ویزای استارتاپ دومینیکا
دومینیکا به خاطر مزیت هایی که دارد مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته و اغلب آنها در پی اطلاع از شرایط ویزای استارتاپ دومینیکا هستند. متقاضیان برای اخذ ویزای مذکور بایستی ابتداء با انواع شرکت های تجاری در این کشور آشنا شده و سپس با تهیه مدارک مهم از جمله اساسنامه، شماره مالیاتی، سرمایه کافی و غیره برای راه اندازی استارتاپ خود مهیا شوند. در این مسیر شما عزیزان می توانید با تکیه بر دانش و تجربه وکلای موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت ضمن انجام سرمایه گذاری مطمئن همچنین به ویزای اقامت دائم و حتی پاسپورت دومینیکا نیز دست یابید.
بررسی وضعیت اقتصادی دومینیکا برای تشکیل استارتاپ
دومینیکا یا مشترک المنافع دومینیکا کشوری جزیره ای در کارائیب می باشد. پایتخت و شهر اصلی این کشور روسئو می باشد که در بخش غربی این جزیره قرار دارد. مساحت این کشور حدود 750 کیلومتر و جمعیت آن نیز حدود 71625 نفر می باشد. مذهب غالب مردمان این کشور مسیحیت (94.4%) بوده و 86.6% از گروه های قومی این کشور را نیز سیاه پوستان تشکیل می دهد. آنچه که از نمودار نرخ رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) دومینیکا می توان فهمید اینکه رشد اقتصادی این کشور در طی سال های اخیر تقریبا با روند ثابتی روبه رشد است:
از طرف دیگر اقتصاد و سرمایه گذاری در دومینیکا اتکاء بیشتری بر روی تولید محصولات کشاورزی مخصوصا موز دارد. در کنار این می توان بخش صنایع خدمات مالی را نام برد که از بزرگترین منابع درآمدی دومینیکا محسوب می شوند. طبق آمار سال 2025 میزان تولید ناخالص داخلی (GDP) دومینیکا حدود 0.57$ بیلیون دلار بوده است و بخش خدمات با سهم 68.7% بالاترین سهم را در تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور دارد. نمودار زیر نشان دهنده سهم بخش های مختلف اقتصادی این کشور در تولید ناخالص داخلی (GDP) می باشد:
علاوه بر این شاخص نرخ بیکاری دومینیکا از سال 2015 به این طرف سیر نزولی شدیدی داشته و این امر نشانگر بازار کاری پر رونق و اشتغال مطلوب در این کشور حوزه کارائیب می باشد. همان طوری که در نمودار ذیل هم نشان داده شده، نرخ بیکاری دومینیکا در سال 2019 حدود 5.85% می باشد:
نحوه تشکیل استارتاپ دومینیکا؟
کلا فرآیند ثبت شرکت یا استارتاپ دومینیکا یک پروسه 4 مرحله ای است و شما در هر مرحله ای لازم است یکسری اقداماتی را انجام دهید. مرحله اول از این کار مربوط به ثبت نام شرکت استارتاپ می باشد. مرحله دوم در رابطه با تهیه و تکمیل مدارک شرکتی مثل اساسنامه و آیین نامه و امضای آنهاست. در مرحله سوم موسسان باید مدارک لازم را جهت ثبت رسمی به اداره ثبت شرکت دومینیکا ارسال کنند. سپس در مرحله آخر نیز آنها بایستی شماره مالیاتی (VAT) خود را از اداره دارایی داخلی دومینیکا اخذ نمایند تا فرآیند ثبت شرکت آنها تکمیل شود.
لازم به یادآوری است که کل این پروسه حدود 6 هفته ای طول کشیده و هزینه ثبت شرکت استارتاپ دومینیکا نیز تقریبا 1800£ (پوند) می باشد. اما قبل از هر اقدامی برای ثبت شرکت در دومینیکا بایستی با انواع ساختار شرکت در این کشور از قرار ذیل است:
نوع شرکت | شرایط مربوطه |
شرکت خارجی (Dominica IBC) | این شرکت اولا بایستی یک مدیر و یک سهامدار از هر ملیتی داشته باشد. دوما سرمایه سهام حداقلی برای تشکیل آن حدود 100$ (دلار) است. |
شرکت مسئولیت محدود خصوصی دومینیکا (SRL) | این شرکت اولا بایستی یک مدیر و یک سهامدار از هر ملیتی داشته باشد. دوما حدی برای سرمایه گذاری وجود ندارد |
شرکت مسئولیت محدود عمومی دومینیکا (PLC) | این شرکت باید حداقل 3 مدیر داشته باشد ضمنا حداقل و حداکثری برای سرمایه گذاری در این نوع مطرح نیست |
شعبه شرکت خارجی | با مالکیت 100% خارجی و انتصاب حداقل یک نماینده محلی برای مدیریت شرکت محلی |
دفتر نمایندگی دومینیکا | تشکیل جهت انجام تحقیقات بازار، افزایش فعالیت های شرکت مادر در دومینیکا و انجام مطالعات امکان سنجی در این کشور |
شرایط اخذ ویزای استارتاپ دومینیکا
جزیره دومینیکا کشوری است که در سال های اخیر مورد توجه اغلب سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است. در واقع این دسته از سرمایه گذاران به دنبال راهی برای اخذ اقامت و تابعیت دومینیکا می باشند. یکی از این روش ها اخذ ویزای کارآفرین دومینیکاست. این ویزا برنامه اقامتی جدیدی است که از آغاز سال 2025 توسط دولت این کشور با هدف جذب حداکثری سرمایه گذار خارجی ارائه شده است. اما از شرایط دریافت ویزای استارتاپ دومینیکا می توان به موارد مهم ذیل اشاره نمود:
- روش اول: سرمایه گذاری حدقل 50000$ (دلار) در شرکتهای دولتی ازطریق صندوق سرمایه گذاری
- روش دوم: سرمایه گذاری حداقل 100000$ (دلار) در شرکت استارتاپ جدید همراه با استخدام حداقل 3 کارمند محلی به صورت تمام وقت
- روش سوم: سرمایه گذاری در بخش دولتی یا بخش خصوصی به عنوان سرمایه گذار یا اسپانسر اصلی
ناگفته نماند که طبق قوانین کشور دومینیکا نیز اقامت سرمایه گذاران به مدت حداقل 3 ماه از سال در این کشور امری الزام آور می باشد.
توانمندی های فردی برای راه اندازی استارتاپ دومینیکا
یکی از عوامل تاثیر گذار در فرآیند راه اندازی استارتاپ دومینیکا، بالا بردن توانایی های فردی در این زمینه می باشد. به عبارت دیگر، افرادی که به دنبال راه اندازی کسب و کار در دومینیکا هستند، باید توانمندی های خود را در زمینه های مختلف افزایش دهند. علاوه بر این، مهمترین کاری که یک کسب و کار باید انجام دهد، این است که باید فرصت های مناسب را پیدا کنید و از منابع آن بهترین استفاده را ببرد. یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای راه اندازی کسب و کار در دومینیکا انجام دهید، علاوه بر توانمندی های فردی باید یک چشم انداز روشن برای آنجه می خواهید به دست آورید داشته باشید. هنگامی که این چشم انداز را دارید، برنامه ریزی برای دستیابی به اهداف خود در زمینه راه اندازی استارتاپ آسان تر خواهد شود.
در نمودار ارائه شده در این بخش از مقاله می توانید با روند سرمایه گذاری در استارتاپ دومینیکا توسط اتباع خارجی آشنا شوید:
مدارک لازم برای دریافت ویزای استارتاپ دومینیکا
همان طوری که در بالا نیز گفته شد، ویزای استارتاپ یا همان ویزای کارآفرین دومینیکا بهترین فرصت برای کارآفرینان خارجی است که با تنها 50000$ (دلار) سرمایه نسبت به اخذ پاسپورت دومینیکا اقدام نمایند. از جمله مدارک مهم برای درخواست این ویزا می توان به پاسپورت ملی معتبر، گواهی تمکن مالی مناسب، گواهی عدم سوء پیشینه و مدارک دیگر اشاره نمود. اما سوال اینجاست که امتیازات دریافت ویزای استارتاپ دومینیکا چیست؟ برای پاسخ به این سوال مهم کافی است تا لیست زیر را با هم مرور کنیم:
امتیاز | توضیحات |
امتیاز 1 | زمان رسیدگی سریع و رژیم مالیاتی مطلوب |
امتیاز 2 | اقامت دائم برای کل اعضای خانواده |
امتیاز 3 | مسافرت بدون ویزا به 140 کشور شامل کشورهای ناحیه شنگن و کشورهای CARICOM |
امتیاز 4 | محیط آرام و پاک، آلودگی پایین و ثبات سیاسی |
مزایای ویزای استارتاپ دومنیکا
ویزای استارتاپ در دومینیکا با امتیازات ویژه ای برای اتباع کشورهای خارجی همراه است. به عبارت دیگر، دولت دومینکا با همکاری بخش های مختلف اقتصادی در این کشور، مزایا متعددی را در اختیار سرمایه گذران بین المللی قرار می دهند. به این ترتیب موفقیت در راه اندازی یک کسب و کار نوپا در دومینیکا چندین مزیت دارد. یکی از مهمترین مزیت های راه اندازی استارتاپ در این کشور امکان کار بعد از فارغ التحصیلی در دومینیکا می باشد. برخی از مهمترین مزیت های راه اندازی استارتاپ در دومینیکا به شرح زیر می باشد:
- اقتصاد پیشرو در دومینیکا که برای چندین دهه پایدار و در حال رشد بوده است.
- دومنینیکا دارای جمعیتی تحصیل کرده است که مشاغل بالقوه می توانند از آن بهره مند شوند.
- بسیاری از مشاغل برای راه اندازی و رشد در دومینیکا در دسترس هستند.
- دومینیکا دارای جامعه تجاری بسیار ماهر است که مشتاق به کمک به کسب و کارهای موفق است.
هموطنان گرامی که امسال قصد مهاجرت به کشور دومینیکا را دارند می توانند برای اخذ انواع ویزای این کشورها با گروه کارشناسان خبره ما در موسسه حقوقی سفیران سروش سعادت در ارتباط باشند.
سوالات کلیدی در خصوص ویزای استارتاپ دومینیکا
در بخش پایانی مقاله قصد داریم تا به برخی از سوالات شما عزیزان در خصوص ویزای استارتاپ دومینیکا پاسخ دهیم. کلیدی ترین سوالات در این حوزه عبارت اند از:
- آیا برای راه اندازی استارتاپ دومینکا به ویزای استارتاپ این کشور نیاز داریم؟ تمامی سرمایه گذاران بین المللی که به دنبال راه اندازی استارتاپ دومینیکا هستند، باید در قدم اول برای دریافت ویزای استارتاپ این کشور اقدام نمایند.
- روند راه اندازی استارتاپ دومینیکا چگونه است؟ روند راه اندازی استارتاپ دومینیکا به نسبت اغلب کشورهای حوزه کارائیب بسیار پیچیده تر می باشد. زیرا بوروکراسی های اداری گسترده ای در روند راه اندازی استارتاپ در دومینیکا وجود دارد.