ویترین

بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان در سال 2024 بدون تردید به متقاضیان این روش غیر ایمن کمک خواهد کرد که بتوانند شانس پذیرش خود را در این مسیر افزایش دهند. اما قبل از شروع این بحث یادآور می شود که اصولا امر پناهندگی روش مهاجرتی قانونی محسوب نشده و بلاتکلیفی ها و مخاطرات زیادی برای هموطنان به دنبال دارد. به همین سبب است که کارشناسان ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به هیچ وجه پناهندگی را مناسب حال هموطنان عزیز ندانسته و در این زمینه نیز مشاوره ای به عزیزان ارائه نمی دهند. در زمینه مهاجرتی هموطنان می توانند درباره انواع روش های مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری مشاوره های تخصصی از کارشناسان مهاجرتی ما اخذ نمایند.

  • تعداد پناهندگان در جهان چند میلیون نفر است؟
  • آیا پناهندگی روش مهاجرتی محسوب می شود؟
  • برترین کشور دنیا برای پناهندگی ایرانیان چیست؟
  • آیا پناهندگی روش مطمئنی برای مهاجرت می باشد؟
  • آیا آلمان بهترین کیس پناهندگی ایرانیان محسوب می شود؟

مفهوم پناهنده در نظام حقوقی پناهندگی

اصطلاح پناهنده، واژه ای تخصصی به مفهوم شخص فراری است که سعی بر این دارد که از شرایط فردی و اجتماعی غیر قابل تحمل خود بگریزد. مطابق تعریف واژه پناهنده در کنوانسیون 1951، هر شخصی که به دلیل نژاد، مذهب، ملیت یا عقیده سیاسی خود و به دلیل ترس موجه از تعقیب و یا نداشتن تابعیت و زندگی در خارج از محل عادی سکونت خود، تمایلی به حمایت دولت و کشور خود ندارد و به کشور و یا دولت دیگری پناه می برد، را پناهنده می نامند.


همان طور که می دانید یکی از موضوعات مهم در عرصه حقوق بین المللی، پناهندگی است که در عصر کنونی علی رغم پیشرفت های بسیار در صنعت، رعایت اخلاق و حقوق انسانی نسبت به یکدیگر، ستم و تجاوز به حقوق انسانها به ویژه نسبت به زیردستان، ضعیفان و غیره بیشتر شده است. اما با این حال گاهی اوقات این امر موجب فرار، کوچ و پناه بردن عده ای از افراد از یک کشور به کشور دیگری می شود.

  • پناهنده از نظر نظام بین المللی، بیگانه ای است که در کشور پذیرنده به دلیل ترس و نیز نجات جان، مال وآزادی خود به کشور دیگری پناه میبرد.
  • عنصر اساسی و اصلی در امر پناهندگی (ترس موجه از تعقیب و آزار) می باشد که تشخیص و احراز آن با کشورپذیرنده است و کشور مزبور با بررسی همه جوانب در مورد دلایل ارائه شده از سوی پناهنده، با توجه به نظام حقوقی پناهندگی درخواست پناهندگی وی را رد یا مورد پذیرش قرار می دهد.

وضعیت فعلی پناهندگان در جهان

پناهندگی پدیده ای است که در جهان معاصر به خاطر وقوع خشونت های داخلی، جنگ، مناقشات و بلایای طبیعی به یک امر عادی بدل شده است. شیوه ای که مهاجرت از آن طریق اصلا نتایج و تبعات خوب و مثبتی برای فرد پناهجو به همراه ندارد و حتی با پذیرش از طرف کشور مقصد نیز باز پناهجویان از حقوق و مزایای پایینی برخوردار هستند. اما با وجود اینکه اغلب پناهجویان از این امر آگاه هستند ولی باز هم عده ای به دنبال یافتن بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان هستند. بر طبق گزارش کمیسریای عالی سازمان ملل متحد (UNHCR) در حال حاضر حدود 70.8 میلیون نفر در جهان به صورت اجباری ترک وطن کرده اند. از این تعداد فقط 25.9 میلیون نفر جزء پناهندگان محسوب می شوند:

