اقامت آلمان از طریق تحصیل

اقامت آلمان از طریق تحصیل

آیا اقامت آلمان از طریق تحصیل در سال 2019 امکان پذیر است یا خیر؟

در این مقاله می خواهیم آخرین مطالب مربوط به اقامت تحصیلی آلمان را بررسی نماییم.

آلمان برای تحصیل همواره از اولین انتخاب های دانش آموزان و دانشجویان از اقصی نقاط جهان است.

زیرا سیستم آموزش پیشرفته به همراه فرصت های شغلی فراوان پس از تحصیل این امکان را به آنها

می دهد که آینده ای درخشان را برای خود رقم بزنند.

این کشور به عنوان صنعتی ترین کشور در اروپا در رشته های صنعتی بسیار پر طرفدار است.

و در بسیاری از رشته های آکادمیک و دانشگاهی جزء برترین ها در اروپاست. لذا طبیعی است که خواهان

فراوانی برای تحصیل در این کشور وجود داشته باشد.

در ادامه مقاله اقامت آلمان از طریق تحصیل با ما همراه باشید.

 

ویزای دانشجویی یا تحصیلی در آلمان

انواع ویزاهای تحصیلی آلمانی وجود دارد که شامل

ویزای تحصیلی آلمان در صورتی که هنوز در یک دانشگاه یا کالج پذیرفته نشده اید:

اگر برای یکی از دوره های تحصیلی و نامه پذیرش آن را در اختیار دارید (مانند گواهی از یک دبیرستان) اما

هنوز رسما پذیرفته نشده اید باید برای ویزای تحصیلی آلمانی درخواست دهید.

این ویزا برای 3 ماه معتبر خواهد بود تا زمانی که پذیرش موسسه برای شما ارسال شود اما در صورت لزوم

تا 6 ماه تمدید خواهد شد

 

ویزای تحصیلی آلمان در صورت پذیرش از یک دانشگاه یا کالج

هنگامی که نامه ای از دانشگاه یا کالج دریافت کرده اید باید برای ویزای دانشجویی آلمان درخواست نمایید.

این ویزا معمولا برای مدت 3 ماه معتبر است و تا پایان این زمان در آلمان باید برای دریافت مجوز اقامت

دانشجویی از اداره مهاجرت اقدام نمایید

با در دست داشتن این مجوز تحصیلی مجاز به کار به مدت 120 روز در سال خواهید بود

 

نحوه درخواست ویزای دانشجویی آلمان

باید از سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خود درخواست ویزا نمایید و بایستی مجوز اقامت را تکمیل نمایید.

یکی از موارد مورد نیاز داشتن گذرنامه معتبر است و اسناد دیگری که نیاز است تهیه نمایید شامل:

  • گواهی های آموزشی
  • انگیزه نامه (توضیح دهید که چرا می خواهید تحصیل پزشکی در آلمان یا رشته های دیگر نمایید)
  • مدارک بیمه درمانی و منابع مالی برای مدتی که در آلمان هستید
  • نامه تایید پذیرش برای ویزای دانشجویی
  • مدارکی از آنچه در کشور خود انجام داده اید شامل تحصیل و کار

 

هزینه تحصیل در کشور آلمان

آلمان از معدود کشورهایی است که اکثر دانشگاه های آن برای اتباع خارج از اتحادیه اروپا نیز رایگان است

و تنها هزینه ای در اول هر ترم بابت ثبت نام دریافت میکند.

این امتیاز در کنار سیستم آموزش فوق العاده پیشرفته آن یکی از ایده آل ترین فرصت های تحصیلی را برای

دانشجویان بین المللی فراهم می کند.

طبیعتا این امر باعث می شود میزان تقاضا برای تحصیل در دانشگاه های این کشور بسیار بالا باشد که

همین نکته موجب تعیین شرایطی برای تحصیل در این کشور شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت

 

دانشگاه های برتر آلمان

طبق رتبه بندی دانشگاه های برتر جهان تعداد 6 دانشگاه از 100 دانشگاه برتر متعلق به کشور آلمان است

که شامل :

  • دانشگاه لویدیف ماکسیمیلیان مونیخ
  • دانشگاه گوتینگن
  • دانشگاه هیدلبرگ
  • دانشگاه هومبولت برلین
  • دانشگاه آزاد برلین
  • دانشگاه فنی مونیخ

 

اقامت آلمان از طریق تحصیل

برای اقامت این کشور از راه تحصیل در صورتی که شهروند یکی از  کشورهای عضو اتحادیه اروپا و یا عضو

شنگن یا کشور سوئیس باشید نیازی به اخذ ویزا یا مجوز اقامت برای زندگی و تحصیل در آلمان نخواهید

داشت.

اما در صورتی که اقامت شما طولانی تر از 3 ماه باشد باید به اداره ثبت احوال برای ثبت نام در همان محلی

که اقامت دارید مراجعه نمایید.

همچنین اگر شهروند کشورهایی چون استرالیا، ژاپن، کانادا، امریکا، کره جنوبی و یا نیوزلند باشید نیز برای

ورود به آلمان نیازی به ویزای این کشور نخواهید داشت.

دانش آموزان کشورهایی آندورا، برزیل، الساوادور، هندوراس، موناکو و سن مارینو اگر قصد اشتغال قبل یا

پس از تحصیل را داشته باشند تنها به ویزا احتیاج خواهند داشت

شهروندان باقی کشورها برای تحصیل باید ویزای آلمان را از طریق مراجعه به سفارت آلمان در کشورشان

بدست آورند.

تمام دانشجویان باید اثبات نمایند که تمکن مالی کافی برای پوشش هزینه های خودشان را در طول دوره

تحصیل خواهند داشت.

همچنین باید بیمه سلامتی که در آلمان اعتبار داشته باشد را نیز به همراه داشته باشند.

 

مهارتهای زبان برای تحصیل در دانشگاه های آلمان

اکثر دوره های آموزشی در این کشور به زبان آلمانی تدریس می شود.

اگرچه برخی از دوره ها به زبان انگلیسی نیز وجود دارد و دوره های کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی

به ویژه در زمینه های مرتبط با تجارت و علوم اجتماعی بسیار رایج است.

لذا قبل از درخواست، زبان مورد نیاز آن دوره را با دانشگاه بررسی نمایید.

در حالی که تعداد کمی از دانشگاه ها دانش آموزان را بدون دانش قبلی آلمانی می پذیرند، نیازهای زبان

دانشگاه به دانشگاه متفاوت است.

برخی از دوره ها نیاز کمی به دانش زبان آلمانی دارند در حالیکه برخی از دوره ها به بالاترین سطوح زبان

نیازمند هستند.

ممکن است لازم باشد قبل از درخواست دانشگاه، زبان خود را برای رسیدن به استاندارد لازم تقویت نمایید

 

هزینه تحصیل در آلمان

از سپتامبر 2014 هزینه تحصیل دانشجویان مقطع کارشناسی در ایالت لغو شده است.

هر چند برخی از ایالت ها برای دانشجویان دوره های طولانی هزینه پرداخت می کنند که معمولا حدود 500

یورو در هر ترم می باشد.

دوره های کارشناسی ارشد برای دانشجویانی که در دو سال گذشته یک مدرک لیسانس از دانشگاه های

آلمانی دریافت کرده اند معمولا رایگان است در غیر این صورت  هزینه ای در حدود 2000 یورو در هر ترم را باید

پرداخت نمایند.

دوره های دکترا نیز مشمول هزینه نمی باشند و رایگان هستند

 

اقامت دانشجویی در آلمان

زمانی که شما اقامت آلمان از طریق تحصیل را بدست آوردید برای سکنی گزیدن خود باید چاره ای بیاندیشید.

دانشگاه های آلمان به طور خودکار مسکن برای دانش آموزان و دانشجویان را سازماندهی نمی کنند.

پانسیون های دانشگاهی در هر شهری وجود خواهد داشت و اتاق های ارزانی را در اختیار شما قرار خواهد داد

که مبلغی در حدود 240 یورو در ماه می شود.

حدود 40 درصد از دانشجویان بین الملل در این سالن ها و پانسیون ها زندگی می کنند. اگر قصد اقامت در این

پانسیون ها را داشته باشید باید درخواست خود را برای پذیرش ارائه دهید در غیر این صورت می توانید یک اتاق

در آپارتمانی مشترک اجاره نمایید که انتظار می رود در حدود 280 یورو در ماه هزینه داشته باشد.

در این مقاله سعی نموده ایم که مطالب مفیدی در خصوص اقامت آلمان از طریق تحصیل را در اختیار شما

عزیزان قرار دهیم.

مفتخریم اعلام نماییم که مشاورین مجرب مهاجرت در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت همواره در تلاش

هستند تا پاسخگوی سوالات شما عزیزان در امور مهاجرت باشند لذا صمیمانه دعوت می نماییم تا در صورت نیاز به

مشاوره و راهنمایی بیشتر با کادر مجرب مهاجرت در موسسه ما تماس حاصل فرمایید.