولانی برای صدور گذرنامه، همچنین شهروندی دوگانه و اخذ گذرنامه دوم نیز توسط قانون امارات منع شده است. پس در یک کلام افراد قبل از درخواست تابعیت اماراتی بایستی از خود سلب تابعیت کنند. سختی دیگر در رابطه با ابطال تابعیت به خاطر مواردی از جمله انجام خدمت نظامی، سود رسانی به دولت متخاصم و در صورت درخواست تابعیت دیگر غیر از تابعیت اماراتی است. موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت این آمادگی را دارد تا درباره اخذ اقامت و تابعیت امارات مشاوره های حرفه ای به متقاضیان ارائه نماید.

سوالات بیشتر راجع به پاسپورت اماراتی

سوالات پاسپورتی علاقه مندان مهاجرت به امارات 2024 عبارتند از:

  • مدت اعتبار پاسپورت ملی امارات چقدر است؟ نهایتا 5 سال بعد از اخذ آن
  • هزینه درخواست پاسپورت در امارات چقدر است؟ هزینه درخواست این پاسپورت حدود 13.60$ (دلار) می باشد
  • شرط اقامتی برای دریافت پاسپورت امارات چند سال است؟ در حالت عادی برای اتباع غیرعرب حداقل 7 سال بوده ولی برای اتباع عربی حدود 3 سال می باشد.
  • اصل مهم در اعطای شهروندی امارات چیست؟ تابعیت اماراتی با توجه به اصل خون یا jus sanguins می باشد. این قانون می گوید که به اتباع خارجی از طریق کار و ازدواج می توان پاسپورت کشور امارات را داد اما نمی توان فقط به خاطر تولد در خاک امارات به آنها تابعیت داد.
  • آیا داشتن تابعیت دوم در امارات متحده عربی مجاز است؟ خیر. قانونا این کار برای هیچ کسی مجاز نیست.
4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *