ویزای سرمایه گذاری و ثبت شرکت

سرمایه گذاری در استرالیا

سرمایه گذاری در استرالیا

شهروندان خارجی می توانند جهت سرمایه گذاری در استرالیا با روش ویزای طلائی استرالیا، ویزای 188 سرمایه گذاری و ویزای کارآفرینی را اخذ نمایند. اهمیت سرمایه گذاری در این کشور بدان سبب است که بدانیم در حال حاضر اقتصاد استرالیا در زمره 10 اقتصاد برتر دنیا قرار دارد و به لحاظ شاخص بالاترین درآمد سرانه نیز این کشور پنجمین کشور جهان از این حیث می باشد. در حقیقت بزرگترین امتیاز مهاجرت به این کشور از طریق سرمایه گذاری اخذ اقامت و تابعیت استرالیا می باشد.

  • کدامیک از برنامه های سرمایه گذاری در این کشور از طریق سیستم امتیازبندی صورت می گیرد؟
  • کمترین بودجه مورد نیاز برای ایجاد یک بیزینس و کارآفرینی در استرالیا چه مقدار می باشد؟

بی تردید استرالیا مقصد معروفی برای افراد ثروتمند (HNWI) جهان می باشد که به دنبال اخذ اقامت آسان از طریق سرمایه گذاری می باشند. فقط در سال 2017، این کشور درحدود 10000 سرمایه گذار خارجی را جذب کرد که بالاترین آمار در بین کل کشورهای جهان، حتی بالاتر از ایالات متحده آمریکا با جذب 9000 سرمایه گذار می باشد.

دلیل جذب سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه گذاری استرالیا چیست؟ استاندارد زندگی بالا، سهولت انجام بیزینس، شرایط مهاجرت سرمایه گذاری آسان و امنیت دارائی از جمله دلایل تمایل شدید سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این کشور می باشد. در این مقاله که از سوی تیم ترجمه موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده در خصوص سرمایه گذاری و سودآوری آن در کشور زیبای استرالیا توضیحاتی ارائه گردیده است.

درباره اقتصاد استرالیا

استرالیا یکی از بزرگترین کشورهای ثروتمند جهان است. این کشور کل قاره استرالیا را اشغال کرده و به 6 ایالت و قلمروهای متعددی تقسیم می شود. شهرهای اصلی این کشور، سیدنی و ملبورن می باشند که دو کلان شهر پرجمعیت استرالیا محسوب می شوند. اقتصاد این کشور در طی چند سال اخیر روند روبه رشدی را به خود دیده است. به همین دلیل، هزاران سرمایه گذار خارجی را به خود جذب می کند که به دنبال بهره مندی از امتیازات سرمایه گذاری در این کشور می باشند.

این کشور همچنین غنی از منابع طبیعی همانند طلا، سنگ آهن، گندم و پشم می باشد که از محصولات اصلی صادراتی استرالیا به حساب می آیند. دولت استرالیا نیز سرمایه گذاران خارجی علاقه مند به مهاجرت را با ارائه ویزاهای سرمایه گذاری متعدد تشویق می کند. ویژگی اصلی تمامی این ویزاهای سرمایه گذاری این است که منجر به اقامت دائمی و سپس نهایتا منجر به اخذ تابعیت استرالیا می گردد. به همین دلیل است که سرمایه گذاری در این کشور می تواند بهترین ایده اخذ اقامت دائم و پاسپورت دوم برای سرمایه گذاران و کارآفرینان ایرانی محسوب شود.

دلایل سرمایه گذاری در استرالیا در سال 2023

یکی از مهم ترین دلایل سرمایه گذاری افراد در کشور استرالیا برای سرمایه گذاران شاخص کنترل تورم و اقتصاد با ثبات این کشور می باشد که سرمایه گذاران را ترغیب می کند تا پول خود را برای رشد و سود بیشتر به بازار این کشور وارد کنند. بر طبق آخرین گزارش سالیانه بانک جهانی در سال 2023، این کشور به لحاظ شاخص آسانی انجام بیزینس یا Ease of Doing Business از بین 190 اقتصاد جهانی در رتبه 14 قرار دارد. از این نظر، کشور استرالیا بالاتر از کشورهای صاحب نامی مثل کانادا، آلمان، اسپانیا، روسیه، ژاپن، سوئد، ترکیه و فرانسه قرار می گیرد. بنابراین این کشور به دلیل آسانی انجام بیزینس از جذاب ترین کشورها برای سرمایه گذاری در جهان محسوب می شود.

در زمینه شاخص زندگی بهتر یا Better Life Index، وضعیت کشور استرالیا بهتر از خیلی از کشورهای اروپایی می باشد. این کشور در زمینه مشارکت مردمی در رتبه بالای جهانی قرار دارد و همچنین از نظر سطح درآمد و رفاه مردم، کیفیت محیطی، وضعیت بهداشتی، مسکن، اشتغال، آموزش و مهارت، ارتباطات اجتماعی و امنیت فردی بالاتر از میانگین های جهانی ظاهر می شود.

سرمایه گذاری در استرالیا از طریق خرید ملک غیر منقول

دولت استرالیا به منظور ایجاد فرصت های شغلی بیشتری تا حدی از سرمایه گذاری های داخلی و خارجی حمایت می کند. با این وجود یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری از طریق خرید ملک غیرمنقول است که منجر به ایجاد فرصت های شغلی نمی شود. بهترین مناطق استرالیا به این منظور عبارت هستند از:

  • Sunshine Coast, Queensland
  • Marion, South Australia
  • Bendigo, Victoria
  • Moreton Bay Region, Queensland
  • Stirling, Western Australia
  • Darebin, Victoria

قوانین خرید ملک غیر منقول در استرالیا

با نظر به این نکته که خرید ملک در استرالیا نمی‌ تواند منجر به اخذ پاسپورت این کشور شود باید توجه داشته باشید که این روش برای ایرانی ها که به‌ دنبال اخذ اقامت دائم هستند توجیه اقتصادی ندارد و از طرف وکلای مجرب هرگز توصیه نمی‌ شود. خوب است بدانید که کسب درآمد از طریق ملک خریداری‌ شده برای کسانی که اقامت استرالیا را ندارند و شهروند این کشور نیستند ممنوع می‌ باشد.

باتوجه به موارد فوق کشور استرالیا برای متقاضیان بر مناطق مختلف کشور که قصد خرید ملک دارند حساسیت خاصی ندارد و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد؛ درست بر عکس کشورهایی مثل پرتغال و اسپانیا که با خرید ملک به شما اقامت دائم می‌ دهند و متقاضیان اجازه خرید ملک در پایتخت و یا برخی از شهرهای اصلی را با توجه به تراکم جمعیت و اولویت شهروندان ندارند.

یکی از انواع سرمایه گذاری در این کشور، خرید ملک غیر منقول است. البته باید توجه داشت اگر چه خرید ملک در استرالیا و ساخت و نوسازی املاک قدیمی می تواند نوعی سرمایه گذاری باشد، صرف خرید ملک در استرالیا منجر به اخذ اقامت این کشور نخواهد شد. این در حالی است که در برخی کشورهای دنیا خرید ملک می تواند در صورتی که به میزان مشخصی باشد اقامت یا حتی پاسپورت را به همراه داشته باشد. برخی از این کشورها عبارت هستند از:

  • قبرس
  • ترکیه
  • پرتغال
  • اسپانیا
  • یونان
  • ایتالیا

با این وجود بسیاری افراد علاقه مند به خرید ملک در استرالیا هستند. این گروه باید توجه داشته باشند که حتی اگر زمان خرید ملک غیر منقول پاسپورت استرالیا را نیز ندارند، از خرید ملک در این کشور ممنوع نیستند اما یکسری محدودیت دارند. در واقع کسانی که اقامت استرالیا را ندارند برای خرید ملک غیر منقول باید تاییدیه بخش سرمایه گذاری خارجی استرالیا یا همان FIRB را از قبل اخذ نمایند. همچنین باید توجه داشت طبق قوانین استرالیا غیر استرالیایی ها پس از خرید ملک باید در همان محل اقامت کنند و نمی توانند آن را اجاره دهند.

سرمایه گذاری در استرالیا با خرید سهام

سرمایه گذاری در استرالیا با خرید سهام

علاوه بر خرید ملک غیرمنقول، از طریق خرید سهام نیز می توان در استرالیا سرمایه گذاری نمود و سود به دست آورد. برخی از سودآورترین سهام ها در استرالیا عبارت هستند از:

  • Xero
  • A2 Milk
  • Wisetech
  • Afterpay
  • Altium
  • Appen
  • Pro Medicus

اگر سهام شرکت مورد نظر خود برای سرمایه‌ گذاری در کشور استرالیا را با تحقیق و بررسی انتخاب کنید این سرمایه‌ گذاری نه‌ تنها برای شما و خانواده اخذ اقامت را به‌ همراه خواهد داشت بلکه در بلند مدت بسیار سود آور خواهد بود و سبب رشد سرمایه شما خواهد شد. قوانین سرمایه‌ گذاری در بخش سهام کشور استرالیا تضمین می‌ کند که حداقل سالانه ۱۰٪ بر ارزش سهام شرکت‌ های خصوصی و دولتی مطرح افزوده خواهد شد که این مسئله به نوعی اطمینان خاطر برای سرمایه‌ گذاران بابت امنیت سهام آن ها در استرالیا خواهد بود.

توجه به این نکته ضروری است که اگر سهام مورد نظر با تحقیق و بررسی خریداری نشود و یا شرکت صاحب سهم در لیست شرکت‌ های مورد حمایت و مورد تأیید دولت استرالیا نباشد می‌ تواند عواقب بد بسیاری برای خریداران سهم به دنبال داشته باشد؛ در نتیجه اگر قصد خرید سهام و سرمایه‌ گذاری از این طریق برای اخذ اقامت دائم کشور استرالیا را دارید بهتر است با وکلای مجرب و دارای سابقه کار در این زمینه مشاوره تخصصی انجام دهید

ویزای سرمایه گذاری یا ویزای 188 استرالیا

استرالیا دارای فرآیند 3 مرحله ای اخذ تابعیت می باشد. مرحله اول اخذ ویزای اقامت موقتی برای سرمایه گذار می باشد. گزینه های متعددی برای اخذ ویزای اقامت موقتی این کشور وجود دارد و بسیاری از سرمایه گذاران از مزیت 188 Visa استفاده می نمایند. اما شرایط اخذ ویزای 188 برای سرمایه گذاران ایرانی چیست؟ به منظور اخذ ویزای 188، سرمایه گذار بایستی تحت یکی از 3 دسته سرمایه گذاری بیزینس، نوآوری بیزینس یا دسته ای به نام سرمایه گذار کلان قرار گیرد. مضافا اینکه سن سرمایه گذار بایستی کمتر از 55 سال باشد و به هنگام تحویل درخواست ویزای خود، یک برنامه جهت راه اندازی یک شرکت یا سرمایه گذاری در شرکت استرالیایی در دست داشته باشد.

همچنین از دیگر شرایط اخذ ویزای 188 این است که متقاضی حداقل 65 امتیاز را تحت فاکتورهایی شامل مهارت زبان انگلیسی، سن و سال، مدرک تحصیلی، فعالیت های تجاری ابتکاری قبلی و سازگاری با محیط کسب نماید. زمانی که صلاحیت متقاضی جهت اخذ ویزای مذکور مورد تایید قرار گیرد، برای وی و خانواده همراه ویزای اقامت موقت 4 ساله و 3 ماهه صادر می شود. در پایان دوره 4 ساله، متقاضی و خانواده همراه او می توانند متقاضی ویزای 188 تجاری دائمی گردند. در مورد روش های مهاجرت به استرالیا در این مقاله مطالعه فرمائید.

مزایای سرمایه گذاری در کشور استرالیا

استرالیا یک اقتصاد بسیار رقابتی دارد و محیط بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری است که به کمک سیاست های پایدار، چارچوب های قانونی و همجواری با کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال رشد است. این ویژگی ها به آن ها کمک کرده است تا در سال های اخیر با سرعت بیش تری نسبت به کشورهای پیشرفته جهان همچون بریتانیا، آمریکا و حتی اتحادیه اروپا رشد کنند. برخی از مهم ترین مزایای سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از:

  • اقتصاد و سیاست های پایدار: استرالیا یکی از با ثبات ترین کشورهای جهان از نظر ثبات اقتصادی و سیاسی است و بسیاری از بانک های بزرگ جهانی در این کشور فعال هستند.
  • چارچوب های قانونی قوی نیز از جمله مزایای بزرگ سرمایه گذاری در استرالیا است. قوانین دولتی بسیار قدرتمندی در خصوص تعاملات مالی در استرالیا وجود دارد که وضعیت شرکت ها را مشخص می کند.
  • موقعیت و منابع طبیعی نیز از جمله دلایل ارزنده بودن سرمایه گذاری در این کشور است. استرالیا یکی از بزرگ ترین منابع زغال سنگ در جهان است و در یکی از مناطق جهان واقع شده است که رشد اقتصادی در آن به سرعت در حال انجام است.

ریسک های سرمایه گذاری در استرالیا

زمانی که قصد دارید سرمایه خود را به کشور دیگری وارد کنید، باید در نظر داشته باشید که ریسک های فراوانی پیش روی شما خواهد بود. عدم آشنایی با شرایط اقتصادی کشور مقصد خود یک ریسک بزرگ به حساب می آید. بنابراین توصیه می شود تا پیش از هر گونه اقدام با افراد خبره در این زمینه مشورت های لازم را انجام دهید.

علیرغم مزایای بسیار زیادی که در این روش وجود دارد، ریسک هایی در سرمایه گذاری در کشور استرالیا وجود دارد. برخی از مهم ترین ریسک های سرمایه گذاری در این کشور عبارتند از:

  • وابستگی به بازار کالا: با توجه به تقاضاهای بالای چین، اقتصاد استرالیا به بازار کالاها وابسته است.
  • مالیات بالا: صحبت هایی شنیده می شود که استرالیا قصد دارد میزان مالیات وارده را بیش از پیش اعلام کند.
  • کسری پیوسته پول: یکی از مشکلات اقتصادی استرالیا آن است که این کشور بیش از 50 سال است با کمبود بودجه جاری روبرو بوده است و در صورتی که بازار کالای این کشور دچار لغزش شود، ممکن است ضربه سنگینی به آن وارد شود.

ویزای طلائی استرالیا مخصوص سرمایه گذاران خارجی

ویزای سرمایه گذار استرالیایی یا Australia Golden Visa این ویزا که توسط دولت استرالیا در سال 2012 معرفی شد مسیر سر راست و مستقیمی برای افراد دارای ارزش خالص بالا (HNWI) به منظور اخذ اقامت دائمی PR استرالیا است. در قالب این برنامه سرمایه گذاری، تابعیت استرالیایی مستقیمی وجود ندارد. اگر چه تابعیت این کشور را می توان پس از گذشت 3 الی 4 سال اقامت پیوسته بدست آورد. شرایط اخذ ویزای طلائی استرالیا به شرح زیر می باشد:

  • سرمایه گذاری 5 میلیون دلاری در پروژه اقتصادی
  • بدون محدودیت سنی
  • بدون نیاز به مدرک زبان انگلیسی
  • حداقل مدت اقامت 40 روز در عرض 5 سال
  • امکان تبدیل اقامت موقتی به اقامت دائمی (PR) پس از 4 سال
  • بدون سهمیه کشوری
  • بدون نیاز به سرمایه گذاری تا پیش از تایید

با توجه به شرایط مهاجرت به استرالیا از طریق سرمایه گذاری، قوانینی وجود دارد ناظر بر اینکه سرمایه گذاران و تجار خارجی چگونه می توانند سرمایه 5000000$ (دلار استرالیا) خود را در استرالیا سرمایه گذاری کنند. سرمایه گذاری برای اخذ ویزای اقامت این کشور شامل 2 روش زیر می باشد:

میزانانواع
ماکسیمم 60%در املاک غیر مسکونی، اوراق قرضه و سهام شرکتی
مینیمم 10%سرمایه گذاری مخاطره آمیز شامل ثبت شرکت

در این مقاله که از جانب موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده در خصوص در کشور استرالیا سرمایه گذاری کردن توضیحاتی ارائه گردید. هرچند با توجه به پرهزینه بودن این پروسه، بهتر است علاقه مندان به استرالیا از طریق تحصیل یا کار اقامت این کشور را به دست آورند و در نهایت در صورت تمایل سرمایه گذاری کنند.

سوالات متداول در باب سرمایه گذاری استرالیا

سرمایه گذاران برای آشنایی بهتر با قوانین استرالیا سوالات زیر را مورد توجه قرار بدهند:

  • مزیت های سرمایه گذاری استرالیا کدامند؟ استاندارد زندگی بالا، سهولت انجام بیزینس، شرایط مهاجرت سرمایه گذاری آسان و امنیت دارائی از جمله دلایل تمایل شدید سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در کشور استرالیا می باشد.
  • رتبه اقتصادی کشور چه ترتیبی دارد؟ این کشور به لحاظ شاخص آسانی انجام بیزینس یا Ease of Doing Business از بین 190 اقتصاد جهانی در رتبه 14 قرار دارد.
  • پیش شرط اخذ ویزای سرمایه گذاری یا ویزای 188 چیست؟ به منظور اخذ ویزای 188، سرمایه گذار بایستی تحت یکی از سه دسته سرمایه گذاری بیزینس، نوآوری بیزینس یا دسته ای به نام سرمایه گذار کلان قرار گیرد.
  • حداقل سرمایه لازم برای سرمایه گذاری در استرالیا به چه میزانی است؟ حداقل سرمایه لازم برای اخذ این نوع ویزا برخورداری از ارزش خالص دارائی حدود $600000 (دلار استرالیا) می باشد.
  • ویزای طلائی استرالیا مخصوص سرمایه گذاران خارجی چه شرایطی دارد؟ ویزای سرمایه گذار استرالیایی یا Australia Golden Visa توسط دولت استرالیا در سال 2012 معرفی شد. این ویزا مسیر سر راست و مستقیمی برای افراد دارای ارزش خالص بالا (HNWI) به منظور اخذ اقامت دائمی PR استرالیا می باشد.
5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *