مهاجرت

سختی های ویزای آمریکا

سختی های ویزای آمریکا

مهاجرت به آمریکا برای برخی افراد رویا محسوب می شود اما مسیر این مهاجرت هموار نیست و شما با سختی های ویزای آمریکا مواجه خواهید شد. مطمئنا، مطالعه مقالات موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت بهترین گزینه جهت فائق آمدن بر این سختی های ویزای آمریکا می باشد. ساختار مقاله طوری سازماندهی شده است که شما به پاسخ سوالتان برسید. شهروندان کشورهای خارج از ایالات متحده که بدنبال ورود به آمریکا هستند، بایستی ابتدا ویزای آمریکا U.S. visa را اخذ بکنند. ویزای آمریکا در پاسپورت مسافر یا مدرک مسافرتی صادره از کشور مبدا مسافر، قرار داده می شود.

با با همراه داشتن ویزای آمریکا به راحتی می توانید به بندر، فرودگاه یا گذرگاه مرز زمینی رفت و آمد کنید. همچنین با این ویزا، می توان از بازرسان گارد مرزبانی ملی DHS/CBP خواست تا وارد خاک آمریکا شوند. نوع ویزایی که می توان اخذ نمود به 2 مساله بستگی دارد، قانون مهاجرت آمریکا و هدف از سفر. 2 دسته اصلی ویزاهای آمریکا وجود دارند:

  • ویزاهای غیر مهاجرتی: برای مسافرت به ایالات متحده به صورت موقتی
  • ویزاهای مهاجرتی: برای مسافرت جهت زندگی دائمی در آمریکا

پروسه درخواست ویزای غیر مهاجرتی آمریکا

با توجه به دسته بندی ویزاهای آمریکا، پروسه درخواست شامل 2 دسته پروسه درخواست ویزای غیر مهاجرتی آمریکا و پروسه درخواست ویزای مهاجرتی آمریکا می شود. بنا به روال اداری، هر 2 نوع درخواست ویزای آمریکا در سفارت یا کنسولگری آمریکا در کشور مبدا انجام می شود. مراحل درخواست به شرح زیر است:

مرحله 1مرحله 2مرحله 3مرحله 4مرحله 5مرحله 6مرحله 7
پر کردن فرد DSپرداخت هزینه درخواستزمانبندی مصاحبه ویزاتکمیل پرونده مدارکحضور در مصاحبه ویزاپر کردن فرم DS-160 (این فرم، درخواست ویزای غیر مهاجرتی آنلاین است و حاوی اطلاعات شخصی فرد است و به هنگام تحویل آن، برای وی صفحه و کد تایید ایجاد خواهد شد)پرداخت هزینه درخواست که میزانش از 160$ تا 250$ (دلار آمریکا) متغیر است

دقت نمایید که علاوه بر هزینه های درخواست ویزا، از فرد درخواست میشود تا حق الزحمه های صدور ویزا را هم پرداخت نماید.


زمان بندی مصاحبه ویزا و تکمیل پرونده آمریکا

در حقیقت، انجام مصاحبه بعد از تحویل فرم DS-160 می باشد. برای انجام این مصاحبه اجباری، می بایست وقت ملاقات را با کنسولگری آمریکا زمان بندی بکنید. در روز مصاحبه، نامه تایید مصاحبه را بایست به همراه داشته باشید. مدارک لازمی که بایست در هنگام حضور در مصاحبه ارائه دهید به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر
  • نامه و کد تایید فرم DS-160
  • 1 قطعه عکس
  • نامه قرار مصاحبه
  • رسیدهای پرداخت هزینه

مرحله نهایی در پروسه درخواست ویزای غیر مهاجرتی، مصاحبه ویزاست. ماموری که با وی مصاحبه می کند، از او سوالاتی راجع به پیشینه و دیگر جزییات مربوطه بر مبنای ویزای درخواستی می پرسد. در صورتی که فردی برای کار به آمریکا می رود، مصاحبه ممکن است که طولانی تر از مصاحبه کسی باشد که به نیت گردشگری به آمریکا می رود. پس از این مرحله می بایست منتظر رسیدگی به درخواست بمانید.

