اقامت از طریق کار در رومانی در سال 2019

اقامت از طریق کار در رومانی در سال 2019

رومانی یکی از کشور های شرق اروپاست که در مسیر توسعه گام بر می دارد. اقامت از طریق کار در رومانی در سال 2019 فرصتی است که به کمک آن می توانید در اروپا ساکن شوید. نرخ بیکاری این کشور در ماه ژانویه 2019 به 4.3% رسیده است. با این وجود درآمد حاصل از کار در رومانی و شرق اروپا قابل قیاس با غرب این قاره نیست.

 

شرایط کار در رومانی

بر اساس قوانین اداره کار کشور رومانی ساعت کاری در این کشور 8 ساعت است. دو روز در هفته جز تعطیلات رسمی این کشور بوده و هفته کاری در این کشور 5 روزه است. کمترین روزهای تعیین شده برای مرخصی در این کشور 20 روز است. افراد 18 ساله و کمتر نیز تنها 6 ساعت در روز می توانند کار کنند.

زنان در کشور رومانی در سن 60 سالگی بازنشسته می شوند و سن بازنشستگی برای مردان 65 سال است. همچنین کار برای افراد 15 ساله و کمتر ممنوع است.

قوانین عقد قرارداد کاری در این کشور، مانند کشورهای غرب اروپاست. زمانی که شما قرارداد کاری خود را امضا می کنید، قرارداد شما دارای محدودیت زمانی است و در صورت توافق میان طرفین قابل تمدید خواهد داشت.

در کشور رومانی مرخصی های ویژه ای برای مراسم های خانوادگی در نظر گرفته می شود. این مرخصی ها عبارتند از؛

*مرخصی برگزاری مراسم ازدواج؛ 5 روز.

* ازدواج فرزندان؛ 2 روز.

* تولد فرزند؛ 5 روز.

* فوت همسر، فرزند، والدین خود یا همسر؛ 3 روز.

* فوت پدربزرگ یا مادربزرگ، برادر و خواهر؛ 1 روز.

* پس از تغییر شغل در شرکت و یا نقل مکان در شهر؛ 5 روز.

 

اجازه کار در رومانی

شهروندان غیر اروپایی تنها در صورتی می توانند در رومانی کار کنند، که اجازه کار این کشور را داشته باشند. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، شهروندان کشورهای اروپایی می توانند از امکانات شهروندان رومانی استفاده کنند. بنابراین آن ها برای کار در کشور رومانی به اجازه کار نیاز نخواهند داشت. شهروندان کشور سوم تنها پس از دریافت اجازه کار قانونی اجازه کار در رومانی را خواهند داشت. آن ها همچنین باید یک ویزای بلند مدت دریافت کرده و اجازه زندگی خود را قانونی کنند.

در کشور رومانی اما اجازه کارهای مختلفی صادر می شود. این اجازه ها عبارتند از؛

*اجازه کار دائم

* اجازه کار عادی

* اجازه کار فصلی

* اجازه کار ورزشکاران

* اجازه کار محدود

همه چیز بستگی به نوع ویزای کاری شما دارد. ویزای شما می تواند در شرایط خاص برای یک سال دیگر تمدید شود. از طرف دیگرکارگران حرفه ای می توانند ویزای کاری خود را برای دوسال تمدید کنند.

 

شرایط اخذ اجازه کار در رومانی

همانطور که پیش تر گفته شد، نیروهای کار اروپایی در رومانی به اجازه ی کار نیاز نخواهند داشت. اما شهروندان کشورهای سوم باید حتما نسبت به اخذ اجازه کار اقدامات لازم را انجام دهند. هر فرد تنها در صورت داشتن شرایط زیر می تواند اجازه کار خود را دریافت کند.

1-فرصت شغلی ایجاد شده توسط شهروندان رومانی و سایر کشورهای اروپایی قابل تکمیل نباشد.

2- داشتن یک تخصص یا تجربه کاری بالا در زمینه مورد نظر.

3- اثبات سلامت جسمانی و قابلیت انجام شغل مورد نظر.

4- در دست داشتن گواهی عدم سوء پیشینه کیفری.

5- شرایط شما با شرایط و سهمیه های اعلام شده توسط دولت همخوانی داشته باشد.

6- فرد هیچ گونه بدهی مالیاتی به کشور رومانی نداشته باشد.

 

اقامت از طریق کار در رومانی در سال 2019

زمانی که شما موفق به کسب ویزای کار رومانی شوید، باید اجازه کار خود را دریافت کنید. مراحل قانونی دریافت اجازه کار شما در رومانی را کارفرمای شما انجام خواهد داد. در این حالت شما باید تنها بخشی از اطلاعات شخصی خود را در اختیار وی قرار دهید.

پس از دریافت اجازه کار در کشور رومانی، شما می توانید اجازه اقامت خود را نیز دریافت کنید. اگر شما در یک کار فصلی یا کوتاه مدت(کمتر از 90 روز) مشغول به کار شوید، نیازی به دریافت اجازه اقامت ندارید. اما در صورتی که شغل شما بلند مدت است، باید حتما اجازه اقامت خود را دریافت کنید. بنابراین می توان گفت اقامت از طریق کار در رومانی یک پروسه قانونی است که باید حتما آن را در زمان مشخصی طی کرد.

 

مدارک لازم برای اقامت در رومانی

اولین قدم برای دریافت اجازه اقامت در کشور رومانی، تکمیل مدارک مورد نیاز مراجع قانونی است. مدارک مورد نیاز برای دریافت اجازه اقامت در کشور رومانی عبارتند از؛

* فرم در خواست اجازه اقامت در رومانی

* گذرنامه معتبر

* گواهی مربوط به محل اقامت شما

* گواهی بیمه سلامت معتبر در کشور رومانی

* گواهی تمکن مالی در صورتی که خانواده خود را به همراه دارید.

* گواهی عدم سوء پیشینه قضایی

 

دستمزد نیروی کار در رومانی

یکی از مسائل مهمی که باید در نظر گرفت، شرایط کاری و البته میزان دستمزد نیروی کار در رومانی است. حداقل حقوق دریافتی در کشور رومانی 250 یورو پس از پرداخت مالیات است. از سوی دیگر میانگین حقوق دریافتی کارکنان رومانی در حدود 510 یورو پس از پرداخت مالیات است. باید به این نکته اشاره کرد که میانگین حقوق دریافتی در رومانی نسبت به سال 2014، 25% افزایش یافته است.

مسئله ی دیگری که در این بخش باید به آن اشاره کرد، هزینه زندگی در رومانی است. هنگامی که هزینه های زندگی در رومانی را با کشورهای پیشرفته غربی مقایسه می کنید، متوجه علت کم بودن سطح دستمزد ها در این کشور خواهید شد.

 

کلام پایانی

اگر به فکر مهاجرت به رومانی هستید، مهاجرت کاری می تواند یکی از راحت ترین گزینه ها برای شما باشد شما برای آن که بتوانید در کشور رومانی کار کنید، به ویزای کاری و اجازه ی کار نیاز خواهید داشت. دریافت این دو گواهی معتبر اقامت از طریق کار در رومانی را برای شما ممکن خواهد کرد.

شرایط کاری در کشور رومانی بسیار مناسب است. اگرچه این کشور در شرق اروپا واقع شده است اما از تمامی قوانینی که در کشورهای پیشرفته غربی تصویب شده است پیروی می کند. در این کشور همچنین خانواده یک نهاد بسیار مهم قلمداد می شود. ازهمین روست که بنابه دلایل و مناسبت های مختلف خانوادگی، اجازه ترک محل کار به افراد داده می شود.

مشاورین موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در همه زمان آماده خدمت رسانی در زمینه مهاجرت به شما عزیزان هستند.