مهاجرت به کشور رومانی

تولد در رومانی

تولد در رومانی

این که صرف تولد در رومانی منجر به اخذ پاسپورت این کشور می شود یا خیر بستگی دارد نظام قانونی رومانی تابع سیستم خون باشد یا خاک. رومانی کشوری است که در بخش های مرکزی و جنوب شرقی قاره اروپا واقع گردیده و با کشورهای بلغارستان در جنوب، اوکراین در شمال، مجارستان در غرب و صربستان در جنوب غربی همسایه و هم مرز است. رومانی همچنین به دریای سیاه نیز راه دارد و به لحاظ وسعت دوازدهمین کشور در قاره اروپا به شمار می آید. جمعیت رومانی در سال 2022 حدودا 20 میلیون نفر است و پایتخت و بزرگ ترین شهر آن، بوچارست می باشد. در این مقاله که از سوی تیم ترجمه موسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده در خصوص قوانین تولد در رومانی توضیحاتی ارائه گردیده است.

  • شرایط اقامت در رومانی از طریق تولد چیست؟
  • قوانین تولد در کشور رومانی چیست؟
  • مزایای تولد فرزند در رومانی چیست؟
  • هزینه های تولد در رومانی چقدر است؟
  • محدودیت های تولد در رومانی چیست؟

تاریخچه قوانین تولد در رومانی

قانون اعطای تابعیت رومانی در حال حاضر قانونی است که پارلمان این کشور در 6 مارس سال 1991 به تصویب رسانده است. علاوه بر این قانون در قانون اساسی رومانی نیز که در 21 نوامبر سال 1991 اصلاح شد، اصولی در خصوص تابعیت وضع گردیده است. لازم به ذکر است که رومانی بین سال های 1947 تا 1989 تحت حاکمیت نظام کمونیستی قرار داشت و حس ملی گرایی شدیدی بین رومانیایی ها در جریان بود. به همین دلیل قانون سال 1971 نیز همین رویکرد را داشت و کودکانی را که از پدر یا مادر رومانیایی و در خاک این کشور متولد می شدند، رومانیایی می دانست. آن قانون همچنین ریاست جمهوری رومانی را به عنوان رئیس دولت دارای این قدرت می دانست که بتواند به دلخواه خود تابعیت رومانیایی را به کسی بدهد یا از فردی سلب کند.

به مرور بحران های اقتصادی ای که در دهه 80 میلادی رخ داد منجر شد دیدگاه انتقادی ای نسبت به قوانین رومانی به وجود آید. علاوه بر ساختارهای اقتصادی حکومت، منتقدان قوانین اعطای تابعیت رومانی را نیز ناقض حقوق اقلیت مجاری می دانستند که در این کشور ساکن بودند. در نهایت نیز پس از سقوط حکومت کمونیست در اروپای شرقی طی سال 1989، قوانین در خصوص اعطای تابعیت این کشور و به طور کلی قانون اساسی رومانی اصلاح شد. در نتیجه این اصلاحات حتی دوتابعیتی بودن که فی السابق در رومانی پدیرفته نشده بود، به رسمیت شناخته شد.

تاریخچه قوانین تولد در رومانی

قانون فعلی تولد در رومانی

قانون اعطای تابعیت فعلی رومانی بیشتر تابع نظام jus sanguinis یا همان سیستم خون است. در واقع در رومانی نیز همانند بسیاری از کشورهای دنیا از جمله انگلستان، سوئیس، آلمان، اتریش، استرالیا، نیوزلند و غیره تنها به نوزادانی پاسپورت رومانی داده می شود که حداقل یکی از والدین آن ها تابعیت این کشور را داشته باشند. البته قانون اساسی رومانی تا حدی به نظام jus soli یا همان سیستم خاک نیز تمایل دارد. چرا که در یک مورد استثنایی نوزادی را که والدین وی مشخص نیستند و در خاک رومانی پیدا شده است را دارای تابعیت رومانیایی می داند. در واقع در رومانی نیز همانند اکثر کشورهای تابع سیستم خون، قوانین نظام خاک نیز تا حدودی پذیرفته شده است تا از ایجاد پدیده بی تابعیتی جلوگیری شود.

مطابق قانون فعلی رومانی فرزندان والدینی که هر دوی آن ها تابعیت رومانی را دارند و در خاک رومانی متولد شده اند، تابعیت این کشور را خواهند داشت. علاوه بر این گروه، 2 دسته ذکر شده در ذیل نیز شهروند رومانی به حساب می آیند:

  • نوزادانی که در خاک رومانی به دنیا آمده اند و حداقل یکی از والدین آن ها تابعیت رومانی را دارد
  • نوزادانی که خارج از خاک رومانی به دنیا آمده اند و حداقل یکی از والدین آن ها تابعیت رومانی را دارد

اخذ تابعیت از راهی بجز تولد در رومانی

همانند بسیاری از کشورهای دنیا، در رومانی نیز میتوان پس از چند سال اقامت قانونی درخواست داد و پاسپورت اخذ نمود. در نتیجه افرادی که راه مهاجرت به رومانی را از طریق تحصیل یا کار در پیش گرفته اند در نهایت موفق خواهند شد شهروندی این کشور را به دست آورند. لازم به ذکر است که از آن جایی که قوانین رومانی دوتابعیتی بودن را می پذیرد، اگر کشور مبدا فرد نیز مثل انگلستان باشد و دوتابعیتی بودن را مجاز بداند، فرد در نهایت می تواند دو پاسپورت داشته باشد.

برای اخذ تابعیت رومانی از راهی به جز تولد ضروری است به وسیله کار یا تحصیل در رومانی، فرد ابتدائا اقامت قانونی این کشور را به دست بیاورد. متقاضی اخذ پاسپورت رومانی در نهایت می تواند با 8 سال اقامت در این کشور و پرداخت مالیات، در صورت تسلط داشتن به زبان رومانیایی و آشنا بودن با فرهنگ رومانی، تابعیت به دست آورد. از آن جایی که کار در رومانی ابتدائا نیاز به داشتن پیشنهاد شغلی است، علاقه مندان ابتدائا رمز ورود خود به رومانی را تحصیل قرار می دهند. به این ترتیب که فرد ابتدائا با اخذ پذیرش از یک دانشگاه در رومانی ویزای تحصیلی می گیرد و در نهایت پس از فارغ التحصیلی با پیدا کردن کار، ویزای تحصیلی خود را تبدیل به ویزای کاری رومانی می نماید.

بهترین دانشگاه های رومانی عبارتند از:

ردیفبهترین دانشگاه های رومانیشهری که دانشگاه در آن قرار گرفته
1Universitatea Babes-BolyaiCluj-Napoca
2Universitatea Alexandru Ioan Cuza din IasiIasi
3Academia de Studii Economice din BucurestiBucharest
4Universitatea Politehnica din BucurestiBucharest
5Universitatea din BucurestiBucharest

البته اگرچه نرخ بیکاری در رومانی پایین است، برای استخدام شدن در این کشور فرد باید به زبان رومانیایی مسلط باشد. در نمودار ذیل نرخ بیکاری در رومانی ارائه شده:

نرخ بیکاری در رومانی

هزینه زندگی در رومانی

رومانی یکی از کشورهای ارزان قیمت اروپایی به شمار می آید که هزینه زندگی در آن ماهیانه بین 450€ تا 600€ (یورو) می باشد. البته مجارستان نیز به لحاظ هزینه ها شرایطی مشابه با رومانی را دارد و کشوری ارزان قیمت است با این تفاوت که از لحاظ شاخص های توسعه اقتصادی مجارستان کشور بهتری در مقایسه با رومانی است. چرا که هم متوسط درآمد ماهیانه در مجارستان بیشتر است و هم نرخ بیکاری در این کشور تنها 3.4% است یعنی از رومانی پایین تر می باشد. در این مقاله که از سوی موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده در خصوص تولد در رومانی توضیحاتی ارائه گردید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *