اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش

اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش

یکی از طرق اخذ ویزای کشور اتریش، اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش با یک شخص اتریشی است. همچنین یکی از راه‌های قانونی اخذ تابعیت که در حقوق بین الملل به آن اشاره شده است، اخذ تابعیت از طریق ازدواج می‌باشد.

به عنوان نمونه اگر ازدواج یک زن خارجی با یک مرد ایرانی در کشور ایران انجام گیرد، زن خارجی بعد از ازدواج، ایرانی محسوب می‌شود؛ یعنی تابعیت مرد ایرانی بر زن خارجی تحمیل می‌گردد.

اما در برخی کشورهای اروپایی این قانون وجود ندارد و هیچ تفاوتی بین مرد و زن در جهت تحمیل تابعیت نیست. مثلا در کشور اتریش، اگر یک تبعه خارجی با یک مرد یا زن اتریشی ازدواج نماید، تابعیت کشور اتریش را بدست می‌آورد.

از طریق ازدواج با یک شهروند اتریشی، به مدت خیلی کوتاه نمی‌توانید صاحب پاسپورت اتریشی شوید. زیرا پس از ازدواج رسمی با یک تبعه اتریشی، شما می‌توانید در خواست مجوز اقامت دهید. به مدت شش سال باید زندگی مشترک داشته باشید و حدود پنج سال در کشور اتریش سکونت داشته باشید.

در صورت داشتن شرایط زیر می‌توانید برای اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش اقدام نمایید:

تسلط به زبان آلمانی، قبول شدن در امتحان شهروندی، عدم سوء پیشینه کیفری، درآمد مکفی، محل سکونت مناسب و غیره.

 

 

سیستم ثبت احوال در اتریش

تولد، ازدواج و وفات، وقایع زندگی هستند، سیستم ثبت احوال اتریش بر این اساس است. برای ثبت احوال افراد خارجی که در کشور اتریش ساکن هستند، باید مدارک ارائه شده به زبان آلمانی ترجمه شده باشد. همچنین یک نسخه نیز به زبان ملی کشور خود نیز برای درخواست ارائه دهند، در ثبت احوال، کارهای ثبت تولد، وفات، ازدواج و تغییر نام صورت می‌گیرد.

وظایف اصلی دفاتر ثبت احوال:

1- پذیرش فرم‌های مراسم ازدواج و انجام مراسم ازدواج
2- ثبت وقایع ثبت احوال و نگهداری ثب‌ های ازدواج ، ولادت و وفات
3- ثبت به رسمیت شناختن پدر
4- تصمیم گیری برای اسامی رسمی
5- صدور گواهی‌های ثبت احوال و صدور کپی برابر اصل از گواهی‌ها
6- گزارش اطاعات مربوط به وقایع ثبت احوال و تغییرات آن برای سازمان‌های مختلف
7- به روز رسانی ثبت مرکزی برای اقامت
8- ثبت نوزاد برای اقامت ممکن است همراه با ثبت تولد در دفتر ثبت انجام گیرد

برای اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش ، ابتدا به قوانین ازدواج در این کشور خواهیم پرداخت و سپس به موانع ازدواج نیز اشاره‌ای خواهیم کرد.

 

شرایط و قوانین ازدواج در اتریش

اکنون در کشور اتریش، قانونی مبنی بر ازدواج همجنس گرایان وضع نشده است، اما زندگی مشترک بدون ازدواج در این کشور به رسمیت شناخته می‌شود.

حقوق همجنس گرایان با حقوق کسانی که غیر هم جنس هستند و بدون ازدواج باهم زندگی مشترک دارند برابر است. این تصیمم برا اساس براساس تصمیم گیری دادگاه اروپا است.

در کشور اتریش، طبق قانون درخواست سن ازدواج برای زن و مرد، هجده سال است. اگر به سن قانونی نرسیده باشند، در صورت ازدواج باید از شخصی که از وی مراقبت می‌نماید و یا والدین، اجازه ازدواج صادر شود.

افراد با رابطه خونی مانند پدر و دختر نمی‌توانند ازدواج نمایند. برادر و خواهری که از یک پدر و مادر هستند، باهم نمی‌توانند ازدواج نمایند.

فردی که ازدواج کرده است تا زمانیکه طلاق نگرفته باشد، نمی‌تواند برای بار دوم ازدواج نماید.

 

موانع ازدواج در اتریش

برای ازدواج در اتریش موانعی وجود دارد که عبارتند از:

  • اگر در زمان ازدواج قیم یا سرپرست یکی از طرفین با ازدواج راضی نباشند.
  • اگر مرد یا زن در مورد ازدواج خبری نداشته باشند و یا اصلا مایل به ازدواج نباشند.
  • اگر اشتباهی در مورد شناسایی یا هویت همسر، مرد یا زن انجام داده باشند.
  • اگر مرد یا زن در مورد شرایط همسر خود اشتباهی مرتکب شده باشد، از موانع ازدواج به شمار می‌آید.
  • اگر با استفاده از اجبار و تهدید ازدواج صورت گرفته باشد و یا همسر آینده خود را فریب داده باشد.

 

دفاتر ثبت ازدواج جهت تکمیل فرم

در یکی از دفاتر پستی در محل سکونت طرفین، فرم مربوط به ازدواج باید تکمیل شود. در صورتی که هر دو در اتریش زندگی می‌نمایند، هیچ فرقی در انتخاب دفتر ثبت وجود ندارد.

مراکز مربوطه، مراکز ثبت شهرداری و در شهر وین، دفتر ثبت منطقه‌های شهرداری می‌باشد.

اگر طرفین غیر اتریشی و در اتریش ساکن نباشند، فرم مورد نظر در وین تکمیل می‌گردد.

شش ماه قبل از ازدواج، باید برای تاریخ ازدواج در اداره ثبت وقت گرفته شود. حضور هر دو طرف ازدواج، برای تکمیل فرم‌ها ضروری است؛ فقط در موارد خاص، حضور مرد یا زن امکان پذیر است.

بررسی تمامی مدارک قانونی و موانع قانونی ازدواج توسط اداره ثبت انجام می‌پذیرد. انتخاب نام خانوادگی بعد از ازدواج باید توسط زوجین در همان مکان اعلام شود.

در صورت کامل نبودن مدارک،تاریخ ثبت تغییر خواهد کرد و همچنین در صورت تردید صلاحیت مرد یا زن نیز تاریخ ثبت، تجدید نظر می‌شود.

 

مراسم ازدواج در اتریش

پس از ثبت ازدواج در دفاتر ثبت، مراسم ازدواج در هر اداره ثبت و با حضور زوجین و حداقا دو شاهد به همراه کارت شناسایی برگزار می‌شود.

مدارک اصلی و مورد نیاز برای زوجین برای ثبت ازدواج در دفتر ثبت عبارتند از:

  • عکس
  • مدرک مربوط به اقامت
  • گواهی ثبت
  • گواهی رانندگی یا آخرین برگه مالیات
  • گواهی ملیت
  • مدرک درجات دانشگاهی
  • برای اشخاصی که به سن قانونی نرسیده‌اند

 

مدارک لازم برای یکی از طرفین دارای فرزند

در مواقعی که یکی از زوجین قبل ازدواج، فرزندانی داشته باشند باید مدارک و اسناد زیر را ارائه نمایند:

  • گواهی تولد تمام کودکان متولد شده قبل از ازدواج
  • تأییدیه پدری
  • اگر نام پدر در گواهی تولد نیامده باشد
  • هنگامیکه یکی از طرفین قبلا ازدواج کرده باشد، گواهی ازدواج تمامی ازدواج های قبلی ارائه شود.
  • مدرک ابطال تمامی ازدواج‌های قبلی
  • مدارک طلاق
  • گواهی فوت همسر
  • گواهی بلامانع بودن ازدواج
  • پاسپورت و یا گواهی ملیت
  • مدارک اقامتی
  • تأییدیه پناهندگی کنوانسیون ژنو
  • تاریخ ازدواج
  • مکان ازدواج
  • نام خانوادگی قبل ازدواج
  • نام خانوادگی بعد ازدواج
  • درجه دانشگاهی و شغل
  • آدرس محل سکونت
  • مذهب
  • تاریخ تولد
  • مکان تولد
  • کشور محل تولد
  • ملیت
  • وضعیت تأهل تاریخ طلاق
  • تعداد ازدواجهای قبلی
  • تعداد فرزندان
  • نام، نشانی، تاریخ و مکان تولد، شماره گواهی ولادت و ملیت فرزندان

اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش ، یکی از راه‌های قانونی و مطمئن برای مهاجرت به این کشور است که در مقاله فوق مفصل به شرح آن پرداخته شد.

نتیجه گیری:

طلاق یا ابطال ازدواج فقط توسط دادگاه انجام می‌شود و جدایی در سیستم قانونی اتریش شناخته شده نیست.

در باب اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور اتریش ، با توجه به پیچیدگی‌های حقوقی و شرایط ازدواج می‌توانید با وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید.