اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش

اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش

متقاضیانی که اتریش را به عنوان یک مقصد مهاجرتی خوب می شناسند؛ طرق مختلفی برای اقدام پیش رو دارند. این مقاله با عنوان اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش معرف ازدواج به عنوان یک راه است. آگاهی از شرایط اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش قدم اول در اقدام می باشد. چنانچه قصد اقدام از این طریق را دارید این مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

 

مقاله اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش به سوالات زیر پاسخ می دهد:

  • چه افرادی تابعیت اتریش دارا می باشند؟
  • شرایط اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش چگونه است؟
  • نحوه اقدام برای اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش به چه صورت می باشد؟
  • مدارک لازم برای اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش چه می باشد؟
  • انواع ویزاهای قابل اخذ برای اقدام از طریق ازدواج چه می باشد؟

 

روش های مهاجرت به اتریش متفاوت می باشد. یکی از این راه ها ازدواج می باشد.

از طریق ازدواج با یک فردی که تبعه اتریش است؛ می توان اقامت اتریش را اخذ نمود.

پس از اخذ اقامت نیز با شرایط خاصی می توان برای اخذ تابعیت این کشور اقدام نمود.

به همین سبب در قسمتی از این مقاله به موضوع تابعیت اتریش می پردازیم.

 

تابعیت اتریش

 

  • کشور اتریش سیستم تابعیتی براساس خون دارد.

به این معنا که فرزند متولد شده از پدر یا مادر اتریش بدون توجه به محل تولد اتریشی محسوب می گردد.

درست در مقابل این شرایط فرزند متولد شده در اتریش الزاما اتریشی محسوب نمی گردد.

 

  • از شرایط تابعیتی خاص، اعطای تابعیت اتریشی به فردی است که سمت مهمی در ای کشور دارد.

بطور مثال پرفسوری که در دانشگاه این کشور تدریس می نماید تابعیت این کشور را دارا می باشند. هرچند که آن پروفسور تابعیت دیگری داشته باشد.

در این صورت همسر این پروفسور در صورتی که تبعه خارجی بشد قادر به اخذ اقامت و تابعیت می باشد.

 

شرایط گوناگونی برای اخذ تابعیت اتریش وجود دارد. در این قسمت به دو نمونه از آن اشاره شد.

 

شرایط اقدام از طریق ازدواج

 

  • بطور کلی در اتریش کلیه ازدواج های مدنی قانونی محسوب می گردند.

برگزاری مراسم مذهبی در کنار مراسم مدنی نیز امکان پذیر می باشد.

 

  • شرط اصلی ازدواج در اتریش این است که، سن دو طرف 18 سال و بالاتر باشد.

چنانچه هر یک از دو طرف 18 سال سن نداشته باشد باید مجوز قیم خود را داشته باشد.

ازدواج در سن کمتر بدون مجوز قیم و یا سرپرست فرد امکان پذیر نمی باشد.

 

  • برای اقدام جهت اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش گذر زمان اهمیت دارد.

در صورتی که 1 سال از ازدواج زوجین گذشته باشد؛ زوجین 4 سال دیگر باید به این منظور اقدام نمایند.

چنانچه 2 سال از ازدواج زوجین گذشته باشد این اقدام پس از 3 سال امکان پذیر می باشد.

بطور کلی باید 5-6 سال از ازدواج گذشته باشد.

با گذشت این مدت زمان زوجین قادر به اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش هستند.

 

اخذ ویزای ازدواج

 

چنانچه متقاضی قصد اقدام از طریق ویزای ازدواج را داشته باشد باید همسر مورد نظرش را انتخاب نموده باشد.

پس از آن با ازدواج با فرد مورد نظر و با در دست داشتن سند ازدواج قادر به اقدام از این طریق می باشد.

برای اقدام از این طریق باید مدارک زیر به سفارت تحویل داده شود؛ این مدارک عبارتند از:

  • سند ازدواج
  • مدارک هویتی
  • سایر مدارک مورد نیاز سفارت

 

اخذ ویزای نامزدی

 

  • عده ای از متقاضیان نیز قصد اقدام به اخذ ویزای نامزدی را دارا می باشند.

در این شرایط نیز مانند شرایط ازدواج متقاضی باید فرد مورد نظر خود را انتخاب نموده باشد.

 

  • تمام مراحل اخذ ویزی نامزدی مشابه ویزای ازدواج است و تنها در یک مورد متفاوت است.

تنها تفاوت این دو ویزا شانس کم اخذ ویزای نامزدی یه نسبت ازدواج می باشد.

علت این کمبود شانس نبود سند ازدواج به عنوان مدرک می باشد.

 

  • در این شرایط افسران ویزا به موارد دیگری استناد می نمایند. از جمله این موارد:

 

  • عکس های مشترک
  • پیام های رد و بدل شده
  • مناسبات و ارتباطاتی که در فضای مجازی داشته اند.

 

لازم به ذکر است که برای اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش باید در این مورد تقاضا ارائه گردد.

تا زمانی که تقاضایی ارائه نگردد و پرونده ای برای متقاضی باز نگردد؛ تابعیت و اقامت اعطا نمی گردد.

اتریش همچون سایر کشورهای اروپایی امکان اخذ اقامت را برای همسران خارجی شهروندان خود فراهم نموده است.

 

اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در اتریش

 

  • براساس قوانین اتریش هر شهروندی اعم از زن و مرد با ازدواج با فردی خارجی قادر به اخذ تابعیت می باشد.

این قانون هیچ محدودیتی را برای جنسیت قائل نشده است.

در ابتدا به بدون هیچ محدودیتی به زوج خارجی اقامت موقت اعطا می گردد.

 

  • به منظور اخذ اقامت دائم اتریش زوجین باید به مدت 5-6 سال زندگی مشترک نمایند.

پس از این مدت زندگی مشترک قادر به اقدام برای اخذ اقامت دائم و پاسپورت اتریش می باشند.

 

  • موضوع حائز اهمیت در این اقدام جعلی و سوری نبودن ازدواج می باشد.

متقاضی ملزم به اثبات واقعی بودن ازدواج و داشتن زندگی مشترک می باشد.

 

  • افراد وارد شده به اتریش با ویزای ازدواج مانند سایر شهروندان اتریش محسوب می شوند.

به همین خاطر مجوز کار، تحصیل و… را در این کشور دارا می باشند.

 

 

کلام پایانی

 

با توجه به شرایط زندگی در اتریش افراد زیادی تمایل به مهاجرت به این کشور را دارا می باشند.

در تمام اقدامات مهاجرتی نیاز به ارسال مدارک خاصی می باشد. این مدارک روزه به روز با شرایط خاصی تغییر می نمایند.

به منظور جلوگیری از اقدامات مکرر بهتر است با فرد به روز ی در این زمینه مشورت نمایید.

ضمن این که نحوه چیدمان مدارک در سرعت رسیدگی به پرونده می افزاید .

از این رو مشاوره و راهنمایی از مشاورین زبده ای همچون مشاورین موسسه سفیران سروش سعادت لازم می باشد.

در صورت تمایل شما می توانید همراهی تیم وکیلان موسسه سفیران سروش سعادت را در کنار خود داشته باشید.

 

اخذ ویزای همراه اتریش

اخذ ویزای همراه اتریش

اخذ ویزای همراه اتریش برای دانشجویانی که در حین تحصیل در کشور اتریش هستند، امکان پذیر می‌باشد.

همچنین برای کسانی که ویزای کار کشور اتریش را اخذ کرده‌اند، اخذ ویزای برای همراه آنها نیز امکان پذیر می‌باشد.

برای متقاضیانی که وارد کشور اتریش می‌شوند، این نکته برای آنها بسیار مهم است که آیا می‌توانند برای همراه و خانواده خود ویزای اتریش اخذ کنند یا خیر.

بستگان درجه یک متقاضیانی که قصد دارند برای مدت بیش از شش ماه در کشور اتریش اقامت داشته باشند، نیاز به مجوز اقامت  دارند.

مجوز توسط دولت اتریش ارائه می‌گردد، برای مهاجرت به کشور اتریش به عنوان همراه نیاز به یک ویزای همراه اتریش دارید.

اخذ ویزای همراه اتریش به اعضای وابسته و همراه یا اعضای خانواده، مجوز اقامت در کشور اتریش را می‌دهد.

ویزای همراه اتریش مانند کشورهای دیگر، شرایط و قوانین خاصی دارد و اطلاع از این موارد برای متقاضیان بسیار ضروری است.

 

اشخاص واجد شرایط برای اخذ ویزای همراه

اعضای خانواده در چارچوب قوانین، عبارتند از: همسر، فرزندان زیر 18 سال

افراد ذیل می‌توانند برای ویزای همراه درخواست دهند:

  1. کسانی که کارت قرمز سفید قرمز یا کارت آبی را در اختیار داشته باشند.
  2. اشخاص دارای تابعیت اتریش
  3. کسانی که مجوزاقامت طولانی مدت در کشور اتریش را دارند.
  4. کسانی که برای سرمایه گذاری وارد کشور اتریش شده‌اند.
  5. کسانی که از از طریق کار موفق به اخذ اقامت در کشور اتریش شده‌اند.
  6. کسانی که موفق به اخذ اقامت از طریق ویزای تحصیلی شده‌اند.

 

 

مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه

راه‌های زیادی برای مهاجرت به کشورها از جمله اتریش وجود دارد، یکی از روش‌ها اخذ اقامت از طریق تحصیل است.

یکی از مشکلات متقاضیان متاهل برای ادامه تحصیل در کشور اتریش، حضور آنها به همراه خانواده‌شان است.

کشور اتریش نیز مانند اکثر کشورها، متقاضیان نمی‌توانند به همراه خانوده خود به اتریش مهاجرت نمایند.

اگر مدت سه ماه از حضور متقاضی در کشور اتریش گذشته باشد،

وی در این صورت می‌تواند برای ویزای خانواده خود اقدام نماید.

به دلیل اینکه تحصیل در مقطع دکترا، شغل محسوب می‌شود فقط در این مقطع فرد متقاضی می‌تواند همزمان به همراه خانواده خود وارد کشور اتریش شود.

نامه بانکی، دانش و تسلط بر زبان، مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه اتریش می‌باشد.

فرد متقاضی باید ارائه نامه وضعیت مالی با مبلغی در حدود 10 هزار یورو در حساب کوتاه مدت یکی از بانک‌های خصوصی یا دولتی را به سفارت تحویل دهد.

همچنین پرینت بانکی حساب کوتاه مدت و کپی از نامه باید به سفارت ارائه شود.

مدرک زبان نیز یکی دیگر از مدارک و اسنادی است که باید به سفارت تحویل داده شود.

مدرک زبان آلمانی A2 و آیلتس 5 مورد نیاز می‌باشد.

زمانی که فرد متقاضی به همراه خود وارد کشور اتریش شود، همراه می‌تواند از امکانات تحصیل رایگان در اتریش استفاده نماید.

 

ویزای همراه توریستی

اخذ ویزای توریستی، یکی دیگر از راه‌های مهاجرت به کشور اتریش است.

فرد متقاضی برای دریافت این ویزا باید سفارت اتریش را متقاعد کند که قصد اقامت دائم در این کشور را ندارد و در زمان تعیین شده از اتریش خارج خواهد شد.

افرادی که برای اخذ ویزای توریستی به همراه خانواده خود اقدام می‌نمایند،

شانس کمتری نسبت به افرادی دارند که به صورت انفرادی برای اخذ ویزا، اقدام می‌نمایند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای توریستی به شرح زیر است:

  • مدارک شناسایی و هویتی
  • ترجمه و اصل شناسنامه
  • نامه بانکی
  • سند ملک تجاری یا مسکونی
  • نامه کاری یا گواهی اشتغال به تحصیل

 

دو دسته تک وروده (Single entry) و چند وروده (Multiple) ، تقسیم بندی ویزاهای توریستی کشور اتریش می‌باشند.

برای افراد متقاضی، اخذ ویزا به همراه خانواده بسیار مهم می‌باشد و  هدف آنها این است تا به همراه خانواده وارد کشور اتریش شوند.

 

اخذ ویزای همراه والدین

باتوجه به شرایط سنی فرزند، والدین برای آنها می‎توانتد از سفارت کشور اتریش، درخواست ویزای همراه نمایند.

اگر فرزند والدین، دختر دانشجو با سن کم باشد، احتمال اخذ ویزای برای وی بسیار بالا می‌باشد.

 

در مورد اخذ ویزای همراه اتریش این نکته قابل ذکر است که درخواست ویزای تحصیلی نباید همزان با درخواست ویزای همراه باشد. بعد از ورود متقاضی اصلی به کشور اتریش، پس از گذشت سه الی شش ماه وی می‌تواند به سفارت اتریش مراجعه و درخواست پیوستن خانواده خود را ارائه نماید.

 

در صورتی که متقاضی از وضع مالی خیلی خوبی برخوردار باشد، امکان اخذ ویزا و روادید به صورت همزمان برای همراه وی افزایش می‌یابد.

 

 

شرایط اصلی اخذ ویزای همراه همسر

برای اخذ ویزای همراه همسر، شرایط اصلی عبارتند از:

  • ارائه مدارک مالی برای اثبات توانایی مالی همراه  ( Bank Statement ) معادل ده هزار یورو در حساب ارزی یا ریالی. این مبلغ باید قابلیت حواله از یک بانک خصوصی یا دولتی را داشته باشد و همچنین یک کپی از مدارک موجود باشد.
  • ارائه مدرک کارشناسییا نمره زبان A1 یا داشتن مدرک ایتلس بالای ۵٫۵
  • همسر افرادی که به عنوان همراه با متقاضی اصلی از طریق ویزای تحصیلی وارد کشور اتریش شده‌اند، مجوز کار در اتریش را نخواهند داشت.
  • متقاضی دانشجو مجوز کار در حین تحصیل را خواهد داشت ولی همراه او چنین اجازه‌ای ندارد. اما به همراهان مجوز تحصیل در اتریش داده می‌شود.
  • متقاضیانی که موفق به اخذ اقامت از طریق تحصیل شده‌اند، به شرط درخواست کارفرما یا کارآموزی مجوز کار خواهند داشت.
  • این مجوز برای کار نیمه وقت در حدود 20 ساعت در هفته با دستمزد ماهیانه 340 یورو داده خواهد شد.

 

 

اخذ ویزای همراه اتریش

کسانی که درخواست پناهندگی داده‌اند، می‌توانند بعد از تأیید درخواست‌ به اداره مهاجرت کشور اتریش مراجعه کنند.

بعد از مراجعه، می‌توانند درخواست پیوستن خانواده خود را ارائه نمایند.

اگر فردی از اعضای خانواده متقاضی اصلی، دارای پرونده پناهندگی در دست اقدام داشته باشد،

متقاضی اصلی در این صورت نمی‌تواند درخواست پیوستن خانواده خود را ارائه دهد.

کسانی که درخواست پناهندگی آنها تأیید می‌شود و تحت حمایت کشور اتریش قرار می‌گیرند،

می‌توانند برای اخذ ویزای همراه خود اقدام نمایند.

با درخواست ویزای همراه اشخاص زیر ممکن است موافقت شود:

  • والدینی که دارای فرزندانی باشند که به سن قانونی نرسیده باشند.
  • متاهلین و کسانی که ازدواج کرده‌اند.
  • فرزندان مجردی که به سن قانونی نرسیده‌اند.

 

نتیجه گیری:

در صورتی که خواستار کسب اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای همراه اتریش هستید :
می‌توانید با وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت جهت اخذ مشاوره رایگان تلفنی، تماس حاصل فرمایید.