مهاجرت به کشور آلمان

پناهندگی در آلمان

پناهندگی در آلمان

بعد از ویزای کار آلمان در سال گذشته مدل پناهندگی در آلمان بیشترین میزان تقاضا را داشت. پناهندگی در آلمان از راه های اخذ اقامت غیر قانونی تلقی میشود که در سالهای اخیر مورد توجه یکسری از افراد، بدلیل عدم آگاهی کافی قرار گرفته است. کشور آلمان به دلیل صنعت و بازار کار قوی با استقبال زیادی از افرادی از سایر جهان مواجه شده است. این کشور به دلیل شرایط زندگی ایده آل مدنظر میزان بالایی از افراد در خصوص اقامت قرار گرفته است.

آلمان درسال 2023 صاحب چهارمین اقتصاد قدرتمند در دنیاست، بسیار نوآور است و تمرکز زیادی بر صادرات دارد و همچنین شاخص توسعه انسانی بالایی هم دارد. اما باید توجه داشت حتی در این کشور توسعه یافته و قدرتمند هم پناهندگان شرایط خوبی ندارند. به همین دلیل پیشنهاد می شود افراد یا مهاجرت نکنند یا از روش های قانونی تحصیل و کار اقدام به مهاجرت نمایند. در این مقاله که توسط موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده در خصوص پناهندگی در آلمان در سال 2023 توضیحاتی ارائه شده، هرچند این موسسه به هیچ عنوان در زمینه پناهندگی اقدام ندارد.

  • آیا آلمان در سال 2022 نیز پناهجو می پذیرد؟
  • چه خطراتی در پناهندگی در آلمان وجود دارد؟
  • مزایای دریافت پناهندگی در آلمان چیست؟
  • چرا دریافت پناهندگی در آلمان سخت تر از گذشته شده است؟
  • چه راه هایی را می توان جایگزین درخواست پناهجویی در آلمان کرد؟

درباره پناهندگی در آلمان در 2023

افرادی که به تازگی تصمیم به پناهندگی در آلمان گرفته اند باید با در نظر گرفتن شرایطی از قبیل مواجه شدن یا درهای بسته این کشور در خصوص اقامت پناهندگی آمادگی کامل داشته باشند. روند اخذ پناهندگی در آلمان روندی طولانی بوده و همواره در پیچ و خم تشریفات اداری و احکام دادگاهی قرار دارد و در این مسیر تنها کسانی که ضرر خواهند کرد پناهجویان به همراه خانواده ها هستند.

با وجود اینکه در سال 2023 مهاجرت به آلمان به عنوان کشور مهاجرپذیر مورد اقبال همگانی است، اما بین مهاجرت و پناهندگی فرق هست. مهاجرت به آلمان از طریق مبادی قانونی و بر طبق ویزاهای صادره از کشور آلمان می باشد در حالی که پناهندگی در آلمان به نوعی قرار دادن دولت آلمان در برابر یک عمل انجام شده است که مسلما برای آلمانی ها که به دنبال جذب مهاجرین متخصص در کشورشان می باشد، پذیرش پناهندگان بدون مهارت و تخصص می تواند بدترین خبر باشد.

با وجود اتخاذ سیاست “درهای باز” دولت آلمان در برابر پناهجویان، این سیاست به دلیل انبوه رد درخواست های پناهندگی توسط اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان و ناکارآمدی دادگاه های آلمان در خصوص صدور حکم سریع و به موقع دیپورت این پناهجویان، عملا سیاست درهای باز آلمان را به درهای بسته بر روی پناهجویان تبدیل ساخت. در همین رابطه، وکلای مهاجرتی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به هیچ وجهی روش پناهندگی در آلمان را به عنوان روش مهاجرتی به آلمان در نظر نگرفته و به جای آن، به شما عزیزان طیف وسیعی از راه های مهاجرتی قانونی و سریع به آلمان را معرفی می کنند.

تعریف پناهنده و پناهندگی در آلمان

در آلمان پناهنده یا Refugee فردی است که به دلیل گریز از جنگ، پیگرد و مجازات، یا فجایع طبیعی ناگزیر به ترک وطن می باشد. به بیانی دیگر، پناهنده شخصی است که ناگزیر شده تا از مرزهای ملی بگذرد، فردی است که دیگر نمی تواند به وطن بازگردد. این فرد در صورت درخواست پناهندگی Refuge ممکن است که با پاسخ مثبت مواجه شده و وضعیت پناهندگی دریافت نماید و یا با جواب منفی مواجه گشته و دیپورت شود.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان در سال 2022 درخواست های بیشتری برای پناهندگی دریافت شده است که این میزان چیزی حدود 100278 درخواست اولیه بوده که نسبت به سال پیش تقریبا 35% افزایش یافته است.

از سال 2019 تا 2020، به دلیل همه گیری ویروس کرونا و بسته شدن مرزها، این اعداد به طور پیوسته در حال کاهش بوده و در سال 2022 این رقم افزایش یافت. حدود 19% از درخواست ها به کودکان زیر یک سال تعلق دارد. اکثر پناه جویان از کشورهای چون سوریه، افغانستان و عراق هستند و بیشترین درخواست با افزایش 57% متعلق به سوریه است(40473درخواست) و در رتبه دوم عراق با افزایش تقاضای 22% (8531 درخواست) قراردارد.

در 10 سال گذشته ترکیه بیش از هر کشور دیگری درخواست پناهندگی داشته است که در جدول زیر به بررسی 10 کشوری که بیشترین پناهنده را نسبت به جمعیت خود در دوره 2011-2020 پذیرفته اند می پردازیم.

بیشترین تعداد پذیرش پناهنده در جهان

مدل های پناهندگی در آلمان

به هنگام صحبت از پناهندگی در آلمان، دولت فدرال دسته های متعدد زیر را شناسایی می کند:

  • محافظت در برابر پیگرد سیاسی
  • مراقبت به عنوان پناهنده
  • حفاظت ثانوی

در صورتی که افراد در هر کدامیک از این دسته ها قرار بگیرید، پس شما می توانید درخواست پناهندگی در آلمان را ارائه دهید. ما در ادامه مقاله به شرح جامع هر کدامیک از این دسته ها می پردازیم.

دسته 1: حفاظت در برابر پیگرد سیاسی برای پناهندگی

تحت پیگرد سیاسی قرار گرفتن به معنای آن است که دولت یا شبه دولتی وجود دارد که حقوق افراد را با چنان شدتی نقض می کند که افراد نمی توانند در یک جایی از کشور بماند. این نقض حقوق می بایستی که علیه آزادی عقاید مذهبی شخصی، اعتقادات سیاسی یا سایر ویژگی های فردی صورت گیرد. این نقض ها باید چنان شدید باشد که آنها شان انسانی را فراتر از آنچه که در کشور قابل قبول است، نقض نمایند. لازم به ذکر است که فقر و جنگ شهری ضرورتا به تنهایی نمی تواند به شما حق درخواست پناهندگی تحت پیگرد سیاسی را بدهد.

دسته 2: حفاظت به عنوان یک پناهنده در آلمان

افراد می توانند وضعیت پناهندگی را در صورتی اخذ نمایند که با ترس پیگرد در کشور به دلیل نژاد، ملیت، مذهب، عضویت در گروه اجتماعی و یا عقاید سیاسی مواجه هستند. هر کدامیک از موارد زیر می تواند به عنوان تعقیب کننده در نظر گرفته شوند:

  • دولت
  • گروه هایی که بخشی از دولت هستند.
  • گروه های غیر دولتی که به لحاظ فیزیکی بر یک قلمرویی سیطره دارند.

پیگرد/ تعقیب به عنوان اعمالی تعریف می شود که به شدت حقوق بشر اساسی را نقض کرده و یا ترکیبی از اعمالی است که با همدیگر عمل کرده تا حقوق بشر اصلی را نقض کنند. البته درخواست پناهندگی افراد پس از چند ماه در صف انتظار بودن در نهایت مورد بررسی قرار می گیرد و با همه تقاضاها مساعد برخورد نمی شود. به دلیل محدود بودن بودجه و ظرفیت آلمان و سایر کشورهای پناهنده پذیر افراد زیادی به کشور خود بازگردانده می شوند.

دسته 3: حفاظت ثانوی برای پناهندگی در آلمان

اگر افراد واجد شرایط حفاظت در برابر تعقیب سیاسی یا به عنوان پناهنده نباشند، ممکن است که تحت حفاظت ثانوی واجد شرایط باشند اگر متقاضیان در معرض آسیب جدی در کشور قرار بگیرند. مثال ها در این دسته شامل موارد ذیل می باشد:

  • زندگی شما به واسطه درگیری مسلحانه در کشورتان در معرض خطر باشد.
  • شما با شکنجه و اعمال غیر انسانی در کشورتان مواجه شوید.
  • شما با مجازات اعدام در کشور خودتان مواجه شوید.

پروسه انجام درخواست پناهندگی در آلمان

پروسه انجام درخواست پناهندگی در آلمان

برای شروع این پروسه، لازم است که افراد درخواست پناهندگی دهند که می تواند در محل هایی همانند محل های زیر انجام شود:

  • پاسگاه های بین مرزی در آلمان
  • ادارات پلیس
  • سازمان خارجی ها/ اداره مهاجرت (Auslanderamtar)
  • اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (Bundesmt fur Migration and Fluchtlinge- BAME)

اداره مهاجرت و پناهندگان فدرال (BAMF) گزارش می کند که شما همچنین می توانید پناهندگی در یک مرکز پذیرش اولیه را درخواست دهید. مراکز رسیدگی به امور پناهجویان در کل کشور آلمان در مقیاس وسیعی در حال افزایش است. بر اساس قوانین آلمان شما به محض رسیدن به آلمان “فورا” باید درخواست پناهندگی دهید. ضمنا، رسما به عنوان پناهجو شناخته نمی شوید تا زمانی که شما در اداره فدرال پناهجو شناخته شوید. یعنی تا زمانی که با درخواست شما موافقت شود.

مصاحبه شخصی پناهنده در آلمان

پس از اینکه افراد درخواست را تحویل دادند، نوبت مصاحبه درباره جزییات شخصی و شرایط مهیا می شود و نیز از شما انگشت نگاری هم می شود. مصاحبه بخش بسیار مهمی از درخواست محسوب می گردد؛ شما در طول مصاحبه همچنین یک مفسری را هم در اختیار خواهید داشت. تصمیم برای اعطای پناهندگی یا عدم اعطای آن، عمدتا بر مبنای مصاحبه نمی باشد. بیشتر سوالات درباره پس زمینه و دلایل پناهندگی سوال خواهد شد.

تصمیم درباره پرونده پناهندگی در آلمان

با وجود اینکه درخواست مورد رسیدگی قرار می گیرد اما برای شما یک مرکز پذیرش اولیه درخواست داده می شود. در طول مدت زمان رسیدگی به پرونده پناهندگی، شما حق زندگی در آلمان را خواهید داشت و برای شما روادید اقامت صادر خواهد شد. تصمیم درباره درخواست پناهندگی شما توسط BAMF و از طریق ایمیل به صورت اعلامیه ای به افراد اطلاع داده می شود. اگر با درخواست موافقت گردد، در آن صورت مراحل بعدی به افراد اطلاع داده شده و برای صدور روادید اقامت 3 ساله اعطا می گردد. در صورتی که هم حکم منع اخراج صادر شود، برای فرد اقامت یک ساله صادر می گردد. اگر پاسخ افراد رد شود، آگهی دیپورت به همراه اطلاعات تکمیلی ارسال خواهد شد. در هر 3 وضعیت پاسخ به درخواست پناهندگی، مرجع تصمیم گیری در آلمان BAMF می باشد.

راه های جایگزین پناهندگی در آلمان

بایستی توجه شود که سیاست دولت فعلی خانم آنگلا مرکل در خصوص شرایط پناهندگی در آلمان تا حدودی متفاوت از قوانین مکتوب این کشور می باشد. سیاست های درهای باز این کشور بدلیل کندی رسیدگی و صدور احکام دادگاه با مشکل مواجه شده است و در این میان پناهجویان متضرر اصلی قضیه هستند. به همین دلیل است که پیشنهاد می شود افراد از طریق تحصیل یا کار مهاجرت کنند. خصوصا با توجه به این که نظام تحصیلی آلمان رایگان است. البته برای ورود به آلمان به منظور کار هم برخلاف غالب کشورهای دنیا ضرورتی به داشتن پیشنهاد شغلی نیست. چرا که آلمان نیاز به جذب نیروی متخصص و جوان دارد محدودیت ها را برای این گروه کم کرده است و ویزایی 6 ماهه به عنوان ویزای جستجوی کار برای واجدین شرایط صادر می کند که بسیار ارزشمند می باشد.

دشواری پناهندگی در آلمان

بنابراین مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی با توجه به شرایطی که در این مقاله هم ذکر شد، اصلا توصیه نمی شود و در صورت اقدام به انجام مهاجرت از طریق پناهندگی در آلمان، تمامی پیامدهای آن متوجه فرد پناهجو می باشد، اما بر اساس آخرین آمار این روزها به دلیل نپذیرفتن پناهنده و بیرون کردن پناهنده های قبلی، افراد بهتر است راه های قانونی مهاجرت مانند تحصیل و کار را برای مهاجرت به آلمان انتخاب کنند که کارشناسان ارشد ما در این زمینه می توانند در خدمت شما باشند.

اگر شما با خواندن این مقاله مشتاق به اطلاع از جزئیات روش های مهاجرت قانونی و سریع به آلمان هستید، این کار فقط در تخصص وکلای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می باشد که تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا شما هموطنان عزیز متقاضی مهاجرت به آلمان را با جدیدترین و آسان ترین روش های مهاجرت قانونی به آلمان آشنا کنند.

سوالات متداول در خصوص پناهندگی در آلمان

سوالاتی که پیرامون مبحث پناهندگی در آلمان مطرح می شود عبارتند از:

  1. پناهنده کیست؟ پناهنده یا Refugee فردی است که به دلیل گریز از شرایط سخت و اسفناکی مانند عدم امنیت جانی، سیاسی، اجتماعی، جنگ، پیگرد و مجازات ناگزیر به ترک وطن می باشد. فرد پناهنده به علت ترک مرز ملی قادر نیست دوباره وارد وطن شود.
  2. آیا اکنون شرایط کشور آلمان برای پناهندگی مناسب است؟ با وجود سیاست “درهای باز” از سمت خانم مرکل برای دولت آلمان این سیاست به دلیل تراک بالای جمعیت منجر به رد درخواست پناهندگان میشود. عملا سیاست درهای باز آلمان را به درهای بسته بر روی پناهجویان تبدیل شده است.
  3. مدل های پناهندگی در آلمان چگونه است؟ محافظت در برابر پیگرد سیاسی، مراقبت به عنوان پناهنده و حفاظت ثانوی. هر کدام از دلایل بالا اگر منجر به ترک وطن شود به افراد پناهندگی تعلق می گیرد.
4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *