اقامت از طریق تمکن مالی

اقامت از طریق تمکن مالی

اقامت از طریق تمکن مالی یا Financially Independent Person در سال های اخیر بسیار مورد

توجه متقضیان مهاجرت که از تمکن مالی و بودجه بسیار بالایی برخوردارند قرار گرفته است که از آن

طریق بتوانند با حمایت و ساپورت خود و نشان دادن مبالغ سپرده بالا در حساب های بانکی و فیش

حقوقی بالا و همچنین اسناد ملکی، ویزا و اقامت را دریافت نمایند.

اقامت از طریق تمکن مالی یا همان خود حمایتی یکی از روش های سرمایه گذاری میباشد و راهی

است که عموما به بازنشستگان و یا افراد با شرایط مالی بسیار بالا تعلق میگیرد به همین دلیل این

روش نسبت به دیگر روش های سرمایه گذاری دارای ریسک کمتری میباشد.

این روش همانطور که از اسمش مشخص است اقامت بدون اجازه کار می باشد و افراد با اثبات شرایط

مالی خود، نشان می دهند قادر به این هستند که تمام هزینه های خود را در کشور مربوطه پوشش

بدهند و نیازی به کار کردن در آن کشور ندارند.

روش تمکن مالی یکی از سریعترین راه های مهاجرت نیز شناخته شده است، زیرا که به ثبت شرکت و ارایه

طرح تجاری و پرداخت مالیات و استخدام پرسنل بومی همچنین مدرک زبان نیاز ندارد، مضافا تمدید اقامت

از این طریق به آسانی انجام پذیر است.

نکته ای که باید دقت شود این راه از مهاجرت در همه ی کشورها اتفاق نمی افتد، و سه کشوری که

همیشه از این راه مرسوم هستند و به تبعه های ایرانی هم از طریق ویزا می دهند، اتریش، اسپانیا و یونان

هستند.

 

مزایای اخذ اقامت از طریق تمکن مالی در کشورهای اروپایی

  1. ساده ترین روش اخذ اقامت شنگن در کشورهای عضو اتحادیه اروپا
  2. عدم نیاز به مدرک زبان (در صورت داشتن حداقل مدرک لیسانس)
  3. معافیت افراد به پرداخت مالیات
  4. عدم محدودیت سنی خاص
  5. اجازه رفت و آمد به کشور مقصد و کشورهای عضو شنگن بدون نیاز به ویزا
  6. سهولت در تمدید اقامت و ویزا
  7. بدون نیاز به خرید ملک در اروپا و یا سرمایه گذاری کلان و ثبت شرکت در کشورهای اروپایی
  8. حضور حداقل ۶ ماه در سال به صورت ممتد یا متناوب (با اثبات بیزینس در کشور مقصد)
  9. امکان استفاده از تمام حقوق شهروندی مانند تحصیل رایگان، بیمه های پزشکی معتبر (به غیر از حق رای و استخدام در مناصب سیاسی)
  10. آسانی در اخذ ویزای نقاط مختلف جهان مانند آمریکا، استرالیا، کانادا و انگلستان

 

۵ دسته درامد برای روش تمکن مالی مورد قبول است:

  • حاصل از اجاره ملک
  • حاصل از حقوق بازنشستگی
  • حاصل از سود سپرده بانکی
  • حاصل از سود سهام
  • حاصل از کسب و کار
  • حاصل از درامد شرکت

 

اقامت از طریق تمکن مالی

به عنوان مثال این روش در کشور اتریش بدین صورت می باشد که فرد متقاضی باید تمکن مالی به

ارزش ۲۲ هزار یورو به میزان نرخ ارز زمان اقدام خود به ازای تک تک اعضای خانواده و خودش در حساب

خود به مدت مشخصی داشته باشد که باید روشن نماید که این مبالغ مورد نظر در حسابش را از چه

طریقی و از چه منبعی به دست آورده است و همچنین منبع مالی از جمله شغل مناسب خود و یا

حقوق بازنشستگی خود و اسناد ملکی و اموال منقول و غیر منقول خود را برای دولت اتریش تعریف

نماید.

فیش حقوقی مستمر و منظم  ارایه شده برای هر شخص باید به مبلغ ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ یورو در ماه

باشد که این مدت می تواند حداقل ۳ ماه باشد.

همچنین فرد متقاضی باید یک اجاره نامه مبتنی بر خانه ای که در اتریش اجاره کرده است را نیز در

پرونده خود به منظور محل سکونتش به سفارت ارایه دهد ، افراد با این روش در ابتدا یک اقامت ۱ ساله

و پس از آن یک اقامت ۱ ساله دیگر و سپس یک اقامت ۳ یاله در یافت میکنند که نهایتا جمعا روی هم

به ۵ سال می رسد که به طور معمول در سال های پنچم و ششم فرد قادر است اقامت دایم خود را

اخذ نماید.

 

نکات مربوط به اقامت از طریق تمکن مالی

این روش تمکن مالی یا همان خود حمایتی نوعی اقامت بدون اجازه کار است که این اجازه کار پس

از ۵ سال نیز به افراد داده اما افراد قادرند طی این ۵ سال در کشور اتریش ملک خریداری کنند و آن را

اجاره دهند که با میزان اجاره به دولت ثابت نمایند که از پس هزینه های خود در کشور بر می آیند و یا

اینکه طی این ۵ سال بیزینسی را شروع نمایند اما خودشان صرفا به عوان مالک بیزینس باشند که

تبعه های اتریشی برای آن ها کار کنند و با درامد این بیزینس هم نیز می توانند ثابت نمایند که در طی

این ۵ سال قادر به ساپورت خود برای زندگی بدون اجازه کار هستند.

این اقامت علاوه بر اینکه شامل حال شخص اصلی می شود و برای او صادر می شود شامل حال اعضای

خانوادش، یعنی همسر و فرزند زیر ۱۸ سال هم نیز می شود.

البته باید اشاره کرد که هرساله سفارت ظرفیت محدودی را برای دریافت ویزای تمکن مالی ارایه می دهد

در نتیجه حتی تاریخ ورود شخص برای مصاحبه در سفارت و همچنین ساعت ورود شخص به سفارت نیز

در نحوه چگونگی این ویزا مهم می باشد پس حتما باید برای گرفتن این ویزا با وکیل و موسسه حقوقی

معتبر مشور شود.

شکل کلی و ماهوی اقامت از طریق تمکن مالی تقریبا در همه کشورها یکسان می باشد و همه

شرایط ها نظیر پول در حساب، گردش مالی حساب، استاد ملکی و مستغلات باید وجود داشته باشد

و رعایت شود.

 

تمکن مالی یونان

مثلا در کشور یونان که یکی دیکر از کشورهای مرسوم به این نوع از ویزا هست اثبات تمکن مالی بدون اجازه

کار بر طبق ماده ۳۶ قانون ۲۰۰/۳۳۸۶ که حق سکونت را کسب نموده اند باید گردش حساب ماهیانه به میزان

۲۰۰۰ یورو را نشان دهند این مبلغ برای همراهان با اضافه شدن ۲۰ درصد برای همسر متقاضی و همچنین ۱۵

درصد برای هر فرزند و اثبات داشتن شرکت و بیزینس میباشد.

مقدار کلی هزینه تصویبی، میتواند به صورت مدرک مالی بازنشستگی، سود سپرده حساب در بانک و یا

همچنین مدرکی تحت عنوان مالکیت فرد حقیقی با شرایط مناسب مالی و حقوقی به منظور پوشش کل

هزینه های زندگی وی در کشور یونان و عدم نیاز به فیش حقوقی و یا فعالیت های وابسته مالی و اقتصادی،

اختصاص داده شود.

با دریافت این ویزا به افراد در ابتدا اجازه اقامت به مدت ۲ سال داده میشود و اگر در طی این مدت تخلفی

از فرد سر نزند او میتواند اقامت خود را هر سه سال یکبار تمدید نماید.

اثبات تمکن مالی با اجازه کار در صورتی میباشد که متقاضی با سرمایه گذاری ۳۰۰ هزار یورو برای

تجارت در یونان و همچنین اثبات ۶۰ هزار یورو در حساب بانکی شخص در کشور مقصد و یا کشورهای دیگر،

اجازه اقامت دو ساله به فرد داده می شود و سپس با کار کردن شخص در یونان اقامت او هر دوسال تمدید

می شود، به دلیل اینکه این نوع از اقامت با اجازه کار هست حضور ممتد شخص در کشور یونان الزامی میباشد.

 

تمکن مالی اسپانیا

در کشور اسپانیا داشتن سپرده بانکی باید مبلغی معادل حداقل درامد ۱ سال سرپرست یعنی ۲.۵۰۰ تا ۳۰۰۰

یورو در ماه و برای خانواده به اضافه ۶.۵۰۰ یورو در ازای هر یک از اعضای خانواده (همسر و فرزند زیر ۱۸ سال) باشد.

برای اخذ اقامت تمکن مالی در اسپانیا نیز بدون اجازه کار، بدین گونه است که فرد باید به سفارت اسپانیا در کشور

خودش مراجعه نماید و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا ارایه نماید و در صورت موافقت سفارت به فرد ویزای ۱ ساله

اقامت اسپانیا داده می شود که این اقامت مستلزم شرط حضور است.

این اقامت تا ۵ سال و در هر نوبت برای مدت ۱ الی ۲ سال تمدید خواهد شد که بعد از ۵ سال منجر به اقامت دایم

می شود، پس از ۱۰ سال اقامت در صورتی که فرد زبان اسپانیایی را تسلط پیدا کرده باشد واجد شرایط پاسپورت

اسپانیا می شود.

اقامت تمکن مالی در کشورهای انگلیسی زبان نظیر کانادا بیشتر به صورت کارآفرینی می باشد که به صورت های

مختلفی مانند خود اشتغالی در فعالیت های فرهنگی ، خود اشتغالی در ورزش، خود اشتغالی در خرید یک مزرعه

و مدیرت آن اتفاق می افتد که برای دریافت این ویزا فرد باید از مواردی مانند سن، تجربه کاری، تحصیلات، مدرک زبان،

سازگاری با محیط و سرمایه اولیه امتیاز بیاورد که ما پیشنهاد میکنیم برای اطلاع از امتیازات خود با موسسه حقوقی

سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرمایید و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

 

معایب اقامت از طریق تمکن مالی

۱-نیاز به داشتن درامد بسیار بالا و سپرده بانکی بسیار بالا

۲-الزام به تحصیل فرزندان در اسپانیا

۳-نداشتن اجازه کار و فعالیت اقتصادی

 

مدارک لازم جهت اخذ اقامت از طریق تمکن مالی (خود حمایتی)

پاسپورت

گواهی اشتغال به کار

ارایه گواهی سهام شرکت که میزان سود دهی سهام را نشان دهد

ارایه پیرینت حساب بانکی در ایران و یا خارج از کشور با معادل یورو

ارایه پیرینت گردش حساب از فیش حقوقی معتبر به همراه مالیات بر حقوق

اسناد ملکی و اجاره نامه مستغلات که محضری به ثبت رسیده باشد

اثبات هر گونه منبع درامد دیگر به غیر منابع که ذکر شد

ارایه نامه عدم سو پیشینه از هر یک اعضای خانواده

گواهی نامه پزشکی مبتنی بر سلامت فردی

۴ قطعه عکس

در مقاله بالا سعی بر این شد تا اطلاع کاملی از ویزای تمکن مالی (خود حمایتی) در اختیار شما عزیزان

قرار گیرد پیشنهاد می شود برای اقدام به ویزای سرمایه گذاری که از بهترین و حساس ترین راه های

مهاجرت می باشد با موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تماس حاصل فرموده و از مشاوره رایگان

با بهره مند شوید.