ازدواج در بلاروس

ازدواج در بلاروس

شهروندان بلاروسی که در خارج از خاک کشور بلاروس اقامت دارند، می­توانند ازدواج خود را در سفارت بلاروس به ثبت برسانند. سن ازدواج در بلاروس برای زوجین حداقل 18 سال می­باشد.

اگرازدواج  بین یک تبعه بلاروس و یک شهروند خارجی صورت گیرد، ممکن است ازدواج در یک کشور خارجی ثبت گردد.

 حتی ممکن است دو شهروند بلاروسی در خارج از کشور خود ازدواج نمایند. اگر این ازدواج طبق قوانین کشور جمهوری بلاروس باشد، رسمی و بدون مشکل می­باشد.

اگر متقاضی به عنوان یک خارجی با یک شهروند بلاروسی ازدواج نماید، می­تواند اقامت این کشور را اخذ نماید. اخذ تابعیت کشور بلاروس باعث می­شود تا تابعیت قبلی لغو شود زیرا دولت بلاروس تابعیت دوگانه را نمی­پذیرد.

در قوانین مربوط به ازدواج در کشور بلاروس، شرایط ثبت یک ازدواج رسمی به شرح زیر می­باشد:

·         رضایت متقابل زوجین

·         سن 18 سالگی

معرفی کشور بلاروس

کشور بلاروس یا جمهوری روسیه سفید در شمال شرقی قاره اروپا قرار دارد و مساحت این کشور، حدود 6 هزار کیلومتر مربع می­باشد.

همسایگان کشور بلاروس، کشورهای لیتوانی، لتونی، اوکراین، روسیه و لهستان می­باشند.

 شهر مینسک پایتخت این کشور و شهرهای مهم بلاروس، شهرهای هومل، ماهیلو، ویسبیسک و برست می­باشند.

جمعیت جمهوری بلاروس در حدود 10 میلیون نفر است و واحد پول این کشور، روبل بلاروس می­باشد.

در زمان جنگ جهانی دوم، شهر مینسک به طور کلی ویران و سپس این شهر در پارک جنگلی وسیعی بازسازی شد. جمعیت این شهر حدود 2 میلیون نفر است و با ورشو ( پایتخت کشور لهستان) 500 کیلومتر فاصله دارد. همچنین فاصله شهر مینسک با مسکو پایخت کشور روسیه در حدود 700 کیلومتر و با برلین در حدود 1060 کیلومتر می­باشد.

آب و هوای کشور بلاروس در تابستان گرم و مرطوب و در فصل زمستان، مرطوب و نه چندان سرد می­باشد.

 

 

 

موانع ثبت ازدواج در کشور بلاروس

موانعی برای ثبت یک ازدواج در بلاروس وجود دارد که عبارتند از:

·         اگر حداقل یکی از اشخاص، ازدواج ثبت شده دیگری داشته باشد .

·         ازدواج در فامیل­های درجه یک و خونی مانند برادر و خواهر، همچنین با پدرخوانده و مادرخوانده

·         داشتن بیماری روانی و یا ناتوانی عقلی

 

ازدواج با داشتن یکی از شرایط فوق از نظر قانون کشور بلاروس نامعتبر است .

 

 

سن ازدواج در بلاروس

ازدواج باید در دفاتر ثبت مدنی کشور بلاروس ثبت شود، سن ازدواج در این کشور حداقل 18 سال می­باشد.

سن ازدواج ممکن است در وجود شرایط ذیل در دفاتر ثبت کاهش یابد:

تولد فرزند، بارداری و طلاق

مدت ثبت ازدواج با یک تبعه خارجی، نمی­تواند زودتر از 15 روز پس از ارسال تقاضای ازدواج باشد. ثبت ازدواج توسط زوجین باید با همانگی و توافق دو طرف باشد.

15 روز بعد از ارسال درخواست، متقاضیان می­توانند در دفاتر ثبت مدنی، ازدواج را ثبت نمایند.

از زمان پذیرش درخواست باتوجه به دلایل منطقی، می­توان این مدت را کاهش و یا تا 3 ماه افزایش داد.

 

 

مدارک لازم برای ثبت ازدواج در بلاروس

مدارک و اسناد مورد نیاز برای ثبت یک ازدواج در جمهوری بلاروس به شرح زیر می­باشد:

·         ارائه پاسپورت خارجی معتبر برای ثبت نام ازدواج اتباع خارجی

·         مجوز اقامت در جمهوری بلاروس الزامی می­باشد.

·         ارائه مدارک اقامت دائم بلاروس در هنگام ثبت در دفاتر ثبت

·         ارائه گذرنامه خارجی معتبر برای شهروندان خارجی که دارای اقامت موقت در بلاروس می­باشند.

·         ارائه گذرنامه خارجی توسط شهروند خارجی با ترجمه رسمی زبان ملی بلاروس

·         تأیید و گواهی سفارت در مورد پاسپورت

·         تأیید وضعیت شهروندی از نظر اقامت دائم یا عدم تابعیت توسط وزارت امور خارجه و یا دفتر اسناد رسمی

·         تأیید دولت یا سفارت برای وضعیت شهروندی متقاضی

·         ترجمه مدارک و اسناد به زبان رسمی بلاروس

 

 

 شرایط ازدواج در بلاروس

نام و نام خانوادگی تبعه خارجی می­بایست دقیقاً با متن پاسپورت مطابقت نماید. تاریخ اعتبار گذرنامه برای مدت 3 ماه از تاریخ صدور  معتبر می­باشد.

متقاضیانی که قبلا ازدواج کرده باشند باید به اداره ثبت، سند طلاق را ارائه دهند. به شهروندان دیگر کشورها نیز چنین سندی داده می­شود که خالی از ازدواج می­باشد. تصمیم دادگاه در طلاق یا گواهی مرگ همسر، مدرکی بر اثبات لغو ازدواج قبلی می باشد.

اتباع خارجی و اشخاص بدون تابعیت، حقوق کاملا مشابهی در رابطه با ازدواج دارند. همچنین در روابط خانوادگی به عنوان شهروندان بلاروس در کشور جمهوری بلاروس نیز حقوق یکسانی دارند.

ازدواج اتباع بلاروس با اتباع خارجی و همچنین ازدواج شهروندان خارجی در این کشور، مطابق با قوانین بلاروس ثبت می­گردد.

ثبت ازدواج با شهروندان خارجی در دفاتر ثبت مدنی این کشور انجام می­پذیرد.

اتباع دیگر کشورها جهت ثبت ازدواج در این کشور، می­بایست تأییدیه سلامت بدنی داشته باشند.

ثبت ازدواج شهروندان دیگر کشورها در سفارتخانه بلاروس در کشورهای خارجی، به شرط دارا بودن مورد زیر قبول می­شود:

تبعه جمهوری بلاروس نیز باید ثبت ازدواج را قبول نماید.

 

 

تأییدیه سلامت بدنی در جمهوری بلارس

برخی از کشورها برای ازدواج تبعه آنها با اتباع خارجی به شرطی پذیرفته می­شود که افراد تأییدیه سلامت دریافت نموده باشند.

تأییدیه سلامت بستگی به قوانین کشورها دارد و جمهوری بلاروس یکی از این کشورها می­باشد.

ازدواج در بلاس دارای 2 ماده اصلی و مهم است که به شرح زیر می­باشد:

ماده ۱۴: نگهداری از تبعه کشور بلاروس در ازدواج و طلاق

ماده 13: ازدواج و طلاق بین یک تبعه کشور بلاروس و یک تبعه خارجی، تابعیت زوجین را عوض می­نماید.

یک شخص متاهل به تبعه کشور بلاروس می­بایست تابعیت این کشور اعطا شود.

 

 

شرایط مهاجرت به بلاروس از طریق ازدواج

·         شخصی که درخواست تابعیت نموده، باید به زبان روسی تسلط داشته باشد.

·         ارائه مدرک نامه بانکی مبنی بر تمکن مالی متقاضی

·         عدم اخذ تابعیت کشوری به جز بلاروس

·         مطیع و فرمانبردار قوانین حمهوری بلاروس باشد.

 

 

شرایط برای ترک تابعیت ایران

اگر ازدواج بین یک فرد ایرانی با یک شهروند بلاروسی صورت پذیرد، فرد ایرانی باید تابعیت ایرانی خود را ترک نماید. شرایط ترک تابعیت ایران به شرح زیر می­باشد:

·         به سن ۲۵ سال تمام رسیده باشند.

·         هیأت وزیران مجوز ترک تابعیت این افراد را داده باشد.

·         متقاضی باید تعهد بدهد که در طول 1 سال از تاریخ واگذاری تابعیت، حقوق خود را بر اموال غیر منقول که در کشور ایران در اختیار دارد، به اتباع ایرانی منتقل نماید.

·         همسر و فرزندان متقاضی، تابعیت ایرانی را همچنان خواهند داشت. در صورت اخذ مجوز هیئت وزیران، همسر و فرزندان نیز می­توانند تابعیت ایرانی را ترک نمایند.

·         خدمت سربازی را گذرانده باشد.

·         این افراد نباید به هیچ وجه بدهی به دولت ایران داشته باشند و مرتکب جرم و خلاف سنگینی نیز نشده باشند.

 

 

نتیجه گیری:

در باب ازدواج در بلاروس ، با توجه به پیچیدگی‌های حقوقی و شرایط ازدواج می‌توانید با وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید.