مهاجرت

آب و هوای عمان

آب و هوای عمان

آب و هوای عمان به دلیل موقعیت جغرافیایی آن که نزدیک به خط استواست بسیار گرم می باشد. همین مسئله از دلایلی است مانع مهاجرت برخی افراد میشود چرا که به طور کلی کشورهای بسیار سردسیر یا گرمسیر طرفداران کمتری بین علاقه مندان به مهاجرت دارند. با این وجود این کشور موفق شده است در سال های اخیر قدری از وابستگی خود را به نفت و فروش آن کاهش دهد و صنعت توریسم و ماهیگیری خود را ارتقا دهد.

عمان با وجود داشتن منابع نفتی به طوری که رتبه 25 را در دنیا دارد و همچنین علی رغم ثروت زیاد، کشوری در حال توسعه محسوب می شود. در حال توسعه بودن و شرایط آب و هوایی عمان از مهم ترین دلایلی اند که به جز کشورهای عربی از جمله یمن، سایر افراد عمان را به عنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب نمی کنند. در این مقاله که به وسیله موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده راجع به عمان به سوالات ذیل پاسخ داده می شود:

  • شرایط آب و هوای عمان در سال 2024 چگونه است؟
  • بهترین زمان برای ورود به عمان از نظر آب و هوایی چیست؟
  • فرایند مهاجرت به عمان چگونه تحت تاثیر آب و هوای عمان قرار می گیرد؟
  • تاثیرات آب و هوای عمان بر اقتصاد این کشور چطور بوده است؟

شرایط آب و هوای عمان

در سال 2020 عمان هم همانند سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس آب و هوای بسیار گرمی دارد. به عنوان مثال در تابستان های مسقط، پایتخت عمان، دمای هوا به 30 تا 50 درجه سانتیگراد هم می رسد. عمان همچنین به دلیل موقعیت جغرافیایی ای که دارد در طول سال بارش باران بسیار کمی دارد؛ به عبارت دقیق تر متوسط بارش سالانه عمان 100 میلی متر مربع است که غالبا در ماه ژانویه اتفاق می افتد. البته نواحی جنوبی عمان در نواحی کوهستانی آب و هوای استوایی دارد و بعضا بارش فصلی دارد خصوص از اواخر ماه ژوئن تا اواخر سپتامبر. دلیل این باران ها نتیجه بادهایی هستند که از سوی اقیانوس هند به عمان می آیند و دمای هوای عمان را بعضا خنک و مرطوب می کنند.


بخش های جنوبی عمان همان طور که ملاحظه شد خنک تر از نواحی شمالی این کشور است؛ به عنوان مثال دمای هوای نواحی جنوبی عمان بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد که در مقایسه با شمال این کشور بسیار خنک تر می باشد. همچنین بخش های کوهستانی عمان هر چند سال یک بار بارش برف بسیار کمی را نیز تجربه می کنند. در واقع ارتفاعات کوهستانی این کشور در زمستان ها، یعنی ماه های دسامبر، ژانویه و فوریه، با لایه نازکی از برف پوشانده می شوند. این در حالی است که سواحل عمان که در شمال این کشور قرار گرفته اند غالبا حتی باران نیز ندارند و خصوصا در تابستان ها بسیار گرم هستند.

آشنایی با جغرافیا و جمعیت عمان

عمان که به طور رسمی سلطنت عمان نامیده می شود کشوری عربی و در حال توسعه است که در منطقه خاورمیانه واقع گردیده است. عمان که به آب های خلیج فارس نیز راه دارد، با امارات متحده عربی در شمال غربی، با عربستان سعودی در غرب و با یمن در جنوب غربی هم مرز و همسایه است و به علاوه با ایران و پاکستان نیز مرز آبی دارد. جمعیت عمان حدود 5 میلیون نفر می باشد که غالب آن ها در شهر مسقط یعنی پایتخت و بزرگ ترین شهر عمان ساکن اند چرا که موقعیت های شغلی موجود در این شهر بهتر است و دانشگاه های با رنکینگ بهتر نیز در آن واقع شده اند.

تاثیرات آب و هوای عمان بر اقتصاد این کشور

در حالی که کشور فقیری مثل گرجستان در نتیجه داشتن آب و هوای مساعد و آثار باستانی زیاد گردشگران زیادی را جذب می کند، عمان به خاطر آب و هوای به شدت گرم خود هر ساله تعداد کم تری توریست دارد و نتیجتا فعلا نتوانسته وابستگی خود به نفت را از بین ببرد. گردشگران کشورهای خوش آب و هوایی که تمدن غنی دارند را ترجیح می دهند و هر ساله ارز و ثروت زیادی را به این مناطق وارد می کنند؛ یعنی علاوه بر درآمدزا بودن برای دولت برای مردم این مناطق نیز سودآورند و موجب ایجاد فرصت های شغلی زیادی نیز می شوند. البته علی رغم این که عمان محبوب ترین مقصد توریستی نیست، نرخ بیکاری در این کشور پایین است و در نمودار ذیل با ترکیه و ارمنستان مقایسه شده است:

مقایسه نرخ بیکاری در عمان و چند کشور دیگر

تاثیر آب و هوای عمان بر تعداد دانشجویان خارجی

عمان علاوه بر این که به دلیل گرمای زیاد به میزان کشورهای خوش آب و هوایی مثل بلغارستان، ترکیه، فرانسه، اسپانیا و غیره گردشگر نخواهد داشت، دانشجویان بین المللی زیادی نیز ندارد. دانشجویان برای انتخاب نکردن تحصیل در عمان دلایل زیادی دارند که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. آب و هوای بسیار گرمی که برای ملل کشورهای سردسیر یا دارای آب و هوای معتدل قابل تحمل نیست.
  2. هزینه های بالای زندگی در مقایسه با سطح امکانات؛ چرا که افراد می توانند به عنوان مثال با 500$ (دلار آمریکا) در ماه در کشور اروپایی و توسعه یافته مجارستان که از سال 2007 هم عضو شنگن شده زندگی کنند در حالی که برای زندگی در عمان ماهانه باید به طور متوسط 700$ (دلار آمریکا) پرداخت نمایند.
  3. شهریه های بالای دانشگاه های عمان خصوصا در دانشگاه های خصوصی
  4. رنکینگ دانشگاه های عمان که در سطح جهانی بسیار پایین است و منجر می شود تحصیل در این دانشگاه ها مزیت بزرگی برای کسانی که می خواهند بعدا به اروپا یا آمریکا مهاجرت کنند، نداشته باشد.
  5. لزوم تسلط به زبان عربی خصوصا برای دانشجویانی که قصد مهاجرت به عمان را دارند و می خواهند پس از فارغ التحصیلی شغلی در این کشور پیدا کنند و ویزای خود را تمدید نمایند.
  6. وجود کشورهایی که علاوه بر این که اقتصاد توسعه یافته تری در مقایسه با عمان دارند، شهریه دانشگاه های آن ها پایین تر است یا کلا نظام تحصیلی رایگان دارند و از آن جمله می توان به اتریش، نروژ، فرانسه و آلمان اشاره نمود.

تاثیر آب و هوای عمان بر تعداد دانشجویان خارجی

زندگی در عمان

زندگی در عمان اگرچه به دلیل شرایط بد آب و هوایی دشوار است، مزایایی نیز دارد. از جمله بهترین مزایای انتخاب عمان به عنوان مقصد زندگی می توان به امنیت بالای شهرهای عمان اشاره نمود که مسئله مهمی برای مهاجران و علی الخصوص برای دانشجویان است. فارغ التحصیلان دانشگاه های عمان همچنین درآمد خوبی در این کشور خواهند داشت؛ به عنوان مثال متوسط درآمد ماهانه در کشور عمان 1650$ (دلار آمریکا) است در حالی که در کشورهای اروپایی مثل اسلوونی این رقم پایین تر است و ماهیانه 1340$ (دلار آمریکا) می باشد.

منتهی از آن جایی که تسلط به زبان عربی ضرورت برقراری ارتباط با عمانی ها و پیدا کردن کار است معمولا مردم کشورهای عربی عمان را برای تحصیل و کار انتخاب می کنند. البته خود عمانی ها ترجیح می دهند برای تحصیل به امارات بروند که سطح توسعه یافتگی و ثروتی بسیار بیشتر از عمان دارد، منتهی کشورهای فقیرتری مثل یمن که تمکن مالی لازم برای امارات را ندارند به سراغ عمان می روند. در این مقاله که توسط موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت برای علاقه مندان مهاجرت به عمان ارائه شده راجع به آب و هوای عمان توضیحاتی ارائه گردید.

سوالات پر تکرار درباره شرایط آب و هوایی عمان

برخی از مهم ترین پرسش هایی که در این رابطه مطرح می شوند عبارتند از:

  • آیا آب و هوای عمان برای افرادی که می خواهند در این کشور زندگی کنند چالش برانگیز است؟ امکانات مناسب ساختمان های این کشور به گونه ای است که حتی در تابستان های این کشور نیز، گرمای هوا به ندرت فشار بر افراد را افزایش می دهد.
  • مزیت آب و هوای این کشور چیست؟ عمان در زمستان ها به یکی از مقاصد مهم توریستی جهان تبدیل می شود و افراد زیادی برای سفر به این کشور آماده می شوند.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *