مهاجرت

پاسپورت اندونزی

پاسپورت اندونزی

در سالهای اخیر، اندونزی توانسته نظر مهاجران را از اقصی نقاط جهان به خود جلب کند؛ به گونه ای که اخذ پاسپورت اندونزی با تمام مزایا و معایب آن مورد توجه میباشد. رضایت 90 درصدی مهاجران، بهداشت مثال زدنی اماکن و خیابان ها، کیفیت بالای موسسات آموزشی و همچنین قابل پذیرش بودن اکثر مدارک دانشگاهی این کشور در وزارت علوم ایران، همه و همه موجب شده اندونزی به سرزمینی قابل توسعه در زمینه مهاجرپذیری تبدیل گردد. اغلب از کشور اندونزی به عنوان مقصدی موقت جهت تفریح و گردشگری نام برده می شود اما سعی کرده ایم در این نوشته که به همت کارشناسان موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت گردآوری شده، از نحوه اقامت دائم در این کشور سخن به میان رود.

  • شرایط دریافت پاسپورت اندونزی چیست؟
  • فرایند مهاجرت به اندونزی از طریق کار چیست؟
  • چه کسانی شانس بالاتری برای دریافت تابعیت اندونزی دارند؟
  • مزایای دریافت پاسپورت اندونزی چیست؟
  • دریافت تابعیت اندونزی چه مدت طول می کشد؟

آشنایی با کشور اندونزی

رونق اقتصادی و صنعت گردشگری همواره فعال، دو مشخصه بارز اندونزی می باشند. سرزمینی پهناور با روزهای بارانی متعدد و آب و هوای استوایی در جنوب شرقی اقیانوسیه که شامل 18000 جزیره است. طبیعت اندونزی به دلیل داشتن جنگل هایی خاص همان منطقه متفاوت و شگفت انگیز می باشد. در سال 2022 رشد مهاجرپذیری در این کشور 11% اعلام شد که رقم مناسبی به نظر می رسد. اغلب افرادی که تمایل به اقامت دائم و کسب پاسپورت اندونزی را دارند، از طریق ویزای توریستی جهت ورود اقدام می نمایند.

واقف بودن بر منابع مالی و آشنایی با راه های کارآفرینی، از کوتاه ترین مسیرهای حفظ اقامت دائم در اندونزی به شمار می روند؛ به گونه ای که همواره کشوری مناسب جهت سرمایه گذاری طلقی می گردد. جاکارتا و بالی دو شهر مهم و از مراکز اقتصادی و صنعت توریسم آن به حساب می آیند. از معایب اقامت در اندونزی می توان به امنیت پایین شهروندان در زندگی روزمره اشاره کرد.

نحوه اخذ اقامت دائم اندونزی

همچون دیگر کشورهای جهان، از طرق مختلفی می توان برای اخذ تابعیت این کشور اقدام کرد و اندونزی از قاعده کسب پاسپورت پس از سکونت 5 ساله مستثنی نیست. از جمله راه های اقامت دائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دریافت اقامت دائم ازطریق پرداخت هزینه به دولت تحت عنوان سرمایه گذاری اهدایی
  • ازدواج با فردی که تابعیت اندونزی را داراست و اثبات تمکن مالی
  • اخذ تابعیت اندونزی از طریق تحصیل
  • کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای اخذ تابعیت و اقامت اندونزی

افراد زیادی از ملیت های مختلف جهت دریافت ویزای تحصیل و گذراندن مراحل کارشناسی و کارشناسی ارشد در اندونزی اقدام می کنند. همچنین اندونزی از جمله کشورهایی است که پیرو اصل خون و خاک می باشند؛ به این معنا که اگر فرزند متولد شده دارای یکی از والدین با تابعیت اندونزیایی باشد، می تواند جهت دریافت اقامت دائم و همچنین پاسپورت این کشور اقدام کند. علاوه بر آن فرزندی که در خاک این سرزمین متولد گردد نیز، واجد دریافت تابعیت و پاسپورت خواهد بود. دولت اندونزی در سال های اخیر اعلام کرده درازای دریافت مبلغی می توان اقامت این کشور را خریداری کرد. از این روش اغلب برای دریافت تابعیت کشورهایی نظیر کانادا استفاده می شود. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله سرمایه گذاری در اندونزی رجوع کنید.

درباره پاسپورت اندونزی

درباره پاسپورت اندونزی

به طور قطع می توان اظهار داشت یکی از معیارهای سنجش میزان کارایی و قدرت پاسپورت هرکشور، توانایی آن در عبور از مرز کشورهای مختلف بدون نیاز به کسب ویزا است. طبق اعلام منبع PASSPORT INDEX کشور اندونزی توانست امتیاز 85 را به خود اختصاص دهد. به این معنا که شخص دارای پاسپورت اندونزی قادر خواهد بود بدون نیاز به ویزا، به 22 کشور جهان از جمله ژاپن و چین سفر کند. همچنین در دست داشتن این پاسپورت، سفر به 34 کشور جهان و دریافت ویزا در فرودگاه مقصد را ممکن می سازد. برای 142 کشور دیگر نیز فرد نیاز به کسب ویزا دارد.

درباره انواع پاسپورت های اندونزی می توان به پاسپورت الکترونیک (e-passport) اشاره کرد که هزینه آن 7500$ (دلار) برآورد می گردد؛ همچنین پاسپورت سیاسی اختصاص یافته به افرادی که قصد خروج از کشور به منظور فعالیت سیاسی را دارند، پاسپورت خدمات (service passport) نیز از انواع متداول است که اغلب برای افراد شاغل در دولت کاربرد دارد.

شرایط اخذ پاسپورت اندونزی

برای افرادی که زاده کشور اندونزی نبوده و هیچ یک از والدین آن ها اندونزیایی نمی باشند، کوتاه ترین مسیر برای دریافت پاسپورت، درابتدای امر دریافت ویزا و سپس دائمی کردن اقامت خود در این کشور می باشد. روش های مختلفی برای دریافت ویزا وجود دارد از جمله ویزای توریستی، تجاری، تحصیلی و غیره که مبحث پرمحتوایی است و در اخذ اقامت اندونزی به طور مفصل به آن پرداخته شده است. جهت درخواست اقامت دائم در این کشور بایستی موارد زیر درنظر گرفته شوند:

  • شخص باید حداقل 5 سال متوالی به عنوان شهروند در اندونزی زندگی کرده باشد.
  • شخص توانایی صحبت به زبان اندونزیایی را داشته باشد.
  • فرد قادر باشد سلامت روحی و جسمی خود را به اثبات رسانده و هم چنین سوء پیشینه نداشته باشد.
  • در انتها شخص باید قانون اساسی جمهوری اندونزی را به رسمیت بشناسد.

نکاتی چند راجع به پاسپورت اندونزی

اندونزی برخلاف کشورهایی چون انگلستان و اسکاتلند فرد دارای دو تابعیت را به عنوان شهروند رسمی خود نمی پذیرد. بدین صورت که اگر شخص دارای تابیعت کشور دیگری می باشد، ابتدا باید از آن خارج شده و سپس برای پاسپورت اندونزی اقدام کند. درباره زبان اندونزیایی می توان گفت گویشی از زبان مالایی است؛ تسلط بر این زبان جهت اخذ پاسپورت الزامی بوده و هرچند یادگیری آن آسان به نظر نمی رسد اما با اندکی تلاش قطعا امری امکان پذیر خواهد بود.

نرخ مالیاتی که بر درآمد شخصی هر فرد وارد است حدود 30% بوده و همچنین نرخ بیکاری در این کشور 7% می باشد که نشانگر وضعیت مساعد اندونزی جهت دریافت ویزای کار و سرمایه گذاری در این کشور است. جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون اخذ پاسپورت کشورهای مختلف جهان می توانید با همکاران مجرب ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در تماس باشید؛ کارشناسان ما به هرگونه پرسش شما در این زمینه پاسخ داده و شما را در این مسیر راهنمایی خواهند کرد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *