ویترین

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی

یکی از شرکتهای متداول جهت ثبت در ایران یا کشورهای خارجی، شرکت تضامنی (GP) می باشد که معمولا از دو یا چند شریک به صورت انبازی تشکیل شده و شرکا در قبال دارایی ها، دیون و تعهدات شرکت کاملا و به صورت 100% مسئول شمرده می شوند. شرکت مذکور از لحاظ ساختاری و عملکردی بسیار انعطاف پذیر بوده و شرکا باهمدیگر بر عملکرد شرکت نظارت و کنترل دارند. معمولا وجود اساسنامه در اینگونه شرکتها الزامی نبوده و آنچه که وجود آن در این شرکتها از اهمیت بالایی برخوردار است، شرکتنامه یا همان قرارداد شراکت می باشد که بایستی به موجب قوانین تجاری همان کشور تنظیم شود. همانند سایر ساختارهای شرکت، شرکت تضامنی نیز دارای مزایا و معایبی است که کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در این مقاله به تحلیل آن می پردازند.

  • شرکت تضامنی چیست و چه شرایطی دارد؟
  • شرایط و مدارک لازم برای تشکیل شرکت تضامنی چیست؟
  • انوع شرکت تضامنی چیست؟
  • مزایا و معایب ثبت شرکت تضامنی چه می باشد؟
  • حداقل سرمایه برای ثبت کمپانی تضامنی چقدر است؟

تعریف شرکت تضامنی

شرکت تضامنی که در انگلیسی به آن General partnership هم گفته می شود یک نوع واحد تجاری است که در قالب آن دو یا چند نفر باهم توافق می کنند تا در کلیه دارایی ها، منافع و تعهدات مالی و حقوقی شرکت سهیم باشند. توجه کنید که در شرکت تضامنی، شرکا درباره تعهد نامحدود به توافق می رسند این بدان معناست که تعهدات شرکا برپایه میزان تملک دارایی های آنها از شرکت می باشد. بنابراین هر شریک در قبال بدهی ها و دیون شرکت تضامنی مسئول شناخته می شود. بهتر است بدانید که شرکت تضامنی انعطاف پذیری در ساختار را به شرکا ارائه می کند. بنابراین، شرکا می توانند به صورت تنگاتنگی بر عملیات کمپانی خود نظارت داشته باشند. اما شرایط تاسیس این شرکت بدین قرار است:

شرایط تاسیس شرکت تضامنی

پس مجددا نکات کلیدی درباب این شرکت را باهم بررسی می کنیم. شرکت تضامنی شرکتی متشکل از دو یا چند شریک است که هر یک در دارایی ها، تعهدات و دیون شرکت سهم دارند. باید توجه کرد که در اینگونه شرکت ها، شرکا تعهد نامحدودی دارند. شرکا بایستی در همان بدو تشکیل شرکت به فکر تهیه و تدوین توافق نامه مکتوب یا همان شرکتنامه باشند. نکته آخر اینکه ثبت شرکت تضامنی در مقایسه با شرکت سهامی ارزانتر است.

ویژگی های شرکت تضامنی

در شرکت تضامنی، هر شریک دارای این اختیار است که یک جانبه وارد مذاکره برای توافقات شده و یا همچنین قراردادی را منعقد کند. در اینصورت، کلیه شرکا ملزم و متعهد به پیروی از مفاد آن قرارداد هستند. بدون تردید، چنین فعالیت هایی ممکن است اصلا منجر به ناسازگاری شده و در نتیجه، خیلی از شرکتهای تضامنی موفق مکانیزم های تصمیماتی متعارضی را در قالب توافق نامه های شراکت آن ها ایجاد کنند. در برخی موارد، شرکا یا پارتنرها تنها در صورتی بر سر تصمیمات اصلی به توافق می رسند که یک اتفاق نظری وجود داشته باشد. به هر حال، دست یابی به توافق گسترده برای تداوم حیات شرکت الزامی است.

اما سوال اینجاست که شرایط انحلال اینگونه شرکت ها به چه نحوی است؟ معمولا شرکتهای تضامنی زمانی منحل می شوند که یکی از شرکا فوت کرده، معلول گشته و یا از شراکت انصراف دهد. البته ناگفته نماند که در قالب شرکتنامه یا قرارداد شراکت شروطی ممکن است گنجانده شود که در صورت وقوع این اتفاقات، فعالیت های شرکت تداوم پیدا کند. پس همان طوری که ملاحظه می کنید، قرارداد شراکت یا شرکتنامه در قوام و دوام شرکت تضامنی از ارزش بالایی برخوردار بوده و بلاتغییر است مگر اینکه بنا به نظر کل اعضاء تغییراتی در آن لحاظ شود. اما نکته جالب اینکه بعد از خود شرکت تضامنی (GP) دو نوع دیگر از این ساختار شرکت به شرح زیر وجود دارد:

  • شرکت تضامنی مختلط (LP): در این نوع کمپانی، حداقل یک شریک تعهد نامحدودی برعهده می گیرد درحالیکه شرکای دیگر تعهد محدود دارند. فقط این شرکا در کار مدیریت شرکت مشارکت نمی کنند.
  • شرکت تضامنی با مسئولیت محدود (LLP): در این نوع کمپانی، شریک تضامنی در کار نبوده و همه شرکاء از تعهدات محدودی برخوردار بوده و همه نیز در مدیریت شرکت نقش دارند.

ویژگی های شرکت تضامنی

مزایا و معایب کمپانی تضامنی چیست؟

اکنون به بررسی و پاسخگوئی به این سوال کلیدی و مهم متقاضیان می رسیم. در ابتداء به تحلیل مزایای ثبت شرکت تضامنی می پردازیم. از مهمترین مزایای تشکیل این نوع شرکتی می توان به هزینه تشکیل نسبتا ارزان این شرکت در برابر شرکت سهامی یا شرکت با مسئولیت محدود (LLC) اشاره نمود. از دیگر مزیت ثبت و راه اندازی اینگونه شرکت ها می توان به تعداد کم شرایط و مدارک لازم جهت ثبت آن و نیز جذب سرمایه بیشتر از طریق منابع مالی مشترک شرکا، انعطاف پذیری ساختار شرکت و شراکت هر شریک یا پارتنر در سود و زیان کل بیزینس اشاره کرد.

مزایا و معایب شرکت های تضامنی

اما تشکیل شرکت های تضامنی معایبی نیز دارند که باید در تحلیل نهایی بدان توجه کرد. از جمله این معایب می توان به مسئولیت 100% هر یک از شرکا در قبال بدهی ها و زیان ها و تعهدات، دشوار بودن عملیات فروش شرکت (یا بیزینس)، فسخ شراکت و انحلال شرکت به محض تصمیم هر شریک جهت انصراف از آن و یا مرگ یکی از شرکاء اشاره نمود. در یک جمع بندی از مزایا و معایب شرکت مذکور می توان چنین نتیجه گرفت که کفه ترازوی ارزیابی این شرکت به سمت مزایای آن سنگینی می کند. پس انتخاب این نوع شرکت برای شروع فعالیت تجاری در داخل یا خارج از کشور امتیازات زیادی برای شرکاء به همراه دارد.

شرایط ثبت کمپانی تضامنی

همانند هر ساختار شرکتی، شرکت تضامنی (GP) نیز شرایطی برای ثبت دارد که متقاضیان بایستی قبل از اقدام به عملیات ثبت شرکت با آن آشنا شوند. از شرایط مهم تشکیل شرکت مذکور داشتن قرارداد شراکت یا شرکتنامه معتبر بین شرکا می باشد. این سند در واقع برای ادامه عملکرد شرکت حیاتی است و جایگزین اساسنامه می باشد. معمولا در شرکتنامه تنظیمی نیز بایستی موارد زیر به تفصیل ذکر شود:

  • نام شرکت تضامنی به همراه نام یکی از شرکاء
  • براند یا موضوع شرکت
  • سرمایه سهم هر یک از شرکا با اشاره بنام هریک از آنها
  • نحوه تقسیم سود و ضرر شرکت بین اعضاء
  • مدت زمان مربوط به فعالیت شرکت مذکور
  • ضوابط انحلال شرکت پس از فوت یا انصراف شرکاء

اما مدارک لازم برای ثبت کپانی تضامنی با اندک تفاوت در هر کشوری معمولا شامل مدارک شناسائی مثل پاسپورت و شناسنامه شرکا، فرم یا فرم های درخواست تکمیلی، شرکتنامه و یا قرارداد شراکت، شماره مالیاتی (VAT) و نیز شماره حساب بانکی می باشد. هموطنان گرامی برای اخذ اطلاع از شرایط ثبت شرکت در کانادا، انگلستان، اتریش، استرالیا و غیره و اخذ اقامت این کشورها همانند اقامت دائم کانادا حتما با مراجعه به موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در جریان مشاوره های تخصصی وکلای حرفه ای این موسسه قرار گیرند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *