اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند 

اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند

به دلیل فرصتهای کاری خوب در اسکاتلند، اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند برای فارغ التحصیلان گزینه ایده آلی محسوب می شود.

در این مقاله، به سوال اغلب شما درباره اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند پاسخ داده می شود:

اگر شما دانشجوی ایرانی تحصیل کرده در اسکاتلند هستید و به کار در اسکاتلند پس از فارغ التحصیلی فکر می کنید، بهترین راه چیست؟

 برای اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند، شما به کدام نوع ویزا نیاز دارید؟

آیا امکان تبدیل ویزاهای اقامتی به هم و اخذ تابعیت از طریق اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند وجود دارد؟

بهترین راه اخذ مشاوره های تخصصی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مسیر می باشد.

 

فارغ التحصیلی در اسکاتلند

همانطوریکه شما در اسکاتلند، مجاز به کار ضمن تحصیل بودید.

به همان صورت شما مجازید که پس از اتمام تحصیل هم در اسکاتلند مانده و کار کنید.

اولی براساس ویزای تحصیلی تان و دومی براساس ویزای اقامت تان می باشد.

در حقیقت، قوانین برای دانشجوبان خارجی که خواستار اقامت در اسکاتلند پس از تحصیل شان هستند به نوع دوره ای که تحصیل می کنند، بستگی دارد.

مثلا، اگر شما دوره تحصیلی 12 ماهه داشتید، شما می توانید به مدت دوره تان بعلاوه چهار ماه اضافی بمانید.

کار پس از تحصیل در اسکاتلند

اسکاتلند دارای چندین دانشگاه برتر با بهترین دستمزدهای  شروع کار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی می باشد.

اسکاتلند به عنوان مرکز نوین صنعتی و مالی دارای ارتباط گسترده ای با شرکتهای بزرگ چندملیتی در همه صنایع است.

اینها همگی زمینه هایی است که باعث ماندگاری دانشجویان و مار در اسکاتلند می گردد.

اصولا، یکی از موضوعات تمرکزی دانشگاههای اسکاتلند هم، اشتغال پذیری فارغ التحصیلانش می باشد.

بر این مبنا، دانشگاههای اسکاتلند دارای بالاترین نرخ های استخدام فارغ التحصیلی پس از لندن در منطقه UK می باشند.

خواه در اسکاتلند بمانید یا به کشورتان برگردید، مدرک اسکاتلند CV تان را پربار کرده و برای شما فرصت های کاری جدیدی عرضه می کند.

 

اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند

برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپایی، شما فقط 4 ماه پس از اتمام تحصیل تان فرصت دارید تا به پیشنهاد کاری برسید.

با همان پیشنهاد کار از طریق اسپانسرتان، شما می توانید ویزای Tier 2 (موسوم به روادید کار) را بدست آورید.

اگر شما به مدت 5 سال با این روادید در اسکاتلند بمانید، آن وقت شما واجد شرایط برای اخذ PR (اقامت دایمی) می گردید.

دقیقا، پس از گذشت 1 سال از روی اقامت دایمی تان، شما می توانید تابعیت بریتانیایی درخواست کنید.

پس، بدین ترتیب امکان تبدیل اقامت ها و اخذ تابعیت از آن طریق وجود دارد.

مدت اعتبار ویزای تحصیلی ؟

سوالی که در اینجا پاسخ داده می شود این است که، آیا مدت اعتبار ویزای تحصیلی تا فارغ التحصیلی است؟

یا پس از فارغ التحصیلی هم  این نوع ویزا کاربرد دارد؟

تحت مقررات قانون فعلی در اسکاتلند و uk، شما مجاز به اقامت در اسکاتلند به مدت مشخص شده در ویزای تحصیلی تان هستید.

بدین سان،  شما مجازید که در اسکاتلند برای 12 ماه پس از دریافت مدرک تان از ویزای تحصیلی تان بهره ببرید.

اگر شما بطور منطقی از این بازه زمانی استفاده کنید، شانس تان برای اقامت و انتقال به ویزای دیگر زیادتر می شود.

 

کدام ویزا؟

قبل از اتمام تحصیل تان، مجوز کار ضمن تحصیل تان مبتنی بر ویزای تحصیلی تان بود. اما پس از فارغ التحصیلی چطور؟

اگر شما  مایل به اقامت در اسکاتلند پس از فارغ التحصیلی هستید، لازم هست که شما ویزای دیگری را درخواست دهید.

دانشجویان غیر از اتحادیه اروپایی که تمایل به اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند را دارند، بایستی درخواست ویزای کار دهند.

شما به عنوان دانشجوی خارجی از اداره مهاجرت و ویزای UK درخواست ویزای کار می دهید.

انواع مختلف ویزا وجود دارد که شما به عنوان فارغ التحصیل از اسکاتلند درخواست دهید:

 

ویزای (عمومی) Tier 2

این ویزا در واقع، ویزای اولیه برای اقامت و کار در اسکاتلند پس از اتمام تحصیل تان می باشد.

این نوع ویزا در دسترس کلیه فارغ التحصیلان لیسانس، فوق لیسانس و دکترا از یک دانشگاه اسکاتلندی معتبر می باشد.

قبل از اینکه شما درخواست دهید، به شما بایستی که پیشنهاد کار مهارتی از طرف یک کارفرمای دارای مجوز داده شود.

در ضمن، دستمزد حداقلی £20,800 پرداخت شود.

پس از پنج سال کار، دارندگان ویزای Tier 2 می توانند برای اقامت دایمی UK درخواست دهند.

بشرط آنکه، آنها شرایط دستمزد  (£35,000) و دیگر شاخص های صلاحیت مربوطه را تامین کنند.

 

ویزای (کارآفرین فارغ التحصیل) Tier1  

این گزینه ویزا برای همه دانشجویانی باز است که یک ایده تجاری/بیزینسی در کلاس جهانی را توسعه می دهند.

لازم است که از طرف دانشگاه تان به عنوان دارنده استعداد برای ایجاد بیزینس خودتان در اسکاتلند شناسایی و ضمانت شوید.

این ویزا هم برای همه دانشجویان فارغ التحصیل از هر رشته ای به کار می رود.

 

طرح تحرک پذیری جوانان Tier 5

برخی ملل صلاحیت درخواست روادید طرح کار دو- ساله را دارند.

 

کارگر موقتی Tier 5

این نوع ویزا به شما امکان کار در کل UK را تا مدت 12 الی 24 ماه را می دهد.

دانشجویان بین المللی در اسکاتلند و بریتانیا می توانند درخواست ویزای Tier 5  (تبادل تایید شده دولتی) برای  اخذ تجربه کاری و کارورزی در اسکاتلند را پس از تحصیل شان بدهند.

 

مناسب ترین ویزا کدام است؟

 همانطوریکه در مطالب فوق هم بیان شد، بهترین ویزا جهت اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند ویزای (عمومی ) Tier 2 می باشد.

اعتبار این ویزا 5 ساله است.

پس از آن شما می توانید نسبت به اخذ  اقامت PR تان اقدامات لازم را انجام بدهید.

 

نتیجه گیری و توصیه

بخش کثیری از دانشجویان خارجی که برای تحصیل به اسکاتلند رفته اند، قصد اقامت دایمی در اسکاتلند را دارند.

خوب، این امر هم کاملا معقول است، مخصوصا با علم بر اینکه اسکاتلند فرصت های فوق العاده ی را برای شروع یک زندگی خوب به آنها می دهد.

اما اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند قوانین و شرایط خاص خود را دارد.

شما بایستی که از طریق وکیل مهاجرتی کارکشته ای از این قوانین و شرایط ویژه باخبر شوید.

وکلای مهاجرتی پرسابقه موسسه بین المللی سفیران سروش سعادت اقامت شما را در هر کشوری از جهان تضمین می کنند.