مهاجرت کاری صربستان

کار در صربستان برای پناهندگان

کار در صربستان برای پناهندگان

کار در صربستان برای پناهندگان با شرایط خاصی همراه می باشد و افرادی که قصد دارند از طریق پناهندگی وارد خاک صربستان شوند باید از آن آگاه شوند. ایشان می توانند در ادامه با همراهی این مقاله موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت از شرایط پناهندگی و کار در صربستان برای پناهندگان، مراکز پناهندگی در کشور صربستان و همچنین روش های مهاجرت به کشور صربستان مطلع شوند. لازم به ذکر است که این مقاله صرفا جهت آگاهی شما نگارش شده است و این موسسه هیچ گونه خدمات اجرایی در خصوص پناهندگی ارائه نمی کند.

  • آیا پناهندگان در کشور صربستان می توانند در این کشور به کار برسند؟
  • شرایط زندگی پناهجویان در کشور صربستان چیست؟
  • آیا پناهجویان اجازه کار در کشور صربستان را خواهند داشت؟
  • آیا پناهجویان می توانند کمپ پناهندگی در کشور صربستان را ترک کنند؟

شرایط پناهندگی و کار در صربستان برای پناهندگان

پناهندگی یکی از ناامن ترین روش های ورود به خاک کشور صربستان است و ممکن است با خطرات زیادی همراه باشد. صربستان میزبان حدود 4500 پناهنده و مهاجر است که در جریان وضعیت پناهندگان اروپایی وارد صربستان شدند. علاوه بر این، بیش از 26500 پناهنده و 199500 بی خانمان از منطقه یوگسلاوی سابق و حدود 2100 نفر در معرض خطر بی تابعیتی قرار دارند. افراد نیازمند حمایت بین المللی در بین اتباع کشورهای تازه وارد (بیش از 16500 در طول دوازده ماه گذشته) درخواست و به آنها پناهندگی و ادغام محلی پشتیبانی می شوند. صربستان از همکاری نزدیک با وزارتخانه های امور خارجه، کار، اشتغال، جانباز و امور اجتماعی، امور داخلی، مدیریت عمومی و خودگردان محلی، بهداشت، با کمیساریای صربستان برای پناهندگان و مهاجرت و همچنین با مقامات محلی برخوردار است.

تعداد پناهندگان و مهاجران ورودی به صربستان به طور کلی در طول سال 2018 کاهش یافته است. مقامات برای تأمین اسکان اولیه و پشتیبانی بشردوستانه برای افرادی که نیاز به حمایت بین المللی دارند، از سال 2015 شروع به پذیرش موقت کردند. طبق اعلام مدیریت ارتباط با متقاضیان، در صورت افزایش تعداد پناهندگان و مهاجران، مراکز پناهندگی در صربستان به سرعت فعالیت خود را شروع می کنند. هیچ روش پذیرشی در صربستان وجود ندارد. با این حال، اداره پناهندگی می تواند درخواست خود را بدون بررسی شایستگی در هنگام اعمال دلایل زیر رد کند:

  • متقاضی از کشور پناهندگی اول باشد
  • کشور مبدا متقاضی کشوری ایمن باشد
  • متقاضی شرایط و شایستگی لازم را نداشته باشد
  • مراکز پناهندگی در کشور صربستان

همچنین قوانین مصاحبه، درخواست تجدیدنظر و کمک های حقوقی در صربستان همانند روال عادی است، به استثنای درخواست در مورد عدم پذیرش اقدام های بعدی که باید ظرف 8 روز قبل از کمیسیون پناهندگی ارائه شود.

مراکز پناهندگی در کشور صربستان

بانجا کویلاژا در سال 2008 به عنوان اولین مرکز پناهندگی در صربستان تأسیس شد. با ظرفیت اسکان 120 نفر، شرایط کلی در این مرکز رضایت بخش است. این مرکز دارای یک رژیم باز است و شرایط زندگی در آن برای متقاضیان مناسب است. خانواده هایی که دارای فرزند هستند و افراد دارای نیازهای ویژه از نظر اسکان در اولویت قرار دارند و زنان مجرد در اتاق های جداگانه ای از مردان مجرد ساکن می شوند. پناهجویان مستقر در بانجا کویلاژا معمولاً اظهارات مثبت زیادی راجع به شرایط پذیرش دارند؛ زیرا شرایط سکونت و زندگی در این مرکز برای پناهنجویان بسیار مناسب است. به طور متوسط ​​حدود 90 نفر در زمان مشخص در طول سال 2018 در این مرکز اسکان داده شدند. یک ساختمان کمکی در مرکز پناهندگی برای ارائه خدمات پزشکی با بودجه شورای تأمین پناهندگان دانمارک با هدف تأمین امنیت دائمی کارمندان پزشکی اقتباس شده است.

بوگواچا یک مرکز صلیب سرخ است که از سال 2011 برای اسکان پناهجویان با ظرفیت کلی 200 در صربستان تاسیس شده است. ظرفیت این مرکز تا حداکثر 280 تخت قابل افزایش است. در طول سال 2018 ، به طور متوسط ​​حدود 130 نفر در این مرکز اقامت داشتند. بیشتر پناهجویانی که در این مرکز در سال 2018 میلادی ساکن شده اند خانواده های ایرانی و افغانی بودند. شرایط موجود در این مرکز پناهندگی با توجه به اینکه ساختمان اصلی در سال گذشته نوسازی شده است، بسیار بهبود یافته است. این مرکز دارای سیستم گرمایشی مرکزی و حمام به تعداد کافی و به صورت جداگانه برای مردان و زنان است. یک تیم پزشکی در تمامی روزهای هفته در این مرکز فعال هستند. علاوه بر مراکز ذکر شده، پناهجویان می توانند در مراکز پناهجویی توتین، سیننیکا و کریشنا نیز ساکن شوند و از امکانات مختلف بهره مند شوند.

شرایط اشتغال و کار در صربستان برای پناهندگان

شرایط اشتغال و کار در صربستان برای پناهندگان

متقاضیانی که قصد دارند از طریق پناهندگی وارد صربستان شوند، اقامت این کشور را بدست بیاورند و در صربستان کار کنند می بایست به نزدیکترین اداره پلیس و مهاجرت در این کشور مراجعه کنند تا درخواست پناهندگی خود را ثبت کنند. به یاد داشته باشید که پلیس صربستان این اجازه را دارد تا متقاضیان را نگه دارد تا درخواست آنها ثبت شود. برای ثبت پناهندگی در صربستان اثر انگشت و اطلاعات شخصی متقاضیان ثبت می شود و توسط اداره پلیس نامه ای (اظهارنامه قصد اعلام پناهندگی) به پناهجویان ارائه می شود و پناهجویان باید با این نامه شرایط خود را اثبات کنند. لازم به ذکر است که این نامه به معنای شروع پروسه پناهندگی در صربستان نیست و مدت زمان اعتبار آن سه روز است.

حق اقامت در صربستان با تصمیمی مبنی بر اعطای وضعیت پناهندگی تأیید می شود و با داشتن شناسنامه برای اشخاصی که از آنها حق پناهندگی گرفته شده اثبات می شود. در صورتی که پرونده و درخواست پناهندگان برای پناهندگی در کشور صربستان مورد تایید قرار بگیرد، به آنها اجازه اقامت موقت ارائه خواهد شد. با کسب اجازه اقامت موقت متقاضیان خارجی در صورتی می توانند در صربستان مشغول به کار شوند که مجوز کار داشته باشند. برای افراد خارجی در صربستان مجوز کار جهت اشتغال لازم است و اعتبار آنها بین 3 تا 12 ماه صادر می شود. اجازه کار تا زمانی که اجازه اقامت موقت تمدید شود، قابل تمدید است. برای تمدید مجوز کار باید درخواست تمدید مجوز اشتغال ارائه شود. درخواست مجوز کار به صورت حضوری یا از طریق پست به دفتر اداره کار در بلگراد ارسال می شود. مراحل اخذ مجوز کار عبارتند از:

  • اخذ مجوز اقامت صادر شده توسط وزارت امور داخله
  • درخواست مجوز کار توسط شرکت
  • درخواست مجوز کار توسط فرد
  • مجوز کار صادر شده توسط اداره کار و مهاجرت

روش های مهاجرت به کشور صربستان

علاوه بر روش پناهندگی، مهاجران و متقاضیان خارجی می توانند از راه های مختلفی اقدام به مهاجرت به صربستان کنند. از بهترین و امن ترین روش های ورود به خاک کشور صربستان و کسب اقامت در این کشور می توان به مهاجرت تحصیلی، مهاجرتی کاری، سرمایه گذاری در صربستان، ازدواج با اتباع صربستانی و همچنین کارآفرینی در این کشور اشاره کرد. هموطنان عزیز و گرامی که قصد دارند از شرایط زندگی در صربستان و همچنین قوانین اقامت و کار در صربستان مطلع شوند می توانند با کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشند.

2/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *