اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری ، یکی از روش­های مهاجرت به این کشور اروپایی است.

اقامت کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری مورد استقبال طیف گسترده­ای از مهاجرین قرار گرفته است. از دلایل این استقبال، شرایط مناسب کشور آلمان در زمینه­های اقتصادی، اجتماعی و غیره می­باشد.

این نوع اقامت با خرید ملک در آلمان و ثبت شرکت در این کشور امکان پذیر است.

کشور آلمان از نظر اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و درمانی حرف اول را در بین کشورهای اروپایی می­زند.

 

اقدامات لازم برای سرمایه گذاری در آلمان

اولین قدم برای سرمایه گذاری در هر کشوری، بازدید از بازار، شرایط اقتصادی و ارزیابی شرایط سرمایه گذاری در ان کشور می­باشد.

سرمایه گذاری یکی از روش­های پر خطر برای مهاجرت به شمار می­آید. اگر متقاضیان بدون اطلاعات کافی و ارزیابی، اقدام به سرمایه گذاری نمایند، قطعا به مشکلات زیادی برخورد خواهند کرد. و حتی گاهی اوقات ممکن است کل سرمایه از دست داده شود.

­ داشتن وکیل متخصص به امور سرمایه گذاری از مهمترین اقدامات برای اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری است. برای ثبت شرکت و سرمایه گذاری بعد از ورود به آلمان و همکاری با وکلای مختلف باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • انجام برخی امور محضری همانند اخذ گواهی­های مربوطه
  • مراجعه به اداره بازرگانی و ارائه طرح توجیه اقتصادی
  • مراجعه به اداره ثبت شرکت های آلمان ( Handelsregister) برای ثبت تجاری بیزینس مربوطه
  • بررسی ملک­های تجاری مختلف برای اجاره آفیس شرکت و دریافت اجاره نامه اولیه
  • بعد از اخذ اجاره نامه اقدام برای افتتاح حساب بانکی برای شرکت
  • اقدامات لازم و ابتدایی برای انجام امور مالیاتی

 

 

شرایط اخذ ویزای تجاری آلمان

کشور آلمان جز کشورهای عضو شینگن و اتحادیه اروپا محسوب می­شود. شهروندان این کشورها برای مهاجرت و تجارت در آلمان نیازی به اخذ ویزا ندارند.

سایر کشورهای دیگر مانند ایران، برای مهاجرت به آلمان نیاز به ویزا دارند. متقضیان اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری و تجارت، باید اثبات نمایند که برای این اهداف به آلمان مهاجرت می­نمایند. در صورت اثبات سرمایه گذاری و تجارت می­توانند درخواست ویزای تجاری آلمان را نمایند.

مدت زمان ویزای تجاری به ملیت و نوع تجارت سرمایه گذار بستگی دارد. برای ثبت شرکت در آلمان، ویزای بیزینس نیز اعطا می­شود.

 

 

شرکت­های تجاری در کشور آلمان

شرکت­های با مسئولیت محدود ( GMBH ) برای سرمایه گذاران خارجی، محبوبیت زیادی دارد. این محبوبیت به دلیل میزان سرمایه پایین برای سرمایه گذاران خارجی لازم می­باشد و ساده ترین نوع ثبت شرکت است.

برای ثبت شرکت­های با مسئولیت محدود در آلمان، ­سرمایه لازم در حدود 25 هزار یورو می­باشد.

برای افتتاح شرکت سرمایه گذار باید مبلغی در حدود 12500 یورو یعنی نصف سرمایه را وارد شرکت نماید. باقی مانده مبلغ را نیز باید تعهد دهد که در آینده پرداخت خواهد کرد.

همزمان سه شریک این امکان را خواهند داشت تا برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود اقدام نمایند. معرفی یک مدیر عامل بعد از ثبت شرکت الزامی است. ثبت شرکت با مسئولیت محدود، کمترین ریسک را در بین شرکت­های مختلف در کشور آلمان دارد.

 

شرکت­های سهامی عام یا خاص در آلمان

از دیگر شرکت­های مهم آلمان برای سرمایه گذاری می­توان به شرکت­های سهامی عام یا خاص اشاره کرد. در چنین شرکت­هایی، مسئولیت بر اساس میزان سهام و سرمایه سهامداران محدود می­شود.

حداکثر تعداد شرکای شرکت­های سهامی، می­تواند 5 نفر باشد. توزیع سهام سهامداران و تعداد آنها باید در اساس نامه شرکت قید و در محضر نامه تأیید گردد.

میزان سرمایه اولیه برای ثبت شرکت­های سهامی مبلغی در حدود 50 هزار یورو می­باشد. سهم­های شرکت مذکور باید وارد بازار بورس آلمان گردد.

 

روش­های سرمایه گذاری در کشور آلمان

برای سرمایه گذاری در آلمان روش­های مختلفی وجود دارد که می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فعالیت حرفه­ای فردی (مانند رستوران یا مغازه)
  • تأسیس شرکت مدنی
  • تأسیس شرکت­های شخصی
  • تأسیس شرکت با مسئولیت محدود
  • تأسیس شرکت سهامی
  • تأسیس شعبه
  • دفتر نمایندگی
  • شعبه مستقل
  • شعبه وابسته (مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و … )

 

زمان پروسه اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

پروسه ثبت شرکت در آلمان حدود دو الی پنج ماه حداکثر زمان خواهد برد . زمان پروسه اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری نیز مدت زیادی به طول نمی­انجامد.

مدت زمان پروسه مهاجرتی برای سرمایه گذاران خارجی در حدود 5 الی 9 ماه خواهد بود.

بعد از سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان، به سرمایه گذاران اقامت یک ساله اعطا می­گردد. بعد از اقامت یک ساله به اقامت دو ساله تمدید و سپس اقامت دو ساله بعد از 5 سال به اقامت دائم تبدیل می­شود.

شرایط تمدید اقامت به فعال بودن شرکت، استخدام کارمند، پرداخت مالیات و شرایط دیگر بستگی دارد.

 

 

اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری

دلایل متعددی برای اخذ اقامت کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری وجود دارد که به صورت مختصر به شرح زیر است:

  • شرایط امن سرمایه گذاری در آلمان
  • شرایط مالیاتی بسیار مناسب در آلمان
  • دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در پروسه­های پر سود
  • نیروهای کار فوق العاده در آلمان
  • تولید کننده برتر در اتحادیه اروپا
  • کیفیت زندگی در المان

 

سرمایه گذارانی که در کشور خود در بیزینس موفق هستند، مجوز تأسیس شعبه­ای در کشور آلمان را خواهند داشت. سرمایه گذاران همچنین قادر خواهند بود شعبه­هایی از یک بیزینس موفق را در آلمان خریداری نمایند.

یکی دیگر از راه­های سرمایه گذاری در آلمان، خرید ملک می­باشد. حداقل سرمایه لازم برای خرید ملک، 150 هزار یورو می­باشد. نکته مهم در این رابطه، عدم اخذ اقامت دائم آلمان از طریق خرید ملک است.

 

 

مزایا و معایب اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری

مزایای اخذ اقامت کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری به شرح زیر است:

  • مدت زمان نسبتاٌ کوتاه انجام پروسهدریافت اقامت آلمان
  • عدم نیاز به مدرک زبان
  • امکان راه اندازی کسب و کار در یکی از امن ترین اقتصادهای جهان
  • امکان به همراه بردن خانواده
  • امکانزندگی در آلمان و همچنین کل کشورهای حوزه شینگن
  • داشتن حقوقی تقریبا مشابه با شهروندان اتحادیه اروپا
  • عدم نیاز به ثبت شرکت (برای روش راه اندازی کسب و کار)

 

معایب اخذ اقامت کشور آلمان از طریق سرمایه گذاری به شرح زیر است:

  • هزینه مهاجرت به آلمان و دریافت اقامت آلمان از این طریق، نسبتا بالا می­باشد.
  • مبلغ و هزینه بالای تمدید و مالیات سالیانه
  • لزوم ارائه مدارک مربوط به فعالیت اقتصادی در کشور مبدأ
  • بالا بودن حداقل مبلغ سرمایه گذاری در کشور آلمان
  • برای افتتاح شعبه و یا نمایندگی احتیاج به مجوز می­باشد.

 

 

نتیجه گیری:

اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری ، یکی از روش­های مهاجرت به این کشور اروپایی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه و دیگر راه‌های اخذ اقامت می‌توانید با وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاص نمایید.