مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت به خارج از کشور به فرد کمک خواهد کرد که بتواند مسیر زندگی خود را به صورت خاصی تغیر داده و پیشرفت کند. البته باید در نظر داشت که هماه افراد در این مسیر به موفقیت نخواهند رسیدو افرادی که نتوانند به درستی از فرصت ها استفاده کنند، با چالش های فراوانی روبرو می شوند. در حقیقت می توان به این نکته اشاره کرد که داشتن آگاهی کافی برای انتخاب کشور از درجه اهمیت بالا برخوردار است. افرادی که م یخواهند آینده کاری مناسبی داشته باشند، دوره آموزشی خود را با موفقیت طی کنند یا سرمایه گذاری ایمن را در اختیار داشته باشند، باید با آگاهی در این مسیر گام بردارند. در شرایط کنونی، کشورهای زیادی وجود دارد که می توان آن ها را برای مهاجرت به خارج از کشور انتخاب کرد.

  • شرایط کلی مهاجرت به خارج از کشور چگونه است؟
  • بهترین روش های مهاجرت به خارج از کشور کدامند؟
  • آیا می توان به کشورهای اروپایی مهاجرت کرد؟
  • بهترین مقصد برای شهروندان ایرانی جهت مهاجرت چیست؟
  • آیا می توان گفت که یک کشور خاص برای مهاجرت به خارج از کشور مناسب است؟

مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت، در ادامه توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه خواهند کرد.

اهمیت مهاجرت به خارج از کشور

با نگاهی اجمالی به تاریخ زندگی انسان از آغاز تاکنون به سادگی پی می بریم که مهاجرت Immigration امری است تکرار شده به معنای جابجا شدن از مکانی به مکان دیگر که می تواند دلایل متعدد داشته باشد. ما امروزه با بحث این پدیده به کرات روبرو هستیم. بخصوص در دهه اخیر. دلایل سفر اشخاص به کشورهای دیگر می تواند شخصی باشد یا خارجی. دلایل شخصی می تواند جنبه مذهبی_اعتقادی، فقر، نارضایتی از وضعیت فعلی خود، خطر قریب الوقوع نسبت به جان و غیره باشد همچنین از دلایل خارجی می توان به جنگ، بیکاری، مسایل سیاسی حکومت، مسایل فرهنگی و دیگر کمبودها در کشور مبدأ اشاره کرد. در باب مهاجرت بدون مدرک زبان به لینک فوق مراجعه کنید.

در مقابل داشتن یکسری مزایا در کشورهای مقصد که اکثر آنها در قاره اروپا یا آمریکا هستند می توان انگیزه این پدیده را با مواردی نظیر وجود کار و دستمزد بالا، داشتن امکانات رفاهی_اجتماعی برای شهروندان، داشتن آزادی عقیده و مذهب و غیره در فرد تقویت کرد. پس در یک نگاه کلی، مهاجرت زمینه ساز دست یابی به امتیازات مختلفی از جمله موارد ذیل می باشد:

امتیازات کلی مهاجرت

نکات کلیدی برای مهاجرت به خارج از کشور

آن دسته از علاقه مندانی که به فکر مهاجرت به خارج از کشور و تجربه زندگی بهتر در کشور مورد نظر هستند، باید به خوبی با برخی از نکات کلیدی در این زمینه آشنا شوند. به عبارت دیگر، اگر تصمیم به مهاجرت با هدف و برنامه ریزی گرفته شود، مطمئنا سفری ارزشمند و شروع یک زندگی جدید و با کیفیت تبدیل خواهد شد. اما اگر آمادگی مهاجرت به خارج از کشور را نداشته باشید و عجولانه تصمیم به مهاجرت بگیرید، احتمالا با مشکلات گسترده ای مواجه خواهید شد. اولین قدم برای شروع فرآیند مهاجرت به خارج از کشور گرفتن تصمیم عاقلانه می باشد. ابتدا به دقت فکر کنید که چرا می خواهید به خارج از کشور مهاجرت کنید و چه دلیل محکی برای این کار دارید. به طور مثال، مهاجرت اینفلوئنسرها و بلاگرها به خارج از کشور بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور مورد نظر و وضعیت اینترنت آن کشور بسیار دشوار خواهد بود.

جهت درک عمیق تر از برخی نکات کلیدی برای مهاجرت به خارج از کشور، به جدول ارائه شده در این بخش از مقاله توجه فرمایید:

نکات کلیدی برای مهاجرت به خارج از کشور توضیحات
با استرس های خود روبرو شوید. تمامی علاقه مندان به مهاجرت به خارج از کشور، باید بدانند که مهاجرت ممکن است چالش هایی را به همراه داشته باشد و بنابراین یکی از جنبه های اصلی مهاجرت مقابله با استرس است.
پس انداز مهم نیست که چه مقدار پول برای مهاجرت کنار گذاشته اید، همواره باید صرفه جویی کنید. زیرا فاجعه هرگز خود را اعلام نمی کند و شما هرگز نمی دانید چه اتفاقات غیر منتظره ای در پیش دارید.
در نظر گرفتن بودجه مهاجران رقمی را که برای امر مهاجرت تعیین کرده اند را باید با واقعیت مالی و حساب بانکی خود تنظیم کنند.
انتخاب کشور زمانی که هدف مهاجرت خود را به خارج از کشور مشخص کردید، زمان آن است که کشور مقصد خود را بر اساس شرایط و انگیزه هایی که برای مهاجرت دارید، انتخاب کنید.

دلایل و انواع مهاجرت به خارج از کشور

مهاجرت یا Immigration به زبان ساده به جابجایی و نقل مکان افراد از یک مبدا به یک مقصد دیگر با اهداف و مقاصد مختلف گفته می شود. حالا هدف از این مهاجرت و مقصد مورد نظر را خود شخص مهاجر با توجه به اطلاعات قبلی و نیز با لحاظ شرایط خود انتخاب می کند. عده ای برای یافتن کار و کسب درآمد بالا، برخی ها جهت ادامه تحصیل و اخذ مدرک معتبر، بعضی نیز جهت سرمایه گذاری و بهره مندی از مزایای آن اقدام به مهاجرت می کنند. بر این اساس انواع روش های مهاجرتی مرسوم در سطح جهانی عبارتند از:

  • مهاجرت برای کار
  • مهاجرت جهت تحصیل
  • مهاجرت برای سرمایه گذاری (ثبت شرکت، خرید ملک یا پس انداز بانکی)
  • مهاجرت با هدف ازدواج در خارج
  • مهاجرت برای تولد فرزند در خارج
  • مهاجرت با هدف توریستی و گردشگری
  • پناهندگی (که با توجه به سختی های آن این روش اصلا توصیه نمی شود.)

عوامل موثر برای انتخاب کشور جهت مهاجرت به خارج از کشور

سوالی که ذهن اغلب متقاضیان مهاجرت به خارج از کشور را به خود معطوف می کند، این است که چگونه می تواند کشور مناسب را برای مهاجرت انتخاب کرد. برای انتخاب کشور مناسب جهت مهاجرت، باید برخی از عوامل موثر را در نظر بگیرید، این عوامل به شرح زیر می باشند:

  • اطلاعات جامعی در مورد سیستم بهداشتی کشور مورد نظر جمع آوری کنید.
  • قبل از مهاجرت اطلاعات دقیق در خصوص آداب و رسوم کشور مورد علاقه خود دریافت کنید.
  • وضعیت اقتصادی کشور مورد نظر خود را به دقت بررسی کنید.
  • هزینه های مسکن در هر کشوری بسیار متفاوت است، بنابراین بررسی هزینه های اجاره یا خرید خانه بسیار ضروری است.
  • یکی از اقدامات پیشگیرانه در مسیر مهاجرت به خارج از کشور، تعیین محل سکونت می باشد.
  • زمانی که قصد دارید محل سکونت خود را تعیین کنید، باید مسیر حمل و نقل و شرایط آن منطقه را در نظر بگیرید.

در نموداری که در این قسمت از مقاله برای بالا بردن سطح آگاهی شما عزیزان تهیه کرده ایم، می توانید با کشورهای مهاجرپذیر از نقاط مختلف جهان آشنا شوید

عوامل موثر برای انتخاب کشور جهت مهاجرت به خارج از کشور

آسانترین کشورها برای مهاجرت به خارج

هنگام بررسی موضوع مهاجرت به خارج از کشور، آسانی مهاجرت یکی از فاکتورهای بسیار مهم است که بایستی مدنظر قرار گیرد. در واقع مهاجرت به خودی خود یک چالش محسوب می شود و پیچیدگی آن بسته به مقصد سفر ممکن است متغیر باشد. منتها قبل از اقدام به مهاجرت بایستی در خصوص جنبه های آسانی مهاجرت به یک کشور خاص مطلع بود. برای اطلاع از سطح آسانی مهاجرت نیز می توان از شاخص های مختلف شامل سیاست های ویزایی، فرصت های کاری، کیفیت زندگی، زبان و نیز انطباق فرهنگی بهره جست. بر همین اساس می توان آسانترین کشورها برای مهاجرت به خارج در سال 2024 را به شرح زیر بیان کرد:

آسانترین کشورها برای مهاجرت به خارج

راهنمای گام به گام مهاجرت کاری به خارج از کشور

تقریبا در تمامی کشورهای اروپایی (EU)، آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند اخذ ویزای کار یا Work Visa قبل از ورود و شروع کار در این کشورها الزامی است. برای همین متقاضیان کار در این کشورها بایستی با راهنمای گام به گام مهاجرت کاری و اخذ ویزای کار آشنا باشند. اولین گام برای شروع این فرآیند یافتن جاب آفر یا پیشنهاد کاری است. برای یافتن پیشنهاد کاری نیز متقاضی حتما باید با 3 اصل رزومه (CV) خوب، دانش زبانی و نیز به روش های جستجوی کار آشنا باشد. در گام بعدی و پس از یافتن کار این معمولا وظیفه کارفرما است که از طرف متفاضی درخواست تاییدیه کار Employment permit دهد.

معمولا درخواست تاییدیه کار از طریق آگهی پست شغلی در روزنامه های محلی به اداره کار کشور مقصد تحویل داده می شود و در صورت تامین شرایط لازم، تاییدیه کاری به متقاضی ارسال شده و در گام سوم متقاضی با گردآوری مدارک لازم برای درخواست ویزای کار (معمولا از نوع اقامت طولانی) به سفارت مراجعه می کند. در گام بعدی قرار مصاحبه با سفارت گذاشته شده و هزینه ویزا پرداخت و متقاضی در روز مقرر در جلسه مصاحبه شرکت می کند. در صورت اخذ ویزا و ورود متقاضی به کشور مقصد، متقاضی در مهلت مشخص بایستی به اداره مهاجرت مراجعه و ضمن ثبت نام جهت دریافت مجوز اقامت یا Residence Permit خود اقدام نماید. مراحل فوق به صورت شماتیک از این قرار است:

راهنمای گام به گام مهاجرت کاری

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری به خارج

برای انجام مهاجرت کاری مطمئنا کشورهای مختلفی از اروپا و آمریکا و حتی آسیا در ذهن شما نیز وجود دارد. اما برای تعیین بهترین کشورها برای کار و زندگی بایستی معیارهای مختلفی را در کنار هم قرار داد. از جمله این معیارها می توان به نرخ بیکاری، متوسط درآمدی و نیز شاخص کیفیت زندگی اشاره نمود. مثلا همان طوری که در نمودار زیر هم مشاهده می شود، کشورهای سوئیس، استرالیا، هلند، آمریکا و انگلستان با نرخ بیکاری کمتر از 4% گزینه های خوبی محسوب می شوند:

مقایسه نرخ بیکاری در کشورهای مطرح جهانی در سال 2023(%)

اما از نظر متوسط درآمد خالص (پس از کسر مالیاتی) نیز سه کشور انگلیسی زبان دنیا یعنی آمریکا، استرالیا و نیوزلند در رتبه های برتر جهان قرار دارند:

متوسط درآمد خالص ماهیانه در کشورهای مطرح جهان برای مهاجرت کاری

و بالاخره از نظر کیفیت زندگی در سال 2024 نیز کشورهای لوکزامبورگ، هلند و ایسلند با رقم شاخص بالای 190 جزء بهترین کشورها برای زندگی محسوب می شوند:

بهترین کشورها برای مهاجرت کاری به خارج

مهاجرت به خارج از طریق تحصیل

تحصیل در کشورهای خارجی مثل تحصیل در انگلستان، آمریکا، استرالیا، کانادا، آلمان، فرانسه همواره برای دانشجویان ایرانی جذابیت خاصی دارد. چراکه از یکطرف به آموزش عالی کیفیت بالا دست یافته و از طرف دیگر زمینه برای اقامت پس از تحصیل و کار در این کشورها را فراهم می کنند. در این رابطه لازم است به اطلاع رسانده شود که کشورهایی نیز برای کار یا کاریابی فارغ التحصیلان ویزاهای خاصی به متقاضیان ارائه می کنند. مثلا دولت آلمان به فارغ التحصیلان دانشگاهی این کشور ویزای جستجوی کار آلمان برای یافتن کار صادر می کند و یا استرالیا ویزای کار پس از تحصیل (سابکلس 485) را برای فارغ التحصیلان از دانشگاه های استرالیا اعطاء می کند.

راهنمای گام به گام مهاجرت تحصیلی

تمامی این مزایا و امتیازات باعث اهمیت بیش از پیش تحصیل در کشورها و مقاصد معروف تحصیلی شده است. با این حال متقاضیان برای شروع فرآیند مهاجرتی خود بایستی با راهنمای گام به گام مهاجرت تحصیلی آشنا شوند تا بتوانند به اهداف تحصیلی و آینده مورد انتظار خود برسند. راهنمای گام به گام مهاجرت تحصیلی سال 2024 شامل انتخاب برنامه و دانشگاه مورد نظر و ارائه درخواست پذیرش می باشد. گام بعدی دریافت تاییدیه پذیرش از دانشگاه مربوطه است. با اخذ تاییدیه پذیرش از طرف دانشگاه نوبت به گام آخر یا درخواست ویزای تحصیلی می رسد که این گام خود شامل ارائه مدارک لازم، واریز هزینه کنسولی، انجام مصاحبه و ارائه اطلاعات بیومتریک می باشد. خلاصه راهنمای گام به گام مهاجرت تحصیلی از این قرار می باشد:

راهنمای گام به گام مهاجرت تحصیلی

بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور

به گزارش leverageedu تحصیل در کلیه دانشگاه های (دولتی) آلمان 2024 رایگان بوده و دانشجویان در طول ترم فقط ملزم به پرداخت هزینه ای در حدود 250 € (یورو) از بابت هزینه ثبت نام و امور اداری می باشند. آنها می توانند حین تحصیل به مدت 20 ساعت در هفته و در ایام تعطیلات نیز تا 40 ساعت در هفته کار بکنند و پس از اتمام تحصیلات نیز می توانند با اخذ ویزای جستجوی کار تا 18 ماه در این کشور مانده و به کاریابی بپردازند.