اقامت اسکاتلند

شرایط اقامت اسکاتلند در سال 2019 مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفت.

طرق متفاوتی جهت مهاجرت به این کشور برای اتباع خارجی در برنامه های مهاجرتی پیش بینی شده است.

ویزاهای متفاوتی که موجب اخذ اقامت اسکاتلند به صورت موقت یا دائم می شود را در این نوشتار مطالعه فرمائید.

تاریخچه مهاجرت به اسکاتلند

سیستم جذب مهاجر در کشور اسکاتلند در سال های اخیر تحت تاثیر سیاست های انگلیسی ها بوده است.

این در حالی است که این کشور علاقه مند به جذب مهاجر بر اساس نیازها و سیاست های خود بوده اند.

کاهش جمعیت اسکاتلند در اوایل سال 2000 باعث گردید که این کشور به دنبال جذب مهاجر بیشتری باشد.

اتباع زیادی از اتحادیه اروپا و مهاجران خارجی زیادی در اوایل سال 2001 در اسکانلند اقامت داشتد.

این اتفاق روبرو شد با برخی تغییرات مهاجرتی که در سال 2005 نیز شرایط ورود مهاجرین را بهتر می کرد.

تغییرات در شرایط اقامتی مخصوصا برای دانشجویان خارجی، از سوی مقامات بریتانیایی روند مهاجرت را تغییر داد.

هم اکنون بیش از دویست هزار شهروند اتحادیه و صد هزار تبعه خارجی جمعیت مهاجران اسکاتلند را تشکیل می دهند.

طرق متفاوت اقامت اسکاتلند

اینکه شما از اتباع کدام کشور هستید و درخواست اقامت ایرلند را دارید شرایط متفاوتی تعریف شده است.

با توجه به واقع شدن این کشور در اتحادیه اروپا و بریتانیا شهروندان این کشورها بدون ویزا می توانند به این کشور بیایند.

اتباع خارج از اتحادیه اروپا می بایست یکی از انواع ویزا را برای ورود متناسب با هدفشان درخواست دهند.

در یک دسته بندی افرادی که قصد مهاجرت به اسکاتلند دارند از سوی اداره مهاجرت به پنج دسته تقسیم می شوند.

که سخت ترین شرایط برای ورود و اجازه کار را اتباع کشورهای خارجی خواهند داشت، ایرانیان در این دسته هستند.

شما می توانید برای سفر، کار، زندگی، تحصیل، کارآفرینی، سرمایه گذاری و … در اسکاتلند درخواست اقامت نمائید.

هر کدام از این طرق برای زندگی و کار در اسکاتلند شرایط خاص خود را دارد، در ادامه خواهید خواند.

اقامت کاری ایرلند

این نوع اقامت اسکاتلند، در صورت مهیا بودن یک موقعیت کاری در این کشور برای شما فراهم خواهد شد.

معمولا تعداد انگشت شماری هر سال با این نوع اقامت به این کشور سفر می کنند، اخذ این ویزا آسان نیست.

ویزای کار اسکاتلند در صورتی اخذ می شود که مقدمات جذب یک نیروی کار خارجی را کارفرما طی کند.

اولین قدم اخذ مجوز کاری و گواهی حمایتی است که از سوی کارفرما باید پیگیری و انجام شود.

کارفرما باید دلایل متعددی داشته و مراحل زیادی را برای ارسال یک پیشنهاد کاری به نیروی خارجی طی نماید.

برخی مشاغل در اسکاتلند از بازار کار بهتری برخوردار بوده و نیاز به نیروی کار خارجی در این مشاغل مشهود است.

اقامت تحصیلی در اسکاتلند

دانشجویان بین المللی برای تحصیل به اسکاتلند مهاجرت می کردند و پس از آن به کار و اقامت می رسیدند.

این روال تا سال 2011 باعث بهبود وضعیت اقتصادی این کشور شد و دانشجویان کارآمد وارد بازار کار می شدند.

اما با تغییر قوانین و سیاست های نفوذی انگلستانی ها در اسکاتلند دیگر این اتفاق هم برای دانشجویان نمی افتد.

در آن سال ها دانشجویان می توانستند به ازای تحصیل تا دو سال دیگر برای کار و زندگی در اسکاتلند بمانند.

بعد از به دست آوردن موقعیت کاری مرتبط با تحصیل در این کشور اقامت تحصیلی را به کاری تبدیل می کردند.

در حال حاضر و بر اساس قوانینی که در انگلستان هم حاکم است دانشجو بعد از تحصیل باید کشور را ترک نماید.

اقامت های کارآفرینی و سرمایه گذاری

در دسته بندی ویزاها شما می توانید با ویزای درجه ی یک بریتانیا به عنوان یک کارآفرین یا سرمایه گذار اقامت بگیرید.

این نوع ویزاها برای داشتن یک کسب و کار است که متعلق به خود شماست و نیاز به توانایی مالی شما دارد.

زیرا شما باید برای کارآفرینی حداقل مبلغ 200 هزار پوند انگلستان را در یک کسب و کار سرمایه کنید.

و حداقل برای دو نفر از اتباع بریتانیایی ایجاد کار تمام وقت یا برای چند نفر ایجاد کار نیمه وقت نمائید.

در ویزاهای سرمایه گذاری شما باید در طرح هایی که دولت معرفی می کند 2 میلیون پوند سرمایه گذاری نمائید.

موفقیت در این پروسه ها نیاز به شناخت کافی شما از بازار و شرایط اقتصادی این کشور خواهد داشت.

سایر ویزاها و راه های اخذ اقامت اسکاتلند

کار با ویزای کار انتقال درون شرکتی نیز می تواند شرایط کار در شعبه شرکت انگلیسی را فراهم کند.

با ویزای درجه 5 بریتانیا برای جوانان متخصص و نیروی کار ماهر امکان کار و زندگی در بریتانیا وجود خواهد داشت.

البته این نوع ویزا مربوط به اتباع خارجی کشورهای خاصی بوده و متاسفانه شامل اتباع ایرانی نمی شود.

در حال حاضر جوانان بین سن 18 تا 30 سال اتباع هشت کشور معتبر می توانند برای ویزای درجه 5 درخواست دهند.

ویزاهای توریستی به مدت شش ماه صادر می شود و اجازه رفت و آمد به اروپا و بریتانیا را به شخص می دهد.

این نوع ویزا به جهت بازدید از اقوام و یا برای انجام کارهای کوتاه مدت کمتر از 90 روز درخواست می شود.

اخذ ویزاهایی که برای دوره ی زبان درخواست می شود برای ایرانیان آسان نبوده و وابسته به شرایط سنی شما دارد.

اطلاعات مورد نیاز مهاجرتی

بیشترین نرخ اشتغال را برای مهاجرین در بین چهار کشور بریتانیا اسکاتلند در سال های اخیر داشته است.

ویزای توریستی و کوتاه مدت را در صورت احراز شرایط مورد نیاز و اعتبار پاسپورت بالا می توان اخذ نمود.

دریافت این نوع ویزا برای اتباع ایرانی به هیچ وجه آسان نبوده و در نهایت نیز به اقامت تبدیل نمی شود.

زمان انجام پروسه ها و اخذ ویزا را از پیش با توجه به کشور محل اقامتتان تخمین زده و برنامه ریزی نمائید.

اقدام در هر گونه از راه های اقامت اسکاتلند نیاز به آگاهی کامل از شرایط روز این پروسه ها دارد.

حتما از پیش با وکیل مشاوره نموده و از میزان شانس خود برای دریافت هر کدام از ویزاها آگاه باشید.

موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت آماده ارائه خدمات مشاوره مهاجرتی به اکثر کشورهای دنیاست.