اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج

اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج یکی از راه های مهاجرت به این کشور است. متقاضیان از طریق ازدواج می‌توانند اقامت سوئد را اخذ کنند.

به دلیل سخت شدن شرایط پناهندگی، مهاجرت از این راه به کشورهای اروپایی از جمله سوئد دشوار است. در حال حاضر راه‌های تحصیل و ازدواج مشتاقان بسیاری پیدا کرده است.

مهاجرت و اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج هزینه بسیار زیادی دارد و برای متقاضیان ثروتمند راه مناسبی است. چون اکثرا مردان، تأمین هزینه‌های یک زندگی را بر عهده دارند، اوضاع برای زنان کمی متفاوت است و این راه می‌تواند گزینه مناسبی برای اخذ اقامت باشد.

 

فرآیند اخذ اقامت سوئد

ابتدا باید شما فرم درخواست خود را به اداره مهاجرت ببرید اگر در سوئد حضور دارید. اگر شما در کشور سوئد حضور ندارید باید درخواست خود را به سفارتخانه ببرید.

برای پیگیری کردن و آغاز روند رسیدگی به درخواست، باید مبلغ 1500 کرون به همراه عکس و پاسپورت یا شناسنامه تحویل دهید.

به یک مصاحبه حضوری، پس از حدود دو الی پنج ماه دعوت می‌شوید. در این مصاحبه شما باید دو مورد را ثابت کنید.

  • وضعیت مالی خوب
  • قصد جدی برای ازدواج

دولت سوئد در مورد اول حتما از شما می‌خواهد که تا ثابت کنید وضعیت مالی شما خیلی خوب است. درآمد یا حقوق کافی و حساب بانکی مطمئن اسنادی هستند که باید برای ثابت کردن وضع مالی خوبتان ارائه دهید.

شما باید توانایی خرید یک مسکن مناسب با حدااقل دو اتاق داشته باشید. افرادی معاف از قانون حدااقل درآمد و وضع مالی خوب هستند که شرایط زیر را داشته باشند:

1- شهروندان سوئد و کشورهای اتحادیه اروپا
2- افرادی که دارای اقامت دائم کشور سوئد هستند و بیش از چهار سال در این کشور اقامت دارند.
3- تحت عنوان یک پناهنده وارد کشور سوئد شوند.
4- برای فرزند درخواست کرده باشند.

 

اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج

برای اثبات قصد جدی برای ازدواج، شما با کسی که می‌خواهد همسرتان شود، باید حدود پنج ماه برای مصاحبه حضوری به اداره مهاجرت بروید. در این مدت به شما مشاوره‌های لازم داده می‌شود. همچنین این اطمینان برای دولت کشور سوئد و اداره مهاجرت باید بوجود آید شما قصد ازدواج را دارید.

پس از اینکه دولت سوئد اطمینان حاصل پیدا کرد که رابطه شما و شهروند سوئدی به ازدواج منجر خواهد شد، مجوز اقامت را به شما خواهد داد. حتی اگر بعد از دو سال از همسر سوئدی خود جدا شوید، مجوز تابعیت و اقامت شما از طریق ازدواج باطل خواهد شد و باید کشور سوئد را ترک کنید.

نکته حائز اهمیت این است که شما در صورتی یک شهروند سوئدی خواهید شد یا اقامت دائم را خوهید گرفت که از مدت ازدواج شما 10 سال گذشته باشد و در این مدت در کشور سوئد اقامت مستمر داشته باشید.

 

مصاحبه برای مهاجرت به سوئد

در زمانیکه شما برای مصاحبه به سفارتخانه دعوت می‌شوید از متقاضی سوالاتی پرسیده می‌شود. سوالات در این خصوص عبارتند از:

1-  زندگی از ابتدای تولد تا اکنون، سطح درآمد، دوران تحصیلی، وضعیت شغلی، تحصیلات از دبستان تا دوران دانشگاه را به طور خلاصه شرح دهد.
2- در صورتی که قبلا ازدواج کرده باشید، باید حتماً به آن اشاره کنید.
3- چه زمانی با همسرتان آشنا شده‌اید؟ دوران نامزدی و ازدواج را با نشان دادن مدارکی باید ثابت کنید که چگونه گذرانده‌اید.
4-  اثبات وضع مناسب مالی .
5-  محل مناسب زندگی زوجین باید ثابت شود و مدارکی ارائه شود که مکان زندگی بسیار مناسب است.
6- به زبان سوئدی باید کاملا مسلط باشید. زیرا یکی از راه های مهم ارتباطی تسلط کامل بر زبان است. و با ارتباط کلامی مناسب و خوب می‌توان با همسر خوب تعامل و ارتباط خوبی برقرار کرد.
7-  دوران آشنایی با همسر خود را چگونه گذرانده‌اید؟ اطلاعاتی باید نشان دهید که این دوران آشنایی وجود داشته است و زوجین چگونه با هم آشنا شده‌اند.
8-  میزان درآمد و داشتن شغل مناسب
9-  محل اقامت و سکونت زن و شوهر مناسب باشد. تعداد اتاق کافی و متراژ مناسب را محل سکونت داشته باشد.
10-  زن و شوهر قبل و بعد از ازدواج اگر مدارکی مبنی بر عکس و فیلم از چت‌های خصوصی دارند، باید حتما ارائه دهند. در صورت مسافرت با یکدیگر و رفت و آمدهای خانوادگی، حتما باید مدارکی برای اثبات این موضوع نشان دهند.

 

نظارت اداره مهاجرت

بعد از گرفتن ویزای ازدواج، شما به مدت دو سال حق کار و اقامت سوئد را به دست می‌آورید. ویزای ازدواج بسیار معتبر می‌باشد و شما با این ویزا می‌توانید براحتی به کشورهای عضو شنگن سفر کنید.

شما باید کاملا مراقب باشید و یک شهروند منظم و خوب باشید زیرا اداره مهاجرت در این مدت بر شما نظارت می‌کند. شما نباید به هیچ وجه جرمی مرتکب شوید. اداره مهاجرت حتی بر حساب‌های شما رسیدگی می‌کند و از رابطه بین شما و همسرتان پرس و جو خواهد کرد.

شما نمی‌توانید بیشتر از یک همسر داشته باشید. اداره مهاجرت همچنین میزان انطباق پذیری شما با فرهنگ، زبان و … سوئد را بررسی خواهد کرد. پس حتما سعی کنید یک شهروند شایسته و خوب از همه لحاظ باشید.

 

ممنوع بودن ازدواج صوری

به هیچ وجه در کشور سوئد به دنبال ازدواج صوری نباشید. اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج صوری غیر ممکن است. اگر بعد از 10 سال که اقامت دائم را گرفتید، متوجه صوری بودن ازدواج شما شوند، تابعیت و ویزای شما باطل و از کشور سوئد اخراج خواهید شد.

طبق گزارش‌های غیر رسمی، مواردی اعلام شده است که متقاضی به شهروند سوئدی، مبالغ بسیار زیادی پرداخت کرده است تا بتواند با ازدواج صوری، اقامت دائم کشور سوئد را اخذ کند.

چون این کار کلاه برداری بزرگی است و به دلیل غیرقانونی بودن و خطرات زیاد، به هیچ وجه این مورد توصیه نمی‌شود. یکی از اهداف اصلی اداره مهاجرت در مصاحبه‌ها، آگاهی از قصد ازدواج متقاضیان است.

مدارکی که در فوق به آنها اشاره شد در راستای حقیقی بودن قصد ازدواج است. صوری بودن این مدارک کاربردی ندارد.

 

نتیجه گیری:

به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت، اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج  برای افراد ثروتمند که وضع مالی مناسبی دارند بسیار راه مناسبی است. وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، در خصوص اخذ اقامت سوئد از طریق ازدواج  آماده پذیرایی هرگونه خدمات حقوقی و هرگونه مشاوره‌ای هستند.