اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

کشور ترکیه از لحاظ فرهنگی با کشور جمهوری اسلامی ایران مطابقت دارد. همین امر باعث تقاضای بسیاری از ایرانیان به اقامت در ترکیه شده است.

در نظام حقوقی کشورها، ازدواج راهی جهت اخذ تابعیت و اقامت آن کشور است. ترکیه نیز مانند سایر کشورها قانون اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج را داراست.

فردی که با فردی دیگر در ترکیه ازدواج کند، سند ازدواج بین‌المللی به آنها اعطا می‌گردد.

 در گذشته، این امتیاز فقط به ازدواج با یک مرد تعلق می‌گرفت. اما امروزه نظام حقوقی دچار تغییر شده است. اکنون فردی در صورت ازدواج با فردی از کشورهای خارجی (زن یا مرد)، می‌تواند اقامت آن کشور را بگیرد.

ادامه مقاله را به بررسی بیشتری در این مورد اختصاص می‌دهیم.

 

شرایط اخذ اقامت از طریق ازدواج

شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج متفاوت است. چنانچه یکی از زوجین یا هر دوی آنها از اتباع ایرانی باشد، شرایط به شکل دیگری رقم می‌خورد. سپس باید با مراجعه به کنسولگری در ترکیه، گواهی تجرد اخذ نموده و به وزارت امور خارجه جهت تایید، ارائه نماید.  

یک دوشیزه ایرانی، جهت ازدواج می‌بایست دارای گواهی اجازه پدر باشند. بنابراین ارائه این گواهی یا گواهی فوت پدر به کنسولگری الزامی است.

درصورتیکه عقد رسمی و قانونی طرفین در ترکیه انجام گرفت، از این پس، آنان قانونا زن و شوهر تلقی می‌گردند. برای ثبت رسمی و قانونی این ازدواج در ایران، می‌بایست سند عقد را جهت ثبت به کنسولگری ایران ارائه نمایند.

در صورتیکه فردی با یکی از شهروندان ترکیه ازدواج کند، می‌تواند ظرف مدت 3 الی 5 سال اخذ اقامت نماید.

 

نکات اخذ اقامت از طریق ازدواج

  • عمل ازدواج باید واقعی صورت گیرد. بدین معنا که نباید ازدواج به شکل صوری انجام شود. این مهم در کشور ترکیه بسیار اهمیت دارد. در صورت اثبات صوری بودن ازدواج فرد، دولت ترکیه حق شهروندی او را باطل می‌نماید.

چراکه ازدواج او صرفا به قصد اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج و در نتیجه اخذ حق شهروندی بوده است.

  • هر یکی از طرفین ازدواج، نبایستی جزو پناهندگان این کشور باشند.
  • همان‌طور که در بالا اشاره شد، اخذ اقامت پس از ازدواج، مدت 3 تا 5 سال طول می‌کشد. بنابراین متقاضی می‌بایست در این بازه زمانی خارج از خاک ترکیه اقامت نماید.

سفرهای او به ترکیه در این مدت، صرفا از طریق گردشگری و توریستی امکان‌پذیر است. ضمنا سفرهای توریستی او به ترکیه نباید از 89 روز بیشتر باشد.

  • سن ازدواج برای دختران و پسران ترکیه، 18 سال تمام می‌باشد. در این صورت می‌توانند بدون اخذ اجازه والدین ازدواج کنند.
  • در شرایط خاص ممکن است اجازه ازدواج به شخص زیر 18 سال از سوی دادگاه صادر گردیده باشد. در این صورت گواهی رضایت والدین یا قیم جهت ارائه الزامی است.
  • ازدواج طرفین که از بستگان نزدیک یکدیگر هستند، امکان‌پذیر نیست.

 

نحوه ازدواج در ترکیه چگونه است؟‌

ازدواج و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج تابع قوانین خاصی است. چنانچه هر دوی طرفین هموطن باشند، ازدواج از طریق مامور کشور ترکیه یا کنسولگری انجام می‌پذیرد.

ابتدا طرفین می‌بایست مدارک لازم جهت ازدواج را به اداره مربوطه ارائه نموده و جهت ازدواج نوبت بگیرند. سپس در وقت و مکان مقرر حضور یافته و مراحل عقد و ازدواج انجام شود.

به طور کلی شرایط عقد و ازدواج در ترکیه به شرح زیر است:

  1. مراجعه به کنسولگری کشور اتباع خارجی
  2. تایید شدن از سوی وزارت امور خارجه کشور ترکیه
  3. انجام آزمایش خون طرفین (انجام آزمایش خون جهت ازدواج در بیمارستان‌های دولتی کشور ترکیه رایگان است)
  4. امضا نمودن فرم‌های مخصوص ازدواج در دفاتر ثیت اسناد رسمی کشور ترکیه. (این فرم‌ها توسط شهرداری‌ها صادر می‌گردد و در دفاتر اسناد رسمی به ثبت و تایید می‌رسید.

ضمنا ترجمه پاسپورت در این مرحله الزامی است.

  1. تعیین وقت قبلی جهت انجام مراسم عقد رسمی (مراسم عقد در شهرداری انجام می‌گردد. چنانچه تصمیم دارید در جایی غیر از شهرداری برگزار گردد، می‌بایست حق ایاب و ذهاب عاقد را بپردازید)

نکات مهم ازدواج در ترکیه چیست؟

نکات مهم درخصوص ازدواج و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج عبارتند از:

  1. ثبت رسمی عقد در کشور ایران (در این مرحله اکنون شما زن و شوهر هستید. حال می‌بایست مدارک عقد خود در ترکیه را به کنسولگری ایران ارائه نمایید. سپس با عقد دینی و شرعی که در فرهنگ ایران تعریف شده است، ازدواج خود را در ایران ثبت نمایید)
  2. مهریه جزو احکام دینی و شرعی جهت نکاح زوجین است که می‌بایست در هنگام عقد مشخص گردد. نکته قابل توجه این است که در کشور ترکیه، مبلغ مهریه در مقایسه با ایران کمتر است.
  3. مردم ترکیه مسلمان هستند. بنابراین علاوه بر مراسم ازدواج در شهرداری‌ها، به رسوم دینی و شرعی نیز معتقد و پایبند می‌باشند.

لذا پس از پایان مراسم در شهرداری، نزد امام جماعت رفته و صیغه و تعیین مهریه را انجام می‌دهند. در کشور ترکیه به این نوع ازدواج، امام نکاحی می‌گویند.

 

مدارک لازمه ازدواج در ترکیه کدامند؟ 

مدارک لازم جهت ازدواج در ترکیه به شرح ذیل می‌باشد:

  • ارائه پاسپورت و شناسنامه طرفین
  • تعداد 4 الی 6 قطعه عکس
  • ارائه گواهی تجرد که مجرد بودن طرفین را به اثبات برساند (در مورد زنان مطلقه، می‌بایست مدت 300 روز از زمان طلاق آنها گذشته باشد)

این گواهی از سوی کنسولگری کشور خود فرد صادر می‌گردد. ناگفته نماند صرفا صاحب شناسنامه حق درخواست گواهی تجرد را دارد.

  • ارائه گواهی تولد طرفین (برای یک ایرانی، ارائه شناسنامه حکم گواهی تولد را دارد)
  • سن ازدواج در ترکیه برای پسران 17 سال و برای دختران 15 مورد تایید است. (به شرط ارائه گواهی رضایت والدین)
  • طرفین از کشورهای خارجی، می‌بایست نامه‌ای مبنی بر محل اقامت خود همراه با تاریخ ورود و خروج تسلیم نمایند.
  • ارائه گواهی سلامت طرفین
  • کلیه مدارک ذکر شده طرفین می‌بایست به زبان ترکی ترجمه و ضمیمه گردد.

در صورتی که قصد مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج را دارید، با مشاوران متخصص ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس بگیرید. آنها با راهنمایی‌های حرفه‌ای شما را در انجام این امر یاری می‌رسانند. از این طریق با خیالی آسوده به اخذ اقامت دائم در این کشور اقدام نمایید.