قاره آسیا

قاره آسیا

قاره آسیا پرجمعیت ترین و همچنین بزرگترین قاره جهان می باشد. این قاره گهواره تمدن های اصیل مثل تمدن بین النهرین، ایران، چین و غیره می باشد. در این قاره می توان دو دسته از کشورهای توسعه یافته شرقی و درحال توسعه غربی را مشاهده کرد. جالب است بدانید که کشورهای توسعه یافته شرق این قاره نیز مثل ژاپن، چین، کره جنوبی، تایوان یا سنگاپور با وجود توسعه تکنولوژیکی خود هنوز هم به سنت های فرهنگی دیرین خود پایبند هستند و شاید همین امر وجه تمایز این کشورها با کشورهای پیشرفته غربی است. مقاله حاضر به همت گروه کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت برای معرفی آسیا، کشورهای این قاره و برترین های این قاره نگارش شده است.

اطلاعات عمومی درباره قاره آسیا

آسیا یا Asia قاره کهن جهان و نیز بزرگترین و پرجمعیت ترین قاره در سطح کره زمین می باشد. این قاره نیز همانند قاره های اروپا و آمریکای شمالی درست در نیمکره شمالی زمین قرار دارد. این قاره با دو قاره اروپا و آفریقا در اراضی اوراسیا و آفرو اوراسیا ارتباطاتی دارد. قاره مذکور مساحتی بالغ بر 44579000 کیلومتر مربع را پوشش می دهد یعنی به عبارتی این قاره حدود 30% از کل زمین و حدود 8.7% از خشکی های جهان را تحت پوشش قرار می دهد. همان طوری که قبلا هم گفته شد این قاره از قدیم محل سکونت اکثریت جمعیت انسانی بوده و به همین دلیل آسیا نیز مرکز تمدن های انسانی بزرگی در جهان محسوب می شود. تصویر زیر نشانگر نقشه موقعیت جغرافیایی قاره آسیا می باشد:

نقشه موقعیت جغرافیایی قاره آسیا

قاره آسیا از شرق با اقیانوس آرام، در جنوب با اقیانوس هند و در شمال نیز با اقیانوس منجمد شمالی محصور است. با اینکه بین آسیا و اروپا یک مرز فیزیکی و قابل مشاهده ای وجود ندارد اما مرز این دو قاره را می توان یک مرز فرهنگی دانست. این قاره همچنین از همان دوره باستان تا به حال گهواره ادیان مختلف مثل هندوئیسم، زرتشتی گری، بودائیزم، کنفوسیوس گرایی، تائویسم، یهود، مسیحیت، اسلام و غیره بوده است. بنا به آخرین آمار سال 2018، قاره آسیا دارای 4560667108 نفر جمعیت بوده و از این نظر رتبه اول جهان می باشد. این قاره حدود 49 کشور عضو سازمان ملل (UN) داشته و دارای یک اقتصاد دوگانه شرق توسعه یافته و مرکز و غرب درحال توسعه می باشد.

قطر؛ برترین اقتصاد قاره آسیا

قطر؛ برترین اقتصاد قاره آسیا

قاره آسیا به عنوان بزرگترین و کهن ترین قاره جهان درست همانند فرهنگ مردمانش از یک اقتصاد موزاییکی و متنوعی نیز برخوردار است. از یک طرف کشورهای شرق آسیا با اقتصادهای پیشرفته متکی بر فناوری های نوین قرار دارند و از طرف دیگر کشورهای غرب آسیا با اقتصادهای درحال توسعه قرار دارند که بخش عمده ای از درآمد آنها ناشی از فروش نفت یا مواد خام اولیه می باشد. اما برای اطلاع از برترین اقتصادهای این قاره می توان از شاخص های مختلفی استفادده کرد که یکی از کاملترین و دقیق ترین این شاخص ها شاخص سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP) بر مبنای سرانه قدرت خرید PPP می باشد.

این رتبه بندی با توجه به شاخص سرانه GDP بر پایه PPP استخراجی از گزارش سالانه صندوق بین المللی پول برای سال 2020 می باشد. همان طوری که در جدول زیر نیز مشاهده می شود، کشور قطر با سرانه GDP حدود 138910 میلیون دلار در جایگاه اول کشورهای ثروتمند آسیا قرار داشته و پس از آن ماکائو با 113352 میلیون دلار و سنگاپور با 105689 میلیون دلار در رده های دوم و سوم قرار می گیرند:

سرانه gdp در آسیا

عمان؛ مرفه ترین کشور قاره آسیا

یکی از بهترین شیوه ها جهت ارزیابی بهترین کشور آسیایی جهت مهاجرت و زندگی اطلاع از شاخص کیفیت زندگی در آن کشور می باشد. در حقیقت سطح کیفیت زندگی به نوعی نشانگر سطح رفاه مردم در کشورهای مختلف آسیایی می باشد. حالا علاوه بر این شاخص همچنین شاخص های دیگری نیز وجود دارد که می توان برترین کشورهای آسیایی را از نظر این شاخص ها مورد ارزیابی قرار داد. ما در اینجا قصد داریم تا کشورهای مختلف قاره آسیا را با 2 شاخص کلیدی و بسیار مهم کیفیت زندگی و قدرت خرید مورد ارزیابی قرار داده و برترین کشورها را مشخص کنیم. بنا به آمارهای سال 2021، عمان با شاخص عددی 172.08 در رتبه اول کشورهای مرفه قاره آسیا قرار داشته و پس از آن نیز ژاپن و امارات متحده عربی قرار دارند:

شاخص کیفیت زندگی در کشورهای آسیایی

اما دسته بندی فوق از نظر شاخص سرانه قدرت خرید (PPP) کمی متفاوت بوده و این بار به جای عمان، قطر با شاخص عددی 93.12 در رده اول قاره آسیا و پس از آن عربستان سعودی با 88.18 و امارات متحده عربی با شاخص 85.74 به ترتیب در رده های دوم و سوم قاره آسیا قرار می گیرند. نمودار گرافیکی ذیل نیز نشان دهنده همین واقعیت می باشد:

رتبه بندی کشورهای آسیایی از نظر شاخص قدرت خرید

گرانترین کشورهای قاره آسیا کدامند؟

اغلب برای مهاجران خارجی اطلاع از سطح هزینه زندگی در کشورهای مختلف این قاره بسیار مهم است. چرا که آنها از این طریق اولا می توانند برای انتخاب مقصد مهاجرتی خود برنامه ریزی کنند و ثانیا می توانند هزینه های خود در کشور مقصد را مدیریت بکنند. بر اساس داده های آماری سال 2021، گرانترین کشورهای آسیایی به ترتیب شامل ژاپن (87.77)، فلسطین اشغالی (86.63) و تایوان (85.25) می باشد. بنابراین ژاپن گرانترین کشور قاره آسیا محسوب می شود.

سنگاپور یکی از بهترین کشورهای آسیایی جهت مهاجرت کاری به شمار می رود. اما چرا سنگاپور؟ دلیل این انتخاب را می توان در شرایط اقتصادی بسیار مطلوب این کشور دانست. چراکه سنگاپور در سال 2021 با نرخ بیکاری 3.2% آن هم در شرایط کرونایی اخیر پایین ترین نرخ بیکاری را در قاره سیا داراست. همچنین متوسط درآمد ماهیانه یک کارگر ساده در سنگاپور حدود 5783$ (دلار) می باشد. در ادامه برای اطلاع از شرایط کار در سنگاپور و نیز اخذ ویزای کاری سنگاپور می توانید با وکلای مجربمان در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت درارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
دسته‌بندی: ویتریندر آوریل 10, 2021 منتشر شدبدون دیدگاه on قاره آسیا

دیدگاه خود را بنویسید