اخذ تابعیت کشور ایتالیا

اخذ تابعیت کشور ایتالیا

اخذ تابعیت کشور ایتالیا برای اشخاصی که این روزها به فکر مهاجرت  از راه های مختلف هستند و یا

به کشور ایتالیا مهاجرت کرده اند و  پیوسته به دنبال اخذ تابعیت آن کشور هستند، بحث برانگیز می باشد.

ما در مقاله زیر که متعلق به موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می باشد به شما عزیزان در

مورد چگونگی اخذ تابعیت کشور ایتالیا توضیحاتی می دهیم.

اخذ تابعیت کشور ایتالیا از طرق و ویزاهای مختلفی همچون: ویزای تحصیلی در  ایتالیا/ ویزای کاری در

ایتالیا/ ویزای سرمایه گذاری در ایتالیا/ ویزای ازدواج در ایتالیا/ ویزای تولد فرزند در ایتالیا/ پناهندگی در ایتالیا

امکان پذیر خواهد بود.

 

دلیل انتخاب ایتالیا به منظور اخذ تابعیت

ایتالیا کشور در جنوب قاره اروپا عضو شنگن به پایتختی کشور زیبای رم و به زبان ایتالیایی می باشد،

این کشور از شبه جزیرهایی به نام سیسیل و ساردنی در دریای مدیترانه تشکیل شده است، امروزه

این کشور به عنوان کشوری توسعه یافته و جز گروه هشت به شمار می آید.

واحد پول این کشور یورو است و دارای جمعیتی بالغ بر ۶۰ میلیون و ششصد هزار نفر است و پنجمین

کشور پر جمعیت در اروپا به حساب می آید.

از نظر اقتصادی ایتالیا دارای اقتصادی پیشرفته در نظام سرمایه داری می باشد و مهم ترین صنایع این

کشور، صنعت فلز، وسائل نقلیه، مواد غذایی، کشتی سازی، هواپیماسازی، پتروشیمی، الکتریکی

و مواد غذایی می باشد.

دلایلی که در بالا ذکر شد از دلایلی مهم انتخاب کشور ایتالیا برای اخذ تابعیت و اقامت خواهد بود.

 

تابعیت چیست؟

تابعیت و یا ملیت اشاره به نوعی رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی بین یک شخص و دولت می کند،

دانشمندان حقوق بین الملل بحث های مفصلی و متعدد کرده اند از جمله:

  • پیوندی هست که شخص را به ملت معینی مربط می کند
  • تعلق حقوقی شخصی به جمعیت تشکیل دهنده در دولت
  • رابطه بین فرد و دولت که فرد تبعه در قبال تابعیت خود به حمایت دولت و ملت متبوع خود ذی حق می نماید.

 

اخذ تابعیت کشور ایتالیا از طریق تولد

سیستم خون: یعنی شخص (بچه) از والدین ایتالیایی متولد شده باشد یعنی به واسطه نسب و خون پدری

و یا مادری که تبعه کشور ایتالیا هستند و به آن جا تعلق دارند و در خط پدری بدون محدودیت در تعداد نسل ها

منجربه تابعیت فرزند متولد شده از آن ها می باشد.

در خط پدری (پدر ایتالیایی) بدون محدودیت در تعداد نسل ها و در خط مادری (مادر ایتالیا) برای اشخاصی که از

تاریخ ۱ ژانویه ۱۹۴۸ به بعد به دنیا آمدند، اعطای تابعیت ایتالیا از طریق سیستم خون به آن ها می شود.

 

شروط اخذ تابعیت در زمان تولد

یکی از شرایط زیر برای زمان تولد برای اخذ تابعیت لازم می باشند

  • پدر کودک در زمان تولدش تابعیت (شهروندی) ایتالیا را داشته باشد.
  • مادر کودک در زمان تولدش تابعیت (شهروندی) ایتالیا را داشته باشد.
  • اجداد پدری کودک (شامل پدر بزرگ به بالا) دارای تابعیت (شهروندی) ایتالیا باشند و پدر کودک در کشور آمریکا و یا کشوری به غیر از ایتالیا تولد یافته باشد، اما اجداد پدری کودک در زمان تولدش در ایتالیا سکونت داشته باشند
  • جد مادری کودک دارای تابعیت (شهروندی) ایتالیا می باشد و مادر کودک در کشور آمریکا و یا یک کشور دیگر به جز ایتالیا متولد شده است اما جد مادری در زمان تولد کودک در ایتالیا سکونت دارد.
  • اگر کودکی دارای ملیت خارجی باشد و در کشور ایتالیا از پدر و مادر غیر ایتالیایی متولد شود پس از زندگی در سن ۱۸ یا ۱۹ سالگی با رجوع به دفتر امور مدنی، میتواند درخواست شهروندی کند.

 

شرایط لازم برای کودکانی که از پدر و مادر غیر ایتالیایی متولد شده اند به این صورت می باشد که آن ها باید با

اثبات مدارکی مانند گواهی پزشکی، گواهی تولد در ایتالیا، گواهی واکسیناسیون و خدمات بهداشتی، گواهی

تحصیل در ایتالیا، گواهی مدرک زبان ایتالیایی در سن ۱۸ سالگی درخواست تابعیت نماید.

 

به چه کسانی تابعیت ایتالیا اعطا میشود

  • شهروندان غیر اتحادیه اروپا که از راه های مختلفی مانند تحصیلی و کاری وارد کشور ایتالیا شده اند و برای مدت ۱۰ سال در کشور ایتالیا سکونت دارند.
  • شهروندان از کشورهای اتحادیه اروپا که به مدت ۴ سال در ایتالیا سکونت دارند.
  • شخصی که از یکی از پدر و مادر ایتالیایی متولد شده و حداقل ۳ سال در ایتالیا سکونت دارد
  • شخصی که بالای ۱۸ سال سن دارد و توسط یک تبعه ایتالیایی به مدت ۳ سال به فرزندی پذیرفته شده است و شخصی که ابه مدت ۵ سال به صورت قانونی بعد از به فرزندی پذیرفته شدن در ایتالیا سکونت دارد.
  • شخصی که به عنوان پناهنده وارد کشور ایتالیا شده و به مدت ۵ سال در کشور ایتالیا سکونت دارد.

اشخاصی که در بالا ذکر شدند می توانند برای اعطای تابعیت به دفتر ریاست جمهوری (URP) همراه با

مدارک تمکن مالی و دارایی های خود و پرداخت هزینه €200.00 مراجعه کنند.

 

تابعیت از طریق ازدواج در ایتالیا

ازدواج یک شخص خارجی با یک شهروند ایتالیایی در صورتی منجر به اعطای تابعیت می شود که فرد پس

از ازدواج حداقل ۲ سال به صورت قانونی در ایتالیا یا ۳ سال در خارج از کشور ایتالیا سکونت داشته باشند و

جدایی و طلاق اتفاق نیفتاده باشد، امکان پذیر خواهد بود و اگر پس از اخذ تابعیت طلاق صورت گیرد، تابعیت

فرد لغو خواهد شد.

 

شرایط اخذ تابعیت از طریق ازدواج

  • شخص خارجی نباید هیچگونه جرم و جنایتی در هر جای دنیا مرتکب شده باشد.
  • فرد نباید از جمله افرادی باشد که به عنوان اختلالگر امنیتی و نظم عمومی شناخته شده باشد.
  • فرد باید دارای مدرک زبان ایتالیایی در سطح A2 باشد.

در نوشتار بالا که توسط وکلای حقوق بین الملل موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت نوشته شده

است سعی بر این شد در مورد چگونگی اخذ تابعیت کشور ایتالیا به شما عزیزان به صورت کامل توضیح

داده شود، اکنون شما عزیزان باشد به دنبال راهی برای ورود به کشور ایتالیا بوده تا در آنجا با سکونت بلند

مدت، ازدواج با تبعه ایتالیایی و … به تابعیت کشور ایتالیا دست پیدا کنید.

قبل از هر اقدامی برای اطلاعات دقیق تر و انتخاب گزینه مناسب مهاجرت در مورد کشورهای برتر دنیا مانند

کشورهای اروپایی، کانادا، استرالیا، آمریکا، نیوزلند و … با وکلا و کارشناسان ارشد ما با سال ها تجربه تماس

حاصل فرمایید و مشاوره رایگان داشته باشید.