ویترین

شرکت تعاونی

شرکت تعاونی

مزایای متعدد تشکیل شرکت تعاونی ما را بر آن داشت تا در این مقاله به تحلیل جامعی از نحوه ثبت این شرکت و نیز مزایا و معایب آن بپردازیم. در مورد این شرکت حتما باید بدانید که فلسفه وجودی آن کاملا متمایز از سایر ساختارهای شرکتی می باشد. درحالیکه فلسفه تشکیل اغلب شرکت های تجاری دست یابی به سود و منافع حداکثری است ولی فلسفه شکل گیری شرکت های تعاونی یا co-op بر پایه کمک متقابل می باشد. کمکی که هدف غایی آن تامین نیازمندی های مادی و معنوی تک تک اعضاء و ارتقای سطح رفاه آنهاست. برای کسب اطلاعات به روز درباب شرایط ثبت شرکت از هر نوع آن و در هر کشوری که مایل هستید، حتما با کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

  • هدف اصلی از تشکیل شرکتهای تعاونی چیست؟
  • شرایط مورد نیاز جهت تشکیل شرکت های تعاونی چیست؟
  • امتیازات شرکت های تعاونی چه می تواند باشد؟
  • آیا این شرکتها معایبی نیز دارند؟
  • چگونه می توان یک شرکت تعاونی تاسیس کرد؟
  • مراحل تشکیل شرکتهای تعاونی چیست؟

شرکت تعاونی از بهترین نوع شرکت ها

شرکت تعاونی یا Coperative business که در زبان انگلیسی با عنوان co-op نیز معروف است، یک نوع ساختار شرکتی بسیار متمایز از شرکت های دیگر است. در حقیقت هدف اصلی از تشکیل این نوع شرکت نه دستیابی به سود بیشتر حاصل از فعالیت تجاری بلکه هدف غایی همیاری و معاضدت کلیه اعضای شرکت برای تامین نیازمندی ها و ارتقاء وضعیت رفاهی هر یک از اعضا می باشد. پس فعالیت این نوع شرکت را می توان صرفا در راستای منافع اعضاء به حساب آورده و آنرا اساسا شرکتی با ماهیت غیرانتفاعی قلمداد کرد. نکته بعدی درباره این شرکت ها اینکه هم مالکیت و هم مدیریت شرکت در دستان خود اعضای تعاونی بوده و اعضاء مجاز به استفاده از محصولات و خدمات خود شرکت هستند. چراکه هدف اصلی از تاسیس این شرکتها در درجه اول تامین نیازها و حوائج اعضای شرکت می باشد و کسب سود در درجه دوم اولویتی قرار دارد.

معمولا نیز ساختار تعاونی ها از سه بخش مختلف به صورت ذیل تشکیل می شود:

  • مجمع عمومی
  • هیئت مدیره
  • بازرس شرکت

هر یک از بخش های فوق با هم دیگر بدنه شرکتهای تعاونی را تشکیل داده و هریک نیز وظایف و نقش هایی را برعهده دارند. معمولا مجمع عمومی از بین خود اعضا شرکت بوده و از اهم وظایف آنها رسیدگی به حساب سود و ضرر شرکت، تعیین سیاست ها و خط مشی های شرکت، انتخاب مدیریت و بازرسان و غیره میباشد. اما مسئولیت هیئت مدیره تعاونی ها کنترل امور شرکت و اجرای تصمیماتی است که مجمع عمومی اتخاذ می کند. نهایتا وظیفه بازرس یا بازرسان نظارت بر حسن اجرای تصمیم های مجمع و مقررات اساسنامه و نیز نظارت بر عملکرد هیئت مدیره و گزارش دهی به مجمع تعاونی می باشد.

هدف و مزایای ثبت شرکت تعاونی

مزایای ثبت یک شرکت تعاونی

یکی از بزرگترین امتیازات عضویت در شرکت تعاونی برابری یا تساوی حقوق اعضاء در مدیریت امور شرکت و برقراری کامل دموکراسی در اینگونه ساختار شرکتی می باشد. یکی دیگر از این امتیازات تامین نیازهای اعضای شرکت بدون به تاخیر انداختن درخواست فردی است. این نوع شرکت با ماهیت برابرخواهانه باعث ثبات بیشتر تعاونی نسبت به سایر ساختارهای شرکتی می گردد. همچنین اعضاء بدون اختلال در کار شرکت می توانند به شرکت آمده و از آن خارج شوند. در حقیقت اگر قرار است تغییری در شرکت ایجاد شود، آن تغییر توسط کل اعضای شرکت تایید یا رد می شود چراکه هر عضو فقط یک حق رای دارد.

گذشته از این، مسئولیت هر عضو شرکت محدود به سرمایه مربوطه وی می باشد همچنانی که منافع تعلق گرفته به اعضاء نیز متناسب با نسبت سرمایه آورده آنهاست. پس یکبار دیگر به امتیاز مهم و اصلی این شرکتها اشاره می کنیم که آن هم کنترل و مدیریت شرکت تعادنی توسط اعضای خود گروه است به جای اینکه مثل شرکت های دیگر توسط سرمایه گذاران کنترل شود. پس فلسفه کمک متقابل و روح برابری در تصمیم گیری برای سرنوشت شرکت تعاونی کاملا برقرار است.

مزایای ثبت یک شرکت تعاونی

معایب ثبت یک شرکت تعاونی

تشکیل شرکت های تعاونی معایبی نیز برای متقاضیان آنها درپی دارد. از مهمترین معایب اینگونه شرکت ها این است که به هنگام نیاز برای جذب سرمایه، ساختار تعاونی مشوق کمتری برای سرمایه گذاران دارد. همچنین اینگونه شرکت ها به خاطر عدم استقبال سرمایه گذاران بزرگ و به هنگام استقراض از بانک ها نیز با مشکلات عدیده ای در اختصاص اعتبار مواجه می شوند. این عوامل باعث آن می شود که این نوع شرکتها برای افراد دارای سرمایه های استارت آپی پایین ایده آل باشد.

زمانبر بودن فرآیند تصمیم سازی در اینگونه شرکتها نیز از دیگر چالش های پیش روی آنهاست چراکه قوانین اینگونه شرکت ها دخالت همه اعضا را در فرآیند تصمیم گیری الزامی می داند. از دیگر معایب این شرکت ها که مانع جدی در استقبال کارآفرینان هم تلقی می شود، عدم در اختیار داشتن مدیران حرفه ای است چراکه استخدام این مدیران هزینه های بالایی روی دست شرکت برجا می گذارد. پس شرکت های تعاونی یا co-op ها مدیران یا شاغلین حرفه ای را استخدام نمی کنند مگر اینکه یکی از اعضا دارای این خصوصیت باشد.

شرایط و مدارک لازم برای ثبت تعاونی

برای تشکیل موفقیت آمیز و ثبت راحت یک شرکت تعاونی، کارآفرینان یا سرمایه گذاران بایستی شرایط و الزامات مهمی را مدنظر قرار دهند. در مجموع رعایت فرآیند چند مرحله ای زیر برای ثبت موفق شرکت تعاونی یا co-op در هر کشوری الزامی است:

مراحل ثبت موفق شرکت تعاونی

در ابتداء باید گروهی از کارشناسان معین شوند و آنها باید بتوانند ارزش های اصلی و ماموریت کلیدی شرکت تعاونی را تعیین و نیز اعضای احتمالی را معین کنند. سپس، شما به همراهی گروه مذکور بایستی فرصت های موجود در بازار را مطالعه کنید تا چالش ها، امور مالی و هزینه های عملیاتی شرکت تعین شود. در مرحله بعدی تدوین اساسنامه شرکت برای تشکیل و ثبت شرکت الزامی است. همچنین در طی این زمان بیزینس پلن (Business plan) شرکت نیز با جزئیات هر چه تمام تهیه می شود. پس از ثبت و شروع به کار شرکت ، تامین بودجه مالی الزامی است. بودجه اولیه این شرکت ها نیز معمولا از خود اعضاء تعاونی تهیه می شود. دست آخر شرکت مورد نظر فعالیت خود را شروع می کند.

برای کسب اطلاعات جامع و به روز پیرامون اقامت اروپا با ثبت شرکت یا انواع ثبت شرکت در ترکیه با وکلای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید.

3.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *