ویترین

آزمون GMAT

آزمون GMAT

تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری رشته مدیریت در خارج طرفداران زیادی دارد و قبولی در آزمون GMAT می تواند کلید اخذ پذیرش در این دوره ها باشد. در واقع، آزمون GMAT یک نوع تست کامپیوتری به منظور گزینش داوطلبان دوره های مدیریت بر اساس مهارت ها و توانمندی های آنالیزی، کمی، کلامی و خوانشی می باشد. توسعه دهنده و مجری آزمون مذکور شورای پذیرش مدیریت تحصیلات تکمیلی می باشد. همانطوری که در مطالب فوق نیز بیان شد، هدف از برگزاری این آزمون، پذیرش در برنامه های مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشکده های بازرگانی است.

  • آزمون GMAT چیست و هدف از آن چه می باشد؟
  • شرایط آزمون و نحوه ثبت نام در آزمون مذکور چیست؟
  • کدام کشورها برای پذیرش دانشجوی خوب نمره آزمون GMAT را تایید می کند؟
  • هزینه شرکت در این آزمون و مهلت ثبت نام چگونه است؟
  • این آزمون در کدام کشورهای جهان برگزار می شود؟
  • برای شرکت در کدام دوره های تحصیلی به شرکت در این آزمون نیاز خواهد بود؟

GMAT فقط آزمون مهارت سنجی برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی محسوب نمی شود، بلکه از این طریق می توان با اثبات شایستگی های تحصیلی حتی کاندیدای دریافت بورسیه یا گراند خارجی نیز شد. کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت با نگارش این مقاله در تلاش هستند تا علاوه بر ارایه پاسخ به این سوالات، شما عزیزان را با شرایط و جزئیات آزمون GMAT آشنا سازند.

معرفی کامل آزمون GMAT

آزمون GMAT یا آزمون پذیرش رشته مدیریت تحصیلات تکمیلی همانطوری که از عنوان آن بر می آید، آزمون آنلاین برای ارزیابی مهارت ها و توانمندی های تحلیلی، کمی، کلامی و خوانشی داوطلبان به زبان انگلیسی استاندارد می باشد. همچنین، هدف اصلی از برگزاری آزمون مذکور، گزینش متقاضیان تحصیل در مقاطع تکمیلی رشته های امور مالی و MBA در دانشگاه های بازرگانی برتر دنیا می باشد.

لازم است بدانید که این آزمون توسط Graduate Management Admission Council یا شورای پذیرش رشته های مدیریت تحصیلات تکمیلی (GMAC) برگزار می شود. همچنان که گفته شد، آزمون به صورت کاملا آنلاین و در چهار بخش استدلال یکپارچه، نوشتار تحلیلی، استدلال کلامی و مهارت استنباط کمی می باشد. کل مهلت شما برای تست زنی در این آزمون مهم حدود 3 ساعت و 30 دقیقه شامل دستورالعمل ها و زمان های استراحت می باشد. این آزمون در بیش از 650 مرکز و در 114 کشور جهان برگزار می شود. هزینه GMAT در حدود $250 (دلار) می باشد.

محتوای آزمون GMAT چیست؟

یکی از سوالات اساسی متقاضیان شرکت در آزمون GMAT این است که مفاد و محتوای این آزمون بین المللی چیست. در این باره و با استناد به وب سایت خود آزمون به نشانی https://www.mba.com/exams/gmat می توان گفت که آزمون مذکور در چهار بخش نگارش تحلیلی (Analytical writing)، استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)، استدلال کمی (Quantitative Reasoning) و در نهایت استدلال کلامی (Verbal Reasoning) تنظیم شده است. جزئیات هر بخش از آزمون به ترتیب ذیل می باشد:

بخش های مختلف آزمونوقت قانونیمواد آزمون
بخش نگارش تحلیلی30 دقیقه/ 1 موضوعآنالیز بحث (مقاله)
استدلال یکپارچه30 دقیقه/ 12 سوالتحلیل جدول، آنالیز دو جزئی، استدلال چند منبعی، تفسیر گرافیکی یا تفسیر تصاویر
استدلال کمی62 دقیقه/ 31 سوالکافی بودن داده و حل مسئله
استدلال کلامی65 دقیقه/ 36 سوالخواندن متون دیده نشده، تصحیح جمله و استدلال بحرانی

همچنان که گفته شد، آزمون مذکور به صورت آنلاین بوده و نیز داوطلبان همچین می توانند در طول مدت آزمون از دو تنفس 8 دقیقه ای اختیاری استفاده نمایند.