نوع پناهندگیتعداد
آوارگان داخلی41.3 میلیون نفر
پناهنده25.9 میلیون نفر
پناهجو3.5 میلیون نفر

متاسفانه از این تعداد 25.9 میلیون نفری نیز حدود نصف بیشتر آنرا جمعیت زیر 18 سال تشکیل می دهد. بر طبق همین گزارش، بیشترین تعداد پناهجویان از کشورهای سوریه (6.7 میلیون نفر)، افغانستان (2.7 میلیون نفر) و سودان جنوبی (2.3 میلیون نفر) می باشند.

معرفی بهترین کشورها برای پناهندگی ایرانیان

مطابق گزارش کمیسریای عالی سازمان ملل متحد (UNHCR) در حال حاضر، برترین کشورهای میزبان پناهندگان کشورهای ترکیه، پاکستان، اوگاندا، سودان و در نهایت آلمان می باشند. همان طوری که می دانیم کشورهای مذکور ابدا از شرایط زندگی یکسانی برخوردار نیستند و حقوق و امتیازات پناهندگان در این کشورها اصلا قابل قیاس با هم نمی باشد. پس نمودار زیر نشانگر صرفا کمیت پناهندگان و نه کیفیت زندگی آنها در این مقاصد می باشد:

برترین کشورهای میزبان پناهندگان

اما اگر در زمینه بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان بخواهیم تمرکز کنیم و بحث را به لحاظ کیفی مجددا مورد بررسی قرار دهیم، ما به یک نتیجه گیری دیگری دست می یابیم. بر اساس مطالعات دیگر، اغلب ایرانیان ترجیح می دهند که به 3 کشور اروپایی آلمان، سوئد و یا مجارستان پناهنده شوند. این سه کشور به خاطر پذیرش بیشتر پرونده های پناهندگی و نیز رعایت بهتر حقوق پناهندگان و ارائه خدمات بشردوستانه به آنها معروف هستند. در این بین آلمان را می توان بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان در نظر گرفت. همانطورکه نقشه زیر هم نشان می دهد، آلمان در رتبه یک پناهندگی در بین کشورهای اروپایی قرار دارد:

نقشه بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

قوانین پناهندگی در بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

بر طبق قوانین کشور آلمان پناهنده کسی است که به دلیل نژاد، مذهب، قومیت و یا عقاید خاصی و یا تبعیت از گرو و مسلک خاصی در کشور خود تحت تعقیب و یا شکنجه قرار دارد. فرد پناهجو نیز در هنگام ارائه درخواست وضعیت پناهندگی حتما بایستی این موضوع را به اثبات برساند در غیر این صورت درخواست او رد می شود. اما مطابق قوانین فدرال آلمان، پناهجویان پس از ورود به کشور آلمان و برای روشن شدن وضعیت پناهندگی خود تا 6 ماه فرصت آنرا دارند تا در کمپ های پذیرش اولیه زندگی کنند. پس از گذران 6 ماه در کمپ مجدد افراد به اقامتگاه عمومی فرستاده می شوند. افراد پناهجو در طی این مدت مطابق شرایط خود می توانند متقاضی یکی از شیوه های پناهندگی زیر باشند:

  • سیاسی
  • اجتماعی
  • مذهبی

بر طبق قوانین مهاجرتی کشور آلمان، پناهجویان ایرانی به محض ورود به کشور آلمان بایستی درخواست خود را با مراجعه به گارد مرزی یا ایستگاه پلیس محلی ثبت نمایند تا پرونده آنها توسط اداره مهاجرت مورد بررسی قرار گیرد. فقط در صورت تایید درخواست است که دولت آلمان به پناهجویان گواهی اقامت موقت آلمان را صادر می کند.

قوانین پناهندگی در بهترین کشور برای پناهندگی ایرانیان

حقوق پناهندگی در کشورهای مختلف جهان

حقوق پناهندگی یک حق قانونی و مهم در کشور آلمان می باشد و به هر کسی که بخاطر شکنجه و آزار و اذیت سیاسی فرار کرده است اعطاء می شود. به فرد پناهجو یا Asylum seeker اجازه داده می شود که در آلمان بماند اگر چنانچه به او پناهندگی سیاسی، وضعیت پناهندگی و یا حفاظت ثانوی اعطاء شود. قانون پناهندگی و قانون اقامت دو تا از قوانین مهاجرتی مهم در کشور آلمان می باشند که قوانین و مقررات پذیرش و بررسی درخواست های پناهندگی را تهیه می کنند. این قوانین نیز به خاطر بحران های فعلی پناهندگی مهاجرت به آلمان و اروپا دچار تغییر و تحولات زیادی شده اند

اساسی ترین حقوق پیش بینی شده در اعلامیه جهانی بشر که پناهندگان را نیز شامل می شود عبارتند از:

  • برخورداری از حقوق و آزادی ها (ماده 2)
  • حق زندگی و امنیت شخص (ماده 3)
  • منع هرگونه شکنجه و رفتار خلاف شـون بشری (ماده 5)
  • برابری همه لفراد بشر در برابر قانون (ماده 7)
  • حق عبور و مرور و انتخاب آزادانه محل اقامت (ماده 12)
  • داشتن حق کار و حرفه (ماده 22)
  • حق بهرمندی از آموزش و پرورش تا مرتبه عالی آن (ماده 26)

ترکیه جزء بهترین کشورهای مناسب پناهندگی

بنا به گزارش کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)، امسال ترکیه با بیش از 5 میلیون پناهنده برای اولین بار به بزرگترین کشور میزبان پناهندگان در سطح جهانی تبدیل شده است. همان طوری که در نمودار آماری زیر هم قابل مشاهده است، بیشترین آمار پناهندگان رسمی ترکیه شامل پناهندگانی از کشورهای پاکستان، لبنان و ایران می باشد. اما نباید چنین تصور کرد که فرآیند درخواست پناهندگی و قبول درخواست در کشور ترکیه به همین سادگی است. مطابق قانون ترکیه فقط کسانی حق درخواست پناهندگی در جمهوری ترکیه را دارند که بنا به دلایلی همچون نژاد، مذهب، مرام سیاسی، ملیت و یا عضویت در یک گروه اجتماعی تحت تعقیب و شکنجه، خشونت یا مجازات اعدام قرار دارند.

نمودار آمار رسمی پناهندگان به ترکیه بر اساس کشور

این دسته از پناهجویان بایستی پس از ورود به خاک ترکیه به اداره کل مدیریت مهاجرت (DGMM) مراجعت کرده و درخواست پناهندگی دهند. مطابق قانون کشور ترکیه درخواستی که پناهجو در DGMM ثبت می کند درخواست حفاظت بین المللی نامیده می شود. در این بین، DGMM نیز متولی ارزیابی و تصمیم گیری درباره پرونده پناهجویان می باشد. چه حین و چه بعد از پذیرش درخواست، پناهجویان در ترکیه از حقوق و خدمات اولیه مثل کار، درمان و آموزش برخوردارند. اما در ادامه متقاضیان بایستی سختی های پناهندگی در ترکیه را نیز بجان بخرند:

  • تحمل شرایط دشوار زندگی در پناهگاه ها و مراکز اسکان
  • امکان دریافت پاسخ منفی و دیپورت از ترکیه
  • اعطای اقامت موقت و نه دائمی و نیز عدم دسترسی به تابعیت ترکیه
  • عدم تعهد دولت ترکیه جهت تهیه جا و مکان برای پناهندگان
  • تامین هزینه های زندگی شخصی توسط خود شخص پناهجو

کانادا جزء کشورهای مناسب پناهندگی

کشور کانادا را نیز می توان به عنوان یکی از کشورهای مناسب پناهندگی در نظر گرفت که در مقایسه با اغلب کشورهای جهان از شرایط خوبی برای زندگی پناهجویان برخوردار است. بر اساس قانون کشور کانادا، دولت این کشور می تواند به پناهجویان دارای شرایط ذیل وضعیت پناهندگی اعطاء نماید:

  • تحت تعقیب و شکنجه باشند
  • زندگی آنها در معرض خطر باشد
  • در معرض رفتار یا مجازات بیرحمانه باشند.

اما پناهجویان به محض رسیدن به قلمرو کشور کانادا می توانند فرآیند درخواست پناهندگی خود را شروع بکنند. این فرآیند شامل یکسری قوانین و مقررات حقوقی و اداری خاصی بدین شرح می باشد. در مرحله اول شخص پناهجو بایستی با مراجعه به اداره مهاجرت و تابعیت کانادا (IRCC) برای خود پرونده پناهندگی تشکیل دهد. این کار از طریق تکمیل فرم درخواست در IRCC امکانپذیر است. در مرحله بعدی کارمند اداره IRCC به عنوان ناظر بر پرونده پناهجو بر تکمیل مدارک لازم صحه می گذارد. سپس با تایید کارمند مذکور برای پناهجو وقت مصاحبه گرفته می شود. در مرحله پایانی و پس از انجام مصاحبه در زمان مقرر نیز نتیجه (مثبت یا منفی) به فرد متقاضی اعلام می شود. این فرآیند به صورت شماتیک از این قرار می باشد:

فرآیند درخواست پناهندگی در کانادا

اما زمانبر بودن این فرآیند، شرایط نامناسب مراکز اسکان موقت، احتمال ریجکت و دیپورت و نیز خطرات جانی و مالی حین سفر از معایب پناهندگی به کانادا است. از طرف دیگر، مزایا و امتیازات قوانین پناهندگی در کانادا حین و پس از تایید پناهندگی شامل موارد زیر می باشد:

  • امکان اخذ مجوز کار آزاد یا Open work permits برای کلیه اعضای خانواده
  • امکان تحصیل در کانادا و دریافت مجوز تحصیلی این کشور بشرط پذیرش از مدرسه یا دانشگاه کانادایی
  • عدم دریافت هزینه بابت معاینه پزشکی و یا مجوزهای صادره توسط دولت کانادا

شرایط پناهندگی در اروپا

در حال حاضر، بالاترین میزان پناهندگی مربوط به شهروندان سه کشور سوریه، کوزوو و افغانستان می باشد که غالبا به 3 کشور اروپایی آلمان، مجارستان و سوئد مسافرت می کنند. همان طوری که درجریان هستید اکثر این پناهجویان به خاطر وقوع جنگ های داخلی در کشور خود مجبور به ترک خانه و کاشانه شده و ریسک های این روش مهاجرتی را به جان خریده اند. اکنون به بررسی برخی از واقعیات تلخ مربوط به پناهندگی در اروپا 2024 می پردازیم:

واقعیات تلخ مربوط به پناهندگی در اروپا

جالب است بدانید که بیش از 90% از پناهجویان مخصوصا از آسیا و آفریقا خود را از طریق دریا به اروپا می رسانند. بنابراین، این پناهجویان با توجه به شرایط مسیر مسافرتی خود ممکن است که از یکی از کشورهای قبرس، یونان، ایتالیا، مالتا و یا حتی اسپانیا سربرآورند. در واقع این کشورها مقصد نهایی پناهجویان هم محسوب نشده بلکه آنها به عنوان پل ارتباطی بین پناهجویان و کشورهای مرفه و ثروتمندی مثل آلمان و سوئد نقش آفرینی می کنند.

انواع روش ها و بهترین کشورها برای مهاجرت قانونی در سال 2024

همان طوری که در مطالب فوق نیز گفته شد، به دلیل محدودیت های قانونی، فرآیند طولانی مدت، ریسک ها و خطرات احتمالی و مسائلی از این قبیل پناهندگی حتی به بهترین کشور جهن نیز به صلاح متقاضیان نیست. از همین رو نیز کارشناسان و وکلای مهاجرتی به متقاضیان مهاجرت به خارج مهاجرت با تکیه بر استعداد و توانایی خودشان را توصیه می کنند. مثلا کسی که مهارت و یا تخصص خاصی دارد می توان از طریق کار دست به مهاجرت بزند. و یا کسی که علاقه مند تحصیل در خارج است از طریق تحصیلی و نیز کسی که علاقه مند راه اندازی یک بیزینسی است از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت می تواند به کیس مهاجرتی خود بی اندیشد.

از نظر کیفیت زندگی نیز بهترین کیس ها برای مهاجرت عبارتند از:

بهترین کشورهای جهان از نظر کیفیت زندگی مهاجران

شرایط مهاجرت قانونی به خارج از کشور

مسیرهای زیادی برای مهاجرت به خارج از کشور وجود دارد که می توان به صورت قانونی از آن ها استفاده کرد و شرایط مناسب تری برای زندگی خود ایجاد کرد. بسیاری از محدودیت هایی که در مسیر مهاجرت پناهندگی وجود دارد، در مسیر مهاجرت قانونی وجود ندارد و افراد می توانند به راحتی مجوزهای زیادی را به دست آورند.

برای مثال مهاجرت به کانادا می تواند در یک بازه زمانی 3 ساله فرد را به اقامت دائم و در یک بازه زمانی 5 ساله به  پاسپورت این کشور برساند. در چنین شرایطی می توان گفت که انتخاب مهاجرت قانونی به این کشور می تواند مزایای بسیاری به همراه داشته باشد. از طرف دیگر مهاجرت به انگلستان نیز یک امتیاز بسیار ویژه است که به هزینه های نسبتا زیادی نیاز دارد اما باید به این نکته اشاره کرد که از نظر ارزش وضعیت مناسب تری را ایجاد می کند. ثبت شرکت در انگلستان یکی از مهم ترین مسیرهایی است که می تواند امتیازات زیادی را برای افراد ایجاد کند.

سوالات متداول درباب بهترین کشور برای پناهندگی

در پایان این مطالب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت به بررسی سوالات و ابهامات شما عزیزان درباره پناهندگی به بهترین کشور میزبان یعنی آلمان می رسیم:

  • بهترین کشورها برای پناهندگی در اروپا کدامند؟ مطابق گزارش کمیسریای عالی سازمان ملل متحد (UNHCR) شرایط پناهندگان در اروپا نسبت به کشورهای دیگر جهان نسبتا مناسب بوده و بهترین کشورها برای میزبانی پناهندگان آلمان، سوئد و مجارستان می باشند.
  • آیا روش پناهندگی در آلمان برای ایرانیان مناسب است؟ خیر. اصلا چنین نیست و پناهندگی عواقب سخت و جبران ناپذیر مادی و معنوی برای پناهجویان به همراه دارد.
  • آیا ترکیه را نیز می توان بهترین کشور برای پناهندگی دانست؟ خیر. پناهندگی در ترکیه شرایطی به مراتب سخت تری برای پناهجویان داشته و آنها از حداقل امتیازات نیز محروم می باشند.
  • قانون ناظر بر اعطای پناهندگی در کشور آلمان چیست؟ قانون اقامت آلمان یا Aufenthaltsgesetz قانون ناظر بر پناهندگی در کشور آلمان می باشد. مطابق قانون، پناهجویان ایرانی یا هر کشور دیگری بایستی به هنگام ورود به آلمان درخواست وضعیت پناهندگی خود را به گارد مرزی یا پلیس این کشور ارائه دهند.
  • انواع روش های مهاجرتی آسان و قانونی چیست؟ مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی و مهاجرت سرمایه گذاری از انواع روش های مهاجرت قانونی در جهان به شمار می رود.
  • بهترین کشورها برای مهاجرت قانونی در سال 2024 کدامند؟ از جمله این کشورها می توان به هلند، دانمارک، سوئیس، لوکزامبورگ، فنلاند و غیره اشاره کرد.
4.8/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *