کار در کویت
اخیرا به دلیل فاصله نرخ تبادلی ارز میان ایران و کویت، کار در کویت مورد توجه اکثر تحصیلکردگان و کارجویان ایرانی قرار گرفته است. در سال 2024 هم فرصت های شغلی در کشور کویت بسیار خوب و سطح درآمدی بالاتر از دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس می باشد. بد نیست بدانید که بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول (IMF)، کویت به لحاظ سرانه قدرت خرید داخلی (PPP) جزء 10 کشور ثروتمند دنیا است. این نتیجه وجود سرمایه های عظیم طبیعی و انسانی و نیز سرمایه گذاری کلان خارجی در این کشور است. اما در مسیر کار و کاریابی در کویت ممکن است سوالات زیر به ذهن متقاضیان مهاجرت کاری به کویت هم برسد:
- آیا امکان کار برای ایرانیان در بازار کار کویت فراهم است؟
- شرایط و ضوابط کار و زندگی در کشور کویت چگونه است؟
- نحوه اخذ ویزای کار کشور کویت چگونه است و برای کسب صلاحیت چه مدارکی لازم است؟
- مشاغل مورد نیاز کویت برای سال 2024 کدام اند؟
- درآمد آرایشگری در کویت چقدر است؟
- شرایط استخدام نیروی ایرانی و فارسی زبان زیر نظر پیمانکاری پروژه ای در کویت چیست؟
- کفیل در کویت به چه معناست؟
- آیا امکان استخدام جوشکار در کویت وجود دارد؟
- اعزام فوری نیروی کار به کویت به چه صورت است؟
مزایا کار در کویت
کار در کویت برای تمامی اتباع کشورهای خارجی که به دنبال فعالیت در خارج از کشور هستند، مزیت های متعددی را ارائه می دهد. برخی از مزیت های کار در این کشور عبارت اند از:
- نرخ بیکاری پایین
- مشوق های گوناگون
- کار به زبان انگلیسی
- فرآیند جستجوی کار
تحلیلی جامع بر اقتصاد کویت در 2024
کویت از لحاظ جغرافیایی کشوری کوچک ولی از لحاظ اقتصادی کشوری به مراتب ثروتمند می باشد. کویت دارای یک اقتصاد نسبتا آزاد همراه با منابع سرشار نفت خام در حدود 102 بیلیون بشکه است. این تقریبا حدود 6% از ذخایر نفت خام کل دنیا می باشد. در سال 2024 نفت و صنایع مربوطه در حدود نصف GDP (تولید ناخالص داخلی)، 92% از درآمدهای صادراتی و 90% درآمد دولتی را تشکیل می دهد.
در حال حاضر مهاجرت به کویت برای ایرانی ها امکان پذیر نیست و می توان به جای مهاجرت پرهزینه به این کشور، کشورهایی را انتخاب کرد که از نظر اقتصادی شرایط خوبی در اختیار داشته و اجازه کار به ایرانی ها را نیز صادر کنند. مهاجرت به کانادا یکی از همین مسیرها است.
صنایع اصلی برای کار در کویت
آن دسته از اتباع کشورهای خارجی که به دنبال کار در کویت هستند، باید به خوبی با صنایع اصلی در این کشور آشنا شوند. با وجود اینکه اقتصاد کویت تحت سلطه صنعت عظیم نفت است، اما این کشور صنایع گوناگونی را برای فعالیت اتباع کشورهای خارجی ارائه می دهد. کویت دارای ذخایر نفت خام حدود 110 میلیون بشکه است که بیش از 9% از ذخایر جهان را تشکیل می دهد. به این ترتیب بسیاری از مهاجران شاغل در کویت در این بخش مشغول به کار هستند. اما با این حال، سریع ترین زمینه های در حال رشد در بخش خدمات، املاک و مستغلات، خدمات تجاری و امور مالی بوده است. اینها همچنین فرصت های شغلی مختلفی را برای اتباع کشورهای خارجی در کویت ارائه می دهد. همچنین از آنجایی که کویت عملا زمین زراعی ندارد، کشارورزی در این کشور معنای خاصی ندارد. تنها استثنا در این کشور صنعت ماهیگیری است، زیرا غذاهای دریایی در آبهای ساحلی کویت فراوان است.
در نمودار ارائه شده در این بخش از مقاله می توانید با نرخ اشتغال در کویت بر اساس بخش اقتصادی را طی سالهای اخیر به طور دقیق بررسی کنید:
شرایط کار در کویت
نکته مهم درباره شرایط کار در کویت این است که درآمدها در این کشور معمولا مشابه یا بالاتر از درآمدهای پرداختی در اکثر کشورهای اروپایی و غربی است. اما از آنجایی که کویت هیچ گونه سیاست مالیات شخصی ندارد و از سوی دیگر درآمد خالص در این کشور بسیار بالا است، مهاجرت کاری به این کشور به اولویت اول متقاضیان تبدیل شده است. اما قبل از هر چیزی، متقاضیان محترم بایستی درباره شرایط کار در این کشور مطلع باشند.
در واقع مهاجرت به این کشور شبیه شرایط مهاجرت به نروژ در اروپا است. برای کار درکویت، کلیه متقاضیان خارجی از جمله ایرانی ها نیازمند دعوت نامه از سوی یک اسپانسر محلی هستند. این اسپانسر مسئول کارهای اداری درخواست ویزای کار و اقامت و نیز افتتاح حساب و عقد قرارداد اجاره منزل برای کارجویان می باشد. داشتن یک رزومه کاری قوی شامل ذکر مدارک آکادمیک و حرفه ای، سوابق کاری و اجرایی و موفقیت های شغلی در این مسیر بسیار تاثیر گذار است. اما اگر خواستار اطلاع در خصوص شرایط ایده آل برای کار در این کشور هستید، حتما جدول زیر را مشاهده نمایید:
مدارک و سوابق | شرایط و الزامات |
مدرک تحصیلی | کارشناسی |
سابقه کار مفید | 8 تا 12 سال |
مدرک زبان خارجی | زبان انگلیسی |
گواهی سلامت و عدم سوء پیشینه | مورد نیاز |
بررسی سیستم مالیاتی برای کار در کویت
یکی از موضوعات کلیدی که باید قبل از مهاجرت به کویت به طور دقیق بررسی کنید، شرایط سیستم مالیاتی برای کار در این کشور می باشد. در سرتاسر جهان مالیات ها منبع درآمدی عظیم برای بسیاری از دولت ها است، کویت نیز از این قاعدده مستثنی نیست. با این حال، به دلیل اینکه درآمدهای نفتی بخش مالی بزرگی از مخارج گسترده دولت کویت است، نیاز به مالیات به عنوان شکلی از درآمد دولت حداقل است. به این ترتیب، مالیات شخصی برای کار در کویت وجود ندارد، حتی برای مهاجرانی که در کویت مشغول به کار هستند. به این ترتیب، مالیات برای شرکت های خارجی شاغل در کویت وجود دارد و نرخ مالیات بر درآمد شرکتی برای مشاغل خارجی در کویت در حال حاضر 14% است. همچنین لازم به ذکر است که، مشاغل متعلق به کویت از هر گونه مالیات معاف هستند، مالیات بر ارزش افزوده نیز در این کشور وجود دارد. در باب درآمد در کویت لینک فوق را بخوانید.
نحوه اخذ ویزای کار کویت
کلیه شهروندان خارجی به استثنای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای ورود و کار در کشور ثروتمند کویت نیازمند اخذ ویزای کار هستند. مجوز کار برای خارجیان زمانی صادر می شود که آنها پیشنهاد کاری معتبری داشته باشند. بنابراین، کارفرمای کویتی به عنوان اسپانسر (Sponser) برای کارمند خارجی عمل می کند. این بدان معنا است که شرکت تمامی کارهای اجرایی و اداری متقاضی را از پر کردن فرم گرفته تا افتتاح حساب بانکی بر عهده می گیرد. در باب ویزای کار کویت لینک فوق را بخوانید.
قانونا، کارفرما مادامی مسئول کارجو است که کارجوی متقاضی در این کشور اقامت گزیند. حقایق کلیدی درباب ویزای کاری کشور مزبور (2024) از قرار زیر است:
آیتم | شرح |
هزینه درخواست | 1500$ (دلار) برای ویزای نوع تک ورود |
$1750 (دلار) برای ویزلی نوع چند ورود | |
مدت زمان رسیدگی | حداکثر 15 روز تا 1 ماه |
مدت اعتبار ویزا | 3 ماه |
امکان تمدید ویزا | وجود دارد |
متولی صدور ویزا | اداره مهاجرت کویت |
نکته مهم آنکه پس از دریافت ویزای کار و اقامت در کویت، اکنون متقاضی می تواند برای همسر و فرزندان خود به عنوان اسپانسر عمل کند. اما اگر همراهان خواهان کار در این کشور باشند، در اینصورت آنها ملزم به اخذ ویزای کار جداگانه هستند.
مدارک لازم جهت دریافت ویزای کار در کویت
پس از اطلاع در خصوص شرایط و ضوابط درخواست ویزای کار این کشور، اکنون نوبت اطلاع درباره مدارک لازم است. فرآیند اخذ ویزای کاری کویت به واسطه مدارک درخواستی از طرف سفارت این کشور آسان است. اما همانطور که قبلا هم ذکر شد کلید این کار داشتن و نداشتن دو فاکتور است. داشتن اسپانسر از داخل کویت و نداشتن سوء سابقه مجرمیت برای دولت این کشور بسیار مهم است. بر همین اساس، مدارک مورد نیاز برای متقاضیان ایرانی جهت کار در کشور کویت (2024) عبارتند از:
- پاسپورت معتبر با حداقل 2 سال اعتبار قبل از تاریخ انقضاء
- فرم درخواست تکمیل شده صادره از سوی وزارت امور خارجه کویت
- یک قطعه عکس پاسپورتی
- تست HIV (تست بیماری ایدز)
- گواهی سلامت اخذ شده از پزشک معتبر
- گواهی عدم سوء پیشینه دریافتی از پلیس ایران در عرض 3 ماه قبل از درخواست ویزا
- رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در هر زمینه از مهاجرت کاری و اخذ ویزای کار کشورهای خارجی همانند ویزای کار آلمان آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی به هموطنان عزیز می باشد. برای اطلاع از آخرین اخبار و اطلاعات و نیز آشنایی با نحوه و شرایط ارائه مشاوره های کارشناسی با این موسسه در ارتباط باشید.
سوالات متداول در باب کار در کویت
در این بخش مفتخر به پاسخگویی سوالات متداول در باب کار در کشور کویت می باشیم:
- شرایط کار در کویت به چه صورت است؟ نکته مهم درباره شرایط کار در کویت این است که درآمدها در این کشور معمولا مشابه یا بالاتر از درآمدهای پرداختی در اکثر کشورهای اروپایی و غربی است. اما از آنجایی که کویت هیچ گونه سیاست مالیات شخصی ندارد و از سوی دیگر درآمد خالص در این کشور بسیار بالا است، مهاجرت کاری به این کشور به اولویت اول متقاضیان تبدیل شده است. برای کار در کویت، کلیه متقاضیان خارجی از جمله ایرانی ها نیازمند دعوت نامه از سوی یک اسپانسر محلی هستند. این اسپانسر مسئول کارهای اداری درخواست ویزای کار و اقامت و نیز افتتاح حساب و عقد قرارداد اجاره منزل برای کارجویان می باشد. داشتن یک رزومه کاری قوی شامل ذکر مدارک آکادمیک و حرفه ای، سوابق کاری و اجرایی و موفقیت های شغلی در این مسیر بسیار تاثیر گذار است.
- نحوه اخذ ویزای کار کویت به چه صورت است؟ کلیه شهروندان خارجی به استثنای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای ورود و کار در کشور ثروتمند کویت نیازمند اخذ ویزای کار هستند. مجوز کار برای خارجیان زمانی صادر می شود که آنها پیشنهاد کاری معتبری داشته باشند. بنابراین، کارفرمای کویتی به عنوان اسپانسر (Sponser) برای کارمند خارجی عمل می کند. این بدان معنا است که شرکت تمامی کارهای اجرایی و اداری متقاضی را از پر کردن فرم گرفته تا افتتاح حساب بانکی بر عهده می گیرد.
درود
من شرایط کاری در کویت را میخواستم بدانم.
کار من خدمات فنی کولر گازی است و ۸ سالی
تجربه دارم .
در حال حاظر مغازه دارم در شهرم.
سلام
شما اگر پاسپورت غیر ایرانی دارید، می تونید وارد کویت بشید
سلام خسته نباشید
من آرایشگرم و ۵سال سابقه ی کار دارم میتونم به کویت برم برای کار
یا برم عمان از عمان برم؟؟
سلام
وضعیت عمان برای کار ایرانی ها خیلی بهتر هست. کویت بسیار سخت گیرانه در این رابطه عمل می کنه و هنوز هم خیلی ها ریجکتی ویزا دارند
سلام من برق کار ماشین هستم آیا امکان کار برای من در کشور کویت هست
سلام
در حال حاضر شهروندان ایرانی اجازه مهاجرت به کویت ندارند!
باسلام
به امید خدا کار برای ایرانیها در کویت داره بهتر میشه وخبرای خوبی توراهه،دیگه مثل سابق نیست وبه زودی ایرانیا هم میتونن برن
سلام
امیدواریم این مسیر هم هموار بشه
سلام وقت بخیر من ۴۴ سالمه. نجار mdf هستم و فنی کار نیز هستم
آیاایا میتوانم جهت کار به کویت بروم
سلام!
خیر. ورود شهروندان ایران به کویت ممنوع هست
سلام. من موفق شدم یک شرکت پیدا کنم و قرارداد ببندم و حالا هزینه صدور ویزا میخواد و نمیدونم چیکنم و دودل هستم شرکت در ضمینه سابقه گذشته من است و سابقه قبلی من بیشتر دلیلش شده و سفارش من توسط یک تاجر که ۱۲ سال براش کار کردم اما میترسم ویزا توسط دولت صادرنشه