محتوای آزمون GMAT چیست؟

نحوه محاسبه نمرات GMAT

هر پنج نمره GMAT یعنی 4 بخش آزمون و نمره کل با یک ضریب ثابتی محاسبه و گزارش می شود. این نمرات در واقع، نمرات رسمی است که بر روی گزارش نمره GMAT نیز آورده می شود. همواره به خاطر داشته باشید که گزارش نمره کل GMAT شامل نمرات کلامی و کمی بوده و شامل هیچ بخش دیگر نمی باشد. بنابراین گزارش نمره GMAT هر داوطلب مشتمل بر موارد ذیل می باشد:

بخش های آزمونرنج نمره یا ماکسیمم و مینیمم نمراتمیانگین نمرات
ارزیابی نگارش تحلیلی0 تا 64.5
استدلال یکپارچه1 تا 84
استدلال کلامی0 تا 6027
استدلال کمی0 تا 6038
نمره کل200 تا 800548

نحوه دریافت گزارش آزمون GMAT

بر اساس اعلام سایت رسمی آزمون، شما از دو طریق می توانید گزارش آزمون خود را دریافت کنید. روش اول این است که داوطلبان لینکی را در ID ایمیل ثبت شده از GMAC دریافت کرده و از آن طریق به نتیجه آزمون خود دسترسی می یابند. اما روش دوم پیروی از دستورالعمل های موجود در ایمیل و با کمک همان لینکی است که داوطلبان می توانند GMAT Score Report رسمی خود را چک کنند.

با این توصیف، مسئله ای که هنوز برای متقاضیان این آزمون مبهم است، اعتبار نتایج آزمون GMAT می باشد. داوطلبان بایست به این نکته مهم توجه نمایند که نمرات GMAT تا یک دوره پنج ساله معتبر است. از همین روی، داوطبان باید مهلت های درخواست از دانشگاه های مختلف را چک کرده و در نتیجه، آزمون GMAT خود را زمانبندی نمایند. اما نکته آخر اینکه، به منظور آمادگی برای آزمون و مطالعه کارآمد، شما نیازمند کتب و منابع GMAT می باشید. در زیر، شما می توانید با فهرست منابع مطالعاتی خوب جهت آمادگی برای GMAT آشنا شوید:

  • GMAT™ Official Advanced Questions
  • Manhattan Prep Complete GMAT Strategy Guide Set
  • GMAC GMAT Official Guide Bundle 2018
  • Kaplan GMAT Prep Plus 2018
  • Veritas Prep Complete GMAT Course Set

دانشگاه های پذیرشگر نمره آزمون جیمت

ابتداء باید بدانید که قبول شدگان در آزمون GMAT می توانند در بیش از 7000 برنامه تحصیلی در تقریبا 2300 دانشکده بازرگانی درخواست پذیرش دهند. نمرات GMAT شما این امکان را برای شما فراهم می کند که تا از برترین دانشگاه های مدیریت و بازرگانی جهان درخواست پذیرش نمائید. ما در جدول زیر به میانگین نمرات GMAT مورد نیاز برای ورود به برترین دانشگاه های مدیریت جهان اشاره می کنیم:

برترین دانشگاه های مدیریت و بازرگانی جهانمیانگین نمره GMAT
(University of Pennsylvania (Wharton دانشگاه پنسلوانیا732
(Stanford University (CA دانشگاه استانفورد732
(Yale University (CT دانشگاه ییل724
(Harvard University (MA دانشگاه هاروارد آمریکا730
(Columbia University (NY دانشگاه کلمبیا732
(University of California—Berkeley (Haas دانشگاه کالیفرنیا726
(University of Chicago (Booth دانشگاه شیکاگو731
(Northwestern University (Kellogg) (IL دانشگاه نورث وسترن732
(Massachusetts Institute of Technology (Sloan موسسه فناوری ماساچوست آمریکا728
(Dartmouth College (Tuck) (NH کالج دارت موث722

در این مقاله با هدف، شرایط و ویژگی های کامل آزمون GMAT آشنا شدید. بهتر است برای تعیین مرکز آزمون خود، یکی از کشورهای آذربایجان، ترکیه و یا ارمنستان را انتخاب نمائید. اکنون با این توضیحات، اگر خود را واجد شرایط برای شرکت در این آزمون دانسته و آماده اعزام به خارج برای تحصیل می باشید. توصیه می شود که برای اطلاع از آخرین شرایط و قوانین مهاجرتی و اخذ ویزا با مشاوران مهاجرتی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید تا شما را با فرآیند مشاوره آشنا نمایند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *