مهاجرت

ویزای بازنشستگی مالزی

ویزای بازنشستگی مالزی

مهاجرت به کشور مالزی در سال های اخیر مورد توجه عده بیشتری از هم وطنانمان قرار گرفته است. ویزای بازنشستگی مالزی یکی از راه های مهاجرت بوده و دولت مالزی برنامه ویژه ای برای متقاضیان مهاجرت در دوران بازنشستگی تدارک دیده است. به دلیل سهولت مهاجرت در دهه اخیر، آمار مهاجران در سر تا سر جهان رو به فزونی گذاشته و عده زیادی از این افراد، مهاجرت در دوران بازنشستگی را انتخاب می نمایند. به دنبال مهاجرت در دوران بازنشستگی، افراد می توانند هزینه های زندگی خود را کاهش داده و از خدمات بهداشت و درمان با کیفیت تری برخوردار گردند. این مقاله توسط تیم ترجمه ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت تهیه شده تا بدین وسیله به سوالات شما عزیزان در زمینه مهاجرت به این کشور پاسخ دهیم.

در مورد مالزی و انواع راه های مهاجرت به این کشور

مالزی کشوری واقع شده در جنوب شرقی آسیا بوده که پایتخت و بزرگترین شهر آن کوالالامپور (Kuala Lumpur) می باشد. این کشور از لحاظ جغرافیایی به دو قسمت غربی و شرقی تقسیم می گردد که به وسیله دریای جنوبی چین از هم جدا شده اند. طبق آمار اعلام شده، مالزی در سال 2024 جمعیتی بالغ بر 33.10 میلیون نفر را در خود جای داده است که بیشترین درصد آن را مالایی ها، چینی ها، هندی ها و اروپایی ها تشکیل داده اند. زبان انگلیسی زبان رایج در این کشور بوده و به همین دلیل محبوبیت این کشور دو چندان شده است. مالزی از آب و هوای مرطوب و استوایی برخوردار است؛ به طوری که فصول در این کشور به دو فصل پر باران و خشک تقسیم می گردند.

مقایسه نرخ تورم در مالزی و فیلیپین

همان طور که ذکر شد، بزرگترین شهر مالزی، کوالالامپور بوده که طبیعتا شلوغ ترین شهر این کشور نیز به شمار می رود. هم چنین افراد می توانند شهرهایی کوچک و آرام مثل شهر ساحلی کوتا کینبالو (Kota kinabalu) را برای زندگی انتخاب کنند. شهرهای پنانگ (Penang) و کوچینگ (Kouching) نیز گزینه های مناسبی برای مهاجران می باشند. مالزی از اقتصادی پویا برخوردار بوده و نرخ تورم در این کشور به طرز قابل تاملی پایین است. این کشور مدت هاست که به مرکز تجاری منطقه تبدیل شده است و صنایع سنگین بخش عمده اقتصادی مالزی را تشکیل می دهد. هم چنین صنعت گردشگری نیز از صنایع پر سود برای دولت این کشور می باشد. وجود روش های گوناگون، مهاجرت به این کشور را آسان تر کرده است. راه های مهاجرت به مالزی شامل موارد زیر می باشد:

  • مهاجرت کاری
  • مهاجرت تحصیلی
  • مهاجرت از طریق ازدواج
  • مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
  • مهاجرت از طریق ویزای بازنشستگی

درباره حقوق بازنشستگی در مالزی

طبق قوانین کار در مالزی، شهروندانی که در حوزه های دولتی فعالیت دارند ملزم به حضور در مراکز مربوطه از 9 صبح الی 5 بوده و شایان ذکر است که تعداد روزهای مجاز به اعلام درخواست مرخصی 10 روز طی سال می باشد. میزان حقوق این اشخاص در دوره بازنشستگی تابعی از دستمزد آن ها در زمان فعالیت بوده و از تاثیرگذارترین عوامل بر میزان درآمد کارکنان در مالزی می توان به زمینه کاری افراد، شهری که موسسه شغلی مربوطه در آن واقع شده و همچنین تعداد سال های خدمت اشاره کرد. مدرک تحصیلی از دیگر شاخصه هایی است که تاثیر بسزایی در میزان حقوق معمول و بازنشستگی خواهد داشت. عموما بازنشستگان حاضر در شهرهای George Town، Ipoh، Malacca و Kuala Lumpur از حقوق و مزایای بیشتری برخوردار خواهند بود. همچنین شایان ذکر است که مشاغلی نظیر مدیریت مالی، مهندسی هوافضا و مهندسی پروژه دارای دستمزد بسیار مطلوبی می باشند.

طبق قوانین حقوقی کشور مالزی، سن بازنشستگی افراد 60 سال اعلام شده است؛ طبق موازین این کشور کارمندان ماهانه موظف به پرداخت 11% از درآمد خود به عنوان حق بیمه بازنشستگی می باشند. شمار بازنشستگان کشور مالزی در سال 2024 از 836000 نفر نیز تجاوز کرده و طبق اعلام CFA مالزی رتبه سوم برترین نظام های بازنشستگی آسیا را با توجه به حقوق تعیین شده برای این قشر از جامعه به خود اختصاص داده است که با این حساب پیش بینی می شود حقوق بازنشستگان این کشور بیش از 50% درآمد معمول آنان در دوران فعالیت شغلی را شامل شود.

معرفی ویزای بازنشستگی مالزی

مهاجرت از طریق اخذ ویزای بازنشستگی انتخابی هوشمندانه بوده و بسیاری از افراد با مهاجرت به این روش، زندگی آرام و مرفهی را در کشور مقصد تجربه می نمایند. مالزی، انتخاب مناسبی برای گذراندن دوران بازنشستگی می باشد و با توجه به معقول بودن هزینه های زندگی و محیط این کشور، دست یابی به یک زندگی مناسب کار دشواری نیست. دولت مالزی برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را در دوران بازنشستگی دارند، برنامه ویژه ای تحت عنوان MM2H) Malaysia My Second Home) تدارک دیده است. این برنامه ویزایی 10 ساله در اختیار افراد قرار می دهد و شرایط آن برای افراد بالا و زیر 50 سال تا حدودی متفاوت است. قابل ذکر است که تمام سرمایه ای که افراد به کشور مالزی وارد می کنند مشمول مالیات می شود. امکان مهاجرت به مالزی از طریق خرید ملک نیز امکن پذیر است.

هزینه خرید مسکن در مالزی (رینگیت مالزی)
هزینه خرید هر فیت مربع آپارتمان در مرکز شهر کوالالامپوراز 800MYR الی 1919MYR
هزینه خرید هر فیت مربع آپارتمان در اطراف شهر کوالالامپوراز 350MYR الی 799MYR

معرفی ویزای بازنشستگی مالزی

شرایط اخذ ویزای بازنشستگی مالزی

همان طور که گفته شد، برنامه MM2H شرایطی ایده آل را برای ورود بازنشستگان و همراهانشان به مالزی فراهم کرده است. این برنامه ویزایی 10 ساله به افراد ارائه می کند که هر سال به طور اتوماتیک تمدید می گردد. افراد زیر 50 سال باید سرمایه گذاری حداقل به مبلغ $40000 (دلار آمریکا) در یکی از بانک های مالزی انجام داده و اثبات کنند که ماهانه حداقل $3000 (دلار آمریکا) به عنوان مقرری بازنشستگی دریافت می کنند. پس از یک سال فرد می تواند مبلغی برابر با $13000 (دلار آمریکا) را برای مصارفی از جمله هزینه تحصیل فرزندان، هزینه درمان، خرید ماشین و یا مسکن پس بگیرند. قابل ذکر است که سیستم بهداشت و درمانی مالزی بسیار با کیفیت بوده و هزینه خدمات این حوزه معقول می باشد.

شرایط برنامه MM2H برای افراد زیر 50 سال اندکی متفاوت بوده اما با این حال این افراد نیز می توانند به راحتی به مالزی مهاجرت نمایند. طبق اعلام دولت مالزی، افراد زیر 50 سال باید مبلغی برابر با حداقل $80000 (دلار آمریکا) در یکی از بانک های کشور مالزی سرمایه گذاری نموده و یا اثبات نمایند که درآمد ماهیانه آنان مبلغی برابر با حداقل $10000 (دلار آمریکا) در ماه می باشد. در این شرایط نیز امکان بازپس گیری درصدی از سرمایه گذاری اولیه برای مصارف ذکر شده فراهم می باشد. بر خلاف بسیاری از سایر کشورها، ویزای بازنشستگی مالزی تحت شرایطی به افراد اجازه کار داده و افراد بالای 50 سال می توانند به جست و جوی کار پاره وقت بپردازند.

نحوه اخذ ویزای بازنشستگی مالزی

افراد برای اخذ ویزای بازنشستگی مالزی و مهاجرت از طریق برنامه MM2H، باید ابتدا از طریق کنسولگری این کشور درخواست خود را ارائه داده و مدارک لازم را جمع آوری نمایند. مدارک کلی مورد نیاز برای اخذ این نوع از ویزا شامل مواردی از جمله پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل 6 ماه، مدارک هویتی مثل شناسنامه، دو عدد عکس پاسپورتی، گواهی سلامت و گواهی عدم سو سابقه کیفری می باشد. اسناد بانکی و مدارک مربوط به سرمایه گذاری و حقوق بازنشستگی نیز باید ارائه شوند. قابل ذکر است که امکان مهاجرت به همراه همسر، فرزندان زیر 21 سال و والدین بالای 60 سال نیز وجود دارد. برای اطلاع بیشتر از مهاجرت به مالزی، کارشناسان مجرب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت همواره آماده هستند تا تجربیات خود را در اختبار شما عزیزان قرار دهند.

پرسش های کلیدی درباره بازنشستگی در مالزی

مالزی یکی از کشورهای اسلامی با بالاترین سطح پیشرفت در طی سال های اخیر است. کشوری که توانسته در زمینه های مختلف توسعه خود را به بالاترین سطح برساند. به همین دلیل است که افراد می توانند در این کشور به شرایط بهتری برای آینده خود دست پیدا کنند. باید در نظر داشت که در شرایط کنونی، بازنشستگی در مالزی، به نسبت برخی از کشورهای غربی نیز شرایط بهتری دارد. شاید همین مسئله عاملی باشد که برخی بخواهند مالزی را به عنوان مقصد نهایی خود برای مهاجرت کاری انتخاب کنند. در رابطه با این موضوع نیز پرسش هایی مطرح می شوند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • آیا مالزی مقصد مناسبی برای مهاجرت بازنشستگان است؟ مالزی کشوری با تراکم بالای جمعیتی است. در این کشور زبان انگلیسی رایج است. از طرفی یکی از کشورهای اسلامی است و قوانین اسلام در آن حکم فرما است. همین مسئله سبب می شود که برخی از افراد آن را بسیار بپسندند یا برخی آن را مورد پذیرش قرار ندهند.
  • آیا درآمد بازنشستگی در مالزی بالا است؟ افرادی که در مالزی بازنشسته می شوند، می توانند 60% از سطح درآمد آخر خود را به عنوان حقوق بازنشستگی دریافت کنند. این میزان برای گذران زندگی در این کشور می تواند کفایت کند.
  • آیا امکان بازنشستگی زودتر از موعد در مالزی وجود دارد؟ بله این امکان وجود دارد. فرد پس از 10 سال کار در مالزی می تواند درخواست بازنشستگی خود را به ثبت برساند. با این حال باید در نظر داشت که در این صورت، مبلغ قابل توجهی از درآمد او در سن بازنشستگی کسر خواهد شد.
1.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *