اقامت اوکراین از طریق ازدواج

اقامت اوکراین از طریق ازدواج

یکی از راههای آسان و سریع برای اخذ اقامت اکراین، اقامت اوکراین از طریق ازدواج می باشد. هر ساله، هزاران اقامت مبتنی بر ازدواج در اکراین صادر می شود. پس معلوم می شود که این نوع اقامت، طرفداران خاص خود را دارد.

ما در موسسه بین المللی سفیران سروش سعادت امیدواریم که مطالب گردآوری شده در این مقاله تحت عنوان اقامت اوکراین از طریق ازدواج مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

 

قوانین مصوب اکراین

ازدواج بین شهروند اکراینی و تبعه خارجی توسط تبصره های مربوطه از قانون خانواده اکراین وجه قانونی به خود گرفته است.

اعطای اقامت دایمی به یک خارجی که وارد ازدواج با شهروند اکراینی شده توسط وضعیت قانونی شهروندان خارجی قانون اکراین تنظیم شده است.

اصول حاکم بر روابط خانوادگی با خارجی ها در قانون اساسی اوکراین مقرر شده است.

بند 26 قانون اساسی اوکراین تصریح می کند که خارجیانی که قانونا در اوکراین اقامت می کنند از حقوق و آزادی های مشابهی بهره مند می شوند. همچنین مسئولیتهای مشابهی مثل شهروندان اکراینی دارند.

بر طبق بند 18 قانون وضعیت خارجیان و اشخاص بی خانمان، ممکن است خارجی ها  با شهروندان اکراینی یا اشخاص دیگری در پیروی از قوانین اکراین ازدواج بکنند.

خارجی ها در ازدواج و روابط خانوادگی، حقوق و مسئولیت های برابری با شهروندان اوکراینی دارند.

 

هدف از ازدواج خارجی ها در اکراین

خواه یا ناخواه، هدف شهروند خارجی از ازدواج با شهروند اوکراینی دو چیز است:

  • اخذ مجوز مهاجرت.
  • اخذ مجوزاقامت دایمی.
  • اخذ تابعیت اوکراینی.

این درست است که چنین مبنایی در سهمیه بندی مهاجرتی اعمال نشده است. اما اکراین به آندسته از افرادی که با اکراینی ها به مدت بیش از 2 سال  ازدواج کرده اند، حق اخذ اقامت فراتر از سهمیه بندی را داده است.

ناگفته نماند که اخذ مجوز اقامت دایمی مرحله نهایی پروسه مهاجرت است که معمولا شامل دو مرحله است.

  • اخذ مجوز مهاجرتی.
  • صدور مجوز اقامت دایمی.

 

زمینه ها برای اخذ مجوز اقامت دایمی

تحت قانون جدید، روابط خانوادگی یا شایستگی های حرفه ای متقاضی باعث ایجادد زمینه هایی برای اقامت دایمی در اکراین می گردد.

بی تردید، بایست که به متقاضی اجازه ورود به اکراین داده شود. به منظور اجتناب از ازدواج های سوری، قانون گذار قانون ازدواج دو- ساله را تنظیم می کند. پس از این به بعد است که فرد حق تحویل مدارک برای اخذ مجوز مهاجرت و مجوز اقامت دایمی را دارد.

 

اقامت اوکراین از طریق ازدواج

از آنجایی که اوکراین کشوری درنظر گرفته می شود که برای اقامت دایمی نسبتا جذاب است.

اغلب خارجی ها نه تنها بدنبال اخذ مجوز اقامت هستند، بلکه همچنین خواهان تابعیت این کشور هم می شوند.

 

پروسه اقامت اوکراین از طریق ازدواج

ما در این بخش، مراحل اخذ اقامت اکراین از طریق ازدواج را بیان می کنیم.

اگر شما همسر یک شهروند اوکراینی به مدت دو سال یا بیشتر هستید و می خواهید اقامت اوکراینی را بدست آورید مراحل زیر را انجام دهید.

 

ü               مرحله ۱- ثبت ازدواج.

اسناد زیر بایست که به اداره محلی آمار حیاتی و وضعبت مدنی ( موسوم به RAGS یا ZAGS) جهت ثبت تحویل داده شود. مدت زمان انتظار برای ثبت در اوکراین ۱ ماه است.

با این حال ملیت های خارجی ممکن است که با داشتن بهانه منطقی مجوز ثبت ازدواج را قبل از اتمام دوره یک ماهه مطالبه کنند.

  • پاسپورت خارجی.
  • گواهی تولد با تصدیق مناسب. این سند هم بایست کخ ترجمه و تایید شود.
  • مدرک دال بر وضعیت مادی کنونی. که ثابت بکند که شما شایستگی و توان ازدواج را دارید. تصدیق مناسب در کشور خودتان انجم شده باشد.  به زبان اوکراینی بایستی که ترجمه و توسط مرجع موثقی تایید شود.
  • گواهی طلاق.  تاییدیه حکم به متارکه یا گواهی فوت همسر(این مدارک بایستی که به طور فردی از کسی که قبلا ازدواج کرده، نشان داده شود.

این مدرک هم بایست که به زبان اوکراینی و تایید شده باشد.

 

ü               مرحله ۲- تغییر وضعیت ویزا و دریافت ویزای D

پس از ثبت ازدواج، شما گواهی ازدواج با الگوی استاندارد را به زبان اوکراینی و تایید شده توسط وزارت کشور اوکراین دریافت می کنید.

گواهی ازدواج درمعرض قانونی سازی بیشتر و ترجمه تاییدی جهت اهداف مهاجرتی قراردارد.

اما مرحله بعد از ثبت ازدواج برای اخذ مجوز اقامتی، تغییر وضعیت ویزاست (این به معنای ترک اوکراین برای اخذ ویزای جدید از کنسولگری اوکراین در خارج است).

خدمات مهاجرت دولتی در اوکراین مجوز اقامتی شما را به همراه ویزای نوع D می پذیرد.

ویزای D صرفا بر مبنای گواهی ازدواج معتبر اعطا می شود.

ویزای D به شما امکان ورود به خاک اوکراین را در طی ۴۵ روز از دور اعتبارش جهت رسیدگی درخواست اقامت دایمی تان در اداره خدمات مهاجرت محلی (OVIR) می دهد.

 

ü               مرحله ۳- درخواست ویزا اقامت دایمی.

پس از مرحله اخذ ویزای D ، نوبت به مرحله درخواست مجوز اقامت دایمی یا PR می رسد.

جهت درخواست مجوز اقامت دایمی، شما بایست که مدارک زیر را بهمراه فرم درخواست تکمیلی تان تحویل دهید.

  • پاسدورت یا مشابه ش.
  • کپی از تصمیم گیری درباره مجوز مهاجرتی.
  • قبض های بانکی برای پرداخت هزینه دولتی.
  • کپی از ID مالیات اوکراینی.
  • چهار قطعه عکس رنگی 5*4.5 cm.
  • ترجمه اسناد و مدارک به زبان اوکراینی (در صورت لزوم).

لازم است که فرد برای مجوز اقامت دایمی در طی ۱ سال پس از صدور مجوز مهاجرتی اقدام بکند.

توجه شود که فرم درخواست مخدوش یا دارای اطلاعات نادرست، منجر به رد درخواست تان می گردد.

 

مرجع رسیدگی به درخواست

درخواست و کلیه مدارک اشاره شد در فوق بایست که به دپارتمان قلمرویی اداره خدمات مهاجرت دولتی تحویل داده شود.

در واقع، مرجع رسیدگی به درخواست اقامت اوکراین از طریق ازدواج  اداره خدمات مهاجرت دولت می باشد.

آنها درخواست مذکور را در عرض ۷ روز کاری بررسی خواهند کرد.

دولت درصورت تهدید امنیت اوکراین و شهروندانش بواسطه کلاهبرداری  جعل و ارایه اطلاعات ناصحیح در مدارک، دستور به رد صدور مجوز اقامتی را می دهد.

 

توصیه وکلا

پروسه اقامت اوکراین از طریق ازدواج،  روند پیچیده و منحصر به فرد خود را دارد. ما مشاوره و پشتیبانی گام به گام وکلای باسابقه و مجرب موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت را جهت ثبت ازدواج و شیوه درخواست مجوز اقامتی تان در اوکراین، توصیه می کنیم.