اخذ اقامت روسیه از طریق تولد

اخذ اقامت روسیه از طریق تولد

روشهای مختلفی برای اخذ اقامت روسیه وجود دارد. یکی از این روشها، اخذ اقامت روسیه از طریق تولد می باشد که ما در این مقاله به شرح آن می پردازیم.

وکلا و کارشناسان کارآزموده و تراز اول موسسه سفیران سروش سعادت می توانند،
جزییات بیشتری درباره فرایند درخواست و اخذ مجوز اقامت روسیه را از طرق مختلف در اختیار شما قرار دهند.

 

 

مجوز اقامت در فدراسیون روسیه

مجوز اقامتی Residence Permit در واقع سندی اعطا شده به یک فرد خارجی است که حق اقامت موقتی را به او در فدراسیون روسیه می دهد.

برای اشخاص خارجی و مهاجرین سایر کشورها که قصد اخذ تابعیت روسی را دارند،

در اکثر موارد بدست آوردن مجوز اقامتی یک شرط الزام آور و ضروری می باشد.

 

 

انواع مجوز اقامت در روسیه

در روسیه، دو نوع اقامت برای یک فرد خارجی وجود دارد:

  • اقامت موقتی (Temporary resident permit)
  • اقامت دایمی (Permanent resident permit).

در ضمن، اقامت دایمی را تنها می توان پس از داشتن اقامت موقتی (به مدت حداقل 2 سال) بدست آورد.

 

 

مجوز اقامت موقتی در روسیه (TRP)

مجوز اقامت موقتی به یک شهروند خارجی امکان زندگی در روسیه را به مدت سه سال، تحت وضعیت تصدیق-مجدد هر ساله مجوز می دهد.

درخواست تا اخذ این مجوز هم درحدود ۶ ماه طول می کشد.

این تاییدیه توسط اداره خدمات مهاجرت فدرال (FMS- Federlanaya Migracionnaya Sluzba) صادر می شود.

شرایط برای دریافت مجور اقامت موقتی در زیر بیان می شود و حداقل یکی از آنها بایست که بر فرد متقاضی صدق بکند:

  • با یک شهروند دارای تابعیت روسی ازدواج بکند؛
  • در روسیه متولد شود (که موضوع بحث این مقاله است)؛
  • خدمت نظامی در فدراسیون روسیه انجام داده باشد؛
  • یک فامیل دارای تابعیت روسیه (بزرگسال، کودک، یا والدین) داشته باشد؛
  • سرمایه ویژه ای را در روسیه سرمایه گذاری کرده باشد (این گزینه لازم است که توسط قانون فدرال تعیین شود).

در صورت اخذ این مجوز، شما نمی توانید کشور را به مدت بیش از ۳ ماه ترک کنید

و در اینصورت شما لازم است که برای اخذ ویزای ورود/خروج اقدام بکنید.

 

مدارک موردنیاز:

  • فرم درخواست؛
  • چهارتا عکس؛
  • پاسپورت معتبر؛
  • مدرک درآمدی؛
  • مدرک پزشکی دال بر اثبات ناقل نبودن بیماری HIV یا هر بیماری عفونی و نیز عدم اعتیاد به مواد.

 

 

مجوز اقامت دایمی در روسیه (PRP)

این مجوز را می توان پس از گذشت دو سال اقامت در روسیه با مجوز اقامت موقتی دریافت کرد.

این یک مجوزبرای یک دوره پنج ساله است و می تواند بنا به خواست متقاضی به دفعات متعدد تمدید شود.

 

مدارک موردنیاز

– گواهی تولد؛

ـ ۴ عکس متناسب با پاسپورت؛

– مدرک درآمدی اعضای خانواده تان که نشانگر ساپورت مالی شما باشد؛

ـ مدرک خانه؛

ـ پاسپورت یا مدرک هویتی دیگر؛

ـ مدرک پزشکی دال بر اثبات عدم انتقال بیماری HIV یا هر بیماری عفونی و نیز عدم اعتیاد به مواد.

ـ مدرک مهارت در زبان روسی، دانش تاریخ روسی، و مبانی فدراسیون روسیه.

 

 

تفاوت مجوز اقامت دایمی و موقتی؟

تفاوت اصلی بین مجوز اقامت موقتی و دایمی در این است که  مجوز اقامت موقتی به مدت پنج سال  اعتبار دارد ولی مجوز اقامت دایمی را می توان تمدید کرد.

 

 

اخذ اقامت روسیه از طریق تولد

در حقیقت، اقامت از طریق تولد در روسیه جزو شرایط هر دوی اقامت های موقت و دایمی در روسیه می باشد.

که در صورت تامین این شرط، فرد می تواند اقامت روسیه را درخواست ودریافت بکند.

 

 

شرایط و نیازمندی های اخذ اقامت روسیه از طریق تولد

اساسا، در رابطه با صلاحیت کودک برای اقامت روسیه از طریق تولد دو نکته وجود دارد:

مکان تولدش و تابعیت پدر و مادرش. قانون تابعیت روسیه گزینه های مختلف زیر و ترکیباتی از این دو فاکتور را فهرست می کند.

کودک می تواند اقامت روسی را بر مبنای تولد اخذ بکند، در صورتی که در روز تولدش:

  • هر دوی والدین یا یکی از والدین کودک جزو شهروندان روسیه باشد ( در این مورد مکان تولد نامربوط است).
  • یکی از والدین تبعه کشور روسیه باشد، در صورتی که یکی دیگر، فردی بدون تابعیت باشد و یا مکان ش نامعلوم باشد،
  • یا که او به عنوان یک شخص گم شده یا مفقود شناخته شود ( مکان تولد کودک نامربوط است).
  • یکی از والدین تبعه کشور روسیه باشد، در صورتی یکی دیگر، فردی با ملیت خارجی باشد و کودک آن ها در کشور روسیه به دنیا آمده باشد.
  • یکی از والدین شهروند روسی باشد، درحالیکه دیگری ملیت خارجی داشته باشد و کودک خارج از روسیه متولد شده باشد
  • و برای او تابعیت یک کشور خارجی اعطا نشده باشد.
  • هر دوی والدین یا یکی از والدین کودک از ملیت های خارجی باشد و در روسیه زندگی بکند و کودک متولد خود روسیه باشد،
  • و کشوری که والدین کودک جزو شهروندان آن می باشد به کودک تابعیت اعطا نکند.
  • کودک در روسیه باشد و والدین هر دو نامعلوم باشد و در عرض شش ماه از کشف کودک اقدامی نکنند.

 

 

نحوه درخواست

والدین کودک در وهله نخست باید فرم درخواست و مدارک لازم را به اداره محلی خدمات مهاجرت فدرال روسیه در محل ثبت نامشان یا به بخش کونسولی سفارت روسیه (اگر کودک متولد خارج از روسیه باشد) تحویل بدهند.

 

 

فرایند رسیدگی به درخواست

نکته مهم اینکه کودک بطور اتوماتیکی شهروند روسی محسوب نمی شود و اقامت روسیه را اخذ نمی کند،

چراکه وجود زمینه های فهرست شده در فوق واقعیت کسب اقامت را تشکیل نمی دهد.

جهت اطمینان از این واقعیت که آیا کودک اقامت دایمی روسیه را  به صورت رسمی و تایید شده می گیرد یا خیر،

بایستی که همه نیازمندی های قید شده در قانون تامین شود.

هر دوی مجوزهای اقامت دایمی و نیز پاسپورت های روسی توسط اداره کل امور مهاجرت (GUVM) رسیدگی و صادر می شود و حداکثر زمان صدور این مجوزها ۶ ماه است.

 

 

هزینه های درخواست

هزینه  درخواست اقامت روسی R3500  می باشد.

افراد یا شهروندان از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و نیز کودکان بدون والدین از پرداخت این هزینه معاف می باشند.

در ضمن، هزینه پاسپورت روسی برای بزرگسالان R3500 و برای کودکان این هزینه در حدود R1500  می باشد.

 

 

توصیه وکلا

اخذ اقامت روسیه از طریق تولد برای اکثر مهاجران کاری دشوار است.

هرکسی که درخواست چنین مجوزی را بدهد، بایستی تشریفات قانونی و اداری خاصی را بجا آورد.

این درخواست هم بایست که به تایید مرجع مشخص شده قانونی برسد.

قبل از اقدام ، لطفا با وکلای پایه یک دادگستری و مشاورین با تجربه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس گرفته  و از مشاوره رایگان تلفنی برخوردار شوید.