انواع ویزای آمریکا

ویزاهای آمریکا در انواع مختلف خود به دو دسته کلی ویزای مهاجرتی (Immigrant) و ویزای غیرمهاجرتی (Nonimmigrant) تقسیم می شوند. در حقیقت، تفاوت اصلی بین این دو دسته ویزا در مدت زمان اقامت دارندگان آنها است. به خاطر داشته باشید که ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا موقتی هستند و دارندگان آنها پس از اتمام اعتبار ویزای خود بایستی کشور آمریکا را ترک کنند. اما ویزاهای مهاجرتی یا همان گرین کارت ها دائمی هستند و دارندگان آنها بدون هیچ محدودیتی می توانند در آمریکا مانده و به فعالیت خود مشغول شوند.

انواع ویزای کشور آمریکا

اکنون که با دو دسته کلی روادید ایالات متحده آشنا شدید، بهتر است که در جریان انواع ویزای آمریکا در سال 2024 نیز قرار گیرید. لیست انواع ویزای این کشور عبارتند از:

نوع ویزازیردسته ها
ویزاهای ویزیتور (گردشگری)ویزای B1 جهت ویزیت های تجاری یا بیزینس
ویزای B2 برای ویزیت های گردشگری
ویزاهای دانشجوئیویزای F1 برای اهداف تحصیلی
ویزای F2 بستگان دارندگان ویزای F1
ویزای M1 برای اهداف کارآموزی
ویزاهای ویزیتور تبادلیویزای J1
ویزای Q
ویزاهای کار موقتیویزای H1B (مخصوص افراد استخدامی در رشته های با تخصص بالا)
ویزای H1B1 (مخصوص شهروندان شیلی و سنگاپور)
ویزای H-2A (ویژه کارگران زراعی موقتی از کشورهای خاص)
ویزای H-2B (ویژه کارگران فصلی)
ویزای H-3 (مخصوص کارآموزان)
ویزای L1 (صادره برای مدیران بین شرکتی)
ویزاهای O (مخصوص نخبگان علمی و هنری و بستگانشان)
ویزاهای P برای ورزشکاران
ویزاهای TN/TD برای اتباع مکزیکی یا کانادایی
ویزاهای E3 برای اتباع استرالیایی
ویزای I برای نمایندگان رسانه های خارجی و روزنامه نگاران
ویزاهای سرمایه گذارE1 و E2
ویزاهای رسمی و دیپلماتیکA1 و A2
ویزا برای قربانیان جنایت و خشونت انسانیT و U
ویزاهای ترانزیت و اعضای خدمهC و D
ویزاهای خانوادگی اسپانسردارF2A، F2B، IR-2، IR5، F1، F3،F4، K3، IR1 و CR1

سختی های پروسه درخواست ویزای مهاجرتی آمریکا

پروسه مراحل درخواست ویزای مهاجر آمریکا به شرح روبرو است: فرستادن معرفی نامه، انتخاب یک عامل، پرداخت حق الزحمه ها، تحویل درخواست ویزا به همراه مدارک لازم، حضور در مصاحبه و پر کردن معرفی نامه. در صورتی که ویزای مهاجر را بر پایه تجدید دیدار با خانواده یا استخدام درخواست دهید، خانواده یا کارفرما در آمریکا بایست که معرفی نامه برایتان در USCIS تحویل دهند. در صورت پذیرش معرفی نامه، به مرکز ویزای ملی (NVC) هدایت می شوید. NVC با صدور یک نامه تایید، شما را به مصاحبه برای ویزا هدایت می کند.

بررسی سختی های ویزای آمریکا

سختی های ویزای آمریکا در سال 2024

در رابطه با سختی های ناشی از فرآیند اداری در سال 2024، این سختی ها و مشکلات را می توان به 2 دسته تقسیم بندی کرد:

  1. به واسطه عامل زمان: همانند حجم کاری بالای کنسولگری و زمان انتظار زیاد، زمانبندی مصاحبه ها و آماده سازی مدارک و انطباق خود با شرایط و نیازمندی ها
  2. به واسطه صلاحیت: واجد شرایطی که توسط استانداردهای مقرر قانون ایالات متحده تشخیص داده می شود.

هر کدام از این عوامل میتواند برای پرونده متقاضی ایجاد ریسک نماید و نهایتا فرد توانایی برنامه ریزی مطمئن را تا حدود زیادی از دست خواهد داد.

موفقیت آمیزترین راه برای مهاجرت به آمریکا

در حال حاضر موفقیت آمیزترین روش برای مهاجرت به کشور آمریکا از طریق تحصیل است. دانشجویان، خصوصا کسانی که تمکن مالی خوبی دارند و موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های مطرح آمریکا شده اند، شانس بسیار بالایی برای ورود به این کشور خواهند داشت. در نهایت دانشجویان باید پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های آمریکا، شخصا یا به کمک موسسات کاریابی به دنبال کار باشند. از جمله بهترین و مطرح ترین موسسات کاریابی در آمریکا می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • Alliance Recruitment Agency
  • Indeed
  • Career Builder
  • Dice
  • Glassdoor

نحوه درخواست ویزای تحصیلی آمریکا (F1 Visa)

روادید نام آشنا و معروف در بین دانشجویان بین المللی که دانشجویان با اخذ آن می توانند ضمن تحصیل قانونی در کشور آمریکا همچنین از مزایای متعدد برخورداری از این ویزا نیز مثل انجام کار دانشجوئی بهره گیرند. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، مرحله اول و اصلی درخواست این ویزا درخواست پذیرش از دانشگاه مورد تایید SEVIP می باشد. در مرحله دوم و پس از ثبت و ایجاد رکورد درخواست در سامانه SEVIP، فرم I-20 توسط دانشگاه مربوطه (DSO) صادر می شود. مرحله سوم مربوط به پرداخت هزینه SEVIP در سایت FMJFee.com می باشد.

سپس در گام بعدی دانشجو با به همراه آوردن فرم I-20 و مدارک لازمه به سفارت آمریکا مراجعه و درخواست ویزای تحصیلی آمریکا می کند و در صورت تایید به ویزای F1 آمریکا دست می یابد:

نحوه درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

نحوه درخواست ویزای کاری آمریکا (H1-B)

ویزای H1-B آمریکا یا همان ویزای کاری آمریکا یک ویزای تخصصی و مخصوص کارگران ماهر و متخصصان دانشگاهی است که دارای سابقه کاری و مدرک معتبری هستند. این روادید نیز توسط USCIS تایید و از طریق سفارت آمریکا به متقاضیان اعطاء می گردد. اما شرط مهم و اساسی در زمینه نحوه درخواست این ویزا وجود پیشنهاد کاری و به تبع داشتن کارفرما یا Employer معتبر می باشد. چراکه کارفرما آغازگر فرآیند درخواست ویزا و انجام دهنده مکاتبات با ادارات ذیربط برای اخذ مجوز کار می باشد. شما در نمودار زیر می توانید با مراحل مختلف درخواست این نوع ویزای مهم آمریکا در سال 2024 آشنا شوید:

نحوه درخواست ویزای کاری آمریکا (H1-B)

نحوه درخواست ویزای توریستی آمریکا (B2 Visa)

همان طوری که در جدول انواع ویزاهای کشور آمریکا در فوق نیز بیان شد، ویزای ویزیتور آمریکا نوع B به دو دسته کلی ویزای بیزینس یا ویزای B1 و ویزای توریستی یا ویزای B2 دسته بندی می شود. در کل فرآیند درخواست این دو ویزا مشابه هم است. همان طوری که در دیگرام زیر هم مشاهده می شود، مرحله اول از این فرآیند، درخواست ویزای آمریکا با تکمیل فرمی به نام فرم DS-160 می باشد.

مرحله دوم از این پروسه مربوط به درخواست آنلاین وقت سفارت از طریق سایت وزارت کشور آمریکا می باشد. در مرحله بعد، متقاضیان خود را برای ارائه اطلاعات بیومتریک یعنی عکسبرداری چهره و انگشت نگاری و در ادامه انجام مصاحبه آماده می کنند. در نهایت پس از انجام مصاحبه با آفیسر سفارت آمریکا در استانبول یا دبی، متقاضیان می توانند نتیجه درخواست ویزای خود را دریافت کنند.

پس کل فرآیند درخواست ویزای این کشور در سال 2024 از این قرار است:

نحوه درخواست ویزای توریستی آمریکا (B2 Visa)

عدم صلاحیت متقاضیان آمریکا

معمولا برخی از متقاضیان مشمول عدم صلاحیت برای دریافت ویزا می شوند. این افراد شامل اشخاص ذیل هستند:

  • کاملا درخواست ویزا را پر نکند یا همه مدارک لازمه پشتیبان را فراهم نکند.
  • برای دسته ویزای مورد درخواست صلاحیتی را ثابت نکند.
  • محکوم به جرمی شامل فساد اخلاقی شود.
  • متهم به قاچاق مواد مخدر باشد.
  • دارای 2 یا چند محکومیت با قرار حبس 5 سال یا بیشتر باشد.
  • مدرک تمکن مالی کافی در آمریکا را نتواند اثبات بکند.
  • حقیقت موضوع را برعکس جلوه دهد یا مرتکب جعل برای اخذ ویزا گردد.
  • در گذشته به مدتی طولانی تر از آنچه برای اقامت مهلت داشته در این کشور حضور داشته است.

اصولا اخذ ویزاهای خارجی چند مرحله ای بوده و سختی های خاص خود را دارد. اخذ ویزای آمریکا هم از این قاعده مستثنی نیست. البته سختی های ویزای آمریکا اگرچه هنوز هم وجود دارد اما در قیاس با ریاست جمهوری قبلی آمریکا ساده تر شده است. برای موفقیت ما به شما پیشنهاد می کنیم که از مشاوره های حرفه ای وکلای با تجربه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در خصوص مهاجرت به انگلیس، کانادا، دانمارک و غیره بهره ببرید.

سوالات متداول درباره سختی های ویزای آمریکا

اما اهم سوالات شما درباب ویزای این کشور عبارتند از:

  • شهروندان کدام کشور برای ورود و انجام هر گونه فعالیتی در آمریکا معاف از اخذ ویزا هستند؟ فقط کانادایی ها در جهان از این امتیاز مهم برخوردار هستند.
  • انواع ویزای آمریکا چیست؟ ویزاهای این کشور در انواع مختلف خود به دو دسته کلی ویزای مهاجرتی (Immigrant) و ویزای غیر مهاجرتی (Nonimmigrant) تقسیم می شوند. در حقیقت، تفاوت اصلی بین این دو دسته ویزا در مدت زمان اقامت دارندگان آنها است.
  • هزینه ویزای کشور آمریکا در سال 2024 چقدر است؟ هزینه درخواست ویزای غیرمهاجر به مبلغ 185$ (دلار) می باشد. این شامل ویزاهای توریستی، دانشجویی و ویزای ایکسچینج می باشد. اما هزینه ویزاهای مبتنی بر پتیشن یا درخواست مثل ویزاهای کاری یا مذهبی آمریکا حدود $205 (دلار)، هزینه ویزاهای K در حدود $265 (دلار) و هزینه ویزاهای E آمریکا نیز در حدود $315 (دلار) است.
  • شرط مهم برای اخذ ویزای کاری یا ویزای H1-B چیست؟ شرط مهم و اساسی در زمینه نحوه درخواست این ویزا وجود پیشنهاد کاری و به تبع داشتن کارفرما یا Employer معتبر می باشد.
  • فرم درخواست ویزای این کشور چیست؟ فرم درخواست یا فرم DS-160 می باشد.
5/5 - (10 امتیاز)

2 دیدگاه برای “سختی های ویزای آمریکا

  1. یداله گفت:

    سلام. میشه بفرمایین با مدرک لیسانس عمران چطور از دانشگاههای امریکایی اپلایشون گرفت؟ شرایط 2019 دانشگاههای فنی آمریکا چیه و زبان چه نمره ای مکیخواهد ؟ ممنون

    1. ف.فرجی گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما از شرایط اصلی پذیرش در آمریکا بررسی مدرک زبان آیلتس و یا تافل و معدل و ریز نمرات شما هست، در کل اگر پذیرش بگیرید ویزای آمریکا به دلیل وجود ترامپ و اینکه شما ایرانی هستید فوق العاده ریسک پذیر هست و شما میتونید برای کانادا اقدام کرده سپس به آمریکا بروید که ریسک نداشته باشید برای اطلاعات بیشتر با شماره های موسسه تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *