اخذ پذیرش در فرانسه

برای اخذ پذیرش در فرانسه باید مراحلی را طی نمائید و شرایط لازم را برای اخذ این پذیرش احراز نمائید.

در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع اخذ پذیرش در فرانسه بپردازیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

اخذ پذیرش در فرانسه

برای تحصیل در کشور فرانسه، دانشجویان می توانند غیر از تحصیل با نحوه زندگی مردمان فرانسه آشنا شوند و همچنین زبان فرانسوی خود را تقویت نمایند.

این کشور یکی از بهترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی برای دانشجویان سراسر جهان می باشد که با داشتن بهترین دانشگاه ها، شرایط تحصیل در فرانسه را از سایر کشورهای اروپایی برای دانشجویان ساده تر کرده است. از دلایلی  که باعث افزایش محبوبیت روز افزون این کشور برای دانشجویان می شود موارد زیر می باشد:

  • وضعیت پایدار سیاسی و اقتصادی در کشور فرانسه
  • کیفیت آموزشی بالا و هزینه پایین تحصیل در دانشگاه های این کشور

توجه داشته باشید که برای اخذ پذیرش از دانشگاه های فرانسه، ابتدا شرایط دانشجو مورد بررسی دانشگاه قرار می گیرد، لذا متقاضیان پذیرش در دانشگاه های فرانسه باید اطلاعات جامعی از شرایط دانشگاه مورد نظر داشته باشند که این شرایط را می توانند از سایت دانشگاه دریافت کنند.

آشنایی با کشور فرانسه

جمعیت این کشور ۶۵ میلیون نفر بوده که هشتاد درصد آن را  مردم شهرنشین تشکیل می دهند. این کشور سکولار با مرکزیت سیاسی  شهر پاریس واقع در غرب اروپا می باشد که تمامی ادیان، مذاهب و اندیشه ها را مورد احترام قرار می دهد. ۳۶ درصد از مردم فرانسه دارای دین و مذهب می باشند که از این درصد بیشتر آن ها دارای مذهب کاتولیک رومی و مابقی مسلمان و یهودی هستند. نرخ بیکاری در این کشور حدود ۹ درصد و نرخ رشد جمعیت ۴ درصد می باشد. هرساله میزان رضایت دانشجویان از تحصیل در این کشور رو به افزایش بوده و از این جهت جزو محبوب ترین کشورهای جهان برای تحصیل است.

چگونگی و شرایط اخذ پذیرش در فرانسه

تا سال ۲۰۱۷ سیستم پذیرش دانشجو با پلت فرم Post-Bac (APB)  انجام می شد ولی جدیدا پذیرش دانشجو در دانشگاه هایی نظیر گراند اکولز، فن آوری و دیگر موسسات تخصصی کشور فرانسه از طریق سیستم آنلاین صورت می پذیرد.

متقاضیان بر اساس آزمون های ورودی و گرفتن نتایج خوب انتخاب می شوند پس توصیه می کنیم جهت  شانس بیشتر برای پذیرش در دانشگاه حداقل به سه جای مختلف درخواست دهید.

لذا آزمون هایی که جهت پذیرش دانشجو در دوره های کارشناسی و همچنین فارغ التحصیلی مورد نیاز است GRE ، GMAT ، یا LSAT می باشند.

انواع پرونده برای اخذ پذیرش در فرانسه

دو نوع پرونده پیش ثبت نام سفید و زرد برای دانشجویان غیر اروپایی وجود دارد. پیش پرونده ی سفید برای پذیرش در رشته ها ی غیر معماری و پیش پرونده زرد برای پذیرش در رشته های معماری می باشد.

نکته بسیار مهم این است که دانشجویان غیر اروپایی برای ثبت نام در دانشگاه های فرانسه قبل از هر چیز باید حتما روند درخواست پذیرش اولیه DAP را دنبال نمایند.

پس از ارسال آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات فرم پیش ثبت نام را دریافت می‌نمایید.

امکان دارد دانشگاه های فرانسوی دانشجویان را در مستر یک یا مستر دو ثبت‌نام کنند.

یعنی اگر دانشجو درمستر یک قرار گیرد باید بلافاصله پس از شروع کلاسها استاد راهنمایی پیدا کند که مسئولیت راهنمایی پایان‌نامه دانشجو را بر عهده بگیرد اما اگر در مستر دو قرار گیرد در همان مراحل اینترنتی باید موضوع پایان‌نامه اش ‌ را به اختصار شرح دهند و با استادی که در آن زمینه تخصص دارد به توافق برسند.

اینکه دانشجو در مستر یک یا در مستر دو قرار گیرد بسته به معیارها و نیز سطح نمرات متقاضی دارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در فرانسه

*مدارک قطعی و لازم جهت صدور پذیرش:

  • داشتن مدرک زبان فرانسه Tef-DELF-DALf
  • عکس۵/۳*۵/۴
  • داشتن دانشنامه ها و ریز نمرات تمام مقاطع قبلی ومدارک تحصیلی کلیه مقاطع
  • انگیزه نامه یا همان مولتی وشن لتر sop
  • رزومه شغلی که به آن سی وی می گویند
  • گواهی اشتغال به کار که به عنوان جاب لتر معروف است
  • توصیه نامه دانشگاهی و استاد
  • مدارک هویتی مانند شناسنامه

 

*مدارک غیر ضروری: این مدارک کمک کنند ی صدور پذیرش هستند

  • تسلط و دارا بودن مدارک زبان غیر از فرانسه (انگلیسی-عربی و…)
  • داشتن گواهی کربوط به دوره های تخصصی ازاد
  • داشتن و برخورداری از گواهی سابقه ورزشی
  • داشتن گواهی مربوط به کارهای هنری

کلیه این مدارک باید توسط مترجم سفارت ترجمه و به تایید برسد.

شرایط ادامه تحصیل در فرانسه

دانشجویان می توانند بطور مستقیم از طریق وب سایت دانشگاه برای ثبت نام اقدام کنند با این حال شرایط پذیرش در دانشگاه های فرانسه باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.

دانشگاه هایی مانند دانشگاه گراند اکولز شرایط دشواری برای پذیرش دانشجو دارند یعنی پس از پذیرش، دانشجویان باید به مدت دو سال، کلاس های آموزشی جهت آمادگی مختص به دانشگاه گراند اکولز را بگذرانند و در صورت کسب نمره قابل قبول، قادر به ادامه تحصیل در این دانشگاه خواهند بود.

در برخی از دانشگاه های دولتی فرانسه ضمن مصاحبه شخصی از دانشجو، پس از پذیرش متقاضی از آخرین سال تحصیل در کشور مبدا (بطور مثال ایران) می تواند به ادامه تحصیل در فرانسه بپردازد.

متقاضیان می توانند جهت پذیرش و ادامه تحصیل راحت تر به فرانسه از کادر مجرب و با سابقه موسسه سفیران سروش سعادت راهنمایی های لازم را کسب نمایید.

الزامات زبان جهت اخذ پذیرش در فرانسه

برای ثبت نام در یک دانشگاه فرانسوی باید از مهارت زبان خوبی برخوردار باشید. از این رو برای پذیرش در دانشگاه های فرانسه حداقل باید سطح زبان فرانسوی B1-B2 را دارا باشید.

در حال حاضر زبان فرانسه دومین زبان روابط بین الملل در جهان است. لذا تاکید بر داشتن مهارت زبان فرانسوی بر این است که دانشگاه های فرانسه مقاطع تحصیلی را به زبان فرانسوی تدریس می کنند،

لازم بذکر است که باید اطلاع داشته باشید که زبان انگلیسی در برخی از دانشگاه های فرانسه برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برنامه ریزی شده است. لذا افرادی که می خواهند با زبان انگلیسی درخواست پذیرش دهند باید نمره قبولی در یکی از تست های  TOEIC، TOEFL، IELTS  را به دانشگاه ها ارائه دهند.

انواع ویزای تحصیلی فرانسه

دانشجویان غیر اتحادیه اروپا برای درخواست ویزای دانشجویی باید مبلغ ۹۹ یورو پرداخت نمایند. اقامت های کوتاه مدت ویزای دانشجویانی به مدت ۹۰ روز جهت شرکت در یک کنکور و یا یک امتحان صادر می گردد.

اگر دانشجو در کنکور موفق به کسب نمره قابل قبول شود، در دانشگاه مربوطه پذیرش شده و دیگر نیاز نیست دانشجو برای ویزای اقامت بلند مدت به کشور مبدأ بازگردد.

به منظور اخذ ویزای دانشجویی بلند مدت ادامه تحصیل در برخی از رشته ها، بدون بازگشت به کشور مبدأ غیرممکن است و هیچ راهی برای تغییر ویزای اخذ شده در فرانسه وجود ندارد.

ویزای اقامت کوتاه مدت برای تحصیلاتی که کمتر از شش ماه می باشد صادر میگردد و فرد را از درخواست اقامت معاف می کند که این نوع روادید به عنوان مجوز اقامت معتبر است.

دانشجویان غیر اروپایی که پیش بینی می شود اقامت آنها بیش از شش ماه به طول بی انجامد  باید ویزای دانشجویی بلند مدت جهت ادامه تحصیلات خود اخذ کنند که مدت اعتبار این نوع ویزا یک ساله می باشد.

مدارک ویزای دانشجویی فرانسه

  • CV متقاضی
  • یک حساب بانکی فرانسوی به نام دانشجو با اعتباری معادل ۶۰۰۰ یورو
  • کپی آخرین مدرک تحصیلی ایرانی به همراه ترجمه فرانسوی آن
  • کپی ترجمه رسمی تایید شده شناسنامه ایرانی متقاضی و همچنین کپی اصل فارسی شناسنامه
  • کپی گواهی ثبت نام (یا پیش ثبت نام) در یک دانشگاه یا یک موسسه عالی فرانسوی دولتی
  • کپی ۵ صفحه اول گذرنامه

درخواست پذیرش از روش DAP

این روش به صورت آنلاین می باشد و این امکان را می دهد شما  درخواست ویزا و روند پیشرفت درخواست خود را بصورت آنلاین پیگیری نمایید در روش درخواست DAP  بسته به نوع کشور شما متفاوت است. لازم بذکر است برای پیگیری روند DAP حتما باید به زبان فرانسوی مسلط باشید.

دانشجویان ایالت متحده و اروپایی می توانند به عنوان دانشجوی فرانسوی جهت ثبت نام در دانشگاه اقدام نمایند. اما دانشجویان غیر اروپایی حتما باید از طریق یک سیستم درخواست آنلاین درخواست بدهند . سیستم آنلاین قبلا به عنوان CEF  شناخته می شد و در حال حاضر به نام درخواست پذیرش اولیه ( DAP ) شناخته می شود.

سخن پایانی

در این مقاله به چگونگی نحوه اخذ پذیرش دانشجو به کشور فرانسه پرداخته شد، لذا دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل به کشور فرانسه را دارند باید مطلع باشند برای رسیدن به هدف خود باید دارای معلومات کافی باشند یا از مشاوران برجسته در این زمینه مشاوره بگیرند، از این رو ما موسسه سفیران سروش سعادت را به شما پیشنهاد میکنیم و برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارسناسان ارشد حقوق بین الملل این موسسه در ارتباط باشید.