ازدواج در چک

ازدواج در چک

بی تردید، یکی از راحتترین راههای مهاجرت به جمهوری چک از طریق “ازدواج در چک” می باشد.

ازدواج در چک یکی از جذاب ترین و پرمخاطب ترین روشهای مهاجرت به چک و اخذ روادید اقامت چک می باشد.

ما در این نگارش شما را با

  • قانون ازدواج در چک،
  • شرایط و مدارک لازم جهت ازدواج در چک،
  • اقامت از طریق ازدواج در چک آشنا می کنیم.

ما به عنوان گروه تحقیق موسسه بین المللی حقوقی سفیران سروش سعادت امیدواریم این مطالب در راستای افزایش آگاهی شما باشد.

 

امتیازات چک برای ازدواج

شما از طریق ازدواج با شهروند جمهوری چک به امتیازات و مزایای زیر دست می یابید:

  • امکان اخذ اقامت دایمی جمهوری چک.
  • امکان کار و زندگی در جمهوری چک.
  • امکان انجام بیزینس در جمهوری چک.
  • امکان بهره مندی از آموزش رایگان در جمهوری چک.
  • استفاده از امکانات مراقبت های درمانی در جمهوری چک.
  • فراهم شدن امکان اخذ پاسپورت جمهوری چک.

 

ازدواج در چک

پراگ و جمهوری چک جاهای زیبایی برای ازدواج هستند. قلعه های زیبای قدیمی در پراگ زیاد است و اکثرشان انجام مراسم ازدواج در داخل قلعه ها را پیشنهاد می کنند. همچنین شهر پراگ که یک فضای شاد و خوبی برای ازدواج فراهم می کند. اما انجام ازدواج بایست که بر طبق شرایط و نیازمندی های قانونی تصریح شده باشد.

 

ازدواج شهروند چک و شهروند خارجی

یک شهروند جمهوری چک ممکن است که با یک ملیت خارجی در جمهوری چک از طریق ازدواج مذهبی یا مدنی ازداج بکند.

ازدواج توسط رضایت کامل و آزاد زن و مردی که قصد ازدواج دارند (نامزدها) منعقد می شود. اعلام رضایت مشترک در ملا عام در طی مراسم ازدواج در حضور دو شاهد انجام می شود.

اداره ثبت احوال(‘matriční úřad’) از نامزدین اسنادی را طلب می کند تا بتوان صلاحیت قانونی انجام ازدواج را به اثبات رساند.

مدارکی که قرار است تحویل داده شود توسط قانون شمارهColl .301/2000 در مورد اداره ثبت احوال، تصریح شده است.

مدارک تحویل داده شده بایست که نیازمندی های قید شده در قانون را تامین بکند. در صورتی که مدارک توسط ادارات خارجی صادر شده باشد، زوجین بایست که مدارک موثق و تایید شده را تهیه کنند. چنین مدارک موثق و معتبری باید که رسما به زبان چکی ترجمه شود.

 

نحوه درخواست ثبت ازدواج

  • تصمیم اولیه درباره محل و تاریخ ازدواج صورت گیرد.
  • درباره ازدواج شهری(civilní sňatek)، به اداره ثبت احوال تحت حوزه ای مراجعه کنید که آن محل مورد نظرتان جهت ازدواج است.
  • در مورد ازدواج مذهبی(církevní sňatek)، با شخص مسئول کلیسا و مراسمات مذهبی در تماس باشید.

 

مدارک لازم برای انعقاد ازدواج

“فرم پرسش نامه ی برای انجام ازدواج” و “پروتکل انعقاد ازدواج” دراداره ثبت احوال مربوطه در دسترس است.

فرم بایستی که توسط هر دو نامزد پر شده و به اداره ثبت احوال تحت حوزه قضایی همان محل تحویل داده شود.

برای انعقاد ازدواج مدارکی لازم است. اما تهیه مدارک دو بخشی است، بخشی مربوط به شهروند جمهوری چک و بخشی مربوط به شهروند خارجی.

 

مدارک لازم شهروند چک

بر طبق بند 33 قانون مربوط به ادارت ثبت احوال، نامزدی که تابعیت جمهوری چک را دارد و مقیم دایمی چک است بایست:

  • گواهی تولد.
  • مدرک تابعیت جمهوری چک.
  • استعلام از سیستم اطلاعات سوابق سکونت درمورد محل اقامت دایمی ش.
  • استعلام از سیستم اطلاعات سوابق سکونتی در مورد وضعیت شخصی ش.
  • یک حکم یا دادرسی نهایی و قطعی در مورد طلاق با توجه به ازدواج قبلی یا گواهی فوت همسر قبلی که برای ثبت ازدواج الزامی است.

شهروند جمهوری چک ملزم به تحویل مدارک a)  تا e)  نمی باشد، اگر اداره ثبت دارای دسترسی خارجی به سیستم اطلاعات ثبت سکونت یا ID ها باشد.

مدارک لازم شهروند خارجی

اما برطبق بند 35 قانون ادارات ثبت احوال نامزد از ملیت خارجی بایست که فرم توصیه شده را بهمراه مدارک زیر تهیه کند:

  • گواهی تولدش.
  • مدرک اثبات کننده تابعیت ش.
  • گواهی اثبات کننده صلاحیت قانونی ش برای ازدواج.
  • گواهی اثبات کننده وضعیت شخصی و اقامت ش.
  • گواهی فوت یا طلاق همس قبلی در صورت وجود ازدواج قبلی.
  • حکم قضایی نهایی و قطعی درباره طلاق.
  • مدرک هویتی یا ID.
  • مدرک اقامت قانونی در جمهوری چک صادره از پلیس خارجه جمهوری چک.

آیتم های لیست شده تحت b)  تا d) ممکن است که در یک مدرک جمع شود.

در ضمن، تابعیت را می توان با پاسپورت اثبات کرد.

 

هزینه ها

قانونا، هزینه ها بایست به صورت نقدی و یا با چک پستی قبل از تاریخ اردواج پرداخت شود.

شماره نوع ازدواج محل ازدواج هزینه
1 ازدواج بین دو شخص  که هیچکدام مقیم دایم چک نمی باشند. جمهوری چک CZK 3000
2 ازدواج بین دو شخص که یکی از ایشان مقیم دایمی چک باشد. جمهوری چک CZK 2000
3 مجوز ازدواج خارج از تایم اداری یا خارج از اداره تعیین شده قانونی. جمهوری چک CZK 1000
4 صدور گواهی موید صلاحیت قانونی جهت ازدواج جمهوری چک CZK 500

 

 

اقامت از طریق ازدواج درچک

آیا اخذ اقامت جمهوری چک از طریق ازدواج برای شهروندان خارجی میسر است؟

وضعیت اقامت دایمی در جمهوری چک تنها در موارد خاص اعطا می شود. اخذ اقامت دایمی چک از طریق ازدواج توسط قانون “تجدید دیدار با خانواده” ممکن است. یک فرد خارجی ممکن است درخواست روادید اقامت دهد اگر او قصد زندگی با شهروند چک را داشته باشد. به شرط آنکه شهروند جمهوری چک هم مقیم دایمی چک باشد.

مدارک لازم برای اثبات رابطه با شهروند مقیم چک و اخذ اقامت دایمی جمهوری چک:

پاسپورت معتبری که برای حداقل سال بعدی معتبر باشد.

3 قطعه عکس در اندازه پاسپورت.

سند دال بر وجود تمکن مالی جهت اقامت در چک، که حداق 5000 USD باشد.

مدارک مرتبط با منزل شخصی در جمهوری چک.

استعلام سوابق کیفری از پلیس چک و از کشور خود شخص متقاضی.

نامه آدرس دار ممهور.

گواهی ازدواج.

مرجع تحویل مدارک، سفارت محلی جمهوری چک می باشد، اما مرجع رسیدگی و صدور روادید پلیس مهاجرت چک می باشد.

 

مهمترین شرط چیست؟

مهمترین شرط برای اخذ اقامت دایمی چک از طریق ازدواج آن است که شهروند خارجی پس از 2 سال اقامت در چک می تواند اقامت دایمی درخواست کند.

در حقیقت، اقامت موقتی قبلی ضامن اخذ اقامت دایمی از طریق ازدواج در چک می باشد.

 

توصیه آخر

ازدواج در چک برای اخذ راحت اقامت جمهوری چک، راهکار جذاب و پرطرفداری است. شما برای ازدواج در چک لازم است که نیازمندی ها  و مدارک لازم را قبل از ازدواج تامین کنید. اقامت حاصله از این طریق ابتدای ساکن از نوع اقامت موقتی است، و پس از دوسال  درخواست اقامت دایمی ارایه می شود.

جهت تضمین اخذ اقامت تان در هر کشوری، بهترین راه مشاوره با وکلا و کارشناسان خبره موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت می باشد.