ویترین

قاره آفریقا

قاره آفریقا

قاره آفریقا بیشتر در اذهان مردم به خاطر جاذبه های توریستی متنوع، منحصر به فرد و زیبا مخصوصا در کشور آفریقای جنوبی شهرت یافته است. اما تمام شهرت این قاره به داشتن چشم اندازهای طبیعی و یا سافاری معروف آن نیست بلکه این کشور دارای پتانسیل های عظیمی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی است. همچنین با توجه به شاخص توسعه انسانی پایین تر از متوسط جهانی این قاره هنوز راه طولانی در دست یابی به یک توسعه تمام عیار در پیش دارد.

کلا قاره آفریقا هم از نظر مساحتی و هم از نظر جمعیتی به عنوان دومین قاره جهان شناخته می شود. این قاره مساحتی در حدد 30.3 میلیون کیلومتر داشته و 6% از مساحت سطح کل جهان و حدود 16% از مساحت خشکی های جهان را به خود اختصاص می دهد و با جمعیت بالای یک میلیاردی خود نیز دومین قاره بزرگ جهان محسوب می شود. در این قاره بهترین و مرفه ترین و در عین حال گرانترین کشور آفریقای جنوبی است که کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت علاوه بر معرفی آفریقا به معرفی این کشور پیشرفته آفریقایی نیز می پردازند.

قاره آفریقا؛ دومین قاره بزرگ جهان

آفریقا یا Africa بعد از آسیا دومین قاره بزرگ هم از حیث جمعیتی و هم از لحاظ مساحت محسوب می شود. این قاره در حدود 30.3 میلیون کیلومتر مربع مساحت داشته و 6% از کل سطح زمین و 20% از مساحت خشکی های کره زمین را به خود اختصاص می دهد. این قاره همچنین با داشتن جمعیتی در حدود 1.3 بیلیون نفری در حدود 16% از کل جمعیت انسانی جهان را تشکیل می دهد. این قاره همچنین با میانگین سنی 30.4 از جوانترین جمعیت جهان نیز برخوردار است. تصویر زیر نشان دهنده موقعیت جغرافیایی و کشورهای تشکیل دهنده این قاره می باشد:

موقعیت جغرافیایی و کشورهای تشکیل دهنده قاره آفریقا

به لحاظ جغرافیایی نیز این قاره از شمال توسط دریای مدیترانه، از شمال شرقی بوسیله کانال سوئز و دریای سرخ، از جنوب شرقی با اقیانوس هند و از غرب نیز با اقیانوس اطلس محصور شده است. این قاره علااوه بر 54 کشور مستقل، 8 قلمرو و دو کشور مستقل خودخوانده همچنین شامل ماداکاسکار و جزایر کوچک دیگر است. از بزرگترین شهرهای این قاره می توان به قاهره، لاگوس، کینشازا، ژوهانسبورگ، کیپ تاون، آدیس آبابا، ابیجان، داکار، کانو، نایروبی و غیره اشاره کرد.

مصر؛ بزرگترین اقتصاد قاره آفریقا

هنوز هیچ کشور آفریقایی به سطح توسعه یافتگی کاملی دست نیافته و اقتصادهای اغلب کشورهای این قاره از نوع اقتصاد درحال توسعه می باشد. اما سطح این توسعه یافتگی و پیشرفت اقتصادی در تمام کشورهای آفریقایی یکسان نبوده و برخی از کشورها اقتصادی به مراتب برتر و بالاتری از دیگر کشورها دارند. به همین دلیل نیز صندوق بین المللی پول از شاخصی به نام شاخص سرانه قدرت خرید (PPP) برای رتبه بندی اقتصادهای کشورهای آفریقایی استفاده کرده و این کشورها را به صورت زیر دسته بندی می کند:

شاخص سرانه قدرت خرید در قاره آفریقا

همان طوری که در جدول فوق نیز مشخص است، کشور مصر با سرانه GDP حدود 1292.478 میلیون دلار در رتبه اول و در رتبه های بعدی نیجریه با 1075.694 میلیون دلار و آفریقای جنوبی با 761.824 میلیون دلار قرار می گیرند. بنابراین با توجه به توضیحات فوق می توان نتیجه گرفت که در حال حاضر مصر اولین و برترین اقتصاد کل قاره آفریقا می باشد.

مصر؛ بزرگترین اقتصاد قاره آفریقا

آفریقای جنوبی؛ مرفه ترین کشور قاره آفریقا

با اینکه هنوز شاخص توسعه انسانی HD در اغلب کشورهای آفریقایی به سطح میانگین جهانی نرسیده است اما برخی از کشورهای آفریقایی در تلاش برای نزدیک شدن به میانگین جهانی هستند. یکی از کشورهای پیشرو آفریقایی در دست یابی به سطح استاندارد رفاه اجتماعی و اقتصادی کشور آفریقای جنوبی است. بر اساس آمارهای موجود، آفریقای جنوبی هم از نظر شاخص کیفیت زندگی و هم از نظر شاخص قدرت خرید در رتبه اول قاره آفریقا قرار دارد. بعد از این کشور نیز کشورهای مراکش، مصر، کنیا و نیجریه در رتبه های بعدی قرار می گیرد. ابتداء در قالب نمودار زیر به بررسی سطح کیفیت زندگی در کشورهای آفریقایی می پردازیم:

سطح کیفیت زندگی در کشورهای آفریقایی

همچنین آفریقای جنوبی برترین کشور قاره آفریقا از نظر شاخص قدرت خرید PPP می باشد. واقعیتی که در نمودار آماری زیر نیز قابل مشاهده است:

شاخص قدرت خرید در بین کشورهای آفریقای جنوبی

گرانترین کشورهای آفریقایی کدامند؟

کشورهای قاره آفریقا را از منظر دیگری نیز می توان مورد سنجش و ارزیابی دقیق قرار داد و آن هم استفاده از شاخص هزینه زندگی می باشد. بر اساس شاخص هزینه زندگی در کشورهای آفریقایی در سال 2021 گرانترین کشور این قاره با عدد 42.87 کشور آفریقای جنوبی است. پس از این کشور نیز کنیا با رقم 40.21 و مراکش با 34.32 در رتبه های دوم و سوم قرار می گیرند. بر اساس برآوردهای آماری موجود متوسط ماهیانه هزینه زندگی هر فرد در آفریقای جنوبی بدون محاسبه کرایه منزل حدود 557$ (دلار) و با احتساب این آیتم کلا حدود 988$ (دلار) می باشد. این رقم در مقایسه با مقدار متوسط هزینه زندگی در کشورهای اروپایی یا آمریکایی بسیار پایین تر است.

یکی از کشورهای آفریقایی با شرایط کاری و بازار کار مناسب کشور آفریقای جنوبی است. در شرایط کنونی متوسط درآمد ماهیانه در آفریقای جنوبی حدود 29900 ZAR (راند) معادل 1930USD (دلار) می باشد. از سوی دیگر نرخ بیکاری سال 2021 در این کشور آفریقایی نیز حدود 32.5% می باشد. اخیرا این کشور به دلیل کمبود نیروی کار متخصص با صدور ویزای کاری آفریقای جنوبی با عنوان Critical Skill Workers Visa سعی در جذب این نیروها دارد. پس برای اطلاع دقیق از لیست مشاغل مورد نیاز آفریقای جنوبی و نیز شرایط اخذ ویزای مذکور می توانید با مشاورین برتر ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *