مهاجرت به کشور چین

راه های اخذ اقامت چین

ways-to-obtain-chinese-residency

با توجه به درخواست بالای متقاضیان بر آن شدیم تا راه های اخذ اقامت چین را در این نوشتار مورد بررسی قرار دهیم و شما را از آخرین قوانین آگاه کنیم. آیا چین کشوری مهاجر پذیر است؟ راه های اخذ اقامت چین کدام ها هستند؟ هزینه زندگی و در آمد در چین به چه نحوی است؟

کشور چین با رشد اقتصادی خود توانست از سال 2019 به بعد در لیست کشورهای معتبر از لحاظ اقتصادی برسد. اما اینکه این کشور تا چه حد برای یک مهاجر می تواند گزینه ای معقولانه به حساب آید در این نوشتار همراه ما باشید. تیم مشاوره موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت شما را برای دستیابی به هدف مهاجرتی تان یاری می نماید.

معرفی کشور چین 

جمهوری خلق چین با جمعیتی حدود 3/1 میلیارد نفر پرجمعیت ترین کشور دنیا و از لحاظ وسعت سومین کشور می باشد. این کشور یکی از کهن ترین تمدن های دنیا را دارا می باشد. پایتخت این کشور پکن بوده و واحد پول آن یوان (RMB) و زبان رسمی این کشور چینی می باشد. نوع حکومت آن سوسیالیستی تک حزبی بودخ و یکی از بزرگترین ارتش های فعال جهان را دارا می باشد. از شروع بنیانگذاری این کشور تا سال 1978، نوع اقتصاد آن شبیه کشور شوروی سابق به صورت دستوری متمرکز بود و از این سال به بعد و پس از درگذشت مائو، دنگ شیائوپنگو رهبران نسل جدید چین شروع به تغییرات اساسی در اقتصاد این کشور کرده و نوع اقتصاد آن را به اقتصاد نظام بازار سوق دادند.

هم اکنون اقتصاد این کشور براساس مالکیت خصوصی با تولید ناخالص داخلی 496/9 تریلیون دلار $ در سال 2013 بعد ایالات متحد آمریکا دومین اقتصاد بزرگ جهان از آن خود کرد. چین دارای 22 استان، 5 منطقه خودمختار، 4 شهر با مدیریت مستقیم و دو منطقه خود مختار ویژه می باشد.

کسب اقامت چین

جهت کسب اقامت چین می توان از یکی از شرایط زیر استفاده کرد: ازدواج / تحصیل / کار / سرمایه گذاری / تولد فرزند.

مهاجرت به چین

در مجموع دانستن این نکات برای مهاجرت به چین الزامی می باشد:

راه های اخذ اقامت چین معادل با ملیت چینی نمی باشد و این کشور، افراد دو تابعیتی را به رسمیت نمی شناسد. همچنین شخص نباید درسال کمتر از سه ماه و در پنج سال کمتر از یک سال در این کشور اقامت داشته باشد به جز در موارد خاص که باید به تائید دفتر امنیت عمومی این کشور برسد. در سالیان اخیر به دلیلد رشد اقتصادی چین، مهاجرت به چین بیشتر شده است.

جهت گرفتن اقامت دائم چین باید یکی از الزامات زیر را دارا باشید:

  • کارشناس حرفه ای که دارای پست مهم و حساس در خصوص ترویج توسعه اقتصادی ،علمی و فن آوری در چین باشد.
  • کار برجسته ای در چین انجام داده باشد.
  • سرمایه گذاری مستقیم در این کشور بیش از 500000 $ دلار
  • افرادی که خانواده ای مثل پدر یا مادر یا فرزند در چین داشته باشند.

ابتدا باید درخواست اخذ اقامت چین را به اداره امنیت عمومی به همراه اسناد مربوطه ارائه داد. سازمان امنیت عمومی براساس پیش نیازها شرایط را مورد بررسی قرار داده و وزارت امنیت عمومی ظرف مدت 6 ماه پاسخ درخواست متقاضی را اعلام می کند.

مزایای کارت سبز چین

  • اقامت در چین برای مدت زمان نامحدود
  • می توانید بدون اخذ ویزا کشور را ترک و سپس مراجعه نماید
  • به عنوان یک سند معتبر در طول اقامت در چین

مواردی که سبب ابطال اقامت از طریق تمکن مالی چین می شود:

  • امنیت ملی و منافع ملی کشور چین را به خطر بیاندازید
  • جرمی مرتکب شده که قاضی حکم به اخراج شخص کند
  • هنگام تحویل مدارک جهت اخذ اقامت تقلبی صورت پذیرفته باشد
  • اقامت در چین در کمتر مدت زمان تعیین شده

اخذ اقامت چین از طریق ازدواج

در صورتی که قصد دارید اقامت چین را از طریق ازدواج بدست بیاورید باید در نظر داشته باشید سن قانونی ازدواج در این کشور برای آقایان 22 سال و برای خانم ها 20 سال می باشد. ابتدا باید یک گواهی وضعیت که مورد تائید وزارت امور خارجه رسیده باشد تهیه کنید. برخی از ایالت ها مستلزم اسناد محضری هستند که برای تائید قبل از ارائه به وزارت امور خارجه باید به تائید دفاتر اسناد رسمی رسیده باشد.

قبل از رفتن به چین باید مدارک زیر تدارک دیده شده باشد:

  • گواهی مبنی بر اینکه شخص متقاضی همسر ندارد و این گواهی نشان دهنده جنسیت، تاریخ و محل تولد، ملیت، شماره شناسنامه، وضعیت تاهل (هیچ وقت ازدواج نکرده، همسرش فوت کرده، از همسرش جدا شده) این گواهی باید توسط یک وکیل رسمی تائید شود سپس مقامات رسمی دولتی آنرا تائید کنند و از تاریخ صدور این گواهی نباید بیشتر از سه ماه گذشته باشد.
  • گواهی اشتغال و درآمد قابل قبول

پس از ورود به چین با همراه داشتن اسناد فوق و مراجعه به ناحیه محل زندگی نامزد خود و معرفی یک بیمارستان تعیین شده و پس از تایید پزشک ازدواج صورت می گیرد.

راه های اخذ اقامت چین از طریق اشتغال

افرادی که قصد اقامت در چین را از طریف یافتن کار دارند ابتدا باید قبل ار رفتن به این کشور شغل مورد نظر را پیدا کرده باشد. این طریق یکی از سخت ترین راه های اخذ اقامت چین است، چرا که باتوجه به جمعیت این کشور و بحرانهای بیکاری که در خود این کشور وجود دارد مشکلاتی نیز این روش دارد. در ابتدا کارفرما باید جهت استخدام کارگر خارجی درخواست دهد و ثابت کند که آن شغل توسط افراد داخلی پر نشده است و کارگر خارجی باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • سن بالای 18 سال
  • تخصص در شغل و حرفه ای بودن
  • سابقه کیفری نداشته باشد
  • کارفرما مشخص شده باشد
  • پاسپورت معتبر
  • ویزای استخدام داشته باشد

مجوز استخدام باید توسط وزارت کار آماده شود و کارفرما وقتی می خواهد یک کارگر خارجی استخدام کند.

مدارک لازم برای اداره بازرگانی چین

پس از تکمیل فرم مدارک زیر را باید به اداره بازرگانی چین تحویل دهد:

  • مدارک تحصیلی کارگر خارجی راه های اخذ اقامت چین
  • نامه قصد اشتغال
  • گزارش دلایل اشتغال
  • مدارک کارگر خارجی
  • اسناد دیگری که ممکن است نیاز باشد

مجوز استخدام تنها برای ناحیه تعیین شده معتبر بوده و هر نوع تغییری باید به اطلاع اداره امنیت عمومی و اداره اشتغال رسیده باشد. همچنین قرار داد کاری نباید بیشتر از 5 سال باشد که البته امکان تمدید آن وجود دارد در صورت تمدید باید 30 روز قبل از انقضای آن اقدام کرد.

اخذ اقامت چین از طریق استخدام در دفاتر نمایندگی 

افراد خارجی که در دفاتر شرکت های خارجی فعال در چین مشغول به کار می شوند باید با ویزای نوع Z وارد چین شده و تا 30 روز فرصت دارند به به همراه داشتن مدارک زیر جهت اخذ اقامت 1 ساله اقدام کنند:

  • گذرنامه و ویزا

  • نسخه اصلی و کپی کارت کارمندی که توسط شرکت خارجی صادر شده است

  • نسخه اصلی و کپی گواهی اشتغال

  • گواهی پزشکی که در خاک چین صادر می شود

  • دو قطعه عکس

راه های اخذ اقامت چین از طریق سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در چین به دو طریق صورت می گیرد یکی اینکه شخص سرمایه گذار قصد مشارکت با یک شخص چینی را داشته باشد و حالت دیگر اینکه شخص سرمایه گذار خارجی به تنهایی قصد سرمایه گذاری در چین را داشته باشد. اگر سرمایه گذار خارجی بخواهد با مشارکت شخص چینی اقدام به سرمایه گذاری کند خود و خانواده خود را با ویزای نوع Z به چین رسانده و حداکثر تا 30 روز موظف است با در دست داشتن مدارک زیر اقدام به درخواست ویزا نماید:

  • گذرنامه و ویزا
  • نسخه اصلی و کپی مجوز کسب وکار صادر شده توسط اداره صنعت و بازرگانی چین
  • نسخه اصلی و کپی گواهی اشتغال صادر شده توسط دفتر کار و امنیت اجتماعی پکن
  • گواهی پزشکی صادر شده در چین
  • دوقطه عکس

در این حالت سرمایه گذاری سرمایه شخص خارجی نباید کمتر از 25% کل سرمایه شرکت باشد و این سرمایه می تواند یا نقدی یا ملک ویا ماشین آلات صنعتی باشد. اگر سرمایه گذاری قصد داشته باشد به تنهایی در چین سرمایه گذاری کند ابتدا خود و خانواده خود را با ویزای نوع Z به کشور چین رسانده سپس ظرف 30 روز باید برای اقامت خود و خانوداه خود اقدام نماید. در مورد شرایط ثبت شرکت در چین به لینک مشخص شده مراجعه نمائید.

ways-obtain-chinese-residency

مدارک مورد نیاز کار در چین

متقاضیان برای کار در چین نیازمند مدارک ذیل هستند:

  • گذرنامه و ویزا
  • اصل و کپی مجوز کار
  • اصل و کپی گواهی اشتغال
  • گواهی پزشکی
  • دو قطعه عکس
  • پر کردن فرم درخواست

با توجه به وسعت و شرایط اقتصادی چین میزان سرمایه گذاری در مناطق مختلف چین متغییر است. میزان سرمایه شخص سرمایه گذار در یک سال نباید کمتر 400 میلیون دلار باشد. در مناطق مختلف چین میزان سرمایه گذاری از رنج 500 هزار دلار تا 2 میلیون دلار متغییر است.

راه های اخذ اقامت چین از طریق تحصیل

تحصیل در چین کم هزینه است، البته اگر به زبان رسمی این کشور تحصیل نمائید. دانشجویان خارجی با ویزای نوع X وارد چین شده و ظرف مدت 30 روز مهلت دارند جهت اقامت خود اقدا نمایند. مدارک زیر برای اقدامات قانونی مورد نیاز است:

  • گذرنامه و ویزا
  • فرم درخواست دانشجوی خارجی توسط موسسه عالی چین صادر شده باشد
  • گواهی پزشکی که در خاک چین صادر می شود
  • 2 قطعه عکس
  • تعهدنامه والدین برای دانش آموزانی که در مقاطع ابتدائی یا متوسطه در چین تحصیل می کنند

ذکر این نکته ضروری است که هنگام تحصیل در مقطع لیسانس دانستن زبان چینی الزامی می باشد. همچنین پس از اتمام دوره تحصیل می توان با یافتن شغل اقامت کاری در چین را دریافت کرد.

انواع ویزای چین

متقاضیان واجد شرایط نوع ویزا
خدمه وسایل حمل و نقل بین المللی C
کسانی که قصد زندگی در چین دارند D
خارجیانی که قصد سفر به چین برای انجام مبادلات، دید و بازدید و… دارند. F
خارجیانی که قصد سفر از طریق چین دارند. G
روزنامه نگاران بین المللی سازمانهای خبری که بالای 180 روز مستقر هستند. J1
روزنامه نگاران بین المللی که تصمیم دارند که برای پوشش خبری کمتر از 180 روز سفر کنند. J2
خارجیانی که قصد سفر به چین به عنوان یک توریست دارند. L
خارجیانی که قصد رفتن به چین برای فعالیت های تجاری دارند. M
خارجیانی که اعضای خانواده شهروندان چینی هستند با اقامت دائم چین و قصد دارند برای پیوستن به خانواده هایشان برای بالای 180 روز مراجعه کنند. Q1
خارجیانی که برنامه بازدید از اقوام برای کمتر از 180 روز دارند. Q2
خارجیانی که از استعدادهای بالایی برخوردارند یا مهارت های لازم در چین مورد نیاز است. R
خارجیانی که قصد سفر به چین برای بالای 180 روز دارند، برای بازدید از خارجیانی که در چین کار میکنند یا تحصیل می کنند و به آنها همسر، والدین، پسران یا دختران زیر 18 سال و یا پدر و مادر و یا کسانی که قصد رفتن به چین را برای دیگران امور خصوصی. S1
خارجیانی که قصد بازدید از اعضای خانواده خود برای کمتر از 180 روز دارند. S2
کسانی که برنامه تحصیل در چین برای مدت زمانی بیش از 180 روز دارند. X1
خارجیانی که قصد کار در چین دارند. Z

شما عزیزان برای دریافت هر کدام از این ویزاها نیاز به علم اولیه از مسیر مهاجرتی خود دارید، در این راستا پیشنهاد می شود از مشاورین ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت مشاوره گرفته و از شرایط سایر کشورها نیز برای سرمایه گذاری و یا اخذ اقامت آگاه شوید. کارشناسان ما آماده ارائه خدمات مشاوره برای افرادی که خواهان مهاجرت به چین هستند و بدین منظور در پی اطلاع از انواع روش های مهاجرت به چین هستند می باشد.

16 دیدگاه برای “راه های اخذ اقامت چین

  1. لیدا بهرامی گفت:

    اطلاعات این مقاله خیلی کامل بود ممنون شما به ما کمک می کنید تو این کشور کار پیدا کنیم؟

  2. تبسم گفت:

    سلام مر سی از اطلاعات خوبتون هزینه پزشکی در چین چقدر می باشد؟

  3. ایهام گفت:

    آیا میشه در دانشگاه چین درس خوند بعد بیام ایران تو دانشگاه سراسری درسم رو ادامه بدم؟

  4. ناجی گفت:

    سلام. راههای اقامت چین رو در این مقاله زحمت کشیده بودید.
    ایا ممکن هست که بهترین کشورهای مهاجرتی رو دنیا رو هم معرفی کنید؟
    مرسی

  5. hiva گفت:

    سلام
    از مقالات خوبتون ممنونم
    از بين راه هاي اخذ اقامت چين ايا ميشه از طريق تحصيل اقدام كرد و بعد به اقامت تبديلش كرد؟
    ممنونم

  6. قراری گفت:

    سلام. نوع اقامت سرمایه گذاران با اقامت عادی در چین تفاوتی دارد. ممنون

  7. امیرحسین گفت:

    مقاله خیلی خوب و مفیدی بود

  8. SAba گفت:

    سلام
    لطفا در مورد هزینه های تحصیل ابن کشور توضیح دهید.
    ممنون از مطالب خیلی خوبتون

  9. امیر عباس گفت:

    بابت مطلب جالبتون در مورد راه های اخذ اقامت چین تشکر می کنم اگه امکانش هستدر مورد ویزای تحصیلی چین هم مطلب بذارید

  10. محمد خواجه امیری گفت:

    چین برای توریستی خوبه ولی برای اقامت خوب نیست خودشون در میرن از فشار کاری بعد ما بلند شیم بریم اونجا؟

  11. leilakk گفت:

    در مورد تحصیل در چین بیشتر توضیح بدین و این که چه رشته های تحصیلی داره؟

  12. مهراد گفت:

    این کشور با توجه به اینکه مردم خودش خیلی مهاجرت می کنند برای یه مهاجر جای خوبی محسوب میشه یا نه ؟

  13. نادیا گفت:

    سلام زمان پرداخت شهریه دانشگاه چین کی هستش؟ایا میشه هر ترم پرداخت کرد و اگه منصرف شدیم شهریه رو برمیگردونن؟؟
    با تشکر

    1. ف.فرجی گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما باید نوع دانشگاهتون انتخاب در ابتدا انتخا ب بشه تا بتوان زمان پرداخترو اعلام کرد

  14. محمدی گفت:

    سلام، روزبخیر! ممنون میشم اگر بفرمایید آیا شما برای دوره پسادکتری در دانشگاه های چین اقدام می کنین؟ از کجا باید شروع کنم؟ سپاس

    1. ف.فرجی گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما در ابتدا باید شرایط سنی، مدرک تحصیلی، مدرک زبان و نوع دانشگاه شما و سطح زبان شما بررسی شود، برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ارشد موسسه تماس بگیرید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =